مراحل صادرات کالا به زبان ساده
صادرات یک فعالیت مهم در عرصه اقتصادی میباشد و در مقابل واردات قرار میگیرد. هر کشوری برای رسیدن به توسعه اقتصادی و درآمد ارزی، نیاز به صادرات کالاهای تولیدی در داخل دارد. به همین دلیل، کشورها بستر مناسبی برای انجام صادرات فراهم نموده و از تجار صادرکننده حمایت مینمایند. هر تاجری برای صادرات کالا از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا باید مراحلی ازجمله بازاریابی و شناخت محصول صادراتی و اخذ مجوزهای لازم را طی نماید.
اگر شما هم بهدنبال حضور در بازارهای بینالمللی و عقد قرارداد شراکت در صادرات هستید و میخواهید از این طریق کسبوکار خود را گسترش دهید و برای کالای تولیدی خود بازار فروش مناسبی فراهم نمایید، میتوانید از طریق لینک زیر وارد بانک قرارداد لامینگو شوید و نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا را دریافت نمایید.
دریافت قرارداد مشارکت در صادرات کالا
صادرات کالا چه معایب و مزایایی دارد؟
امروزه شرکتها و کارخانههای زیادی کالا یا محصول تولیدی خود را به کشورهای مختلف جهان ارسال مینمایند. صادرات کالا از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا مزایا و معایبی دارد که در ادامه آنها را بررسی مینماییم.
صادرات کالا مزایایی ازجمله کاهش هزینههای تولیدی، ایجاد بازار فروش رقابتی برای کالای تولیدشده، افزایش کیفیت محصولات، افزایش سودآوری از فروش کالا یا محصول، اشتغالزایی، ورود ارز به کشور، رقابت با برندهای خارجی، افزایش درآمد مالیاتی برای دولت و دیگر مزیتها دارد.
صادرات کالا همانطور که مزایا و فواید زیادی برای تولیدکننده و چرخه اقتصاد کشور دارد، معایب و خطراتی نیز دارد که تجار باید این ریسکها را در نظر بگیرند. برخی از این معایب عبارتاند از: تفاوت فرهنگی بین کشور مبدأ و مقصد، ایجاد مشکلات در خدمات پس از فروش کالا برای خریداران بینالمللی، نوسان نرخ ارز، ریسکهای سیاسی، ریسکهای اقتصادی برای کسبوکارهای کوچک و موارد دیگر.
جهت کسب شناخت بیشتر نسبت به قرارداد شراکت صادرات، این مطلب را بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا و همه چیز درمورد آن
مراحل صادرات کالا به چه ترتیب است؟
فرآیند صادرات کالا نیازمند رعایت قواعد و ملزوماتی است که به این قواعد، مراحل صادرات کالا میگویند. صادرکنندگان کالا باید پیش از اقدام به انجام صادرات، این قواعد را بهخوبی شناخته و آنها را رعایت نمایند؛ چرا که صدور کالا و محصول به خارج از کشور بهدلیل مسائلی مانند برونمرزی بودن این تجارت، خطرات و ریسکهای زیادی بههمراه دارد که تجار باید بهطور کامل از آنها آگاه بوده و با انجام قواعد لازم، این خطرات را به حداقل کاهش دهند. مراحل صادرات کالا به شرح زیر میباشد:
1) تعیین استراتژی
تولیدکنندگانی که میخواهند اقدام به صادرات کالا نمایند، باید جوانب مختلف این عمل را در نظر بگیرند؛ به این معنا که اطلاعات مورد نیاز را در زمینه صادرات کالا به کشورها مختلف کسب کنند، ظرفیت کسبوکار خود را برای اقدام به صدور محصول به خارج از کشور در نظر بگیرند، کالا یا محصولات خود را قیمتگذاری نمایند، قوانین صادراتی کشور مبدأ و مقصد را بررسی نمایند و بهطور خلاصه، ساختار و چارچوب مورد نیاز را برای انجام صادرات شناسایی و طراحی نمایند.
2) بازاریابی و شناخت نیاز مشتری
در این مرحله، صادرکننده باید نیاز متقاضی محصول یا کالا را بررسی نماید؛ به این صورت که با بررسی ملاکهای مختلف مانند فرهنگ و ویژگیهای جغرافیایی و مذاکره با مشتری از طریق ابزارهایی مانند رسانه، بازار مناسب برای کالای صادراتی را شناسایی نماید. تاجری که از طریق عقد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به صدور کالا مینماید، باید بداند کالای خود را در کدام بازار ارائه دهد تا فروش بهتری داشته باشد و سود بیشتری کسب نماید.
در این مرحله صادرکننده باید رقیبان خود را در بازار و محصولی را که این رقیبان ارائه میدهند نیز زیر نظر داشته باشد تا بتواند کالای خود را از نظر کیفیت به استانداردهای بینالمللی برساند.
3) تعیین کالای صادراتی
در این مرحله، تولیدکننده باید با شناخت نیاز بازار، کالای صادراتی خود را تعیین نماید. اگر شناخت نیاز بازار بهدرستی انجام گرفته باشد، کار تولیدکننده راحتتر است. تعیین کالای صادراتی با این هدف انجام میشود که صادرکننده با آگاهی کالا یا محصول را صادر نماید و از خسارات ناشی از صدور کالای اشتباه جلوگیری شود. صادرکننده باید مطلع باشد که هر کشوری به چه کالایی احتیاج دارد تا بتواند با ارسال محصول به آن کشور، سود مورد نظر را کسب نماید.
4) دریافت کارت بازرگانی
صادرکننده پس از بازاریابی و مشخص نمودن کالای مورد نظر برای صدور، باید کارت بازرگانی معتبر و سایر مجوزها و مدارک لازم را مانند گواهینامههای بهداشت و گواهی استاندارد جهت انجام صادرات دریافت نماید. برای انجام هر تجارت در سطح بینالمللی، تاجر باید کارت بازرگانی در حوزه فعالیت مورد نظر را اخذ نماید.
5) ارائه پیشفاکتور
پس از مشخص شدن کشور واردکننده محصولات و یا مشتری در کشور خارجی، صادرکنندهای که اقدام به صادرات کالا از طریق قرارداد شراکت صادرات نموده است، باید پیشفاکتور یا پروفورما را که سندی حاوی شرایط پیشنهادی صادرکننده جهت صدور کالاهای معین است، ارائه نماید. پروفورمای ارائهشده باید حاوی قیمت و تعداد کالا و اطلاعاتی از این دست باشد.
6) قرارداد صادرات
پس از انجام تمام مراحل بالا و ارائه پیشفاکتور، باید یک قرارداد دوطرفه بین صادرکننده و خریدار واردکننده کالا منعقد گردد.
7) تهیه و بستهبندی کالا
صادرکننده کالا موظف است کالای صادراتی را بستهبندی و آماده نماید. صادرکننده باید کالا یا محصول صادراتی را مطابق ویژگیهای محصول و نوع حملونقل و طبق زمانبندی توافقی، بستهبندی نموده تا محصول صادراتی از جذابیتهای کافی برخوردار باشد و کالا سالم به مقصد برسد.
8) انجام امور گمرکی
صادرکننده باید قبل از اقدام به صدور کالا به خارج از کشور، از تمام قوانین گمرکی مطلع شده و فعالیتهای مربوطه را انجام دهد. یکی از این قوانین، مربوط به نوع کالای صادراتی است و اگر کالای صادراتی از کالاهای ممنوع یا مشروط باشد، گمرک آنها را توقیف مینماید. ازجمله امور گمرکی که باید صادرکننده انجام دهد، تعیین ارزش گمرکی کالاها، عقد قرارداد حملونقل و بیمه برای کالاها و اخذ گواهی بازرسی و ارسال کالاها از گمرک کشور مبدأ به سمت کشور مقصد میباشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
در پایان
صادرکنندهای که از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به ارسال کالای تولیدی در داخل کشور به خارج مینماید، باید علاوه بر اطمینان از کیفیت کالای صادراتی و شناخت صحیح مقررات تجارت بینالملل، مراحل و قواعد صادرات کالا را بهدرستی و دقیق طی کند تا فروش و عرضه کالای صادراتی در بازارهای جهانی سود کافی را در پی داشته و این صادرات موجب خسارت و ضرر صادرکننده کالا نگردد.
اگر مطالعه مطلب بالا برای شما مفید بوده و اطلاعات مورد نظر را در اختیار شما قرار داده است، میتوانید از طریق ورود به بلاگ حقوقی لامینگو دیگر محتواهای حقوقی که همکاران ما در مجموعه لامینگو آنها را تهیه و منتشر نمودهاند، استفاده نمایید.
دیدگاه شما