شکایت از شریک کاری

نحوه شکایت از شریک کاری

وقتی بحث از شراکت و مشکلات آن مطرح می‌شود بسیاری از افراد از تشکیل گروه و کار کردن به‌عنوان یک تیم پشیمان می‌شوند. مشکلاتی که شرکا برای یکدیگر پیش آورده‌اند داستان جدیدی نیست و همه ما حداقل یک‌بار با آن روبه‌رو شده و یا از کسی درباره شکایت از شریک کاری شنیده‌ایم. اما مسئله مهم اینجاست که در کسب‌وکارهای امروزی و با پیشرفت علم و تکنولوژی و تأثیری که این پیشرفت بر جنبه‌های مختلف زندگی بشر داشته است ما ناگزیریم که در جهت پیشرفت کسب‌وکارمان از دانش و تجربه سایرین استفاده کنیم.

به دلیل وسعت علوم و فنون و تأثیر چند سویه آن‌ها بر یکدیگر امکان تسلط بر تمام جنبه‌های موردنیاز یک کسب‌وکار، امری نشدنی و محال است. پس این فرضیه که بتوانیم بدون شریک کارمان را ادامه دهیم تقریباً مردود است. پس چه‌کار کنیم که در این تجربه کاری با شکست مواجه نشویم و در صورت شکست چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

دریافت مشاوره حقوقی

چگونه کارمان به شکایت از شریک نرسد؟

برای داشتن یک رابطه کاری موفق و با کمترین ریسک ابتدا باید به دنبال فرد درستی برای همکاری باشیم کسی که علاوه بر مهارت‌های تخصصی، از منظر اخلاقی هم درست و سنجیده عمل کند و روحیه کار تیمی داشته باشد.

پس از یافتن فرد مناسب برای همکاری مهم‌ترین و اساسی‌ترین کار، امضای یک قرارداد دقیق با شریک است. قراردادی که متناسب با شرایط و ابعاد همکاری شما، توسط فرد متخصص این حوزه تنظیم‌شده باشد تا بتواند مرزهای دقیق این شراکت را روشن کند و در صورت بروز هر مشکلی از حقوق شما به بهترین نحو حمایت کند.

توجه داشته باشید که لزوماً بهترین قرارداد برای شما قراردادی نیست که به نفع شما و یک‌سویه تنظیم‌شده باشد بلکه بهترین قرارداد قراردادی است که منافع جمع را در نظر داشته باشد و از حقوق هر دو طرف ( تمامی طرفین) حفاظت کند.

تنظیم قرارداد سفارشی

قراردادی که برای هر کسب‌وکار تنظیم می‌گردد بسته به نوع فعالیت و روابط طرفین نوشته می‌شود و در این مطلب فرصت پرداختن به آن نیست اما در نظر داشته باشید که گاهی امضای یک قرارداد بد مشکلات بیشتری را برای شما به همراه خواهد داشت تا زمانی که شما کاملاً توافقی و شفاهی به کار خود ادامه می‌دهید.

نحوه شکایت از شریک کاری 

اگر به هر دلیلی شراکت شما با شریکتان با مشکل مواجه شد بهتر است که این مشکل را دوستانه و کاملاً توافقی بین خود حل کنید چون مراجعه به محاکم قضایی و طرح دعوا برای شما بسیار دردسرساز و پرهزینه خواهد بود و راه رسیدن به‌حق گاهاً اندر طولانی می‌شود که عطای آن را به لقایش می‌بخشید.

شکایت کردن

اگر در شرایطی قرار گرفتید که راهی جز اقامه دعوا برای شما باقی نمانده بود قبل از هر چیز با یک وکیل مشورت کنید و تمام آنچه از مدارک و مستندات در اختیار دارید به او نشان دهید. قطعاً با راهنمایی‌های یک وکیل می‌توانید از کوتاه‌ترین راه به هدف برسید.

توجه داشته باشید که وقتی بین شما و سایر شرکا یک قرارداد مکتوب و امضاشده وجود دارد نمی‌توانید از حدود آن تخطی کنید زیرا قانون‌گذار به توافقات افراد احترام می‌گذارد و خلاف آن‌ها در محاکم رأیی صادر نمی‌شود چیزی که به‌وضوح در ماده ده قانون مدنی مقررشده است. اما اگر توافقات شما برخلاف قوانین امری (که پیروی از آن‌ها غیرقابل‌اجتناب است) باشد قطعاً حکم قانون بر این توافق ارجحیت خواهد داشت و درواقع آن قرارداد هیچ‌گونه وجاهت قانونی نداشته و قابل دفاع نیست.

اگر مشکلات شما و شریکتان از قرارداد میان شما ناشی می‌شود و به اصطلاحی مشکل قراردادی باشد باید با توجه به مفاد قرارداد خلف وعده شریکتان را اثبات کنید و همچنین رابطه عقلانی بین این نقض تعهد و خسارتی که به شما واردشده است برقرار نمایید.

اگر با مواردی از قبیل خیانت‌درامانت و یا کلاه‌برداری روبه‌رو باشیم باید دعوای کیفری علیه شریک اقامه شود که البته باید مستندات کافی و قانونی در دست داشته باشید.

دانلود رایگان قرارداد کار موقت

نحوه شکایت از شریک بدون قرارداد

مشکل اصلی زمانی پیش می‌آید که شما هیچ‌گونه قراردادی فی‌مابین خود و شریکتان امضا نکرده‌اید و احراز این رابطه با تردید روبه‌رو است. قبل از هر اقدامی به یک وکیل مراجعه کنید و  با مشورت وی اقدام به طرح دعوا کنید چون اگر هیچ دلیلی نتوانید ارائه کنید دعوای شما مسموع نیست و به‌راحتی رد خواهد شد.

ممکن است بتوانید از طریق شهادت شهود و یا سایر روش‌ها وجود رابطه شراکت را برای دادگاه محرز کنید و پس‌ازآن تازه باید در جهت احقاق حقوق پایمال‌شده خود تلاش کنید که قطعاً مسیر دشوار و سختی خواهد بود.

پیشنهاد ما به شما برای داشتن یک شراکت بی‌دغدغه امضای یک قرارداد استاندارد فی‌مابین خود و شریک کاریتان است که باید بر اساس نیاز شما و توسط فرد متخصص تنظیم گردد.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتر درباره‌ی نحوه شکایت و احقاق حقوق خود دارید، مشاوران حقوقی لامینگو آماده پاسخ‌گویی به شما هستند. برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

6
برچسب ها :
نویسنده مطلب مژگان ابوطالبی

دیدگاه شما

6 دیدگاه

  • حمیدرضا جمالی
    3 سال پیش

    سلام پدر بنده با یکی از اقوام قرارداد کردند که اون اقوام زمینی داشته و پدر بنده درخت بکارد و بعد از 5 سال تقسیم کنند اما اسم تقسیم درخت یا زمین در قرارداد نیاورده شده است الان بعد از گذشت 5 سال اقوام درختان را تقسیم نمی‌کند برای شکایت باید به چ قسمتی مراجعه کنیم و آیا فایده ای دارد؟

    • نیلوفر جهانفر
      3 سال پیش

      با سلام و احترام
      می‌توانید با ارائه شواهد و مدارک از طریق دادگاه‌های حقوقی اقدام به شکایت کنید.

  • عباس فاضلی
    2 سال پیش

    سلام با پدر دوستم سوپر مارکت زدیم سه تا شریک شدیم.چون بهشون اعتماد داشتم قرار داد ننوشتیم .بعد دوماه که مغازه سر پا شد پدر دوستم به من گفت تو دزدی کردی،چون مسول خرید من بودم همه فاکتور ها به نام من هست وچند تا از فاکتور ها را با کارت خودم خرید زدم الان حتی پولی که بابت سرمایه دادم بهم نمیده
    میگه برو شکایت کن به نظرتون چی کار کنم.شواهد هم دارم ولی به من میگه تو اصلا شریک نبودی

    • نیلوفر جهانفر
      2 سال پیش

      با سلام و عرض ادب،
      با استناد به فاکتورها و فیش واریز سرمایه می‌توانید مورد را اثبات نمایید.

  • سجاد
    2 سال پیش

    سلام
    من با شریکم ی کار دکور ۲سال پیش زدیم و اون هیچ پولی بابت کار ب من نداده بخاطر اینکه شوهر خالمه هی امروز فردا کرد الان ۲سال گذشته هیچ پولی ام نداده میگه نمیدم
    هیچ قراردادی ام نداریم
    میشه کاری کرد
    با تشکر

    • نیلوفر جهانفر
      2 سال پیش

      با سلام و احترام،
      شما می‌باید وجود رابطه شراکت میان طرفین را از طرق موجود ثابت کنید.