در قرارداد مشارکت در راه‌اندازی استارتاپ به چه نکاتی پرداخته می‌شود؟

4 سال پیش
قرارداد مشارکت

یکی از اتفاقاتی که افراد را در موقعیت همکاری و مشارکت قرار می‌دهد زمانی است که فرد یا افرادی دارای ایده مهمی جهت راه‌اندازی یک کسب‌وکار هستند و برای به ثمر نشاندن آن به دنبال یک شریک می‌گردند. این شریک می‌تواند دارای سرمایه یا تخصص باشد.  فی‌مابین این افراد جهت انعقاد قرارداد مشارکت در راه‌اندازی استارتاپ منعقد می‌گردد چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟

قرارداد هم بنیانگذاران قراردادی برای مشارکت در راه‌اندازی یک استارتاپ!

وقتی همه چیز مهیای تشکیل یک گروه برای جان بخشیدن به یک ایده و استارتاپ می‌شود اولین اقدام افراد آن گروه امضای یک قرارداد یا تفاهم نامه همکاری است. قالب قراردادی که در یک استارتاپ و رابطه افراد آن استفاده می‌شود قالب قرارداد مشارکت مدنی است.

شما با استفاده از قرارداد مشارکت مدنی می‌توانید یک تفاهم نامه بنیانگذاران فی‌مایبن خود امضا کنید. چیزی که در دنیای استارتاپ‌ها بیشتر با عنوان قرارداد هم بنیانگذاران  (یا کوفاندر اگریمنت) شناخته می‌شود. اما در یک قرارداد هم بنیانگذاران که بیانگر نحوه مشارکت افراد یک تیم است چه مواردی باید درج گردد؟

تنظیم قرارداد سفارشی

مفاد قرارداد هم بنیانگذاران

طرفین یا شرکای قرارداد:

در ابتدا باید افرادحاضر در استارتاپ را روشن معرفی کرده و سمت هرکس را بیان کنید.

موضوع فعالیت استارتاپ:

حیطه همکاری این افراد در قرارداد مشارکتی که پیش رو دارید در چه زمینه‌ای است؟ در این قسمت لازم است به شرح فعالیت استارتاپ خود و موضوع آن بپردازید.

مدت قرارداد:

مدت این همکاری چه میزان خواهد بود؟ معمولا افراد مدتی را ذکر می‌کنند که در طی آن در قالب همین قرارداد مشارکت با یکدیگر تعامل و همکاری دارند و پس از آن با ثبت شرکت به استارتاپ خود شخصیت حقوقی بخشیده و روابط خود را از آن پس در قالب اساسنامه شرکت توضیح می‌دهند.

قرارداد مشارکت

میزان سهم هریک از شرکا:

بهتر است میزان سهم هریک از افراد در یک ماده جداگانه شرح داده شود. میزان سهم معمولا بر اساس نقش افراد در استارتاپ و همچنین میزان مبلغ دریافتی آن‌ها از استارتاپ سنجیده می‌شود.دقت کنید که در تقسیم سهم میان افراد باید استانداردهای مهم ارزشگذاری را رعایت نمایید.

شرح وظایف افراد:

لازم است حیطه فعالیت هر یک از شرکا در استارتاپ به صورت کامل بیان شود. در واقع این قسمت زمینه خوبی برای سنجش معیارهای تعهدات افراد خواهد بود که در ماده بعدی به آن پرداخته می‌شود.

تعهدات:

ماده تعهدات از جمله موادی است که در تمام قراردادهای مشارکت وجود دارد. در این ماده علاوه بر شرح تعهدات لازم است ضمانت اجراهای متناسب هم درنظر گرفته شود.

محرمانگی و عدم رقابت:

از مهمترین دارایی های یک استارتاپ اطلاعات و داده‌های آن است. اگر هریک از شرکا این اطلاعات را در جای دیگری افشاء کند و یا در یک سناریو بدبینانه تر با رقیب استارتاپ شروع به همکاری نماید ضربه مهلکی به کسب‌وکار وارد می‌شود. در این ماده ضمن شرح اطلاعات محرمانه باید ضمانت اجرای مناسبی برای تخطی هریک از شرکا و همچنین مهلت متناسب با آن در نظر بگیرید.

این مطلب را بخوانید: قرارداد محرمانگی ،ضرورت کسب‌وکارهای خلاق و نوآور!

وستینگ و شرایط مربوط به آن:

اگر قرار باشد تمام سهم هریک از شرکا در همان روز اول امضای قرارداد به وی اختصاص یابد قطعا با این تهدید روبه رو هستید که سهام کسب‌وکار شما به راحتی به افراد دیگری انتقال یابد. اما اگر انتقال سهام به صورت تدریجی صورت پذیرد ابزار خوبی برای متعهد شدن شرکا به مفاد قرارداد مشارکت یا هم بنیانگذاران خواهد بود. ضمن اینکه سهام استارتاپ به راحتی به دیگران منتقل نخواهد شد. تمام این شرایط در ماده وستینگ پیش‌بینی خواهد شد.

مدیریت و تصمیم‌گیری: در رابطه با اقدامات مدیریتی و حیطه اختیارات وی لازم است در یک ماده جداگانه به شرح موارد مورد نیاز پرداخته شود.

علاوه بر موارد فوق در یک قرارداد مشارکت در راه‌اندازی استارتاپ باید مانند تمام قراردادهای دیگر مواد حل و فصل اختلافات، نسخ قرارداد و اقامتگاه طرفین هم درج شود.

کانال تلگرام لامینگو

تنظیم قرارداد مشارکت در راه اندازی استارتاپ یا هم بنیانگذاران به دلیل تازگی در دنیای قراردادها نیاز به تخصص و تجربه کافی در این زمینه دارد. درست است که پایه تمام قراردادهای مشارکت یکسان است اما هر کدام از آن‌ها شرایط خاص خود را می‌طلبد. لذا بهتر است در تنظیم این قراردادها از تجربه و دانش یک مشاور حقوقی خبره بهره‌مند شوید.

لامینگو با داشتن مشاوران حقوقی مجرب در حوزه کسب‌وکارها آماده ارائه خدمت به شما عزیزان است.

دریافت مشاوره کسب و کار

برای مطالعه سایر مطالب ما به مجله حقوقی لامینگو مراجعه بفرمایید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه