نمونه قرارداد نظافت صنعتی و اهمیت تنظیم این قرارداد پیمانکاری

2 سال پیش
نمونه قرارداد نظافت صنعتی

قراردادهای خدمات نظافتی ازجمله قراردادهای پیمانکاری می‌باشند که اشخاص مختلف برای استفاده از خدمات نیروهای انسانی نظافت، این قراردادها را منعقد می‌نمایند. عقد قرارداد به تصریح دقیق و واضح موضوع قرارداد و تعهدات طرفین کمک نموده و سبب می‌گردد اشخاص به اهداف خود رسیده و روابط کاری خود را تحکیم بخشند. نمونه قرارداد نظافت صنعتی یک قرارداد همکاری در قالب قراردادهای پیمانکاری می‌باشد که براساس آن، مدیران اماکن صنعتی گوناگون مانند کارخانه‌ها می‌توانند امر پاکسازی محیط‌های کاری خود را به پیمانکاران این حوزه واگذار نمایند. پاکیزه بودن محیط‌های کاری از اهمیت زیادی برخوردار بوده و تأثیر زیادی در روند فعالیت صنایع می‌گذارد. درنتیجه، یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران این صنایع، استفاده از نیروهای نظافتی و داشتن محیطی پاک از آلودگی می‌باشد.

بهتر است بدانید شما می‌توانید از دانش حقوقی مشاورین حقوقی در تنظیم قراردادهای خود بهره برده و همچنین می‌توانید از پیش‌نویس‌های آماده قراردادی استفاده نمایید. این امر سبب می‌گردد متن قرارداد شما کامل و قانونی بوده و از این طریق، حقوق و منافع شما در قرارداد تأمین می‌گردد. بانک قرارداد لامینگو بستری برای دسترسی به انواع قراردادهای کاری و حقوقی می‌باشد و شما می‌توانید قراردادی را که مد نظر دارید، از این بستر دریافت نمایید. در همین راستا، شما می‌توانید با کلیک بر روی لینک زیر، نمونه قرارداد نظافت صنعتی را دریافت کرده و مورد استفاده قرار دهید.

دریافت قرارداد خدمات نظافت

 

اهمیت تنظیم نمونه قرارداد نظافت صنعتی

نظافت صنعتی به‌معنای نظافت و پاکسازی محیط‌های صنعتی از هرگونه آلودگی و زباله و فراهم آوردن محیطی سالم برای انجام فعالیت‌های صنعتی می‌باشد. این امر با عقد نمونه قرارداد نظافت صنعتی ممکن می‌گردد. نیروی نظافتی در ساعاتی معین و اغلب پیش از حضور پرسنل در محیط و پس از اتمام کار آن‌ها، به انجام امر نظافت می‌پردازد. محیط‌های صنعتی شامل اماکنی مانند کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز اورژانس و آتش‌نشانی و سایر واحدهای تجاری می‌گردد که به انجام امر تولید و یا ارائه خدمات مشغول می‌باشند. بخش‌های مختلف این محیط‌ها ازجمله دیوارها، شیشه‌ها، سقف‌ها، کف‌ها و غیره باید توسط نیروهای خدماتی و به‌وسیله انواع دستگاه‌های تمیزکننده مانند واترجت‌ها و انواع مواد شیمیایی شوینده که توان زیادی دارند، نظافت شوند.

هدف از انجام نظافت محیط‌های صنعتی از طریق عقد نمونه قرارداد نظافت صنعتی، پاکسازی محیط از آلودگی و افزایش بازدهی کاری می‌باشد. مدیران صنایع باید محیطی سالم و پاکیزه و ایمن برای کارکنان خود فراهم آورده تا این پرسنل بتوانند با آسودگی و تمرکز بیشتری در این اماکن فعالیت نموده و صنعت مورد نظر را به هدف خود برسانند. اگر محیط صنعتی آلوده باشد، این آلودگی‎‌های صنعتی ممکن است حتی برای سلامتی افراد حاضر در محیط مضر بوده و باعث ایجاد و بروز بیماری‌های مختلف گردد. به همین دلیل است که مدیران و مسئولین باید پیوسته از طریق نیروهای نظافتچی و خدماتی محیط کاری را پاکیزه و عاری از آلودگی نگه داشته و با عقد قرارداد نظافت صنعتی، انجام صحیح موضوع قرارداد یعنی امر نظافت صنعتی را تضمین نمایند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خدمات نظافتی و ماهیت این قرارداد رایج و کاربردی

 

نمونه قرارداد نظافت صنعتی و ماهیت این قرارداد

به‌طور کلی، قرارداد نظافت صنعتی ممکن است در قالب قرارداد پیمانکاری و یا استخدامی منعقد گردد. این موضوع بستگی به هدف کارفرما از عقد قرارداد و سایر شرایط مانند مدت و موضوع قرارداد دارد. اگر مدیر یک کارخانه صنعتی قصد داشته باشد انجام امر نظافت محیط کاری را به‌صورت مستمر مستقیماً به شخص نظافتچی واگذار نماید، باید قراردادی استخدامی با وی منعقد نماید. قراردادهای استخدامی که مقررات قانون کار بر آن‌ها حاکم می‌گردد، شرایطی مشخص و ثابت داشته و افراد نمی‌توانند به خواست و اراده خود این شرایط و مفاد را تغییر دهند.

اما اگر مدیر کارخانه صنعتی قصد داشته باشد پروژه پاکسازی و نظافت کارخانه را به شرکت‌های ارائه خدمات نظافتی واگذار نماید، می‌تواند قرارداد پیمانکاری نظافت با وی منعقد کرده و اجرای امر نظافت را به نیروی خدماتی مجموعه مورد نظر بسپارد. این قرارداد پیمانکاری در مقایسه با قرارداد استخدامی آزادی عمل بیشتری به مدیر کارخانه داده و قوانین حاکم نیز محدودیتی در تنظیم مفاد این قرارداد در نظر نگرفته‌اند.

 

نمونه قرارداد نظافت صنعتی

 

موارد مندرج در متن قرارداد پیمانکاری نظافت صنعتی

در متن نمونه قرارداد نظافت صنعتی، باید مواردی که طرفین بر انجام و وجود آنها تراضی نموده‌اند، قید گردد. مواردی مانند موضوع قرارداد نظافت که شامل هر امری می‌باشد که مشمول موضوع نظافت می‌گردد؛ مانند شست‌وشوی درب‌ها، تی کشیدن کف‌ها، پاکسازی دستگاه‌های صنعتی، خارج کردن زباله‌ها و سایر موارد این‌چنینی. علاوه بر موضوع قرارداد، در متن قرارداد پیمانکاری نظافت صنعتی باید مشخصات کارفرما و پیمانکار، تعهدات طرفین، مدت قرارداد، حق‌الزحمه پیمانکار و سایر شرایط قرارداد درج گردد. در ادامه مطلب، به شرح برخی از وظایف و تعهدات طرفین نمونه قرارداد صنعتی نظافت می‌پردازیم.

 

تعهدات کارفرما

1) کارفرما وظیفه دارد انتظارات خود از شخص نظافتچی را به‌صورت واضح در قرارداد تصریح نماید و موضوع قرارداد را معین نماید.

2) کارفرما باید شرایط لازم را برای انجام موضوع قرارداد فراهم نموده تا مجری قرارداد بتواند امر نظافت در کارخانه‌ها و سایر اماکن صنعتی را انجام دهد.

3) پرداخت حق‌الزحمه بر عهده کارفرما می‌باشد؛ اما کارفرما وظیفه‌ای در قبال بیمه نمودن مجری یا کارکنان تحت نظر او ندارد.

4) کارفرما همچنین باید محیطی را جهت استراحت و صرف غذا برای نیروی خدماتی نظافت فراهم آورد.

 

تعهدات مجری قرارداد نظافت

1) پیمانکار باید موضوع قرارداد را به‌صورت دقیق انجام داده و از طریق نیروهای خود، تمام موارد مشخص‌شده را نظافت و پاکسازی نماید.

2) پیمانکار نمونه قرارداد صنعتی نظافت باید موضوع قرارداد را براساس شرایط مشخص‌شده و در مدت‌زمان مقرر اجرا نموده و طبق قرارداد عمل کند.

3) پیمانکار باید در انجام کار نظافت ازطریق نیروهای خود، مسائل و استانداردهای ایمنی را رعایت نماید.

4) استفاده از دستگاه‌های مکانیکی نظافت برای تمیز نمودن بخش‌های مختلف مکان صنعتی، یکی دیگر از وظایف مجری قرارداد نظافت می‌باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

کلام آخر

طرفین قرارداد پیمانکاری نظافت صنعتی می‌توانند در متن قرارداد خود موارد و دلایلی را جهت اعمال حق فسخ در نظر بگیرند و از آنجایی که اراده طرفین بر قراردادهای پیمانکاری حاکم است، این موضوع می‌تواند دامنه گسترده‌ای داشته باشد. تعیین حق فسخ برای طرفین این مزیت را خواهد داشت که کارفرما و پیمانکار می‌توانند درصورتی‌که یکی از طرفین وظایف خود را به‌درستی انجام نداد، دیگر در انتظار انقضای مدت قرارداد نبوده و در میانه مدت قرارداد نظافت، آن را فسخ نموده و به آن خاتمه دهند. علاوه بر این، طرفین می‌توانند مرجعی را برای حل اختلافات قراردادی خود مشخص نمایند که این مرجع ممکن است مرجع قضایی، یعنی دادگاه، و یا مرجع خصوصی، یعنی داوری، باشد که این موضوع بستگی به نظر و اراده و توافق طرفین قرارداد دارد.

بلاگ حقوقی لامینگو فضایی برای به‌اشتراک‌گذاری انواع محتواها با موضوعات حقوقی می‌باشد که مطالعه مطالب آن به افزایش دانش حقوقی شما کمک می‌نماید. اگر از مطالعه این مطلب رضایت کافی داشته‌اید، می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و دیگر محتواهای منتشرشده در این بلاگ را مطالعه و بررسی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه