نمونه قرارداد تخریب ساختمان + مهم‌ترین نکات عوارض نوسازی ساختمان

2 سال پیش
نمونه قرارداد تخریب ساختمان

در مطالب گذشته به بررسی مهم‌ترین نکات نمونه قرارداد تخریب ساختمان پرداختیم و شرح دادیم که قرارداد تخریب ساختمان از انواع قراردادهای پیمانکاری است که میان سازنده و مالک، جهت اجرای پروژه تخریب منعقد می‌شود. تنظیم قرارداد پیمانکاری تخریب دارای ابعاد مالی، مهندسی، فنی و حقوقی است که ضرورت دارد جهت تضمین حقوق طرفین قرارداد، توسط متخصصین قراردادنویسی تنظیم شود. جهت اطمینان خاطر می‌توانید از نمونه قرارداد تخریب ساختمان که به‌کوشش کارشناسان حقوقی مجرب لامینگو تنظیم شده، استفاده نمایید.

پس از اتمام تخریب، با اخذ مجوز نوسازی از شهرداری، امکان ساخت‌وساز بنای جدید فراهم می‌شود. عملیات ساخت‌وساز باید براساس ضوابط و دستورالعمل‌های قانونی مرتبط با این حوزه صورت گیرد. در این مقاله، قصد داریم نکات طلایی عوارض نوسازی ساختمان که یکی از مقدمات ضروری اخذ پایان‌کار است؛ برای شما کاربران محترم شرح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب، ما را دنبال کنید!

دانلود نمونه قرارداد تخریب ساختمان

 

عوارض شهری چگونه تعریف می‌شود؟

طبق ماده 2 قانون نوسازی و عمران شهری، تمامی شهرداری‌ها موظفند از کلیه اراضی، مستحدثات و ساختمان‌های واقع در محدوده‌ قانونی شهرها عوارض دریافت کنند و وجوه دریافت‌شده را صرف نوسازی و عمران شهر نمایند. در واقع وصول عوارض یکی از راهکارهای تأمین منابع مالی شهرداری‌ها برشمرده می‌شود و هزینه اموری نظیر احداث کوچه‌ها، خیابان‌ها، میادین، فضای سبز عمومی و … می‌شود.

 

درمورد عوارض نوسازی ساختمان و سررسید پرداخت آن چه می‌دانید؟

عوارض نوسازی یکی از انواع عوارض پایدار محسوب می‌شود که تمامی املاک واقع در شهرها اعم از ساختمان‌های نوساز و قدیمی ملزم به پرداخت آن هستند. طبق مقررات قانونی، میزان تعرفه عوارض در آغاز فروردین‌ماه هر سال اعلام می‌گردد و مالکین ساختمان‌ها موظف هستند تا پایان همان سال به تأدیه عوارض نوسازی اقدام نمایند.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد تخریب ساختمان به‌همراه مهم‌ترین ابعاد حقوقی مفاد قرارداد

 

ضرورت پرداخت عوارض نوسازی چیست؟

قبض عوارض به‌طور سالیانه ازجانب شهرداری‌ها صادر می‌شود و مالکین ملزم به پرداخت عوارض نوسازی هستند. درصورتی‌که قبض عوارض در پایان هرسال تأدیه نشود، با گذشت زمان علاوه‌بر شمول جریمه دیرکرد، باید عوارض چندین سال را به‌طور یکجا پرداخت کنند که ممکن است مبلغ بسیار زیادی باشد. مضاف بر آن، هنگام اخذ مجوز پایان‌کار و زمانی‌که مالکین ساختمان‌ها قصد فروش ملک خود را داشته باشند، هنگام انتقال سند مالکیت ضروری است برگه مفاصاحساب مأخوذه از شهرداری را به‌همراه داشته باشند.

 

نمونه قرارداد تخریب ساختمان

 

با اثرات پرداخت به‌موقع و خارج از موعد عوارض نوسازی آشنا شوید!

طبق تبصره یک ماده 10 قانون نوسازی و عمران شهری، چنانچه مؤدیان عوارض نوسازی را در موعد مقرر پرداخت نمایند، ده درصد از آن به‌عنوان جایزه منظور می‌شود و از مبلغ قابل‌پرداخت کسر خواهد شد؛ لیکن تأخیر در تأدیه مبلغ عوارض نوسازی سبب اضافه شدن نه درصد جریمه دیرکرد سالیانه به عوارض نوسازی که به‌صورت روزشمار محاسبه می‌شود، بر عهده مؤدی خواهد بود.

شایان ذکر است ساختمان‌های قدیمی که مجدداً ساخته و نوسازی می‌شوند، مطابق با مقررات قانونی به‌مدت سه سال از تاریخ اتمام ساخت، معاف از پرداخت عوارض ملک خواهند بود؛ لیکن درصورتی‌که هرگونه تخلف یا نقض قوانین و دستورالعمل‌های ساخت‌وساز صورت گیرد، کلیه تخفیف‌ها، معافیت‌ها و … ملغی خواهد شد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: مراحل اخذ جواز تخریب و نوسازی ساختمان

 

آیا امکان پرداخت اقساطی عوارض نوسازی وجود دارد؟

طی مکانیزه شدن فرآیند پرداخت قبوض عوارض با داشتن شناسه قبض و شناسه پرداخت، امکان پرداخت عوارض نوسازی به‌صورت غیرحضوری و از طریق دستگاه های خودپرداز، تلفن همراه یا سایت‌های پرداخت الکترونیک عوارض فراهم است. همچنین چنانچه قصد تقسیط عوارض نوسازی ساختمان خود را داشته باشید، می‌توانید با مراجعه به بخش پرداخت الکترونیک عوارض از شرایط تقسیط، اطلاعات لازم را کسب نمایید.

 

در تعیین میزان عوارض نوسازی چه عواملی مؤثر است؟

شایان ذکر است که میزان عوارض نوسازی ساختمان، در شهرهای مختلف متفاوت می‌باشد و در تعیین عوارض نهایی نوسازی ساختمان عواملی نظیر متراژ ملک، سن ساختمان، نوع کاربرد ملک، تعداد طبقات ساختمان، مساحت زمین، موقعیت ملک، پهنه ملک، مساحت جبهه و پشت جبهه جهت تحضیل ارزش ساختمان تأثیرگذار است.

 

این مطلب رانیز بخوانید: همه چیز در مورد پایان کار ساختمان

 

چگونه میزان عوارض نوسازی ملک خود را محاسبه کنید؟

هنگام محاسبه عوارض نوسازی ساختمان، باید به چندین عامل توجه نمود و پس از آن مراحل زیر را انجام داد:

  1. جهت تعیین ارزش زمین باید قیمت منطقه‌ای آن را در مساحت زمین ضرب کرد.
  2. در گام دوم می‌بایست از حاصل ضرب قیمت بنا در 30 درصد ارزش معبر و مساحت مشمول بنا، میزان ارزش ساختمان را به دست آورد.
  3. ارزش ملک نیز حاصل مجموع ارزش ساختمان و ارزش زمین خواهد بود.
  4. در پایان عوارض نوسازی عبارت است از 1/5 درصد ارزش ملک.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در پایان به خاطر داشته باشید!

شروع فرآیند نوسازی ساختمان با تنظیم قرارداد پیمانکاری تخریب آغاز می‌شود و پس از اخذ پروانه ساخت‌وساز و انجام عملیات ساختمانی اقدامات لازم جهت اتمام پروژه و اخذ پایان‌کار انجام می‌شود. یکی از این اقدامات ضروری پرداخت عوارض نوسازی ساختمان است که در این مقاله به ذکر مهم‌ترین نکات مربوط به آن پرداختیم. شما می‌توانید سؤالات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و جهت مطالعه مطالب حقوقی بیشتر به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا زرپایان

دیدگاه شما

یک دیدگاه