نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی و نکات مهم آن

نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

همواره در هنگام استخدام سرپرست برای کارگاه ساختمانی نیاز به یک قرارداد اصولی و استاندارد حس می‌شود که در این مورد ‌می‌توان از نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی که از پیش تنظیم و تمامی نکات در آن پیش‌بینی شده است، استفاده کرد. قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، همچون دیگر قراردادهای استخدامی، شامل بخش‌ها و نکات مهمی است که هر کدام به‌تنهایی در حفظ حقوق طرفین قرارداد نقش دارند. همچنین، برای تهیه و تنظیم هر قرارداد استخدامی، لازم است راجع به جوانب آن شغل آشنایی کامل پیدا کرد. با تنظیم قرارداد، شخص سرپرست نیز نسبت به وظایف خود آگاه خواهد شد. از این رو، با توجه به اهمیت بالای این مطلب، در ادامه به تبیین نکات نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی و ویژگی‌های این شغل می‌پردازیم.

 

برای دریافت نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی به بانک قرارداد لامینگو مراجعه نمایید:

دریافت قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

 

وظایف سرپرست کارگاه در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

سرپرست کارگاه شخصی است که توسط پیمانکار و برای کنترل و مدیریت پروژه انتخاب می‌شود. سرپرست کارگاه ساختمانی، علاوه بر وظایفی که بر عهده دارد، باید دارای ویژگی‌های روحی و شخصیتی خاصی نیز باشد که در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی قید نمی‌شود؛ اما در پذیرفتن مسئولیت‌های مربوطه در پروژه توسط وی نقش به‌سزایی دارد.

موارد زیر از جمله مهم‌ترین وظایف سرپرست کارگاه هستند که باید در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی مورد توجه و بررسی قرار گیرند:

 

تسلط بر جزئیات کار و مقررات پیمان

سرپرست کارگاه ساختمانی باید دارای شرایط سازمان نظام مهندسی و مورد تأیید کارفرما باشد. همچنین باید دارای تجربه و تسلط کافی بر پروژه مورد نظر در قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی باشد. وی باید مقررات حاکم بر پیمان را به‌خوبی بداند و بر مشخصات فنی و نقشه‌های مربوط به پروژه تسلط کامل داشته باشد. عدم آگاهی و سهل‌انگاری او بر چگونگی روند اجرای پروژه، موجب عدم هماهنگی و شکست پروژه خواهد شد.

 

برنامه‌ریزی و زمان‌بندی پیشرفت پروژه

برنامه‌ریزی یکی از ارکان مهم اجرای هر پروژه است که پروژه‌های ساختمانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. سرپرست کارگاه با در نظر گرفتن موارد مندرج در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، باید در ابتدا برنامه پیشرفت پروژه را با جزئیات، طرح‌ریزی و ‌پیش‌بینی نماید. این پیش‌بینی شامل هزینه‌ها، زمان اجرای هر یک از بخش‌های پروژه، مصالح، ماشین‌آلات و نیروی انسانی مورد نیاز در پروژه می‌باشد. با توجه به اینکه زمان اجرای هر یک از بخش‌های پروژه در این برنامه ذکر می‌شود، سرپرست کارگاه می‌تواند روند پیشرفت پروژه را به‌خوبی کنترل و مدیریت کند. همچنین سرپرست کارگاه موظف است در جهت پیش‌برد برنامه‌ها، به‌صورت روزانه گزارشی از روند کار پروژه در همان روز تهیه کند.

 

تجهیز کارگاه

سرپرست کارگاه باید با توجه به برنامه‌ای که از قبل تدوین شده، اقدام به تجهیز کارگاه نماید. ماشین‌آلات، ابزارها و مصالح ساختمانی از مواردی هستند که باید به‌تناسب زمان اجرای هر یک از بخش‌های پروژه برای تجهیز کارگاه تهیه شوند. سرپرست کارگاه ملزم است به هنگام تهیه این موارد، بودجه پروژه را نیز در نظر بگیرد.

سرپرست باید بر سلامت، کیفیت و چگونگی مصرف مصالح نظارت داشته باشد و مدارک و اسناد حاصل از تجهیز نمودن کارگاه را به کارفرما ارائه دهد. همچنین موظف است موارد ایمنی لازم در کار نیروهای انسانی را فراهم و کنترل کند.

 

محاسبه و کنترل هزینه‌ها

با توجه به اینکه تجهیز کارگاه و تأمین نیروی انسانی از وظایف مسلم سرپرست کارگاه است، برآورد هزینه‌ها و کنترل بودجه نیز از دیگر وظایف مهم او می‌باشد. سرپرست باید موارد ضروری برای پروژه را تهیه و از هزینه‌های بیهوده و مازاد بر بودجه پروژه جلوگیری کند.

 

چگونه می‌توان سرپرست کارگاه ساختمانی شد؟

فرمول مشخصی برای سرپرست کارگاه ساختمانی شدن وجود ندارد؛ اما یکی از مهم‌ترین عوامل برای اشتغال به سرپرستی کارگاه ساختمانی، داشتن تجربه و تخصص در این کار است. با توجه به این که پروژه‌های عمرانی متشکل از چندین بخش هستند، لازم است که سرپرست کارگاه ساختمانی مهارت اجرایی هر بخش مانند برقکاری، جوشکاری و … را دارا باشد.

برای اشتغال به این کار، می‌بایست ابتدا از سطوح پایین‌تر در کارگاه به کسب تجربه پرداخت و سپس برای سرپرستی کارگاه اقدام کرد. هر چه مهارت و تخصص سرپرست کارگاه بالاتر باشد، امکان بروز خطا در بخش‌های مختلف پروژه نیز به همان نسبت کاهش می‌یابد. لازم به ذکر است که در اکثر مواقع سرپرست کارگاه دارای مدرک مهندسی و تحصیلات اکادمیک می‌باشد. جمع‌بندی این موارد با دارا بودن رزومه کاری مفید، می‌تواند مسیر فرد را برای اینکه سرپرست یک کارگاه ساختمانی شود هموار کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر، این مطلب را بخوانید.

 

نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

 

مسئولیت حقوقی سرپرست در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی چیست؟

سرپرست کارگاه ساختمانی نسبت به همه مواردی که در قرارداد استخدام با عنوان وظایف وی ذکر می‌شود، مسئولیت دارد. آنچه نباید از نظر دور بماند، این است که برخلاف تصور برخی افراد، مسئولیت آن دسته از امور کارگران که اصولاً برعهده کارفرماست، از حیطه مسئولیت حقوقی سرپرست کارگاه خارج است. ازجمله این وظایف می‌توان به پرداخت حقوق کارگران یا فراهم نمودن تجهیزات ایمنی کار اشاره کرد.

سرپرست کارگاه ساختمانی موظف است به تمامی مفاد موجود در قرارداد استخدامی عمل کند و نسبت به تمامی این موارد مسئولیت حقوقی دارد.

 

آنچه سرپرست کارگاه باید با توجه به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی بداند!

شغل سرپرستی کارگاه ساختمانی با توجه به ابعاد مختلف این کار، دارای فرازونشیب‌های متعددی است که دانستن برخی موارد از دشواری‌های آن می‌کاهد. از جمله مهم‌ترین مواردی که باید یک سرپرست با توجه به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی بداند، قوانین و مقررات مربوط به پروژه‌های عمرانی است.

سرپرست کارگاه ساختمانی با توجه به اینکه مسئول تهیه و فراهم ساختن تجهیزات و مصالح پروژه است، باید نسبت به انواع تجهیزات و مصالح مورد نیاز در کارگاه که در بازار موجودند و همچنین قیمت و کیفیت آن‌ها آگاهی کامل داشته باشد.

با توجه به اینکه پروژه‌های عمرانی از بخش‌های عملیاتی مختلفی تشکیل می‌شود، لازم است که سرپرست کارگاه ساختمانی برای مدیریت و کنترل بهتر پروژه مهارت کافی نسبت به هر یک از بخش‌های کار را داشته باشد. همچنین، سرپرست کارگاه ساختمانی باید نسبت به شرایط محیطی محل کارگاه، تشکیلات کارفرما و اسناد و مدارک مربوط به کارگاه نیز آگاهی کاملی داشته باشد.

 

بیشتر بخوانید: آنچه یک سرپرست کارگاه باید بداند

 

در مصاحبه استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی چه سؤالاتی پرسیده می‌شود؟

در جلسات مصاحبه معمولاً دو دسته سوال مطرح می‌شوند. این دو دسته شامل سؤالات شخصیتی و سؤالات تخصصی مربوط به شغل سرپرست کارگاه ساختمانی می‌باشد.

از مهم‌ترین سؤالات شخصیتی که مطرح می‌شود، هدف شخص از اشتغال به کار سرپرستی کارگاه ساختمانی است. از دیگر سؤالات شخصیتی مهم در این مصاحبه، میزان توان فرد در کارهای تیمی است. با توجه به اینکه سرپرست کارگاه ساختمانی با افراد زیادی در ارتباط است و افراد زیادی نیز زیر نظر او اشتغال دارند، دارا بودن روحیه کار تیمی از دغدغه‌های کارفرمایان برای استخدام این شخص است.

پس از سؤالات شخصیتی نوبت سؤالات تخصصی فرا می‌رسد. داشتن مدرک مهندسی یکی از موارد مهمی است که در جلسات مصاحبه سرپرست کارگاه ساختمانی مورد سؤال قرار می‌گیرد.

تجربیات و سوابق شغلی نیز در اولویت از فرد پرسیده می‌شود. بهتر است فرد متقاضی این شغل پیش از جلسه مصاحبه به دسته‌بندی سوابق خود بپردازد.

در پایان جلسه نیز میزان حقوق درخواستی فرد با توجه به وظایف محوله مورد پرسش قرار می‌گیرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره، این مقاله را بخوانید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام پایانی

در پایان با توجه به پیچیدگی‌ها و مسئولیت‌های گسترده در این شغل، لازم است که تمامی وظایف سرپرست کارگاه و چالش‌های احتمالی که به‌واسطه برقراری این رابطه استخدامی به وقوع می‌پیوندد، در یک قرارداد جامع پیش‌بینی و گنجانده شود. در نهایت با درنظر گرفتن مطالب فوق، پیشنهاد می‌کنیم حتماً از نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی لامینگو استفاده کنید.

شما می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین، برای مطالعه سایر موارد، به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهرناز عبداله‌پور اصل

دیدگاه شما

2 دیدگاه