کامل‌ترین راهنمای مربوط به نحوه انتقال سند در مشارکت در ساخت

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت دارای چالش‌های بسیار زیادی است. یکی از این چالش‌های مهم و حیاتی نیز مربوط به شرایط و نحوه انتقال سند در این قرارداد است. در مقالات گذشته سعی کردیم که همه چالش‌های پیش روی طرفین را در این قراردادها بررسی کنیم تا بهترین شرایط را برای این عزیزان رقم زده باشیم. در این مقاله نیز نوبت به بررسی روند انتقال سند در مشارکت در ساخت می‌رسد. در ادامه علاوه بر مرور هشدارهای لازم برای انتقال سند، معمول‌ترین روش‌های این کار را نیز معرفی خواهیم کرد. همچنین شما را با نکاتی آشنا می‌کنیم که احتمالاً کلاهبرداری و زیان ناشی از اشتباه به حداقل ممکن برسد. ازاین‌رو اگر درصدد تنظیم چنین قراردادی هستید، بهتر است با ما در ادامه همراه شوید. برای رقم زدن اتفاقات خوب اقتصادی در زندگی، کسب اطلاعات کاربردی اولین و مهم‌ترین قدم است.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت در لامینگو

قبل از هر چیزی بایستی یادآوری کنیم که موارد حقوقی مختلفی در قرارداد مشارکت در ساخت پیش روی کاربران است که برای گذر از همه آنها نیاز بررسی کامل حقوقی و همچنین دریافت خدمات مشاوره در این زمینه را دارید. ما در موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن نیروهای زبده و با تجربه در این زمینه شرایط لازم برای دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و همچنین دریافت خدمات مشاوره برای این منظور را برای متقاضیان و کاربران فراهم آورده‌ایم. این خدمات با رعایت به‌روزترین نکات مربوط به قراردادهای مشارکت در ساخت آماده شده و استفاده از آنها می‌تواند بالاترین اطمینان خاطر را برای شما به دنبال داشته باشد. ازاین‌رو برای هر چالشی که در زمینه تنظیم این قراردادها با آن روبرو هستید، روی ما حساب کنید.

تنظیم سفارشی قرارداد مشارکت در ساخت

 

چالش‌هایی که در این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

  • کلاهبرداری یا فریب حقوقی؟ مراقب انتقال سند خود باشید
  • اهمیت درج شرایط انتقال سند در قرارداد مشارکت در ساخت
  • انواع روش‌های معمول انتقال سند در مشارکت در ساخت
  • انتقال سند از مالک به سازنده با چک تضمینی مالک در انتهای کار
  • انتقال سند از مالک به سازنده با چک تضمینی سازنده در شروع کار
  • انتقال مرحله به مرحله سند با توجه به میزان قدرالسهم
  • بهترین روش انتقال سند در مشارکت در ساخت کدام است؟
  • در کدام مراحل قدرالسهم سازنده را به وی انتقال دهیم؟
  • اهمیت برآورد هزینه‌ها در انتقال سند در مشارکت در ساخت

 

همه‌چیز درباره تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت و انواع آن

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

کلاهبرداری یا فریب حقوقی؟ مراقب انتقال سند خود باشید

سری که درد نمی‌کند را دستمال نمی‌بندند! این ضرب‌المثل را می‌توان سرلوحه بسیاری از کارهای حقوقی و اقتصادی در زندگی کرد. تا زمانی که سند ملک شما به نام شما است و هیچ‌کسی در آن دخل و تصرف ندارد، هیچ مشکلی نخواهید داشت. اما بلافاصله بعد از اینکه اولین امضای را برای انتقال سند زدید، بایستی خود را برای چالش‌های آن روبرو کنید. ازاین‌رو در همین اول مقاله تصمیم گرفتیم این نکته را به شما یادآور شویم که هرگز به دلیل:

  • قابل اعتماد بودن طرف مقابل
  • خویشاوند بودن طرف مقابل در قرارداد مشارکت در ساخت
  • معرفی شده بودن وی
  • داشتن رزومه قوی و حسن شهرت داشتن وی

و مواردی ازاین‌دست، بدون تحقیق و رعایت نکات احتیاطی حقوقی، دست به انتقال سند خود به نام دیگری نزنید. حتی انتقال یک دانگ از سند نیز می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات بسیار مختلفی برای مالکین ساختمان‌های کلنگی و زمین و… باشد. ازاین‌رو ابتدا اطلاعات لازم را کسب کنید، سپس از خدمات مشاوره حقوقی استفاده کرده و در نهایت در بهترین وضعیت دست به این کار بزنید. فریب ظاهرسازی‌های افراد را نخورده و در همان شروع کار بدون هیچ مدرکی و تنها روی حرف‌های شفاهی، اقدام به انتقال سند نکنید. تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت نیازمند بررسی‌های دقیقی است. بدون این بررسی‌ها هر اقدامی می‌تواند شما را در منجلابی بزرگ قرار دهد.

 

اهمیت درج شرایط انتقال سند در قرارداد مشارکت در ساخت

در ادامه با روش‌های متداول و معمول انتقال سند در مشارکت در ساخت آشنا خواهید شد. این شرایط برحسب تجربه و البته موارد حقوقی مربوط به این قراردادها استخراج شده است. اما قبل از آن باید یادآور شویم که هر توافقی دراین‌باره بهتر است به‌صورت مکتوب در قرارداد مشارکت در ساخت درج شود. شاید این نکته خیلی مهم جلوه نکند اما اتفاقات سال‌های گذشته و همچنین تجربیات گران‌بهایی که در این راه ایجاد شده، اهمیت این موضوع را پررنگ‌تر از همیشه کرده است. نه‌فقط مالکین، بلکه سازندگان نیز باید به این نکته دقت داشته باشند. درج شرایط انتقال سند در قرارداد مشارکت در ساخت باعث می‌شود تا تعهدی حقوقی برای طرفین ایجاد شده و آنها در موقع لازم، برای این کار اقدام نمایند. اگر درصدد تنظیم یک قرارداد محکم و با برنامه هستید، این نکات ریز می‌تواند زمینه‌ساز چنین شرایطی برای شما شود.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

انواع روش‌های معمول انتقال سند در مشارکت در ساخت

به‌صورت معمول و طبق عرف، انتقال سند در مشارکت در ساخت طبق سه روش زیر صورت می‌پذیرد:

  • انتقال سند از مالک به سازنده با چک تضمینی مالک در انتهای کار
  • انتقال سند از مالک به سازنده با چک تضمینی سازنده در شروع کار
  • انتقال مرحله به مرحله سند با توجه به میزان قدرالسهم

هرکدام از این‌ روش‌ها جزئیاتی دارند که در ادامه به آنها می‌پردازیم. اما جدای از این ‌روش‌ها بایستی یادآور شویم که هر پروژه‌ای شرایط خاص خود را دارد. ازاین‌رو تصمیم‌گیری را نباید تنها منوط به خوب و بد بودن یک روش از نظر حقوقی و یا شرایط اقتصادی نمایید. بلکه برحسب شرایط پروژه باید این تصمیم گرفته شود. درک درست هرکدام از این ‌روش‌ها می‌تواند زمینه‌ساز یک تصمیم ایده‌آل برای این منظور توسط مالکین باشد. سازنده‌ها نیز می‌توانند از این اطلاعات برای تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت استفاده نموده و اطمینان خود را از بابت دریافت سهم خود از ملک در قرارداد بالا ببرند.

 

مشارکت در ساخت هتل و تنظیم قرارداد آن

 

انتقال سند از مالک به سازنده با چک تضمینی مالک در انتهای کار

یکی از روش‌های انتقال سند در مشارکت در ساخت انتقال آن در انتهای مراحل کار و بعد از اتمام پروژه است. هرچند ممکن است این موضوع خیلی به مذاق سازنده خوش نیاید اما بااین‌حال یکی از روش‌هایی است که می‌تواند در هزینه نقل‌وانتقال سند نیز برای طرفین صرفه‌جویی به دنبال داشته باشد. لازمه چنین اقدامی این است که در شروع کار، مالک یا مالکین چک تضمینی به میزان آورده و سهم سازنده در اختیار وی قرار دهند تا در انتها بعد از نقل‌وانتقال سند، این چک را پس بگیرند. البته به خاطر داشته باشید که بهتر است این شرایط به همراه مشخصات چک را در قرارداد مشارکت در ساخت درج کنید.

 

ساخت‌وساز

 

انتقال سند از مالک به سازنده با چک تضمینی سازنده در شروع کار

روش دوم تقریباً برعکس روش اول است. در این روش در همان ابتدا مالکین قدرالسهم پیش‌بینی‌شده برای سازنده را به نام وی انتقال می‌دهند و در ازای آن چک تضمینی از سوی سازنده دریافت می‌نمایند. البته در این مواقع با توجه به اینکه مقداری از 6 دانگ سند ملک به نام سازنده می‌خورد، رعایت برخی نکات حقوقی برای مالکین الزامی خواهد بود. برای مثال:

  • سلب امکان دریافت وام با سند انتقال یافته
  • سلب امکان انتقال آن به غیر تا انتهای پروژه
  • سلب امکان قرارداد سند در رهن

و مواردی ازاین‌دست ازجمله نکاتی هستند که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت باید به آنها دقت نمود. هرچند هر دو طرف در این قرارداد به دنبال منافع خود هستند، اما ایجاد یک رابطه تعاملی می‌تواند بهترین شرایط را برای مشارکت در ساخت به دنبال داشته باشد.

 

انتقال مرحله به مرحله سند با توجه به میزان قدرالسهم

سومین و آخرین روشی که به‌صورت عرف و معمول برای انتقال سند در مشارکت در ساخت از آن استفاده می‌شود، انتقال قدرالسهم سازنده با توجه به پیشرفت کار و میزان آورده وی است. در این روش با توجه به سهم سازنده از ملک، در یک برنامه مشخص شده که باید در قرارداد مشارکت در ساخت درج شود، مالکین متعهد می‌شوند که درصد مربوط به سازنده را به نام وی انتقال دهند. میزان آورده و مبلغ هزینه شده با قیمت سهم مقایسه شده و این درصد تعیین می‌شود. برای تعیین مرحله‌هایی که باید این سهم انتقال یابد، نیاز به یک بررسی دقیق است که در ادامه روش‌های معمول آن را بازگو خواهیم کرد. اما مهم‌تر از آن باید اشاره کنیم که این روش دو مشخصه عمده دارد:

  1. تعاملی‌ترین روش انتقال سند در مشارکت در ساخت است.
  2. هزینه این روش نسبت به دو روش قبل با توجه به پارت پارت شدن انتقال بیشتر خواهد بود.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

بهترین روش انتقال سند در مشارکت در ساخت کدام است؟

هرکدام از روش‌های انتقال سند در مشارکت ساخت که به آنها اشاره کردیم، مزیت‌های خاص خود را دارند. مهم‌تر از انتخاب یکی از این‌ روش‌ها، دقت به تمام نکات مربوط به آنها در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت است. هرچقدر این قرارداد و مفاد آن دقیق‌تر تنظیم شده باشند، امکان انجام یک پروژه بهتر و سودده‌تر برای طرفین بیشتر خواهد شد. با درج تمام موارد حقوقی مربوط به این انتقال، دیگر هیچ‌کدام از طرفین از این بابت نگرانی نخواهند داشت. همچنین باید یادآور شویم که به‌صورت کلی با اینکه هزینه روش سوم انتقال سند در مشارکت در ساخت بیشتر از دو روش اول است، اما استقبال بیشتری از آن شده است. در انتقال قدرالسهمی سند، هم خیال سازنده از بابت دریافت مطالبات خود راحت خواهد بود و هم مالکین می‌دانند که در ازای پیشرفت قسمتی از کار مقداری از سند را به سازنده انتقال داده‌اند.

 

مواردی که در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا باید بدانید

 

در کدام مراحل قدرالسهم سازنده را به وی انتقال دهیم؟

احتمالاً برای کسانی که تجربه کافی در این راه ندارند، این سؤال پیش آمده که در کدام مراحل ساخت‌وساز باید اقدام به انتقال سند نمایند؟ با توجه به اینکه در زمان تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت بایستی این مراحل به‌صورت دقیق درج شوند، ازاین‌رو لازم است به بررسی نکات مهمی دراین‌باره پرداخته  و روش‌های معمول آن را معرفی کنیم. البته دوباره باید یادآور شویم که برای هر پروژه‌ای بایستی با شرایط خاص خود آن پروژه برای این مورد تصمیم‌گیری و توافق کرد. در برخی مواقع هزینه دریافت جواز ساختمان بسیار بالا رفته و انتقال سند از این مرحله آغاز می‌شود. در برخی مواقع هم بعد از نمایان شدن سقف‌ها این انتقال صورت می‌پذیرد. به‌صورت معمول دو برنامه زمان‌بندی‌شده زیر را می‌توانید برای انتقال سند به‌صورت قدرالسهمی مرحله به مرحله در پیش بگیرید.

روش اول

تأثیرگذارترین عامل در تعیین مراحل انتقال سند در مشارکت در ساخت، هزینه‌هایی هستند که سازنده آنها را متقبل می‌شود. برحسب این هزینه‌ها و همچنین توافق صورت گرفته شما می‌توانید در 3 تا 4 مرحله عملیات انتقال سند را انجام دهید. یکی از پیشنهادات مناسب برای انتخاب این مراحل به شرح زیر است:

  • مرحله اول بعد از دریافت جواز
  • مرحله دوم بعد از اتمام سفت‌کاری
  • مرحله سوم بعد از تحویل ملک قابل سکونت توسط سازنده
  • مرحله چهارم بعد از دریافت صورت‌مجلس تفکیکی و اتمام همه مراحل اداری

روش دوم

همچنین اگر به دنبال سه مرحله‌ای کردن شرایط انتقال سند در مشارکت در ساخت هستید می‌توانید از این تقسیم‌بندی استفاده کنید:

با شرط اینکه سهم سازنده 50 درصد یعنی 3 دانگ باشد می‌توانید:

  • دانگ اول را بعد از اتمام سقف نهایی
  • دانگ دوم را بعد از اتمام نازک‌کاری
  • دانگ سوم را نیز بعد از دریافت پایان کار تحویل سازنده دهید.

 

ساخت‌وساز

 

اهمیت برآورد هزینه‌ها در انتقال سند در مشارکت در ساخت

یکی از موارد بسیار مهمی که درباره انتقال سند در مشارکت در ساخت باید به آن اشاره کنیم، موارد مربوط به برآورد هزینه‌ها است. برآورد هزینه‌ها نقش تعیین کننده در تعیین زمان انتقال سند دارد. از این گذشته این مراحل را نیز باید در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت در آن درج کنید. با این اوصاف شما نیاز به یک برآورد اولیه دقیق از هزینه‌های اجرایی و ساخت ساختمان خواهید داشت. برای این منظور توصیه می‌کنیم حتماً از یک مشاور اقتصادی زبده برای برآورد این هزینه کمک بگیرید. هزینه را نیز به‌صورت تفکیک‌شده محاسبه کنید. هزینه‌های مربوط به اخذ مجوز‌ها، مالیات و کارهای اداری را در یک ساید و هزینه‌های مربوط به ساخت ساختمان را نیز به‌صورت طبقه به طبقه استخراج کنید.

با انجام این روند می‌توانید تصمیم ایده‌آل‌تر و بهتری برای انتقال سند به سازنده بگیرید. در غیر این صورت ممکن است در هنگام اجرای پروژه با چالش‌های مختلفی مانند برابر نبودن میزان قدرالسهم انتقالی با میزان آورده سازنده روبرو شوید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

انتقال سند در مشارکت در ساخت به هزینه‌های مربوط به پروژه و میزان آورده سازنده در هر مرحله بستگی دارد. اگر به دنبال پیدا کردن یک ‌راه عالی برای تنظیم شرایط انتقال سند در مشارکت در ساخت هستید، دقت به مسائلی که در این مقاله مرور کردیم، می‌تواند زمینه‌ساز این بهترین‌ها برای شما باشد. سه روش رایج انتقال سند یعنی:

  • انتقال همه قدرالسهم سازنده در شروع کار و دریافت چک تضمینی از وی
  • انتقال همه سهم سازنده در انتهای پروژه و دریافت چک تضمینی از مالک
  • انتقال مرحله به مرحله سند با توجه به پیشرفت کار

هرکدام مزیت‌ها و معایبی دارند که بسته به شرایط پروژه و همچنین در نظر گرفتن تمام شرایط احتیاطی که به آنها اشاره کردیم، بایستی یکی از آنها را انتخاب نمایید.

کاربرانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و سایر موضوعات مربوط به قرارداد مشارکت در ساخت هستند می‌توانند سایر مقالات کاربردی ما را در بخش بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نمایند. در انتهای این مقاله نیز امکان درج نظرات و سؤالات برای شما عزیزان وجود دارد تا از این طریق با مشاورین ما در لامینگو در ارتباط باشید.

 

8
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

8 دیدگاه

  • عباسی
    4 سال پیش

    ببخشیدسه دونگ را به نام سازنده زده پدرم و سه دونگ هم مادرم حالا سه ماه مانده به پایان ساخت، پدرم فوت کرد.سه دونگ سازنده برای ورثه است؟

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام و احترام
      برای پاسخ دقیق به پرسش شما، لازم است قرارداد مشارکت در ساخت میان مالک و سازنده و روش انتقال سند مالکیت به سازنده (پس از اخذ پایان کار، انتقال به صورت مرحله‌ای و زمانی و غیره) را به صورت جزئی‌تر بررسی کنیم. با این حال در صورتی که مالک، به صورت رسمی، سه دانگ را به سازنده منتقل کرده و سند رسمی مالکیت برای ایشان صادر گردیده باشد، سازنده مالک قانونی سهم مزبور است.

  • براتی
    3 سال پیش

    با سلام در روش انتقال همه سهم سازنده در انتهای پروژه و دریافت چک تضمینی از مالک چه نکاتی باید در قرارداد لحاظ شود ایا نیاز هست که بصورت صلح نامه یا مبایعه نامه عادی در ابتدای کار سهم سازنده را منتقل کنیم

    • نیکتا روزبهانی
      3 سال پیش

      با عرض سلام دوست عزیز
      در مجموعه قراردادهای موجود در بانک قرارداد لامینگو، دو قرارداد با عنوان “مشارکت در ساخت” و “مشارکت در ساخت ساختمان” قرار دارد. قرارداد اخیرالذکر، به صورت جزئی تنظیم گردیده و شامل نوع مشارکتی است که در آن افراد قصد ساخت ساختمان را دارند. شما می‌توانید پس از مطالعه محتوای این دو قرارداد، تصمیم بگیرید که کدام یک را مورد استفاده قرار دهید. البته با توجه به اینکه قراردادها به صورت نمونه کلی تنظیم شده است، لازم است با توجه به نیاز شما، برخی از تعهدات و یا شرایط آن تغییر نماید. همچنین شما می‌توانید به منظور اخذ مشاوره از کارشناسان حقوقی ما، وقت مشاوره دریافت کرده و یا در سایت لامینگو، درخواست تنظیم قرارداد سفارشی نمائید. در خصوص تنظیم سند صلح‌نامه و یا بیع‌نامه، یکی از راه‌های پیشنهادی این است که انتقال سهم توافق‌شده میان طرفین به سازنده در پایان قرارداد را به عنوان یکی از تعهدات شرکا در قرارداد مشارکت میان خود درج نمائید و برای اطمینان خاطر بیشتر سند صلح‌نامه و یا بیع‌نامه متناسب تنظیم نمائید.

  • مجتبی
    3 سال پیش

    من مالک هستم.قرارداد مشارکت در ساختی با یک سازنده بصورت ۵۰-۵۰ تنظیم کردیم.سازنده میگه در انتهای سفت کاری باید سه دانگ به نامش منتقل کنم و چک تضمین برای ادامه کار نزد بنگاهی هست.ایا چنین چیزی عرف هست؟و یا حرفش منطقی هست

    • نیلوفر جهانفر
      3 سال پیش

      سلام و عرض ادب،
      این مورد کاملا تابع توافق میان شما و همچنین متن قراردادتان است.

  • محتبی
    2 سال پیش

    در روش انتقال سند بصورت مرحله ای(با توجه به پیشرفت کار)ایا انتقال دانگ باید بصورت قطعی باشد یا باید یک وکالت بلاعزل باشد؟مزایا یا معایب هر یک کدام است؟من شنیدم اگر وکالت بلاعزل مالک به سازنده بدهد در انتها مالیات همه به اسم مالک خواهد بود

    • نیلوفر جهانفر
      2 سال پیش

      با سلام و احترام،
      بررسی هر یک از این موارد با توجه به شرایط افراد متفاوت است و نیاز به بررسی بیشتر دارد؛ شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از خدمات مشاورین ما استفاده فرمایید.