نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی و جزئیات این قرارداد
نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی قراردادی است که میان مالک یا مدیر ساختمان و شخصی که به ارائه خدمات نظافت مشغول است، منعقد میگردد. موضوع این قرارداد، مدت قرارداد، حقالزحمه و سایر موارد ضروری برای ایجاد رابطه قراردادی در متن این قرارداد قید میگردد. طرفین قرارداد نظافت ساختمان، این قرارداد را با اراده و اختیار خود امضاء کرده و به آن رسمیت و اعتبار میبخشند. با توجه به افزایش ساختوساز مجتمعها و برجهای مسکونی و تمایل مردم به سکونت در این ساختمانها، امر نظافت ساختمان دیگر از طریق خود ساکنین میسر نبوده و مدیر و مالک ساختمان باید برای پاکسازی و ایجاد محیطی پاکیزه برای ساکنین، از خدمات اشخاصی که اشتغال به امر نظافت دارند، استفاده نمایند. طرفین این قرارداد باید در هنگام عقد قرارداد مشخص نمایند که قصد تنظیم این قرارداد را در چه قالبی دارند.
همانطور که همه میدانیم، قرارداد نظافت مجتمع مسکونی یکی از رایجترین و عامترین قراردادها در میان مردم است و البته بسیار مهم است که این قرارداد در بستری صحیح و قانونی منعقد گردد تا حقوق و منافع طرفین این قرارداد تضمین گردد. به همین دلیل، بهتر است از دانش متخصصان حقوقی برای عقد قرارداد خود استفاده نمایید. در همین راستا، شما میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نموده و نمونه قرارداد پیمانکاری خدمات نظافت را دریافت نمایید.
عقد نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی چه اهمیتی دارد؟
افراد برای اینکه از زندگی در محلی رضایت کافی داشته باشند، نیاز است این محیط خصوصیتهایی داشته باشد؛ یکی از این ویژگیها و موارد، این است که محیط زندگی اشخاص باید تمیز و پاکیزه بوده و دائماً نظافت گردد. امروزه با توجه به اینکه اشخاص بسیار مشغول امور کاری و شخصی خود هستند، فرصت و زمان کافی برای نظافت ساختمان و مجتمع مسکونی نداشته و در نتیجه، این امر باید بهوسیله نیروهای خدماتی نظافتی انجام گردد.
نظافتچی ساختمان مسکونی وظایفی بر عهده دارد؛ ازجمله اینکه باید پس از تهیه ابزار و وسایل و مواد شوینده مورد نیاز، شستوشو و نظافت و جارو کشیدن بخشهای مختلف ساختمان مانند دیوارها، سقفها، ورودی، شیشهها، راهروها، لابی و آسانسور را آغاز نموده و با رعایت استانداردهای ایمنی و رعایت آرامش، اقدام به نظافت این قسمتها نماید. نیروی خدماتی نظافت باید در ساعاتی که تعیین گشته است، در محل ساختمان حاضر بوده و انجام وظایف خود را به تأخیر نیندازد.
ممکن است طرف قرارداد نظافت ساختمان مسکونی یک شرکت نظافتی باشد؛ در این صورت، این شرکت وظیفه دارد کارکنان خود را با تهیه لباس مناسب و با در اختیار قرار دادن ابزار و وسایل نظافت، به محل اعزام نموده و حقوق این کارکنان را در موعد مقرر بپردازد. درصورتیکه کارکنان این شرکت در هنگام انجام امر نظافت مجتمع مسکونی به ساختمان خسارتی وارد نمایند، طرف مقابلِ کارفرما برای دریافت خسارت، شرکت نظافتی خواهد بود. تنظیم نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی از این جهت بسیار اهمیت دارد که این موارد را طرفین در قرارداد بهصورت کتبی ذکر نموده و متعهد میشوند آنها را به انجام برسانند. در این صورت، دیگر هیچیک از طرفین نمیتواند از انجام تعهدات خود سر باز بزند.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خدمات نظافتی و ماهیت این قرارداد رایج و کاربردی
متن نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی و ماهیت این قرارداد
قرارداد نظافت مجتمع مسکونی یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری و مشمول ماده 10 قانون مدنی است. قرارداد پیمانکاری قراردادی است که دو طرف آن کارفرما و پیمانکار بوده و این قرارداد به این صورت پیش میرود که کارفرما انجام اجرای تعهدات قراردادی را در ازای پرداخت حقالزحمه، به پیمانکار میسپارد تا مجری این قرارداد، پروژه و عمل مورد نظر را با شرایط و اوصاف مشخص انجام دهد. قراردادهای پیمانکاری از عقود نامعین قانون مدنی هستند که قانون مدنی عنوان خاصی برای این قراردادها انتخاب نکرده و انتخاب عنوان و مفاد قرارداد را به خود طرفین واگذار مینماید. قانون این قراردادها را، درصورتیکه از قوانین کشور تخطی ننمایند، معتبر میداند. با توجه به این توضیحات، نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی نیز با توجه به روابط قراردادی طرفین و درخواست کارفرما ممکن است یک قرارداد پیمانکاری باشد که طرفین باید با توافق و تراضی، مفاد این قرارداد را مشخص نمایند.
طرفین قرارداد نظافت ساختمان مسکونی و تعهدات این اشخاص
طرف اول این قرارداد، مدیر ساختمان بهعنوان کارفرما است. طرف دوم، باتوجه به ماهیت قراردادهای پیمانکاری، معمولاً مجموعه یا شرکتهایی هستند که به تأمین نیروی نظافت و ارائه اینگونه خدمات اشتغال دارند. طرفین قرارداد باید از اهلیت قانونی برای امضای قرارداد برخوردار بوده و با اراده خود اقدام به عقد این قرارداد نمایند. اطلاعات و مشخصات کارفرما و پیمانکار باید در قرارداد مشخص شود. این اطلاعات عبارتاند از نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، تاریخ تولد، محل تولد و صدور شناسنامه، آدرس محل سکونت و شماره تماس؛ اگر یکی از طرفین شخص حقیقی باشد و مواردی مانند نام شخص حقوقی، مشخصات نمایند، آدرس و شماره تلفن و شماره ثبت این شرکت؛ درصورتیکه یکی از طرفین قرارداد شخص حقوقی باشد.
در ارتباط با تعهدات پیمانکار، باید چنین گفت که پیمانکار یا مجری نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی باید وسایل نظافت مانند تی، جارودستی، جاروبرقی، دستکش، سطل و غیره و همچنین مواد شوینده و ضدعفونیکنندهای را که برای نظافت مجتمع مسکونی مورد نیاز است تهیه نموده و تمامی قسمتهایی را که در متن قرارداد قید گشته است، ازطریق نیروهای خود، نظافت نماید. نیروی خدماتی نظافت باید استانداردهای ایمنی را رعایت نموده و به ساختمان آسیبی وارد ننماید.
کارفرما نیز باید حقالزحمه نیروی نظافتی را مطابق با آنچه توافق شده است، بپردازد و شرایط را برای انجام وظایف وی مهیا نماید. ممکن است بنا بر توافق طرفین وسایل نظافت مانند تی و جارو را کارفرما در اختیار نظافتچی قرار دهد. علاوه بر این، کارفرما باید مکانی را برای استراحت نظافتچی فراهم نماید.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد نظافت صنعتی و اهمیت تنظیم این قرارداد پیمانکاری
مدت قرارداد نظافت ساختمان و حقالزحمه مجری قرارداد
مدت قرارداد پیمانکاری نظافت ساختمان مسکونی براساس اراده طرفین قرارداد تعیین میگردد و در طول این مدت، طرفین موظف به انجام تعهدات و وظایف خود میباشند. مجری باید کار خود را از زمان شروع این مدت آغاز نموده و نباید در شروع فعالیت خود تأخیری نماید که حسب عرف پذیرفته نیست. درصورتیکه مجری قرارداد در شروع فعالیت خود تأخیر نماید، کارفرما با پیشبینی این مورد در قرارداد، حق فسخ این قرارداد را خواهد داشت.
حقالزحمه مجری نیز براساس اراده طرفین معین میگردد و این موضوع بستگی به مدتزمان قرارداد و همچنین ابعاد پروژه نظافت دارد.
فسخ و خاتمه نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی
کارفرما و پیمانکار قرارداد پیمانکاری نظافت ساختمان مسکونی میتوانند در هنگام عقد قرارداد مواردی را در ذیل بند حق فسخ قرارداد پیشبینی نمایند که در صورت بروز و ظهور این موارد، هریک از طرفین بتواند قرارداد را بهصورت یکجانبه فسخ نماید. توجه داشته باشید که بدون دلیل قانونی یا قراردادی، طرفین حق فسخ قرارداد را نداشته و باید برای اعمال حق فسخ، به دلیل مشخصی اتکا نمایند. ازجمله مواردی که میتوان بهموجب آن برای کارفرما حق فسخ قائل شد، میتوان به واگذاری قرارداد از سوی نظافتچی به شخص ثالث، تأخیر در انجام و آغاز موضوع قرارداد، عدم تسلط به کار نظافت، عدم رعایت موارد ایمنی، ورود آسیب به مجتمع مسکونی، سلب آسایش ساکنین و غیره اشاره نمود.
همچنین میتوان برای پیمانکار قرارداد نیز درصورتیکه حقالزحمه خود را دریافت ننماید و یا کارفرما شرایطی را که باید برای انجام نظافت مهیا مینموده است، فراهم ننماید، حق فسخ قرارداد را پیشبینی کرد. علاوه بر این، درصورتیکه هریک از ساکنین در کار مجری یا کارکنان او دخالت نماید و یا شرایط کار را برای وی دشوار نماید و مدیر ساختمان این مسائل را حلوفصل ننماید، در این صورت نیز پیمانکار حق دارد قرارداد خود را فسخ کرده و درخواست خسارت از کارفرما نماید (درصورت پیشبینی در قرارداد).
نکته پایانی
بهطور کلی، طرفین قراردادهای پیمانکاری باید مواردی را در متن قرارداد خود ذکر نمایند که به انجام موضوع قرارداد کمک نموده و همچنین باعث تحکیم و تبیین روابط قراردادی میگردد. چند مورد از این موضوعات را در بالا بیان نمودیم. اما در پایان، ذکر این نکته لازم است که کارفرما و پیمانکار میتوانند برای نمونه قرارداد نظافت مجتمع مسکونی ناظری انتخاب نموده تا این شخص بر حسن اجرا و انجام نظافت نظارت داشته و موارد لازم را به کارفرما گزارش نماید. همچنین، طرفین میتوانند هنگام عقد قرارداد درباره مرجع حل اختلافات قراردادی خود نیز تعیین تکلیف نموده و مرجع مذکور را انتخاب نمایند تا اگر اختلاف از طرق مسالمتآمیز حل نگشت، به مرجع حل اختلاف مراجعه نمایند.
مطلبی که مطالعه نمودید، یکی از صدها مطالب موجود در بلاگ لامینگو است. همکاران ما در این بلاگ در ارتباط با انواع موضوعات حقوقی مانند انواع قراردادها با مضامین و ماهیتهای مختلف و انواع اعمال و موضوعات حقوقی تولید محتوای متنی انجام دادهاند که این محتواها اطلاعات بسیاری در اختیار شما قرار میدهد و مطالعه آنها بهطور قطع مفید و رضایتبخش حواهد بود. درنتیجه، توصیه میگردد وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و این مطالب را بررسی و مشاهده نمایید و نظرات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما