مهمترین وظایف سرپرست کارگاه پروژه‌های عمرانی چیست؟

نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

سرپرست کارگاه در پروژه‌های عمرانی، فردی است که مدیریت و اداره کارگاه را در همه سطوح برعهده دارد. در پروژه‌های ساختمانی نیز وظیفه سرپرست کارگاه اداره امور مربوط به پروژه ساختمانی است. این فرد دارای تجربه و تخصص در امر ساختمان‌سازی و پروژه‌های عمرانی می‌باشد. با توجه به اهمیت بالای تنظیم یک قرارداد استخدام اصولی و تأمین منفعت طرفین، لازم است تمام اموری که برعهده وی می‌باشد، طبق نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، در قرارداد استخدام لحاظ شود. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه به بررسی مهم‌ترین وظایف سرپرست کارگاه ساختمانی می‌پردازیم.

برای دریافت نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی به بانک قرارداد لامینگو مراجعه نمایید:

دریافت قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

 

تسلط بر جزئیات کار، مقررات پیمان و مندرجات نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

سرپرست کارگاه می‌بایست شخصی دارای سابقه، تجربه و تخصص در این حیطه باشد. همچنین، باید دارای استانداردهای مورد قبول از جانب نظام مهندسی، آشنا با مقررات پیمان و آیین‌نامه‌های مربوطه و مسلط بر جزئیات پروژه و جوانب آن باشد.

او باید در ابتدای کار به شناخت محیطی کافی نسبت به مکان احداث پروژه دست پیدا کند. این شناخت محیطی شامل مواردی چون ویژگی‌های آب‌وهوایی، موقعیت جغرافیایی و راه‌های دسترسی محل پروژه می‌باشد.

سرپرست کارگاه باید نسبت به مشخصات پروژه از جمله مقادیر، نقشه‌ها و عملیاتی که در پروژه اجرایی می‌گردد نیز آگاهی کامل کسب نماید.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی و نکات مهم آن

 

برنامه‌ریزی پیشرفت پروژه با در نظر گرفتن نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

برنامه‌ریزی اولین گام برای شروع همه‌ی کارها به‌خصوص پروژه‌های عمرانی می‌باشد. برنامه‌ریزی صحیح و اصولی طبق مندرجات و توافقات مذکور در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین وظایف سرپرست کارگاه ساختمانی است.

برای برنامه‌ریزی در وهله اول باید بخش‌های پروژه به تفکیک مشخص شده و زمان اجرای هر بخش در نظر گرفته شود. پس از این مرحله، سرپرست کارگاه ساختمانی باید برنامه دقیقی در رابطه با هزینه‌ها، مصالح، ماشین‌آلات و نیروی انسانی مورد نیاز در پروژه تنظیم نماید. لازم به ذکر است که برنامه‌ای که توسط سرپرست کارگاه تنظیم می‌شود، باید با مفاد قرارداد و توقعات کارفرما مطابقت داشته باشد.

همان‌طور که می‌دانید، برنامه‌ای که اجرایی نشود برنامه خوبی نیست. سرپرست کارگاه باید در جهت اجرای اصولی و به‌موقع برنامه پروژه، بر روند اجرای هر بخش نظارت کرده و آن را با برنامه و نقشه پروژه مطابقت دهد. همچنین، لازم است سرپرست کارگاه به‌طور روزانه گزارشی از عملکرد کارگاه تهیه کند. با این کار، علاوه بر کنترل و ارزیابی عملکرد هر یک از بخش‌های پروژه، می‌توان روند پیشرفت پروژه را نیز مشاهده نمود. علاوه بر این، کافرما هم می‌تواند با در نظر گرفتن گزارش‌های روزانه سرپرست کارگاه عملکرد او را نسبت به مفاد نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ارزیابی کند.

 

نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی

 

تجهیز کارگاه

پس از تدوین برنامه اجرای پروژه توسط کارفرما، تجهیز کارگاه در اولویت قرار دارد. طبق نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، تجهیز کارگاه از وظایف مهم سرپرست است.

سرپرست کارگاه باید از ابتدا مصالح و لوازم مورد نیاز در پروژه را از جهت میزان و کیفیت مورد نظر پیش‌بینی نماید و بر اساس پیش‌بینی خویش اقدام به خرید و تهیه لوازم نماید.

لوازم ایمنی از آن دسته لوازمی هستند که برای استانداردسازی فضای کارگاه و حفظ سلامت نیروهای شاغل در کارگاه الزامی است. به همین سبب، سرپرست کارگاه علاوه بر مصالح و ماشین‌آلات، ملزم به تهیه لوازم ایمنی نیز می‌باشد.

 

محاسبه و کنترل هزینه‌ها

با توجه به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، هنگام برنامه‌ریزی برای پیشرفت پروژه توسط سرپرست کارگاه، باید همه‌ی هزینه‌ها اعم از هزینه‌ی مصالح، ماشین‌آلات، نیروی انسانی و لوازم ایمنی پیش‌بینی گردد. برآورد و کنترل هزینه‌‌ها در تمام مراحل پروژه دارای اهمیت و از وظایف مهم سرپرست می‌باشد. سرپرست کارگاه علاوه بر این که هزینه‌های ممکن را پیش‌بینی کرده و تخمین می‌زند، باید در حین اجرای هر یک از بخش‌های پروژه نیز میزان هزینه‌ها را کنترل و با برنامه‌های پیشین تطابق دهد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

کلام پایانی

در مطالب فوق مهم‌ترین وظایف سرپرست کارگاه ساختمانی را با نظر به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی بررسی کردیم. اما ذکر این نکته لازم است که یک سرپرست در صورتی موفق است که مدیریت و نظارت خوبی بر اجرای اعمال هر یک از عوامل پروژه از جمله خودش داشته باشد.

شما می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین، برای مطالعه مطالب بیشتر، به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهرناز عبداله‌پور اصل

دیدگاه شما

یک دیدگاه