مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی در مورد شرایط احراز آن می‌گوید!

3 سال پیش
مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

مزاحمت تلفنی یک از مشکلاتی است که جوامع پیشرفته کنونی را به خود مشغول کرده است. بسیاری از افراد از کاربرد وسایل ارتباطی برای انتقال اطلاعات و کسب آن استفاده می‌کنند. بااین‌حال برخی افراد با سوءاستفاده از این ابزارها سعی در از بین بردن آرامش دیگر اشخاص جامعه می‌کنند و باعث مزاحمت آنها می‌شوند. سؤالی که برای بسیاری از افراد ممکن است به وجود بیاید این است که آیا تمامی تماس‌هایی که ازنظر آنها بی‌مورد است جزء مزاحمت تلفنی می‌شود؟ چه مواردی جزء این تخلف محسوب می‌شود؟ آیا در قانون برای این مزاحمت مجازاتی مشخص شده است؟ افراد می‌توانند تمامی این سؤالات و سؤالاتی مشابه آن را از طریق مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی جویا شوند تا بتواند برخورد قانونی مناسبی با خاطیان داشته باشند. در ادامه به خلاصه از شرایط پیرامون مزاحمت تلفنی می‌پردازیم.

درصورتی‌که شما به دنبال مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی  هستید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلای ما در این مرکز در تماس باشید و از خدماتی که آن‌ها در راستای ارائه مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی  برای شما در نظر گرفته‌اند، استفاده نمایید:

دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

مزاحمت تلفنی و انواع آن

طبق قانون قضایی کشور فردی که صورت عمدی از طریق تلفن ثابت یا همراه مزاحمتی برای دیگر اشخاص جامعه ایجاد کند مورد بازخواست و پیگرد قانونی قرار می‌گیرد. این فرد هم می‌تواند از سمت شرکت مخابرات مورد پیگرد قرار بگیرد و هم درصورتی‌که فرد علاوه بر جرم مزاحمت اعمال دیگری نظیر فحاشی، توهین و… نیز انجام دهد ازنظر کیفری نیز مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرد. این مزاحمت‌ها شکل‌های مختلفی دارد پس لازم است کمی بیشتر در مورد آنها بدانیم.

 

سیر تا پیاز آنچه نیاز است در مورد رفع مشکل مزاحمت تلفنی بدانیم

 

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

چه مواردی مزاحمت تلفنی محسوب نمی‌شود؟

بر اساس آیین‌نامه مربوط به مزاحمت‌های تلفنی که به شرکت مخابرات ابلاغ شده است، تمامی تماس‌ها صورت گرفته به اشخاص جزء جرائم مزاحمت تلفنی محسوب نمی‌شود. به‌عنوان نمونه تماس‌هایی که به‌اشتباه اما مکرر بدون سونیت به شخصی صورت بگیرد را نمی‌توان جزء موارد مزاحمت تلفنی قلمداد کرد. همچنین با پیشرفت تکنولوژی و ظهور تلفن همراه ارسال پیامک‌هایی نظیر پیام‌های تبریک، تبلیغی و پیام‌هایی با مضامین اجتماعی و فرهنگی و حتی سیاسی را نمی‌توان مشمول مزاحمت تلقی دانست.

 

چه مواردی مزاحمت تلفنی محسوب می‌شود؟

در مقابل تماس‌هایی که باعث سلب آسایش و آرامش افراد جامعه شده مانند تماس مکرر و بدون وقفه به‌قصد آزار و اذیت، تهدید به قتل، تهدید به اخاذی، تهدید به ضررهای مالی یا حیثیتی یا تهدید به افشای اسرار شخص یا بستگان و خانواده وی جرم تلقی شده و پیگرد قانونی دارد. همچنین در خصوص تلفن همراه و ارسال پیام کوتاه در صورتی تخلف محسوب می‌شود که موجب مزاحمت مشترک شده باشد و شاکی بتواند موضوع مزاحمت را با دلایل قانونی اثبات کند. نظیر ارسال پیامک‌هایی با حجم بالا که در عمل امکان استفاده افراد را از وسیله مخابراتی سلب کند.

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

چه وسایلی در انجام جرم مزاحمت تلفنی مورداستفاده قرار می‌گیرند؟

طبق ماده‌قانون 641 مجازات اسلامی صریحا از لفظ تلفن برای این جرم نام‌برده است. بااین‌حال عبارت « تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر» لفظ عام است و شامل کلیه وسایل ارتباطی می‌شود.

 

نقش پلیس فتا در جرائم مزاحمت تلفنی

استفاده روزافزون مردم از تلفن‌های همراه و استفاده گروه عظیمی از مردم از شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک، توییتر، لینک دین، یوتیوب، اینستاگرام، گوگل پلاس، تلگرام، واتس اپ، اسنپ چت و… باعث شده دیگر مزاحمت تلفنی تنها به‌صورت سنتی صورت نگیرد و این امکان وجود دارد که از طریق این نرم‌افزارها با تلفن همراه به افراد جامعه صدمه بزنند. از بین تمامی ارگان‌هایی مانند دادسراها که در امر رسیدگی به شکایات مزاحمت تلفنی نقش اساسی ایفا می‌کنند؛ پلیس فتا نیز در این راستا همکاری لازم را با دادسراها به عمل می‌آورد. پس از ایجاد شکوائیه توسط شاکی در دادسراها، درصورتی‌که علاوه بر مزاحمت با خط تلفن ثابت از طریق فضای مجازی نیز صورت بگیرد، پلیس سایبری و نیز پلیس فتا وارد عمل شده و به پیگیری و انجام اقدامات لازم به‌منظور شناسایی مزاحم تلفنی و مجازات وی می‌پردازند.

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

در قانون کیفری ایران مجازات مزاحمت تلفنی به چه صورت است؟

درصورتی‌که فرد خاطی تنها جرم مزاحمت تلفنی را انجام داده باشد و دیگر جرم‌هایی مانند فحاشی و… را مرتکب نشده یا مزاحمت او باعث از بین رفتن مال و جان اشخاص نشده باشد، تنها به جرم مزاحمت تلفنی مجازات می‌شود. طبق ماده‌  641 قانون مجازات اسلامی، مجرم علاوه بر مجازاتی که در شرکت‌های مخابراتی برای این جرم مشخص کرده‌اند، به تحمل یک تا 6 ماه حبس محکوم می‌شود.

همچنین به‌موجب قانون مصوب شده در مورد شرکت‌ مخابراتی، پس از ارتکاب جرم برای مرتبه اول، ارتباط تلفنی فرد خاطی به مدت یک هفته با اخطار کتبی قطع می‌گردد و برای مرتبه‌ی دوم اگر تکرار شود ارتباط تلفنی وی به مدت سه ماه با اخطار کتبی، قطع می‌گردد و ارتباط مجدد مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوط و تقاضای مشترک می‌باشد. اگر برای مرتبه‌ی سوم این عمل تکرار شود، ارتباط تلفنی فرد مرتکب به‌طور دائم قطع خواهد شد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان به یاد داشته باشید

علاوه بر افراد خانواده بسیاری از ارگان‌ها و سازمان‌ها نیز از این مزاحمت‌ها رنج می‌برند. بسیاری از سازمان‌ها نظیر آتش‌نشانی، مؤسسات تاکسی‌تلفنی، غذاخوری‌هایی که مشترکان تلفنی دارند، پلیس ۱۱۰، ۱۱۸ و … را هم دربرمی گیرد؛ به‌عبارت‌دیگر از این معضل اجتماعی، همه درمانده‌اند. مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی یکی از اقداماتی است که افراد با دریافت آن می‌توانند موارد و مسائل پیش‌آمده درباره آن را برطرف کنند و با مشورت افراد متخصص در این زمینه، از حقوق و تکالیف خود در خصوص این موضوع مطلع شوند و از بروز مشکلات احتمالی در آتی جلوگیری نمایند.

 

فراموش نکنید که برای دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی می‌توانید از خدماتی که این مرکز برای شما درنظر گفته است، استفاده نمایید. درصورتی‌که این مطلب را تا انتها مطالعه نموده‌اید دیدگاه خودتان را دراین‌باره در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید برای استفاده از سایر مطالبی که وجود دارد به وبلاگ لامینگو مراجعه نمایید

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه