تومان 157,000
قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

مشارکت در تأسیس و راه‌اندازی مراکز فیزیوتراپی، یکی از انواع مشارکت‌های مدنی است که امروزه رواج بسیاری پیدا کرده است. مفاد قرارداد مشارکت فیزیوتراپی، تا جایی که با قوانین موضوعه کشور در تضاد نباشد، تابع توافقات میان طرفین است. در این قرارداد ذکر نکاتی مانند میزان آورده شرکا، شیوه تقسیم سود و زیان میان آن‌ها، نحوه مدیریت امور مشارکت، تعهدات طرفین و موارد فسخ قرارداد از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، لازم است پیش از هرگونه اقدام، نگاهی به مقررات خاص حوزه فیزیوتراپی ازجمله آیین‌نامه تأسیس مراکز فیزیوتراپی داشت. باتوجه به گستردگی تعهدات طرفین و همچنین پیچیدگی‌های مشارکت مدنی، تنظیم این قرارداد توسط متخصصان حوزه قراردادنویسی الزامی است.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 10

قرارداد مشارکت فیزیوتراپی، یکی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی است. طرفین این قرارداد، آورده‌های نقدی و غیرنقدی خود را به اشتراک گذاشته و در نهایت، سود حاصل از مشارکت را میان خود تقسیم می‌کنند. این قرارداد، تابع حکم ماده 10 قانون مدنی است و کلیه مفاد آن برای طرفین لازم‌الاجراست؛ مشروط بر آنکه با مقررات موضوعه کشور در تضاد نباشد. به‌علاوه، لازم است طرفین پیش از تنظیم قرارداد، نگاهی به آیین‌نامه تأسیس مراکز فیزیوتراپی داشته باشند.

آورده شرکا در قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

آورده شرکا، می‌تواند نقدی یا غیرنقدی باشد. در غالب مشارکت‌ها، یک نفر سرمایه‌گذار بوده و سرمایه مورد نیاز برای مشارکت موضوع قرارداد را تأمین می‌کند؛ درحالی‌که آورده شریک دیگر، کار اوست. آنچه در این خصوص حائز اهمیت است، ارزشگذاری آورده غیرنقدی است. شما می‌توانید حاصل ارزشگذاری آورده غیرنقدی خود را در متن قرارداد یا ضمن پیوست‌های آن اضافه نمایید.

نحوه تقسیم سود و زیان در قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

چگونگی تقسیم سود و زیان تابع میزان سهم‌الشراکه هرکدام از شرکاست. هریک از شرکا به‌میزان سهم‌الشراکه خود در سود یا زیان مشارکت موضوع قرارداد سهیم خواهد بود.

مسئولیت شرکا دربرابر اشخاص ثالث

ازجمله نکاتی که می‌باید در قرارداد خود به آن بپردازید، حدود مسئولیت هریک از شرکا دربرابر اشخاص ثالث است. معمولاً هریک از شرکا به‌میزان سهم‌الشراکه خود دربرابر اشخاص ثالث مسئولیت دارد؛ اما شما می‌توانید خلاف این امر توافق کرده و برای شرکا مسئولیت تضامنی در نظر بگیرید. لازم به ذکر است که این تضامن، تنها دربرابر اشخاص ثالث وجود دارد و تغییری در ماهیت ارتباط میان شرکا ایجاد نمی‌کند.

لزوم تعیین مدیر مشارکت در قرارداد مشارکت فیزیوتراپی و نحوه تعیین تعهدات او

در هر مشارکتی، شرکا نیازمند کسی هستند که مسئول مدیریت و پیگیری امور اجرایی مشارکت باشد. این شخص، ممکن است از میان شرکا یا اشخاص ثالث انتخاب شود. اگر برای مدیریت امور خود قصد همکاری با شخصی خارج از طرفین قرارداد مشارکت را دارید، بهتر است قرارداد همکاری با ایشان را پیوست قرارداد خود نمایید.

چرا درج شروط محرمانگی و عدم رقابت در قرارداد مشارکت فیزیوتراپی مهم است؟

محرمانگی و تعهد به عدم رقابت، دو شرط بسیار مهم است که درج آن در هر قرارداد مشارکت لازم است. شرط رعایت محرمانگی، شرکا را ملزم می‌کند که نسبت به اطلاعات مشارکت خود و همچنین کسب‌وکار سایر شرکا جانب محرمانگی و رازداری را حفظ کنند و از هرگونه افشاء اطلاعات محرمانه شریک خود بپرهیزند. باتوجه به این‌که در موارد بسیاری افشاء برخی اطلاعات ممکن است ضرر و زیان جبران‌ناپذیری را برای کسب‌وکارها به‌همراه داشته باشد، از درج شرط محرمانگی در قرارداد خود غافل نشوید. 
رقابت شرکا با کسب‌وکار موضوع مشارکت، ازجمله دغدغه‌هایی است که همواره برای افراد وجود دارد. به‌موجب شرط تعهد به عدم رقابت، شرکا متعهد می‌شوند تا پایان مدت مشارکت و همچنین، تا مدت مشخصی پس از آن، از انجام کار موضوع مشارکت، به‌تنهایی یا با همکاری اشخاص ثالث، خودداری کنند. برای بالا بردن قدرت اجرایی هرکدام از شروط مذکور، می‌توانید مبلغی را به‌عنوان وجه التزام تعیین نموده و هرکدام از شرکا را، درصورت نقض تعهدات خود، ملزم به پرداخت مبلغ مورد نظر به سایر اطراف قرارداد نمایید.

حل‌وفصل اختلافات

اختلافات شرکا می‌تواند از دو طریق مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد:

1- مراجعه به محاکم قضایی ذیصلاح

گزینه مراجعه به محاکم قضایی همواره برای شرکا قابل انتخاب است؛ مگر آن‌که آن‌ها درخصوص ارجاع اختلافات به داوری توافق نموده باشند.

2- استفاده از سازوکار داوری

در این سازوکار، شرکا با توافق یکدیگر، موضوع مورد اختلاف را به‌جای محاکم قضایی به داور ارجاع می‌دهند. داوری به دو قسم تقسیم می‌شود: داوری سازمانی و داوری موردی.
در داوری سازمانی، موضوع مورد اختلاف به یک سازمان داوری ارجاع شده و سازمان مطابق تشکیلات داخلی خود به اختلاف رسیدگی می‌کند. در حال حاضر، سازمان‌های داوری داخل کشور، مرکز داوری اتاق بازرگانی و مرکز منطقه‌ای داوری تهران است.
چنانچه داور شخصی حقیقی یا حقوقی به‌غیر از سازمان‌های نام‌برده باشد، نوع رسیدگی، داوری موردی خواهد بود. لازم به ذکر است که آراء داوران دارای قدرت اجرایی برابر با احکام قضایی است.

لامینگو برای شما چه می‌کند؟

لامینگو با تنظیم قراردادی آماده برای شما و در نظر گرفتن تمامی حالات و فرض‌های ممکن، شما را تا حد زیادی از دریافت مشاوره حقوقی بی‌نیاز کرده و از این طریق، به صرفه‌جویی در وقت و هزینه شما کمک می‌کند. می‌توانید هم‌اکنون نسخه‌ای از قرارداد مشارکت فیزیوتراپی را دریافت کرده و درصورت نیاز، برای رفع ابهامات خود از مشاوره تلفنی یا آنلاین مجموعه ما استفاده کنید.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.