چگونه سرپرست کارگاه شویم؟

نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

سرپرست کارگاه مدیریت کارگاه را برعهده دارد و با دیگر مسئولان فنی کارگاه بر چگونگی روند پیشرفت پروژه و کیفیت کار کارگران نظارت می‌کند. سرپرست کارگاه فردی باتجربه و ماهر در ساختمان‌سازی است که معمولاً مدرک مهندسی دارد. با توجه به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، فردی که برای این کار در نظر گرفته می‌شود دارای وظایف و ویژگی‌های متناسب با پروژه‌های عمرانی است که دانستن این موارد برای سرپرستی کارگاه لازم است. می‌توانید برای دریافت نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی به بانک قرارداد لامینگو مراجعه نمایید:

دریافت قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

 

در ادامه برای دست یافتن به پاسخ مناسب این سؤال که چگونه می‌توان سرپرست کارگاه شد، به ابعاد مختلف این شغل می‌پردازیم.

 

سرپرست کارگاه کیست؟

سرپرست کارگاه شخصی است که توسط کارفرما و برای اداره امور پروژه ساختمانی انتخاب می‌شود. سرپرست کارگاه علاوه بر تحصیلات مرتبط با پروژه‌های عمرانی، تجربه فراوانی نیز در این باب دارد. وی با استفاده از تجربیات و تخصص خود، به تجهیز کارگاه می‌پردازد و نیروی انسانی متخصص را به کار می‌گیرد. همچنین، سرپرست کارگاه با مدیریت و اداره کارگاه در تمامی سطوح، نقش مهمی را در روند پیشرفت پروژه ایفا می‌کند. او علاوه بر دارا بودن دانش و مهارت مورد نیاز در کارگاه، دارای ویژگی‌های روحی و شخصیتی خاصی نیز می‌باشد.

 

مهم‌ترین وظایف سرپرست در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی چیست؟

سرپرست کارگاه به تناسب نوع کاری که در کارگاه انجام می‌شود، دارای وظایفی است که در ادامه به بررسی مهم‌ترین وظایف سرپرست کارگاه در چهار بخش می‌پردازیم:

 

تسلط بر جزئیات کار و مقررات پیمان طبق نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

طبق نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، برای پیشبرد اهداف کارگاه لازم است که شخصی که در سمت سرپرستی کارگاه اشتغال دارد، از تمامی قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه آگاهی داشته و دانش خود را نسبت به این موارد به‌روز نماید.

همچنین، با توجه به اینکه انتظار می‌رود سرپرست کارگاه فردی باتجربه و باسابقه باشد، لازم است که به تمامی جزئیات آگاه باشد و جوانب پروژه را به‌صورت کامل بررسی نماید.

 

برنامه‌ریزی پیشرفت پروژه

از دیگر وظایف مهم سرپرست کارگاه با توجه به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، برنامه‌ریزی پیشرفت پروژه است. سرپرست کارگاه موظف است برای تمامی مراحل پروژه برنامه‌ریزی کند و طبق برنامه‌ای که طراحی نموده عمل نماید. برنامه‌ریزی علاوه بر این که از مهم‌ترین وظایف سرپرست کارگاه است، از ارکان مهم پیشرفت پروژه نیز می‌باشد. با در نظر گرفتن تمامی جزئیات پروژه و زمان دقیق اجرای هر یک از بخش‌های پروژه می‌توان کارگاه را با موفقیت اداره کرد.

 

تجهیز کارگاه

تجهیز کارگاه از وظایف مهم سرپرست کارگاه است که در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی نیز از آن یاد شده است. سرپرست کارگاه بر اساس برنامه‌ای که از ابتدا تنظیم نموده، باید اقدام به تهیه تجهیزات، مصالح و ماشین‌آلات مورد نیاز کارگاه نماید.

 

محاسبه و کنترل هزینه‌ها طبق نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

از دیگر وطایف سرپرست کارگاه ساختمانی که در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی نیز به آن پرداخته شده است، محاسبه و کنترل هزینه‌های کارگاه می‌باشد. سرپرست کارگاه موظف است در وهله اول و هنگام برنامه‌ریزی برای امور کارگاه، برآورد درست و کاملی از هزینه‌های کارگاه داشته باشد. علاوه بر محاسبه هزینه‌ها سرپرست کارگاه باید هزینه‌های صورت‌گرفته را با برنامه‌ریزی ابتدایی خویش تطبیق دهد و درستی اجرای این فرآیند را کنترل کند.

 

نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

 

چگونه می‌توان سرپرست کارگاه شد؟

با در نظر گرفتن عوامل مؤثر در در اشتغال به شغل سرپرستی کارگاه، در ادامه به بررسی مهم‌ترین موارد برای سرپرست کارگاه شدن می‌پردازیم.

 

کسب تجربه در فضای کار واقعی

شخصی که تمایل دارد در شغل سرپرستی کارگاه اشتغال داشته باشد، باید همواره آگاه به این نکته باید باشد که این شغل از آن دسته شغل‌هایی است که تجربه و سابقه کاری مفیدی می‌طلبد. این انتظار بیهوده‌ای است که فردی که فقط دارای تحصیلات مرتبط با کار کارگاه است، توقع داشته باشد که به‌سرعت در سمت سرپرستی کارگاه مشغول به کار شود. لذا برای اشتغال به این شغل توصیه می‌کنیم پس از کسب مهارت و تحصیلات تخصصی مرتبط با کار کارگاه، به کسب تجربه و کارآموزی در سطوح اجرایی پایین‌تر در کنار افراد باتجربه و باسابقه در این شغل بپردازید.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی و نکات مهم آن

 

یادگیری مهارت‌های مورد نیاز در کارگاه

مهارت‌های مورد نیاز در هر کارگاه با توجه به اهدافی که در آن کارگاه دنبال می‌شود متفاوت است؛ اما نکته ای که در اینجا حائز اهمیت می‌باشد، این است که سرپرست کارگاه باید با تمام اموری که در کارگاه انجام می‌شود، آشنایی خوبی داشته باشد و مهارت انجام آن امور را نیز داشته باشد. مثلاً در یک کارگاه ساختمانی سرپرست کارگاه باید با اموری نظیر جوشکاری، لوله‌کشی و … آشنایی داشته باشد.

 

دارا بودن ویژگی‌های روحی و شخصیتی متناسب با این شغل

لازمه اشتغال به هر شغلی، علاوه بر تخصص در آن شغل، دارا بودن ویژگی‌های روحی و شخصیتی سازگار با آن شغل است. سرپرست یک کارگاه نیز باید دارای خصایص روحی و شخصیتی متناسب با این شغل باشد. از جمله خصایصی که افراد موفق در این موقعیت شغلی دارا هستند، توانایی مدیریت بحران، حل مسئله، مدیریت زمان، مذاکره، اعتمادبه‌نفس و مسئولیت‌پذیری می‌باشد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن آخر

در پایان برای سرپرست کارگاه شدن، توصیه می‌کنیم ضمن مطالعه تمامی موارد بالا در حیطه تخصصی کار خود، تجربه و مهارت عملی کسب نمایید. همچنین به تقویت خصایص شخصی که در این شغل مورد نیاز است بپردازید.

شما می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین، برای مطالعه سایر موارد، به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهرناز عبداله‌پور اصل

دیدگاه شما

بدون دیدگاه