نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای و نکاتی که باید درمورد آن بدانید!

3 سال پیش
نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

در دنیای مدرن امروز که رسانه بیش از هر زمانی در زندگی اجتماعی مردم نقش دارد و مردم بیش از هر زمانی رسانه را در زندگی خود جای داده‌اند، تولید محتوا یکی از اساسی‌ترین و گسترده‌ترین نیازهایی است که با آن روبه‌رو می‌شویم و این موضوع دلیلی است که سبب گشته ما در این مقاله سعی بر توضیح انواع تولید محتوا داشته و شما را با قراردادهای تولید محتوا و انواع آن مانند نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای آشنا نماییم.

در واقع، ما در زندگی جاری خود به تولید محتوا نیاز داریم تا بهتر کار کنیم، ارتباط بگیریم و به نیازهای خود پاسخ دهیم؛ این تولید محتوا می‌تواند اشکال مختلفی به خود گیرد؛ ممکن است تولید محتوا اینستاگرام باشد و یا تولید محتوا در سایت.

اگر شما صاحب کسب‌وکاری هستید و متمایل به معرفی تجارت و یا مهارت خود از طریق تولید محتوای اینترنتی می‌باشید و یا نیروی حرفه‌ای محتواساز هستید و به‌دنبال نحوه تنظیم قرارداد تولید محتوا، از طریق لینک زیر به بانک قرارداد لامینگو مراجعه نموده و نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای را دریافت نمایید.

دانلود نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

 

ابتدا باید بدانیم محتوا چیست؟

محتوا هر چیزی است که می‌بینیم، می‌شنویم و یا می‌خوانیم؛ محتوا ممکن است دیجیتال باشد مانند عکسی که در پلتفرم‌های اجتماعی می‌بینیم و یا غیردیجیتال باشد مانند تبلیغات در بیلبوردهای سطح شهر.

محتوا همین‌طور بخش مهم و ضروری برای ایجاد ارتباط مردم با یکدیگر و همچنین ایجاد ارتباط بین مصرف‌کننده و کسب‌وکارهای گوناگون است؛ به همین دلیل شاهد گسترش استفاده از نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای می‌باشیم.

محتوا به افراد کمک می‌کند اطلاعاتی را که به آن نیاز دارند، متناسب با نیازشان دریافت کنند؛ به بیان دیگر، محتوا همان داده‌ای است که از طریق رسانه به دست مخاطب می‌رسد و برای مخاطب قابل درک و استفاده است.

در اغلب موارد، این محتوا با توجه به شرایط مخاطب دسته‌بندی می‌گردد؛ به‌طور مثال، محتوایی که در اختیار یک کودک قرار می‌گیرد، محتوایی درخور با سن و سایر شرایط وی می‌باشد و محتوایی که در اختیار یک شخص جوینده کار قرار می‌گیرد، مطابق با شرایط خاص اوست.

 

و اما پرسش اصلی: تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا که امروزه به‌عنوان یک حرفه بسیار رایج در بازار کسب‌وکار شاهد آن هستیم، به‌معنای ساختن محتوا است؛ یعنی ایجاد اطلاعاتی که از طریق فضای مجازی یا غیر از آن در اختیار مخاطب قرار می‌گیرد.

تمامی سازمان‌ها امروزه برای شناساندن کسب‌و‌کار خود به جامعه هدف مورد نظرشان و رقابت در بازار، به تولید محتوا به‌عنوان ابزار شناسایی نیازمند هستند؛ به این امر در اصطلاح «دیجیتال مارکتینگ» گویند.

نیروی تولید محتوا با توجه به نیاز کارفرمای خود، سعی در معرفی کسب‌وکار با ابزارهای مختلف تولید محتوا می‌کند تا بتواند بهترین بازخورد و جذب مشتری را رقم بزند؛ این به‌طور دقیق همان چیزی است که ما در تبلیغات یا بازاریابی اینترنتی با آن مواجه می‌گردیم.

تولید محتوا بسته به درون‌مایه و یا محل اشتراک‌گذاری، انواع گوناگونی دارد؛ محتوا ممکن است متنی، آموزشی و یا ویدیویی  و یا … باشد و پس از تولید از طریق سایت، اینستاگرام و یا سایر بسترهای رسانه منتشر گردد.

همکاری طرفین در امر تولید محتوا و انعقاد قرارداد آن، انواع مختلفی دارد که انعقاد نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای یکی از انواع آن است.

در این محتوا، سعی داریم با برخی از انواع تولید محتوا مانند: تولید محتوای آموزشی، تولید محتوای ویدیویی، تولید محتوا در سایت و تولید محتوا در اینستاگرام آشنا شویم.

 

این مطلب را از دست ندهید: تولید محتوا چیست و چگونه انجام می‌شود؟

 

تولید محتوا پروژه‌ای چیست؟

در امر ایجاد محتوا، اصولاً کار به‌صورت موردی پیش می‌رود؛ به این معنا که نیروی تولید محتوا، پروژه‌ای را قبول می‌کند، آن را انجام می‌دهد و سپس ارتباطش با کارفرما به اتمام می‌رسد.

در واقع، یک نفر بدون آن که استخدام شخص یا سازمانی باشد، فعالیت حرفه‌ای و تخصصی خود را برای مجموعه انجام می‌دهد و پس از انجام موارد و تعهدات نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای مزبور، ممکن است کارفرمای خویش را تغییر دهد.

از آن جا که تولید محتوا امروزه با امر تبلیغات بسیار درگیر است، انجام پروژه‌ای تولید محتوا و انعقاد نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای برای هر دو طرف قرارداد مناسب‌تر است؛ زیرا کارفرما می‌تواند از مهارت نیروهای تولید محتوا متفاوتی استفاده نماید و دیگر محدودیت‌های قراردادهای استخدامی را نخواهد داشت و کارشناس تولید محتوا نیز درگیر تعهدات همکاری استخدامی نخواهد شد.

همین‌طور، به‌دلیل این که در امر تولید محتوا خلاقیت و ایده‌پردازی موضوع بسیار مهمی است، کارفرما می‌تواند با سپردن پروژه‌های مختلف خود به افراد گوناگون، از ایده‌های جدید بهره‌مند گردد.

 

نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

 

موارد مندرج در نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

هر قرارداد مفاد ثابتی مانند مشخصات طرفین، مدت قرارداد، مبلغ و شرایط عمومی دارد و بر حسب موضوعی که قرار است در قرارداد به آن پرداخته شود، سایر مفاد آن شکل می‌گیرد.

در نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای موارد زیر درج می‌گردد:

1) طرفین قرارداد

این ماده اشخاصی که در این قرارداد تعهد یا تعهداتی بر عهده دارند، معرفی می‌نماید.

2) مدت قرارداد

این ماده تعیین‌کننده سقف زمانی اعتبار و بقای قرارداد است که با انقضای این مدت، قرارداد پایان می‌یابد.

3) موضوع قرارداد

که نشان‌دهنده فعالیت موضوع قرارداد است و هدف طرفین را مشخص می‌نماید.

4) مبلغ قرارداد

مبلغ قرارداد، دستمزدی است که برای کارشناس محتوا در نظر گرفته می‌گردد.

5) تعهدات طرفین

این ماده در نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای، به‌خصوص در قراردادهایی که موضوع آن‌ها تعهد به انجام عملی می‌باشد، بسیار حائز اهمیت است و در ادامه، بیشتر راحع به این ماده در نحوه تنظیم قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای می‌پردازیم.

6) شرایط عمومی

شرایط عمومی قرارداد اطلاعاتی است مانند اینکه محل اجرای تعهدات قراردادی کجاست و یا هزینه اجرای تعهدات بر عهده کدام یک از طرفین می‌باشد.

7) فسخ

این ماده شرایط فسخ قرارداد را معین می‌نماید.

8) فورس ماژور

این ماده در قرارداد اشاره به این دارد که اگر در طول مدت قرارداد، حادثه‌ای رخ دهد که از اراده طرفین خارج است، مانند سیل، زلزله، جنگ و یا هر اتفاق غیرمنتظره و غیر قابل پیش‌بینی دیگری که طرفین قدرت مقابله با آن را ندارند، تکلیف تعهدات هر یک از طرفین به چه نحو است.

 

تعهدات طرفین در نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای چیست؟

در نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای تعهدات طرفین به‌نحو زیر است:

1) تعهدات کارفرما:

در نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای، کارفرما وظیفه دارد اطلاعات و داده‌های مورد نیاز طرف مقابل را در اختیارش قرار دهد، مبلغ قرارداد را در موعد معین بپردازد و موانعی را که روند انجام تولید محتوا دشوار می‌نماید، رفع گرداند.

2) تعهدات کارشناس محتوا:

ازجمله تعهدات مهم کارشناس محتوا، این است که اطلاعات کسب‌وکار کارفرما را افشاء نکند و به دیگران انتقال ندهد، از نمونه پروژه‌های مشابه کپی نکند و در ایده‌پردازی خلاق باشد، اصول سئو و بهینه‌سازی را در انتشار محتوای تولیدشده برای به دست آوردن بازخورد حداکثری رعایت نماید و استانداردهای حرفه‌ای در ساخت محتوا مانند استانداردهای عکاسی، فیلمبرداری و نویسندگی را رعایت نماید.

منظور از سئو و بهینه‌سازی، تاکتیک‌هایی است که به کار گرفته ‌می‌شود تا محتوای منتشرشده در سرچ موتورهای جست‌وجوگر در رتبه بالایی نمایش داده شود تا از این طریق بازدید از محتوا افزایش یابد.

با توجه به اهمیت برخی از تعهدات و شروط در قرارداد، طرفین می‌توانند چندی از تعهدات را در قالب ماده‌ای مستقل به قرارداد اضافه نمایند؛ به طور مثال، شرط عدم افشاء اطلاعات تجاری کارفرما به‌قدری اهمیت دارد که می‌تواند تحت عنوان بندی جدا در متن قرارداد درج شود.

همین‌طور، طرفین در برخی قراردادها، به‌خصوص در نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای، ممکن است تعهد به عدم رقابت را در متن قرارداد درج نمایند؛ به این معنا که نیروی تولید محتوا حق ندارد در طی انجام پروژه سازمان، به شرکت‌های حریف بپیوندد. تعهد به عدم رقابت اغلب جزئی می‌باشد؛ به این معنا که کارشناس محتوا به‌طور کلی این حق را از دست نمی‌دهد؛ مثلاً کارفرما، کارشناس تولید محتوا را از انجام پروژه‌های مشابه در شهر مورد نظر منع می‌نماید.

این امر به‌خصوص در قراردادهای تولید محتوا استخدامی که نیروی تولید محتوا برای مدت به‌نسبت طولانی به استخدام شرکت درمی‌آید، اهمیت پیدا می‌کند؛ زیرا ممکن است کارفرما شخصی را استخدام نماید، وی را آموزش دهد و کار را به وی بسپارد. در این شرایط بسیار ضروری است که این سرمایه‌گذاری برای شرکت حفظ گردد و نصیب کسب‌و‌کارهای حریف نشود.

 

با انواع قرارداد تولید محتوا آشنا شویم:

تولید محتوا در زمان حاضر، بسیار گسترده گشته و همین گستردگی سبب گردیده است با محتواهای گوناگون بسیاری مواجه شویم و در نتیجه به‌تناسب، سازوکارها و ابزار تولید محتواها نیز متنوع گردیده است؛ در ادامه با انواع تولید محتوا از منظر درون‌مایه و یا فضای اشتراک‌گذاری آشنا خواهید گشت.

 

نمونه قرارداد تولید محتوای آموزشی:

محتواهای موجود در اینترنت موضوعات گوناگونی دارد؛ آموزش یکی از مهم‌ترین آن‌ها است. محتوای آموزشی از این جهت حائز اهمیت است که با توجه به گسترش استفاده از اینترنت در میان مردم، بسیاری از افراد یادگیری از طریق محتواهای موجود در اینترنت را جایگزین آموزش‌های حضوری نموده‌اند.

همین‌طور با شیوع بیماری کووید 19 و عدم امکان برگزاری کلاس‌های آموزشی حضوری، این حوزه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

از سوی دیگر، افراد زیادی از طریق تولید محتوای اینترنتی سعی در آموزش حرفه و مهارت خود به مخاطب دارند و این افراد گاه در قالب عضویت در مجموعه‌های آموزشی به این امر می‌پردازند.

به‌سبب تمامی موارد بالا، نیاز به نمونه قرارداد تولید محتوای آموزشی نیازی فراگیر و رو به رشد است و شما می‌توانید بااستفاده از خدمات لامینگو به این نمونه قراردادها دسترسی داشته باشید.

 

نمونه قرارداد تولید محتوا اینستاگرام:

محبوبیت پلتفرم اینستاگرام در میام عموم مردم بر هیچ شخصی پوشیده نیست. این پلتفرم در سال 2019 اعلام کرد بیش از یک میلیارد کاربر فعال در جهان و حدود 24 میلیون کاربر در ایران دارد که این خود گواه رواج این شبکه اجتماعی در میان مخاطبان رسانه است.

همین امر سبب گشته است افراد بسیاری مشتاق به تولید محتوا در این نرم‌افزار گردند. اینستاگرام نیز با تعریف و ایجاد قابلیت‌های متنوع، بستر مناسبی را برای علاقه‌مندان به تولید محتوا فراهم کرده است؛ به‌گونه‌ای که، از بلاگ‌های شخصی افراد تا صفحه‌های فروش محصولات برندهای جهانی، همه و همه در پی تولید و ساخت محتوا هستند.

تبلیغات از طریق اینستاگرام نیز امروزه جایگاه ویژه‌ای در بین بازاریابی‌های اینترنتی دارد؛ به عبارت دیگر، اکنون تمامی کسب‌وکارها صفحه‌ای برای ارائه محصول یا خدمات خود در اینستاگرام دارند و از طریق نیروهای تولید محتوا نیاز مخاطب را شناسایی و سعی در برطرف کردن هر چه بهتر آن دارند که همین موضوع باعث شده است روزانه به حجم قراردادهای تولید محتوا در اینستاگرام افزوده گردد.

 

بیشتر بخوانید: نمونه قرارداد تولید محتوا اینستاگرام و تأثیر آن در دیجیتال مارکتینگ

 

نمونه قرارداد تولید محتوای ویدیویی:

پر کردن ویدیو یکی از ابزارهای تولید محتواست. از آن جا که محتوا اغلب طولانی و حاوی مطالب زیادی است، اشخاص این محتوا را از طریق آپلود کردن ویدیو در بسترهای مختلف مانند اینستاگرام، یوتیوب، سایت و پر کردن لوح‌های فشرده، در اختیار مردم قرار می‌دهند. برای همکاری موردی با اشخاص مشغول در این زمینه، به نمونه قرارداد تولید محتوای ویدیویی نیازمند خواهید بود.

 

نمونه قرارداد تولید محتوا برای سایت:

به‌طور معمول، هدف از تولید محتوای سایت، اهداف تبلیغاتی و بازاریابی است. این محتواسازی به‌مرور زمان سبب افزایش فروش و دیده شدن محصول یا خدمت مورد نظر می‌گردد.

تولید محتوا در سایت مؤلفه‌هایی دارد که باید رعایت گردد؛ این مؤلفه‌ها عبارت‌اند از:

الف) سئو و بهینه‌سازی سایت

این مؤلفه سبب می‌گردد محتوای تولیدشده در سایت، با جست‌وجوی مخاطب در رتبه‌های بالاتری برای وی نشان داده شود. هر اندازه اصول بهینه‌سازی بهتر رعایت گردد، بازدید از محتوای منتشرشده در سایت بیشتر خواهد بود.

ب) ایده‌پردازی خلاق

این امر باعث می‌گردد محتوای شما با سایر رقبا تفاوت داشته باشد.

ج)  به‌روزرسانی مداوم سایت

برای دیده شدن محتوا در سایت، نیاز است سایت مرتباً آپدیت شود تا مخاطب متوجه یکپارچگی و نظم سایت گردد.

آنچه که نباید از نظر دور بماند، اهمیت نحوه درج کلیه این تعهدات در نمونه قرارداد تولید محتوا برای سایت است.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن آخر

در پایان، از آن جا که نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای به‌دلیل ماهیت، جزئیات زیادی دارد و همین‌طور نحوه نوشتن متن قرارداد و تنظیم آن در سرنوشت کسب‌و‌کار آن سازمان تأثیر بسزایی دارد، بهتر است برای عقد چنین قراردادی از متخصصین حوزه امور قراردادها مشورت دریافت نموده تا استانداردهای لازم در قرارداد مد نظر، رعایت گردد. همچنین نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای لامینگو، برای همکاری با کلیه کارشناسان محتوا ازجمله تولیدکنندگان محتوای اینستاگرام، آموزشی، ویدیویی و سایت قابل استفاده است.

شما می‌توانید با ورود به بلاگ حقوقی لامینگو درباره سایر مسائل حقوقی که در زندگی شخصی و کسب‌وکار با آن‌ها رو‌به‌رو می‌گردید، مطالعه نمایید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

2 دیدگاه