همه‌چیز در ارتباط با نمونه قرارداد اسپانسری و پیوست‌های این قرارداد پرطرفدار

3 سال پیش
نمونه قرارداد اسپانسری

اشخاص حقیقی و حقوقی که در پی برگزاری نمایشگاه یا انواع رویدادها با موضوعات مختلف هنری، ورزشی، علمی و غیره هستند و همچنین بسیاری از کسب‌وکارهای نوپا و استارتاپ‌هایی که در ابتدای مسیر کاری خود هستند و سایر مجموعه‌ها، سازمان‌ها و نهادها که برای ادامه فعالیت خود نیاز به حمایت مالی دارند و از سویی خود سرمایه کافی برای برگزاری رویدادهای مورد نظر و پیشبرد اهداف خود را ندارند، به‌دنبال این موضوع هستند که با عقد نمونه قرارداد اسپانسری از حمایت مالی شخصی دیگر که ممکن است یک شخص حقوقی مانند یک سازمان یا یک برند یا یک شخص حقیقی باشد، استفاده نمایند. این قرارداد، قرارداد اسپانسری نامیده می‌شود و قراردادی کاربردی و سودمند برای هر دو طرف، یعنی شخص حمایتگر و شخص حمایت‌شونده، می‌باشد.

نمونه قرارداد اسپانسری دارای پیوست‌هایی می‌باشد که طرفین باید در هنگام تنظیم متن این قرارداد، این موارد را در متن قرارداد وارد نمایند تا از این طریق، راجع به مسئولیت‌های قراردادی ظرفین تعیین تکلیف گردد. این موضوع نیاز به برخورداری از دقت و مهارت کافی در انعقاد قرارداد دارد که ممکن است طرفین قرارداد از این مهارت برخوردار نبوده و نیازمند استفاده از قراردادهای آماده اسپانسری و راهنمایی قراردادنویسان باشند. در همین راستا، همکاران ما قرارداد اسپانسری را تنظیم و در بانک قرارداد لامینگو قرار داده‌اند که شما می‌توانید با ورود به لینک زیر، به این قرارداد دسترسی داشته باشید.

دانلود نمونه قرارداد اسپانسری

 

نمونه قرارداد اسپانسری چگونه قراردادی است و چه انواعی دارد؟

قرارداد اسپانسری یا قرارداد حمایت مالی، یکی از قراردادهای تابع ماده 10 قانون مدنی می‌باشد که با نام قراردادهای نامعین شناخته می‌شوند. قانون برای این قراردادها نام خاصی در نظر نگرفته است و هر قراردادی که اشخاص با اراده خود آن را منعقد نموده و مواردی را که در رابطه قراردادی آن‌ها اهمیت دارد، در متن آن بیاورند و این قرارداد مغایر با موازین و مقررات شرعی و قانونی کشور نباشد، مشمول عقود نامعین ماده 10 قانون مدنی می‌باشد و اشخاص مجاز به انعقاد این قرارداد و اجرای مفاد آن می‌باشند.

در متن نمونه قرارداد اسپانسری علاوه بر مفاد عمومی قراردادها مانند موضوع قرارداد، مشخصات طرفین و مدت و مبلغ قرارداد، مواردی که مختص به این قرارداد و مطابق با ماهیت این قرارداد می‌باشد نیز قید می‌گردد تا روابط قراردادی شخص اسپانسر و شخصی که از حمایت مالی اسپانسر بهره‌مند می‌گردد، تبیین گشته و تعهدات و مسئولیت‌های قراردادی طرفین قرارداد روشن گردد.

 

قرارداد حمایت مالی (اسپانسری) چه پیوست‌ها و الزامات حقوقی دارد؟

در متن نمونه قرارداد اسپانسری باید موارد مهمی که در پیشبرد اهداف قرارداد و اجرای موضوع آن نقش دارد، قید گردد. طرفین باید علاوه بر ذکر مشخصات قرارداد، در ارتباط با موضوعاتی مانند فسخ قرارداد و مرجع حل اختلاف قراردادی با یکدیگر به توافق رسیده و تراضی نمایند. در ادامه متن، مواردی و الزاماتی را که باید به این قرارداد پیوست گردد بررسی می‌نماییم.

 

1. عنوان قرارداد اسپانسری

ابتدایی‌ترین موضوع هر قرارداد، بحث مربوط به عنوان آن می‌باشد. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، قانون مدنی عنوان و نام خاصی برای قراردادهای نامعین انتخاب نکرده است و این موضوع را به طرفین قرارداد واگذار نموده است. طرفین قرارداد باید براساس ماهیت و هدف قرارداد عنوان مناسبی بر آن وضع نمایند. در نمونه قرارداد اسپانسری طرفین می‌توانند علاوه بر قید واژه اسپانسری یا حمایت مالی، موضوعی را که اسپانسر در آن از شخصی حقیقی یا حقوقی حمایت می‌نماید نیز بنویسند؛ مانند قرارداد اسپانسری کنسرت موسیقی.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه و همه نکات حقوقی آن

 

2. موضوع قرارداد اسپانسری

منظور از موضوع قرارداد اسپانسری، همان فعالیتی است که طرفین قرارداد الزام به انجام و اجرای آن دارند؛ یعنی، حمایت مالی یک شخص حقوقی و یا حقیقی از یک رویداد یا پروژه یا یک تیم در ازای تبلیغات برای کسب‌وکار خود. این کلی‌ترین تعریف قرارداد اسپانسری می‌باشد که سرمایه‌گذاری و تبلیغات دو رکن اصلی آن می‌باشد. نحوه تبلیغات و همچنین میزان حمایتی که اسپانسر می‌نماید، به توافق طرفین در قرارداد بستگی دارد.

 

3. طرفین نمونه قرارداد اسپانسری

طرفین قرارداد حمایت مالی یا اسپانسرشیپ، شخصی است که قصد حمایت مالی از یک پروژه یا شخص را داشته و همچنین شخص حمایت‌شونده می‌باشد که باید نام و برند اسپانسر را درازای دریافت حمایت، تبلیغ نماید. اگر یکی از طرفین قرارداد شخص حقیقی باشد، باید مشخصات کامل این فرد مانند نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، نشانی و شماره و آدرس وی قید گردد. همچنین اگر یکی از طرفین شخص حقوقی باشد، باید مشخصاتی مانند شماره ثبتی، نام شخص حقوقی، مشخصات نماینده و مواردی این‌چنینی قید گردد.

 

4. تعهدات اسپانسر و شخص حمایت‌شونده

قراردادها اصولاً با این هدف منعقد می‌گردند که طرفین آن، با انجام اموری تحت قالب آن قرارداد، به اهدافی که دارند نائل آیند. نمونه قرارداد اسپانسری نیز قراردادی است که هم شخص اسپانسر و هم شخصی که حمایت مالی را دریافت می‌دارد، با انجام موضوع قرارداد و تعهدات خود، به اهدافی که از عقد این قرارداد دارند، خواهند رسید.

شخص اسپانسر وظیفه دارد در قالب نمونه قرارداد اسپانسری از رویداد یا هر اتفاق و پروژه‌ای که متعلق به طرف مقابل قرارداد است، حمایت نماید تا این شخص با دریافت این حمایت، اهداف خود را پیش برده و به نتیجه‌ای که می‌خواهد برسد. موضوع اسپانسری به‌اندازه‌ای حائز اهمیت است و در موفقیت اشخاص نقش دارد که شاهد این هستیم که حتی تیم‌های ملی یک کشور و یا جشنواره‌های بزرگ بین‌المللی نیز با عقد قرارداد از حمایت شخص اسپانسر استفاده می‌نمایند تا به امکانات بیشتری دسترسی داشته و کارکرد بهتری ارائه دهند.

از سویی دیگر، شخصی که از سوی اسپانسر حمایت می‌گردد، موظف است کسب‌وکار و برند حامی مالی خود را به‌نحوی که در قرارداد بر سر آن توافق شده است، تبلیغ نماید و سبب دیده شدن اسپانسر شود. این تبلیغات ممکن است در چند دفعه برگزار گردد و یا یک‌باره انجام شود. همچنین، ممکن است تبلیغات با نصب بنر و چاپ بروشور انجام گرفته و یا با درج نام و نشان اسپانسر بر روی لباس اشخاص و یا با سخنرانی مستقیم صورت گیرد. چگونگی انجام تبلیغات را طرفین قرارداد در هنگام عقد نمونه قرارداد اسپانسری مشخص می‌نمایند.

 

عدم واگذاری اجرای موضوع قرارداد

همچنین طرفین قراراد اسپانسری موظف می‌باشند در صورت بروز مشکلی در اجرای وظایف قراردادی، در سریع‌ترین زمان ممکن ایرادات و موانع را برطرف نموده و درصورتی‌که این موانع برطرف نشد، مراتب را به طرف مقابل برای تعیین تکلیف اطلاع دهند و علاوه بر این، طرفین حق واگذاری موضوع قرارداد را به دیگر اشخاص ندارند؛ زیرا در هنگام عقد نمونه قرارداد اسپانسری این اشخاص قرارداد را درصورت اجرای تعهدات توسط شخصی که در نظر داشتند، امضاء نموده‌اند و ممکن است اجرای تعهدات توسط ثالث، مطلوب طرف مقابل نباشد.

 

نمونه قرارداد اسپانسری

 

5. مدت نمونه قرارداد اسپانسری

طرفین نمونه قرارداد اسپانسری باید در هنگام عقد قرارداد مدت‌زمان اعتبار قرارداد را مشخص نمایند. هریک از طرفین تنها موظف به انجام تعهدات و مسئولیت‌های قراردادی خود در طی مدت قرارداد می‌باشد و پس از اتمام قرارداد، دیگر طرفین وظیفه‌ای در مقابل یکدیگر ندارند؛ مگر قرارداد اسپانسری را با توافق یکدیگر برای مدتی تمدید نمایند.

 

6. چگونگی انجام تعهدات طرفین

همان‌طور که پیش‌تر بیان شد، تعهد اصلی اسپانسر پرداخت وجهی برای حمایت از طرف مقابل و تعهد اصلی شخصی دریافت‌کننده این حمایت نیز انجام تبلیغات برای اسپانسر می‌باشد. این موارد ممکن است به‌طرق مختلفی انجام گردند و باید چگونگی انجام این موارد در متن قرارداد قید گردد تا منجر به نتیجه مطلوب گردد. برای مثال، اسپانسر ممکن است عنوان نماید که می‌خواهد تبلیغاتی که برایش صورت می‌گیرد به‌صورت تصویری و با نمایش دادن کسب‌وکار وی باشد و یا ممکن است بخواهد علاوه بر چاپ بنر و بروشور، کلاماً نیز برند اسپانسر را تبلیغ نمایند.

همچنین، شخصی که در ازای انجام تبلیغات از حمایت اسپانسر برخوردار می‌گردد، می‌تواند نحوه دریافت وجه را به اسپانسر پیشنهاد دهد؛ زیرا این شخص به‌خوبی می‌داند که در چه صورت حمایت مالی بازدهی بیشتری برای وی خواهد داشت. انجام حمایت مالی از سوی اسپانسر ممکن است در چند نوبت صورت بگیرد و یا حامی این مبلغ را یک‌باره به طرف مقابل بپردازد. ذکر این نکته ضروری است که درصورتی‌که طرفین بر چگونگی انجام تعهدات توافق نمایند، نمی‌توانند یک‌جانبه نحوه اجرای تعهدات را تغییر دهند.

 

7. اصل محرمانگی و عدم افشای اطلاعات

شخص اسپانسر و شخص حمایت‌شونده در طی مدت قرارداد به‌واسطه انجام تعهدات خود، ممکن است اطلاعاتی از طرف مقابل به‌دست بیاورند که این اطلاعات را باید محرمانه در نزد خود محفوظ داشته و در جایی افشاء ننمایند. درصورتی‌که یکی از طرفین قرارداد اطلاعاتی راجع به طرف مقابل در جایی عنوان نماید، باید خسارت مربوطه را بپردازد.

 

8. شرط عدم رقابت در نمونه قرارداد اسپانسری

یکی از شروط رایج در قراردادهای حمایت مالی، شرط مربوط به عدم رقابت می‌باشد. عدم رقابت به این معناست که برای مثال اگر شخص حمایت‌شونده حامی مالی خود را در نمایشگاهی تبلیغ می‌نماید، حق تبلیغ دیگر اشخاص و برندها را ندارد. زیرا یکی از مواردی که در مؤثر بودن تبلیغات تأثیر زیادی دارد، تبلیغات انحصاری می‌باشد و درصورتی‌که حمایت‌شونده علاوه بر اسپانسر خود، اشخاص دیگری را نیز تبلیغ نماید، انحصاری بودن اسپانسرشیپ از بین رفته و مانع از دریافت نتیجه مطلوب می‌گردد.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد عدم رقابت + تحلیل اعتبار شرط عدم رقابت در قراردادهای کار

 

9. اختلافات قراردادی

شخص اسپانسر و شخص حمایت‌شونده ممکن است در طی مدت قرارداد، با یکدیگر دچار اختلافاتی شوند. این اختلافات ممکن است به‌سبب عدم رعایت شروط ضمن عقد بوده و یا به‌دلیل عدم انجام صحیح تعهدات قراردادی باشند و طرفین قرارداد باید برای چگونگی حل این اختلافات تعیین تکلیف نمایند. طرفین قرارداد باید ابتدا سعی نمایند مشکلات و اختلافات را از طریق مذاکره و گفت‌وگو با یکدیگر حل نموده و درصورتی‌که اختلافات قراردادی از این طریق حل نگردد، طرفین می‌توانند به مراجع قضایی که دادگاه می‌باشد و یا مراجع خصوصی که داوری می‌باشد، رجوع نمایند.

 

10. فورس‌‌ماژور

ممکن است در طی مدت قراردادی که طرفین با یکدیگر دارند، حوادث و رخدادهایی اتفاق بیفتد که این حوادث غیرمنتظره باشد و طرفین قرارداد نتوانند این موارد را کنترل نمایند. طرفین باید در هنگام عقد نمونه قرارداد اسپانسری درباره تأثیر وقوع این حوادث در اجرای موضوع قرارداد تعیین تکلیف نمایند؛ برای مثال، ممکن است طرفین توافق نمایند که منتظر بمانند تا انجام موضوع قرارداد دوباره ممکن گردد و یا توافق نمایند که قرارداد خاتمه یابد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

قرارداد حمایت مالی نقش مهم و پررنگی در برگزاری انواع جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها، پیشبرد پروژه‌های هنری، ورزشی، علمی و غیره دارد و از آنجا که این قرارداد برای شخص اسپانسر و حمایت‎‌شوند منافع زیادی به‌همراه دارد، اشخاص گوناگون تمایل زیادی به عقد این قرارداد دارند. نکته‌ای که در ارتباط با این قرارداد بسیار مهم می‌باشد، این است که قرارداد اسپانسری جزئیات و پیوست‌های زیادی داشته که تمامی این موارد باید در متن قرارداد قید گردد تا منافع طرفین تأمین گردد و در همین راستا، بهتر است اشخاصی که تصمیم به عقد این قرارداد دارند، اطلاعات خود را افزایش داده و یا از کارشناسان امر قراردادنویسی در این زمینه مشورت و راهنمایی دریافت نمایند.

در پایان، پیشنهاد ما به شما این است که پیش از انعقاد هر قراردادی، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و در ارتباط با قرارداد مورد نظر مطالب و محتواهای تخصصی منتشرشده در بلاگ لامینگو را مطالعه و بررسی نموده و سپس اقدام به عقد قرارداد مورد نظر نمایید؛ زیرا اگر اطلاعات کافی در این زمینه نداشته باشید، ممکن است خسارات زیادی متحمل شده و به اهداف خود از عقد قرارداد دست نیابید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه