نمونه قرارداد خدمات نظافتی و ماهیت این قرارداد رایج و کاربردی

2 سال پیش
نمونه قرارداد خدمات نظافتی

نیاز به نیروی انسانی نظافت و انجام خدمات نظافت، موضوعی است که در تمام مکان‌ها شاهد آن هستیم و از منازل مسکونی تا پاساژها، سینماها، هتل‌ها، متروها، فردوگاه‌ها، خیابان‌ها و غیره، نیروهای نظافتی مشغول به فعالیت هستند و چرخ بسیاری از فعالیت‌ها بدون بهره‌ بردن از خدمات این اشخاص، از کار می‌افتد. اشخاص برای آنکه بتوانند از خدمات نیروهای نظافتی استفاده نمایند، باید قراردادی با این اشخاص یا شرکت‌هایی که خدمات نظافت ارائه می‌دهند، منعقد نمایند تا حدود وظایف نیروی خدماتی و دیگر موضوعاتی که در انجام امر نظافت تأثیرگذار می‌باشد، مشخص گردد و حقوق هیچ‌یک از طرفین قرارداد خدمات نظافتی تضییع نگردد. نمونه قرارداد خدمات نظافتی، قراردادی است که برای استفاده از خدمات نیروهای نظافت منعقد می‌گردد و ویژگی‌ها و مفادی دارد که در ادامه مطلب به بیان آن می‌پردازیم.

پیش از بیان ادامه مطلب، به شما توصیه می‌گردد اگر به‌دنبال استفاده از خدمات نظافتی می‌باشید و تصمیم به عقد نمونه قرارداد خدمات نظافتی در این راستا دارید، بر روی لینک زیر کلیک کرده و این قرارداد را از بانک قرارداد لامینگو دریافت نمایید. استفاده از دانش متخصصان امر قراردادنویسی در تنظیم قراردادهای مختلف، حقوق و منافع شما را در قرارداد تضمین نموده و سبب می‌گردد ریسک‌های قراردادی برای شما به حداقل ممکن برسد.

دریافت قرارداد خدمات نظافت

 

نمونه قرارداد خدمات نظافتی چه قالب و ماهیتی دارد؟

به‌طور کلی، بسته به اینکه نوع روابط طرفین قرارداد خدمات نظافتی چگونه است و نیروی نظافت برای چه مدت و چگونه ارائه خدمات می‌نماید، قراردادهای نظافت ممکن است قالب‌های متفاوتی داشته باشد. اگر کارفرما که ممکن است یک هتل گردشگری، بیمارستان، رئیس ساختمان مسکونی و یا هر شخص دیگری باشد، قصد استفاده از خدمات نیروی نظافتی برای مدت طولانی و مستمر داشته باشد و در واقع تصمیم به استخدام شخص نظافتچی داشته باشد، قراردادی که میان کارفرما و نیروی انسانی انجام امور خدمات نظافتی منعقد می‌گردد، یک قرارداد استخدامی است که مشمول قانون کار می‌گردد و مقررات قانون کار بر آن وضع می‌گردد. در قرارداد استخدام نیروی نظافتی باید ساعات دقیق فعالیت فرد نظافتچی، مزد پرداختی به وی، ساعات کاری نیروی خدماتی و مشخصات طرفین قرارداد قید گردد و کارفرما موظف به بیمه نمودن نیروی خدمات نظافتی می‌باشد.

قالب و نوع دیگری از قرارداد نظافتی نیز وجود دارد که نمونه قرارداد پیمانکاری خدمات نظافتی می‌باشد و دارای آثار و مقرراتی متفاوت با قرارداد کار استخدامی نظافتی می‌باشد. این نوع قرارداد معمولاً بیان کارفرمایان و شرکت‌هایی که به ارائه خدمات نظافتی مشغولند، منعقد می‌گردد. قراردادهای پیمانکاری یا پروژه‌ای برای انجام موضوعاتی منعقد می‌گردند که مستمر و دائمی نبود و کارفرما قصد واگذاری عمل یا پروژه‌ای را به شخص پیمانکار داشته باشد که پیمانکار این عمل را در زمان مشخص و با شرایط معینی به انجام برساند. نمونه قرارداد خدمات نظافتی نیز یکی از همین قراردادهای پیمانکاری است که شخص کارفرما از طریق انعقاد این قرارداد، انجام امر نظافت را به نیروی خدماتی نظافت می‌سپارد و درازای انجام این امر، مبلغی را تحت عنوان مزد به پیمانکار می‌پردازد و روابط قراردادی اشخاص با یکدیگر پس از انجام موضوع قرارداد به اتمام خواهد رسید.

 

قرارداد خدمات نظافتی میان چه اشخاصی منعقد می‌گردد؟

نمونه قرارداد خدمات نظافتی معمولاً میان کارفرما و شرکتی نظافتی منعقد گردد که در این صورت، شرکت نظافتی پیمانکار قرارداد خواهد بود. شرکت‌های زیادی وجود دارند که به ارائه خدمات مختلف از طریق تأمین نیروهای انسانی می‌پردازند و شرکت‌های خدمات نظافتی نیز یکی از همین شرکت‌ها می‌باشند که چندین نیروی انجام امور نظافتی استخدام نموده و پس از عقد قرارداد پیمانکاری خدمات نظافتی با کارفرما، نیروهای نظافتی خود را برای انجام موضوع قرارداد به مکان مورد نظر ارسال می‌نمایند. باید توجه داشت درصورتی‌که طرف قرارداد کارفرما شرکت نظافتی می‌باشد، کارفرما متعهد به انجام تعهدات قراردادی خود در برابر شرکت است و در مقابل شخص نظافتچی وظیفه‌ای ندارد و همچنین در چنین شرایطی، پرداخت حقوق و بیمه نمودن نیروهای خدماتی بر عهده شرکت نظافتی بوده و کارفرمای قرارداد پیمانکاری خدمات نظافتی در این باره مسئولیتی نخواهد داشت.

 

نمونه قرارداد خدمات نظافتی

 

تنظیم متن نمونه قرارداد خدمات نظافتی و نکات حقوقی این قرارداد

برای تنظیم نمونه قرارداد خدمات نظافتی، کارفرما و پیمانکار باید دارای اراده و اختیار کامل بوده و رضایت کامل به امضای این قرارداد داشته باشند؛ زیرا ابتدایی‌ترین اصل صحت قراردادها، این است که طرفین اهلیت قانونی برای انعقاد قرارداد و انجام معامله داشته باشند. پس از رعایت این موارد، طرفین می‌بایست مواردی را که از نظر قانونی لازم است، در متن قرارداد پیمانکاری نظافت بنویسند. مواردی که در ادامه آن‌ها را شرح می‌دهیم، شرایط عام قراردادهای پیمانکاری نظافت می‌باشند.

 

1. عنوان قرارداد خدمات نظافت

عنوان هر قراردادی را طرفین قرارداد با توجه به موضوع و هدف آن قرارداد انتخاب نموده و عنوان یک قرارداد، آثار خاصی را بر قرارداد حاکم می‌نماید. عنوان قرارداد خدمات نظافت که موضوع آن ارائه خدمات نظافت و نظافت یک محل مشخص توسط نیروی نظافتی در ازای دریافت حق‌الزحمه از کارفرما می‌باشد نیز ممکن است نمونه قرارداد پیمانکاری خدمات، قرارداد پیمانکاری نظافت و یا هر عنوان دیگری باشد که دربردارنده شرایط قرارداد نظافت و معرف آن می‌باشد.

 

2. موضوع نمونه قرارداد پیمانکاری خدمات نظافتی

همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد، موضوع این قرارداد، انجام امر نظافت براساس شرایط معین و مشخص درازای دریافت مبلغ مزد از کارفرما می‌باشد. طرفین چنین قراردادی باید توجه نمایند که باید نوع دقیق نظافتی که نیروی خدماتی قرار است آن را انجام دهد، در متن قرارداد قید گردد؛ زیرا امور نظافتی مختلف مانند نظافت راهروها و پله‌ها، تمیزکاری منزل، شستن قالی‌ها و غیره، تعرفه‌های مختلفی دارد و همچنین اگر موضوع دقیق قرارداد مشخص نگردد، ممکن است طرفین با یکدیگر دچار اختلاف گردند.

 

3. مشخصات پیمانکار و کارفرمای قرارداد نظافت

همان‌طور که پیشتر گفته شد، کارفرما و یا پیمانکار نمونه قرارداد خدمات نظافتی ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشند؛ به این معنا که هم پیمانکار قرارداد پیمانی خدمات نظافتی ممکن است یک شرکت بوده و هم کارفرمای این قرارداد ممکن است شرکتی باشد که تصمیم به انعقاد قرارداد نظافت دارد. در هر حال، اگر هریک از طرفین قرارداد شخص حقوقی باشد، باید مشخصات این شخص حقوقی ازجمله نام شخص حقوقی، شماره ثبت، نشانی، تلفن شرکت و مشخصات مدیر و یا نماینده وی در متن قرارداد ذکر گردد. اگر یکی از طرفین قرارداد شخص حقیقی باشد، باید مشخصات و اطلاعاتی از این فرد مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، تاریخ تولد، محل تولد و صدور شناسنامه و آدرس و شماره تلفن وی در قرارداد وارد گردد.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرایدار و مطالب مرتبط با شغل سرایداری

 

4. تعهدات پیمانکار و کارفرمای نمونه قرارداد خدمات نظافتی

هریک از اشخاص پیمانکار و کارفرما در قرارداد پیمانکاری نظافت وظایف و تعهداتی دارند که باید برای انجام صحیح موضوع قرارداد این تعهدات را انجام دهند تا حقوق طرف مقابل تأمین گردد. ازجمله تعهداتی که پیمانکار در قرارداد بر عهده دارد، عبارت است از تهیه ابزار و وسایل لازم جهت انجام امر نظافت، نظافت کلیه بخش‌های معین‌شده در قرارداد مانند اتاق‌ها، راهروها، پله‌ها و غیره، پرداخت حقوق کارکنان نظافتی، ارسال به‌موقع نیروی نظافتی به محل مورد نظر برای نظافت، عدم ایراد آسیب و خسارت به وسایل موجود در محل، پوشیدن فرم مناسب انجام کار نظافتی و رعایت مقررات ایمنی در کار.

علاوه بر پیمانکار، کارفرمای نمونه قرارداد خدمات نظافتی نیز وظایفی برعهده دارد که مهم‌ترین آن وظایف به این شرح می‌باشد:

کارفرما وظیفه دارد و متعهد می‌گردد که دستمزد پیمانکار را در زمان مقرر به وی بپردازد و علاوه بر آن، کارفرما باید مبالغ هزینه‌هایی را که براساس عرف برای انجام موضوع قرارداد ضروری نبوده است و به خواست کارفرما انجام شده است نیز بپردازد. علاوه بر این، کارفرما باید شرایط انجام موضوع قرارداد را برای پیمانکار فراهم نموده و مکانی برای استراحت و صرف غذا در اختیار نیروی خدماتی قرار دهد. اگر طرف قرارداد کارفرما شرکت پیمانکاری باشد، کارفرما وظیفه‌ای در قبال پرداخت حقوق و بیمه نمودن کارکنان شرکت ندارد؛ اما موظف است 5 درصد از مبلغ قرارداد را پس از ارائه مفاصاحساب بیمه کارکنان توسط پیمانکار به وی بپردازد.

 

5. شرایط عمومی نمونه قرارداد خدمات نظافتی

شرایط عمومی قراردادهای پیمانکاری شامل مواردی ازجمله مدت قرارداد، مکان قرارداد و مبلغ قرارداد می‌گردد. در قرارداد پیمانکاری نظافت نیز طرفین قرارداد باید در متن قرارداد به میزان حق‌الزحمه شخص پیمانکار، مدت‌زمانی که باید نیروی خدماتی در محل مورد نظر فعالیت نموده و همچنین محلی که نظافتچی باید آنجا را نظافت نماید، اشاره نموده و این موارد را در قرارداد درج نمایند.

 

6. موارد فسخ قرارداد نظافت

قراردادهای پیمانکاری قراردادهایی لازم هستند؛ این به این معنا است که طرفین این قرارداد نمی‌توانند بدون مجوز قانونی و یا قراردادی، قرارداد را فسخ نمایند. در قرارداد پیمانکاری نظافت طرفین قرارداد درصورتی‌که هنگام عقد قرارداد موارد فسخ قرارداد را مشخص گردانند، مجاز به فسخ قرارداد با اتکا به این دلایل و موارد می‌باشند که برخی از آن‌ها به این ترتیب است:

1) اگر پیمانکار قرارداد انجام قرارداد را بدون مجوز کارفرما به شخص دیگری بسپارد، کارفرما مجاز به فسخ این قرارداد و خاتمه آن می‌باشد.

2) اگر نیروی انسانی انجام نظافت وظایف خود و موضوع قرارداد را به‌درستی انجام نداده و در نظافت بخش‌های مختلف محل مورد نظر کوتاهی نماید، در این صورت نیز کارفرما حق اعمال حق فسخ قرارداد را دارا می‌باشد.

3) عدم حضور نیروی نظافتی در محل قرارداد و همچنین تأخیر در انجام امر نظافت نیز ازجمله مواردی است که می‌توان برای آن حق فسخ پیش‌بینی کرد.

4) درصورتی‌که کارفرما شرایط انجام موضوع قرارداد را فراهم ننماید و حق‌الزحمه پیمانکار را نپردازد، مجری قرارداد می‌تواند این قرارداد را یک‌جانبه فسخ نماید.

 

7. فورس‌ماژور

کارفرما و پیمانکار باید در هنگام انعقاد نمونه قرارداد خدمات نظافتی بروز حوادث غیرقابل پیش‌بینی را در نظر بگیرند. فورس‌ماژور یا قوه قهریه عبارت است از رخداد شرایطی غیرقابل انتظار که کنترل آن از اراده طرفین قرارداد خارج است و ممکن است بر روند انجام موضوع قرارداد تأثیر بگذارد و به همین دلیل، طرفین قرارداد باید با توافق یکدیگر درباره تأثیری که این شرایط بر قرارداد می‌گذارد، تعیین تکلیف نمایند و تلاش نمایند تا جای ممکن، به اعتبار و ادامه قرارداد لطمه‌ای وارد نگردد. در قرارداد نظافت نیز ممکن است طرفین توافق بر فسخ قرارداد در صورت بروز فورس‌ماژور نموده و یا بر انجام موضوع قرارداد پس از ایجاد شرایط طبیعی تراضی نمایند.

 

8. نظارت بر انجام موضوع قرارداد

طرفین قرارداد می‌توانند برای قرارداد خود ناظری جهت بررسی انجام موضوع قرارداد تعیین نمایند که این ناظر قراردادی عموماً خود کارفرما و یا شخصی خواهد بود که از سوی وی منصوب گشته است. وظیفه‌ای که ناظر در قرارداد خدمات نظافتی دارد، این است که عملکر مجری قرارداد را بررسی نموده و اگر در انجام موضوع قرارداد قصوری از سوی نیروی نظافتی رخ داده است، این موضوع را به کارفرما گزارش نماید.

 

نمونه قرارداد خدمات نظافتی

 

نمونه قرارداد خدمات نظافت صنعتی

برای ورود به بحث قرارداد نظافت صنعتی، بهتر است ابتدا بدانیم که نظافت صنعتی چیست، چه کاربردی داشته و چه اهدافی را دنبال می‌نماید. نظافت صنعتی عبارت است از نظافت، تمیز نمودن و پاکسازی محیط‌های صنعتی که به امر تولید و یا ارائه خدمات گوناگون مشغول می‌باشند. برخی از این محیط‌ها عبارت‌اند از کارخانه‌ها، کارگاه‌های تولیدی، بیمارستان‌ها، مدارس، هتل‌ها و سایر اماکنی که به فعالیت‌های تجاری اشتغال دارند.

نظافت این محیط‌ها موضوعی بسیار مهم و حائز اهمیت می‌باشد و در زمان‌های مشخص و معینی که عموماً پیش از ورود پرسنل و پس از پایان زمان کاری می‌باشد، صورت گرفته و شامل نظافت بخش‌های مختلفی مانند راهروها، سقف‌ها، پله‌ها، اتاق‌ها، شست‌وشوی فرم پرسنل، خارج کردن زباله‌ها از محیط و غیره می‌گردد. اگر نظافت اماکن صنعتی به‌درستی و از طریق استفاده از تجهیزات به‌روز انجام نگردد، ممکن است مشکلات زیادی در روند انجام امور صنعتی ایجاد گردد. برای مثال، اگر در یک بیمارستان امر نظافت به‌درستی صورت نگیرد، میکروب‌ها و ویروس‌ها بر روی قسمت‌های مختلف باقی مانده و این امر سبب انتقال این ویروس‌ها و میکروب‌ها به دیگر بیماران می‌گردد. علاوه بر این، اگر محیط بیمارستان استریل و پاکیزه نباشد، ممکن است امر درمان بیماران با موانعی جبران‌ناپذیر روبه‌رو گردد.

 

تنظیم قرارداد پیمانکاری نظافت صنعتی

نمونه قرارداد خدمات نظافتی صنعتی یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری نظافت می‌باشد که هدف از این قرارداد، انجام امر نظافت و پاکسازی محیط‌های صنعتی از آلودگی و زباله و ایجاد محیطی پاک و آماده برای انجام امور صنعتی می‌باشد. کارفرمای این قرارداد، مدیر و نماینده هریک از اماکن صنعتی می‌باشد که قصد واگذاری پروژه نظافت مکان صنعتی را به پیمانکار دارد. پیمانکار یا مجری این قرارداد نیز شخص یا شرکتی می‌باشد که انجام امر نظافت اماکن صنعتی را با استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های نظافتی و انواع مواد شوینده بر عهده می‌گیرد و موظف است این عمل را در مدت‌زمانی که در قرارداد مشخص شده است، انجام دهد. در نمونه قرارداد خدمات نظافتی صنعتی، باید مواردی ازجمله موضوع قرارداد، مشخصات طرفین، تعهدات کارفرما و پیمانکار، مدت و مبلغ قرارداد، موارد فسخ قرارداد و سایر شرایط عمومی و خصوصی قید گردد.

 

قرارداد نظافت مجتمع مسکونی

این قرارداد نیز همچون قرارداد نظافت صنعتی یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری نظافت می‌باشد که علاوه بر شرایط عام قرارداد خدمات نظافتی، شرایط خاص خود را نیز دارا می‌باشد. زمانی که یک مجتمع مسکونی تعداد زیادی واحد دارد، در این صورت اشخاص ساکن نمی‌توانند از پس نظافت ساختمان برآمده و در همین راستا، مدیر ساختمان قراردادی برای واگذاری امر نظافت ساختمان با نیروی نظافتی منعقد می‌نماید. این قرارداد ممکن است قرارداد استخدامی و یا پیمانکاری باشد و این موضوع بستگی به نوع روابط طرفین قرارداد دارد. اگر مدیر ساختمان قصد داشته باشد مستقیماً از خدمات شخص نظافتچی برای مدتی طولانی و مستمر استفاده نماید، باید قرارداد کار استخدامی که مشمول قانون کار است با وی منعقد نماید؛ اما اگر مدیر و ساکنین مجتمع مسکونی با مراکز ارائه‌دهنده خدمات نظافت همکاری کنند، باید قرارداد پیمانکاری نظافت منعقد نمایند.

در متن نمونه قرارداد خدمات نظافتی مجتمع مسکونی، باید مواردی ذکر گردد که مدیر ساختمان و نیروی نظافتی با یکدیگر بر سر آن توافق نموده‌اند. این موارد عبارت‌اند از موضوع قرارداد که بیان‌کننده عمل نظافتی می‌باشد که نظافتچی باید انجام دهد، تعهدات کارفرما و پیمانکار، مدت‌زمانی که مجری قرارداد باید به نظافت مجتمع مسکونی بپردازد، حق‌الزحمه پیمانکار، موارد اعمال حق فسخ قرارداد و ناظر قرارداد نظافت مجتمع مسکونی. توجه داشته باشید که تنها اگر قرارداد نظافت ساختمان قرارداد پیمانکاری باشد، طرفین قرارداد می‌توانند مفاد آن را آن‌گونه که اراده می‌نمایند بنویسند و درصورتی‌که قرارداد نظافت یک قرارداد استخدامی مشمول مقررات قانون کار باشد، چنین امری ممکن نیست و طرفین قرارداد نمی‌توانند خلاف مقررات قانون کار متن قرارداد را تنظیم نمایند.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری نظافت شرکت

نظافت و پاکیزگی محیط شرکت یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مدیران شرکت‌ها می‌باشد و مدیران شرکت‌ها برای داشتن محیطی پاکیزه می‌بایست قرارداد خدمات نظافت با اشخاصی که به این امر مشغول می‌باشند، منعقد نمایند. نمونه قرارداد خدمات نظافتی شرکت یک قرارداد پیمانکاری و از انواع عقود نامعین ماده 10 قانون مدنی می‌باشد. ماده 10 قانون مدنی بیان می‌دارد که اشخاص می‌توانند با اراده خود قراردادهایی را منعقد نمایند و مواردی را که مد نظر دارند، در این قراردادها ذکر نمایند و تنها شرط معتبر شناختن این قراردادها از نظر قانون، عدم مغایرت مفاد آن‌ها با قوانین کشور می‌باشد.

همان‌طور که بیان شد، قرارداد خدمات نظافتی شرکت یک قرارداد پیمانکاری است. قرارداد پیمانکاری قراردادی است که طرفین آن کارفرما و پیمانکار بوده و پیمانکار این قرارداد متعهد می‌گردد در مقابل دریافت حق‌الزحمه، موضوع قرارداد را طبق شرایط و اوصاف مشخص‌شده در قرارداد انجام دهد. براساس این تعریف، در قرارداد نظافت شرکت نیز کارفرما با شخصی که به امر نظافت شرکت‌ها اشتغال دارد، قراردادی را منعقد می‌نماید. پیمانکار طبق این قرارداد موظف می‌گردد بخش‌های مختلف شرکت یعنی اتاق کارکنان، راهروهای شرکت، درب‌ها، دیوارها، شیشه‌ها، بخش ورودی، لابی شرکت، کف‌ها و سقف‌ها و دیگر بخش‌ها را نظافت نماید. البته باید توجه گردد که نظافتچی تنها موظف به نظافت بخش‌هایی است که در متن قرارداد به آن‌ها اشاره شده است و در مقابل دیگر قسمت‌ها، وظیفه‌ای ندارد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

توصیه پایانی

با توجه به مطالب ذکرشده، امیدواریم به این نتیجه رسیده باشید که بهتر است در تنظیم قراردادهای خود از متخصصان قراردادنویسی کمک گرفته و همچنین پیش از عقد قرارداد، از مشاورین حقوقی مشورت‌های لازم را دریافت نمایید؛ زیرا طرفین قراردادهای پیمانکاری این اجازه قانونی را دارند که هر موردی را که اراده می‌نمایند، در متن قرارداد خود وارد نمایند و بر این اساس، بهتر است در تنظیم این مفاد و موارد از مشاوران حقوقی کمک گرفته تا بهترین قرارداد را برای شما تنظیم و در اختیار شما قرار دهند.

در پایان، به شما توصیه می‌گردد پیش از عقد هر نوع قراردادی و به‌طور کلی پیش از انجام هر عمل حقوقی، اطلاعات حقوقی خود را افزایش داده و در ارتباط با آن موضوع مطالعه نمایید. بررسی و مطالعه مطالب بلاگ لامینگو یکی از بهترین روش‌های افزایش دانش حقوقی در ارتباط با موضوعات مختلف می‌باشد؛ زیرا همکاران ما در تیم بلاگ لامینگو همواره در حال تهیه مطالب و محتواهای حقوقی بوده و شما می‌توانید موضوعی را که مد نظر دارید، در بلاگ حقوقی لامینگو مطالعه نمایید. اگر از مطالعه مطالب بلاگ لامینگو رضایت داشتید، می‌توانید این بلاگ حقوقی را به دوستان و آشنایان خود نیز معرفی نمایید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

2 دیدگاه