تومان 275,000
قرارداد اسپانسری (حمایت مالی)

قرارداد اسپانسری (حمایت مالی)

قرارداد اسپانسری که با عناوینی همچون قرارداد حمایت مالی و قرارداد جذب اسپانسر نیز شناخته می‌شود، توافقی در راستای تأمین حمایت‌های مالی برای یک کسب‌وکار، استارتاپ و سایر فعالیت‌ها است. جذب اسپانسر دارای دایره شمول وسیعی بوده که درنتیجه نکات حقوقی و قانونی خاصی را نیز به دنبال دارد. جذب اسپانسر ممکن است در حوزه‌های مختلفی همچون اسپانسر فیلم، اسپانسر ورزشی مانند اسپانسری فوتبال، اسپانسر کنسرت و موسیقی و مواردی ازاین‌دست باشد که همگی نیازمند تنظیم قرارداد حمایت مالی خواهند بود.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 8

مهم‌ترین نکات حقوقی قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری

(Sponsorship)

از برگزاری فستیوال‌های موسیقی، گالری‌های نقاشی و نمایشگاه‌های کتاب گرفته، تا تیم‌های فوتبال، بازی‌های مختلف و رویدادهای مجازی بزرگ، همگی نیازمند حمایت مالی و اسپانسر هستند و برگزارکنندگان این رویدادها همواره به‌دنبال اسپانسرهایی هستند که با تأمین مالی این رویدادها، امکان برگزاری آن‌ها را فراهم نمایند. در اینجاست که بحث قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری (Sponsorship) مطرح می‌شود. قراردادهای حمایت مالی یا اسپانسری (Sponsorship) عمدتاً واجد دو طرف قراردادی می‌باشند. 
در این قراردادها از یک طرف حامی مالی یا اسپانسر (=حامی) را داریم که امتیازات و نیازمندی‌های مالی و گاهی اوقات، غیرمالی حمایت‌شونده را نظیر مکان برگزاری، کالاهای خاص و غیره تأمین و برطرف می‌نماید و در مقابل طرف مورد حمایت واقع شده (=حمایت‌شونده) را داریم که در برابر دریافت خدمات مالی و غیرمالی مذکور، متعهد به انجام تبلیغات برای کسب‌وکار حامی مالی یا اسپانسر مطابق شرایط و اوصاف توافق شده در قرارداد می‌باشد. 
قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری که به‌طور صحیح و استاندارد تنظیم شده باشد، می‌تواند منافع هر دو طرف قرارداد را به بهترین وجه ممکن تأمین نماید و طرفین را به اهداف مدنظر خود برساند. چراکه حامی مالی یا اسپانسر به‌واسطه تبلیغات صورت گرفته و دیده‌شدن کسب‌وکار خود به اهداف درنظر گرفته برای مارکتینک و برندیگ خود می‌رسد. حمایت‌شونده نیز با بهره‌مندی از حمایت‌های حامی، توان و قدرت برگزاری مسابقه یا رویداد مدنظر خود را پیدا می‌کند.

مواد و شروط مهم قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری

1. تعهدات طرفین:
یکی از مواد و شروط مهم قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری، ماده مربوط به تعهدات طرفین است. در این قرارداد، حامی مالی یا اسپانسر متعهد به پرداخت مبلغ مورد نیاز طرف دیگر برای برگزاری یک رویداد، پروژه و ... است. علاوه بر پرداخت مبلغ، حامی مالی گاه به موجب قرارداد متعهد به اعطای امتیازات دیگری نظیر تأمین جا و مکان، تأمین کالاهای خاص و غیره برای حمایت‌شونده می‌گردد. توصیه می‌شود در قرارداد به‌طور دقیق نحوه پرداخت مبالغ تعهد شده ذکر گردد.
در مقابل، طرفی که قرار است مورد حمایت مالی واقع گردد و رویداد خاصی را برگزار نماید، غالباً متعهد به انجام تبلیغات برای کسب‌وکار حامی به شیوه‌های مختلف و در فواصل زمانی معین می‌گردد. جزئیات مربوط به نحوه انجام تبلیغات و اوصاف آن، می‌باید بطور مفصل در ماده دیگری از قرارداد ذکر گردد.

2. نحوه انجام تبلیغات:
در اغلب قراردادهای حمایت مالی یا اسپانسری، هدف اصلی حامی از انعقاد قرارداد، برندینگ و تبلیغ کسب‌وکار خود می‌باشد. فلذا بیان جزئیات نحوه و چگونگی انجام این تبلیغات در قرارداد برای حامی از اهمیت به‌سزایی برخوردار است و لازم است در ماده‌ای مستقل، اوصاف تبلیغات مدنظر حامی از حیث شکل و محتوا، چگونگی انجام تبلیغ، فضاهایی که در آن لازم است تبلیغ صورت بگیرد، مواعد معین انجام تبلیغ و سایر نکات و اوصاف مربوطه به تفصیل بیان گردد. این نکات که معمولاً واجد حجم قابل توجهی هستند می‌توانند برای اجتناب از حجیم و طویل شدن قرارداد، در پیوست ذکر گردند.

3. مالکیت نام و علامت تجاری:
در قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری، همان‌طور که بیان شد طرفی که مورد حمایت مالی واقع‌ می‌شود، مبادرت به انجام تبلیغات برای کسب‌وکار حامی یا اسپانسر می‌نماید. حمایت‌شونده، در راستای انجام این تبلیغات از نام، لوگو و علامت تجاری حامی استفاده می‌کند که این مسئله می‌تواند زمینه‌های سوءاستفاده را برای شخص حمایت‌شونده به‌وجود آورد.
چه سوءاستفاده‌هایی؟ شخص حمایت‌شونده ممکن است از نام، لوگو و علامت تجاری حامی، خارج از چارچوب و حدود توافقات انجام شده و در امور دیگری استفاده نماید. هم‌چنین ممکن است به‌واسطه استفاده موقتی در طول مدت قرارداد، حمایت‌شونده برای خود نسبت به نام و علامت تجاری حامی این حق را قائل شود که هم‌چنان پس از خاتمه قرارداد نیز به استفاده خود ادامه دهد. فلذا لازم است به‌طور دقیق ماده‌ای در قرارداد به تعیین حدود و چارچوب استفاده از نام و علامت تجاری اختصاص یابد و همچنین به این امر تصریح گردد که استفاده موقتی از نام و علامت تجاری حامی یا اسپانسر به موجب این قرارداد، هیچ‌گونه حق یا اذن انتفاعی نسبت به نام و علامت برای شخص حمایت‌شونده ایجاد نخواهد کرد و پس از خاتمه قرارداد، وی به هیچ‌وجه مجاز به استفاده و به‌کار گرفتن آن‌ها نخواهد بود.

4. منع واگذاری و انتقال:
ازآنجاکه در قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری، شخصیت هر یک از طرفین قرارداد برای طرف دیگر از اهمیت به‌سزایی برخوردار است، لازم است در قرارداد با درج ماده مربوط به ممنوعیت واگذاری، انتقال و واگذاری تمام یا بخشی از تعهدات به اشخاص ثالث منع گردد. چراکه اساساً محتمل است شخص ثالثی که جایگزین یکی از طرفین قرارداد می‌شود، مهارت، تجربه و توان لازم را برای انجام تعهدات مربوطه (حسب مورد انجام تبلیغات، برگزاری رویداد یا پرداخت مبالغ) نداشته باشد.

5. عدم رقابت و عدم افشاء اطلاعات:
درج شرط عدم رقابت در قراردادهای حمایت مالی یا اسپانسری، برای حامی مالی یا اسپانسر واجد ضرورتی انکارنشدنی است. چراکه اگر حمایت‌شونده، به‌طور هم‌زمان با رقبای حامی یا اسپانسر قرارداد منعقد کند و مبادرت به تبلیغ کسب‌وکار آن‌ها نماید، این امر سبب کمتر دیده شدن و کم‌رنگ شدن تبلیغات حامی می‌شود و النهایه به ضرر وی تمام می‌شود. فلذا لازم است با درج شرط عدم رقابت در قرارداد برای حمایت‌شونده، منافع حامی به نحو أحسن تأمین گردد.
در قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری، هر یک از طرفین در راستای انجام تعهدات قراردادی خود و یا انجام نظارت بر تعهدات طرف دیگر، لاجرم به بخشی از اطلاعات محرمانه یکدیگر دسترسی پیدا می‌کنند. بنابراین برای حفظ و رعایت محرمانگی این اطلاعات، درج شرط عدم افشاء اطلاعات در قرارداد، ضروری می‌نماید.

6. تصریح به ماهیت قرارداد:
گاه قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری طوری تنظیم می‌گردد که بسیار شبیه قراردادهای پیمان‌کاری و یا حتی استخدامی می‌شود که این امر سبب ایجاد دردسرهایی برای طرفین قرارداد می‌گردد. بنابراین علاوه بر اینکه لازم است قرارداد طوری تنظیم گردد که واجد کمترین شباهت با آن قراردادها باشد، بهتر است طرفین قرارداد به این امر تصریح نمایند که ماهیت قرارداد حاضر از منظر آن‌ها قرارداد حمایت مالی بوده و آن‌ها به هیچ‌وجه قصد انعقاد قرارداد پیمان‌کاری یا استخدامی نداشته‌اند.

چرا باید تنظیم قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری خود را به تیم حقوقی لامینگو بسپاریم؟

با عنایت به مطالب فوق‌الذکر، متوجه شدیم که قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری یک قرارداد معمولی و ساده نبوده، بلکه قراردادی است که دارای مواد و شروط اختصاصی و منحصر به فردی نظیر نحوه انجام تبلیغات، مالکیت نام و علامت تجاری، تعهدات خاص طرفین و غیره می‌باشد که تنظیم صحیح و دقیق آن‌ها، برای اجتناب از ایجاد اختلاف، پوشش دادن دغدغه‌ها و حصول اطمینان بیشتر برای طرفین قرارداد امری ضروری است. بنابراین چنانچه قصد انعقاد قرارداد حمایت مالی یا اسپانسری دارید، پشنهاد ما به شما استفاده از قرارداد حمایت مالی (اسپانسری) لامینگو می‌باشد. این قرارداد ماحصل تلاش متخصصین حقوقی ما در حوزه قراردادهای اسپانسری بوده و به شکلی دقیق‌، استاندارد و جامع تنظیم شده است.

«ما ذهن شما را نمی‌خوانیم ولی دغدغه‌های شما را می‌دانیم»

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.