بایدها و نبایدهای قرارداد عکاسی پروژه‌ای!

5 سال پیش
قرارداد عکاسی پروژه‌ای

حرفه عکاسی یکی از جذاب‌ترین مشاغلی است که امروزه با گرایش بسیاری روبه‌رو بوده است. این رشته هنری در دسته‌های مختلفی دنبال می‌شود. از عکاسی مجالس تا عکاسی صنعتی! به همین دلیل روابط شکل گرفته میان افراد از یک دسته به دسته‌ای دیگر متفاوت است. همچنین بسته به نوع رابطه و تعاملی که افراد با یکدیگر دارند، قالب همکاری آن‌ها هم متفاوت خواهد بود. به همین دلیل قراردادهای مختلفی میان افراد با عکاسان منعقد می‌گردد. یکی از این قالب‌های قراردادی، قرارداد عکاسی پروژه‌ای است که در ادامه بیشتر به شرح آن می‌پردازیم.

 

قرارداد عکاسی پروژه‌ای و دغدغه‌های حقوقی!

زمانی شما به یک قرارداد عکاسی پروژه‌ای احتیاج پیدا می‌کنید که حرفی از قراردادهای استخدامی میان نباشد و تنها یک پروژه عکاسی باید به فرد مورد اعتمادی سپرده شود. پروژه‌ای که با انجام موضوع آن به اتمام می‌رسد. درواقع یک قرارداد پیمانکاری است که پیمانکار موظف است موضوع قرارداد را ظرف مهلت معینی به انجام برساند.

از توضیحات فوق به خوبی می‌توان استنباط کرد که قالب قرارداد عکاسی پروژه‌ای، قرارداد پیمانکاری است. این قرارداد برای رشته‌های مختلف عکاسی قابل استفاده است.

 

این مطلب را بخوانید: همه آنچه درباره یک نمونه قرارداد عکاسی لازم است بدانید

 

هر قراردادی به مجموعه‌ای از اصول و قواعد حقوقی گره خورده است که اگر رعایت نشود مشکل‌ساز می‌گردد. به همین دلیل توصیه حقوق‌دانان به همه افراد استفاده از مشاوره حقوقی جهت تنظیم قراردادهاست. قرارداد عکاسی پروژه‌ای هم نکات و مسائل مربوط به خود را دارد. بهترین کار در درجه اول استفاده از مشاوره حقوقی و تنظیم اختصاصی قرارداد است اما اگر به هر دلیلی نمی‌توانید از مشاوره استفاده کنید، لامینگو یک نسخه استاندارد از قرارداد عکاسی پروژه‌ای را در اختیار شما می‌گذارد. اما قبل از آن بهتر است با نکات حقوقی تعهدات افراد در این قرارداد آشنا شوید:

 

تعهدات عکاس در مدت همکاری

برای انجام پروژه عکاسی یک مدت مشخصی قرار داده می‌شود و عکاس موظف است در طول این زمان موضوع قرارداد را به نحو احسن به اتمام برساند. موضوع مهمی که اینجا مطرح می‌شود این است که برخلاف قرارداد استخدام عکاس، در عکاسی پروژه‌ای، عکاس موظف است موضوع قرارداد را با تجهیزات خود انجام دهد. اقدامات دیگری نظیر روتوش و چاپ عکس یا تهیه فایل هم با خود ایشان است و طرف مقابل که کارفرما نامیده می‌شود تنها نتیجه کار را تحویل می‌گیرد.

قرارداد عکاسی پروژه‌ای

یکی از مواردی که توصیه می‌شود در قرارداد عکاسی پروژه‌ای رعایت شود، در نظر گرفتن ضمانت اجرای مناسب برای عکاس است. چنانچه ایشان به هر دلیلی (دلایل خارج از فورس ماژور) نتواند کار را به موقع تحویل دهد یا کیفیت کار تحویل داده شده مطابق با استانداردهای روز نباشد، ضمانت اجرای موصوف در قرارداد اجرا خواهد شد.

 

این مطلب را بخوانید: استفاده از چک لیست در عکاسی چه ضرورتی دارد؟

 

تعهدات کارفرما در قرارداد عکاسی پروژه‌ای

طبیعتا کارفرما هم در قبال عکاس باید تعهداتی را رعایت کند. مهم‌ترین وظیفه کارفرما پرداخت به موقع و کامل مبلغ عکاسی است. البته ممکن است مانند سایر قراردادهای پیمانکاری، مبلغ این قرارداد هم به صورت مرحله‌ای پرداخت شود. به این شکل که در ابتدا و با امضای قرارداد مبلغی تحت عنوان پیش پرداخت به عکاس داده می‌شود و مابقی مبلغ قرارداد در انتهای کار یا طی دو قسط پرداخت می‌گردد.

 

دانلود نمونه قرارداد عکاسی پروژه‌ای

 

همانطور که برای عکاس ضمانت اجرا در نظر گرفتیم، برای کارفرما هم باید درصورت عدم پرداخت به موقع مبلغ قرارداد جریمه دیرکرد تعیین کنیم. البته تعیین جریمه یا به عبارت دیگر وجه التزام، نافی پرداخت مبلغ قرارداد نخواهد بود.

 

قرارداد عکاسی پروژه‌ای، این‌بار در لامینگو!

با نوجه به رشد تعداد پروژه‌های عکاسی و به دنبال آن مشکلاتی که به دلیل نبود یک تعامل مناسب حقوقی میان افراد حادث می‌گردد، تیم حقوقی لامینگو برآن شد تا یک نسخه قرارداد عکاسی پروژه‌ای را به بانک قراردادهای خود اضافه کند.

در این قرارداد تلاش شده است تا ضمن بررسی دقیق روابط میان طرفین و ذکر حقوق و تعهدات هرکدام از آن‌ها، کلیه جوانب این قرارداد مطابق با آخرین تغییرات و به روزرسانی‌های قانونی باشد. امیدواریم با استفاده از این قرارداد به تعاملات خود رنگ و بوی قانون بخشیده و کمتر دچار تعارض و مشکل گردید. علاوه بر این می‌توانید در صورت وجود مشکل، از مشاوره حقوقی مشاوران لامینگو هم بهره‌مند شوید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

برای مطالعه سایر مقالات حقوقی به لامینگو بلاگ مراجعه بفرمایید و از طریق کامنت، نظرات و پیشنهادات خود را با مطرح کنید.

 

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه