راه حل چالش‌های میان برنامه‌نویس و کارفرما

4 سال پیش
برنامه نویسی

 

در مقاله قبلی به بیان مشکلاتی که برنامه‌نویسان و کارفرمایان با یکدیگر داشتند پرداختیم و در این نوشتار برآنیم تا با ارائه راهکارهای کاربردی به حل این چالش‌ها بپردازیم.بیشتر چالش‌های میان برنامه‌نویس و کارفرما از طریق تنظیم یک قرارداد مدون حل خواهد شد.

برای حل مشکلات ذکر شده بهترین راهکار استفاده از یک قرارداد مدون است که شروط زیر را دربر داشته باشد:

  • وقتی یک مشتری درک درستی از قیمت کار شما ندارد و پول کافی برای آن نمی‌پردازد وظیفه شماست که به عنوان برنامه‌نویس با توضیحات کافی از تکنولوژیهای مورداستفاده در سایت موردنظر این بینش را در وی ایجاد کنید. اگر پروژه شما به‌اندازه کافی ارزشمند باشد می‌توانید از یک‌نهاد ارزش‌گذاری برای مشورت در مورد قیمت پیشنهادی استفاده کنید. واحدهای ارزش‌گذاری با استفاده از بهترین متد روز می‌توانند شما را راهنمایی کنند کما اینکه بسیاری از آن‌ها بر اساس نظر یک کارشناس رسمی قوه قضاییه در مورد کار شما اظهارنظر می‌کنند.

دریافت مشاوره حقوقی

  • یک‌بار برای همیشه مشکل طرح اولیه را حل کنید! در قراردادی که فی‌مابین خود امضا می‌کنید شرح کاملی از معنا و مفهوم طرح اولیه ارائه دهید. همچنین برای تعداد طرح اولیه یک حداقل و حداکثری در نظر بگیرید. چنانچه کارفرما با سختگیری‌های بیش‌ازحد شما را به ارائه چندین نمونه اولیه مجبور کرد، با دریافت حق‌الزحمه اضافی زمانی که برای این کار صرف نموده‌اید را جبران کنید.

  • در قرارداد فی‌مابین ذکر کنید که برنامه‌نویس هیچ مسئولیتی در قبال تأمین محتواهای موردنیاز سایت ندارد و این امربر عهده کارفرما است. همچنین برای این امر مهلت مناسب در نظر بگیرید. چنانچه کارفرما در مهلت ذکرشده اسناد و اطلاعات موردنیاز شما را تحویل ندهد هیچ مسئولیتی از بابت تمدید مهلت قرارداد متوجه شما نیست. چراکه قطعاً این مدت‌زمان به زمان اصلی قرارداد اضافه می‌گردد.

برنامه نویسی

  • همه ما، برنامه‌نویسان زیادی را می‌شناسیم که با خیل عظیمی از پروژه‌های به اتمام رسیده مواجه هستند درحالی‌که به دلیل توافقات نادرست مجبور به پشتیبانی رایگان از آن‌ها هستند. در قرارداد فی‌مابین حتماً از شرایط پشتیبانی و زمان و قیمت آن به‌وضوح سخن بگویید. چه‌بسا بهتر باشد برای پشتیبانی از یک قرارداد جداگانه به همین منظور استفاده کنید.

  • برای دریافت مبلغ قرارداد فازهای مشخصی را معین کنید. حتماً پیش‌پرداخت متناسب در نظر بگیرید و برای تمام ‌پرداخت‌ها مهلت مقتضی قرار دهید. درصورتی‌که وجه پرداختی در مهلت‌های مشخص‌شده پرداخت نشد با در نظر گرفتن خسارت معقول و مناسب ضرر خود را جبران می‌کنید.
  • هر برنامه‌نویسی موظف است پس از اتمام کار میزان ساعات مشخصی را جهت تحویل پروژه و آموزش‌های لازم اختصاص دهد. بهترین راهکار این است که در قرارداد فی‌مابین این امر را مکتوب نمایید و جزء تعهدات طراح ذکر کنید.

تنظیم قرارداد سفارشی

  • کار تحویل داده‌شده باید متناسب با همان چیزی باشد که بر سر آن توافق شده بود. بهترین روش برای جلوگیری از مشکلات بعدی این است که تمام موارد موردنیاز را در قرارداد ذکر کنید و درصورتی‌که هرکدام از شرایط پیش‌بینی‌شده در قرارداد در سایت موجود نبود خسارت مقتضی که در قرارداد ذکرشده است را از طراح یا برنامه‌نویس دریافت کنید.
  • برنامه‌نویس موظف است یک نسخه تمام و کمال از سایت را به شما تحویل دهد بدون هیچ ایرادی! اگر در همان روزهای اول با ایرادات متعددی در سایت مواجه شدید و برنامه‌نویس هم برای رفع آن‌ها درخواست پول اضافی داشت، بهترین راهکار می‌تواند در نظر گرفتن یک دوره تست و امتحان باشد. در این دوره (معمولاً 30 روزه) طراح موظف است اشکالاتی که در اثر آزمون‌وخطا و تست کاربران بروز پیدا می‌کند را رفع کند. بیشتر از این زمان و این اشکالات؛ مسئله به دوره پشتیبانی برمی‌گردد و برنامه‌نویس در ازای حق‌الزحمه متناسب به اوامر شما پاسخگو خواهد بود.
  • قطعاً زمان تحویل پروژه از نکات کلیدی و حساس برای هر کارفرمایی است. برنامه‌نویس هم موظف است پروژه را رأس موعد تحویل دهد. شما می‌توانید برای این امر وجه التزام متناسب با مبلغ قرارداد پیش‌بینی کنید. در ازای هرروز دیرکرد در تحویل پروژه، برنامه‌نویس ملزم به جبران خسارت وارده است.
  • کار انجام پذیرفته برای شما متعلق به خود شماست چراکه شما برای آن پول پرداخت کرده‌اید و برنامه‌نویس هیچ‌گونه حق مالکیتی بر آن ندارد. با در نظر گرفتن یک‌بند مناسب در قرارداد و همچنین پیش‌بینی خسارت کافی، تا حد زیادی از دردسرهای اقامه دعوا و تبعات آن آسوده می‌شوید.

کانال تلگرام لامینگو

همان‌طور که مشاهده کردید بیشترین مشکلات موجود بین کارفرمایان و برنامه‌نویسان ناشی از عدم وجود یک قرارداد فیمابین، یا استاندارد نبودن قرارداد امضا شده بین کارفرما و برنامه‌نویس است. شما به راحتی می‌توانید با بهره‌گیری از تخصص مشاوران حقوقی با تجربه در زمینه قرارداد نویسی دغدغه‌های خود ناشی از این مسکلات را به حداقل برسانید.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه