20 عامل شکست استارتاپ ها – قسمت اول

4 سال پیش
شکست استارتاپ ها

شاید تعداد استارتاپ‌ هایی که شکست می‌خورند بسیار بیشتر از تعداد استارتاپ‌هایی باشد که موفق می‌شوند جایی برای کسب‌وکار خود در بازار مشتریان پیدا کنند. طی بررسی‌های انجام‌شده بر روی استارتاپ‌هایی که طعم شکست را چشیده‌اند به 20 علت مهم و کلیدی  شکست استارتاپ ها رسیده‌ایم که در اینجا قصد داریم آن‌ها را مطرح کنیم.

20– تغییر به‌موقع محصول

گاهی پیش می‌آید که شما دراثنای کار متوجه می‌شوید باوجود تحقیقات فراوانی که انجام داده‌اید محصول یا خدمت شما به هر علتی کارآیی لازم را ندارد و با استقبال مشتری روبه‌رو نمی‌شود. در اینجا قبل از آنکه دیر بشود باید به‌موقع سکان استارتاپ را به سمت درست تغییر بدهید. قبل از آنکه دیر بشود و منابع مالی یا انسانی خود را از دست بدهید!

هیچ‌گاه از تغییر نترسید. تغییر جهت اگر به‌موقع باشد ضامن بقا و موفقیت شما خواهد بود. طبق تحقیقات به‌دست‌آمده عدم چرخش به‌موقع استارتاپ به‌سوی جهت صحیح، عاملی است که 7 درصد از علل شکست استارتاپ‌ها را به خود اختصاص داده است.

19- سوزاندن منابع

سوزاندن منابع 8 درصد از علت شکست استارتاپ‌ها را شامل می‌شود. در این حالت معمولاً بنیان‌گذاران استارتاپ بر این باور هستند که قطعاً به موفقیت دست پیدا می‌کنند و به همین منظور منابع زیادی را صرف می‌کنند. اما مهم‌ترین توانایی که باید در یک مدیر وجود داشته باشد این است که با مشاهده علائم شکست بتواند تلاش‌های خود را به سمت‌وسوی دیگری هدایت کند تا از اتلاف بیشتر منابع جلوگیری کند.

شاید یکی از مهم‌ترین خصایص اولیه که باید در یک بنیان‌گذار برای راه‌اندازی یک استارتاپ وجود داشته باشد، شناسایی راه‌هایی است که به شکست منتهی می‌شوند. زیرا توهم موفقیت در بیشتر افراد وجود دارد. آنچه مهم است این است که بدانید از چه راه‌هایی نباید عبور کنید که با شکست مواجه نشوید.

دریافت مشاوره حقوقی

18- عدم شبکه‌سازی مؤثر

وقتی پای درد دل بسیاری از کارآفرینان می‌نشینیم با این مسئله مواجه می‌شویم که خیل عظیمی از آن‌ها از فقدان شبکه ارتباطی مؤثر با سایر استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران سخن می‌گویند. این در حالی است که درصد بالایی از این مشکل به این دلیل است که افراد از ترس افشای ایده و اسرار کسب‌وکاری‌شان از ارتباط با دیگران عمداً اجتناب می‌کنند. شاید بهتر باشد دیگر ترس و واهمه را کنار بگذارید و  افراد دیگر را در شبکه کسب‌وکار خود شریک کنید. قطعاً راه‌حل‌هایی برای جلوگیری از این افشای اطلاعات محرمانه هم وجود دارد. به همین منظور می‌توانید مطالب مربوط به قرارداد محرمانگی را مطالعه بفرمایید.

این مطلب را بخوانید: قرارداد عدم افشای اطلاعات یا محرمانگی (NDA) چیست؟

شکست استارتاپ ها

17- چالش‌های حقوقی

بسیار محتمل است که یک استارتاپ با یک ایده فوق‌العاده وارد دنیای کسب‌وکار شود و پله‌های اولیه موفقیت را هم طی کند اما درنهایت به دلیل مشکلات حقوقی مجبور به خاموش کردن چراغ کسب‌وکار خود ‌شود.

اگر در همان روزهای اولیه راه‌اندازی استارتاپ خود از یک مشاور حقوقی کمک نگرفتید باید بگوییم بهتر است خود را برای روزهای سخت دست‌وپنجه نرم کردن با چالش‌های پیچیده حقوقی و صرف هزینه‌های بالا برای حل این مشکل آماده کنید. هزینه‌هایی که گاها هیچ نتیجه‌ای برای شما در پی نخواهد داشت و چه‌بسا مجبور شوید باوجود آن‌ها بازهم از دنیای کسب‌وکار خداحافظی کنید.

این مطلب را بخوانید: حقوق استارتاپ ها ؛ راهکاری برای موفقیت!

16- بی‌میلی سرمایه‌گذاران واقعی به سرمایه‌گذاری

یکی از مشکلات اصلی استارتاپ‌ها کمبود سرمایه‌گذاران واقعی و مشتاق در دنیای کسب‌وکار است. متأسفانه تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران امروزه تنها اسم سرمایه‌گذار را یدک می‌کشند و درواقع یک‌ مهره‌ی اصلی بازی را تشکیل نمی‌دهند.

گاهی عدم توفیق در جذب سرمایه‌گذار به‌این‌علت است که رقیب شما قبلاً این کار را انجام داده و فرصتی برای شما باقی نگذاشته است. برای نیل به این هدف نیاز است کمی چابک‌تر و جذاب‌تر عمل کنید.

تنظیم قرارداد سفارشی

15– موقعیت مکانی نامناسب

برای اینکه یک ایده بتواند به بهترین شکل شکوفا شود نیاز است در یک بستر مکانی مناسب قرار بگیرد. به‌عنوان‌مثال راه‌اندازی یک استارتاپ شیلات شاید در مناطق جنوبی کشور نتواند آن‌قدر شکوفا شود که در مناطق غربی از آن استقبال می‌شود. یا گسترش به‌موقع کسب‌وکار در سایر مناطق مستعد و شناسایی آن‌ها، از مهم‌ترین اقدامات یک بنیان‌گذار است.

علاوه بر این موقعیت مکانی تنها مربوط به این مورد نمی‌شود و موقعیت مکانی افراد تیم را هم شامل می‌شود. اگر شما با افرادی کار می‌کنید که مجبورید از طریق دورکاری همکاری داشته باشید، فراهم کردن یک بستر مناسب بدین منظور، از مهم‌ترین اقدامات شما خواهد بود.

14-  فقدان انگیزه!

در بیشتر استارتاپ‌ها انفاق میافتد که پس از خروج فرد اصلی، به هر علتی، سایرین انگیزه‌ای به ادامه فعالیت در آن بستر را نداشته و درنتیجه ترجیح می‌دهند استارتاپ را تعطیل کنند.

9 درصد از علت شکست استارتاپ‌ها به این مورد اختصاص می‌یابد. زیرا افراد باقیمانده خود را آماده حرکت به سمت جدیدی می‌دانند و دیگر انگیزه کافی برای ماندن در مسیر قبلی را ندارند.

13 تغییر مسیر ناموفق!

گاهی برخی تغییر مسیرها ممکن است برای شما گران تمام شود. درست است که تغییر مسیر از روش‌های نجات یک کسب‌وکار است اما به شرطی که از راه درست و اصولی انجام شود. والا نه‌تنها شما را به جاده اصلی بازنمی‌گرداند بلکه باعث می‌شود به‌کلی از راه بازبمانید.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه