درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده و چگونگی آن

درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده

یکی از درخواست‌هایی که افراد می‌توانند از دادگاه داشته باشند، درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده است. طرفین دعوا دارای حقوقی هستند که سیستم قضایی باید نسبت به تأمین آن‌ها توجه داشته باشد. یکی از این حقوق اولیه، حق ارائه درخواست برای امر مذکور است. این درخواست هم در دعاوی حقوقی و هم در دعاوی کیفری وجود دارد. حق درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده در قوانین آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کیفری نیز مورد اشاره قرار گرفته است. همانطور که به آن اشاره کردیم، درخواست مذکور به‌صورت قانونی پشتیبانی شده است و به عبارت دیگر دارای مستند قانونی است.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده کیفری

در پرونده‌های کیفری، طبق ماده ۳۵۱ قانون آیین دادرسی کیفری «شاکی یا مدعی خصوصی و متهم یا وکلای آنان می‌توانند با مراجعه به دادگاه و مطالعه پرونده، اطلاعات لازم را تحصیل نمایند و با اطلاع رئیس دادگاه به هزینه خود از اوراق مورد نیاز، تصویر تهیه کنند». قابل توجه است که این ماده دارای استثنائاتی نیز می‌باشد که در تبصره ماده به آن اشاره شده است. بر اساس تبصره ماده ۳۵۱ قانون آیین دادرسی کیفری «دادن تصویر از اسناد طبقه‏‌بندی‌شده و اسناد حاوی مطالب مربوط به تحقیقات جرائم منافی عفت و جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی ممنوع است».

همچنین  بر اساس ماده ۱۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری، شاکی می‌تواند صورت‌مجلس تحقیقات مقدماتی یا سایر اوراق پرونده را که با ضرورت کشف حقیقت منافات ندارد، مطالعه کند و یا به هزینه خود از آن‌ها تصویر یا رونوشت بگیرد. این ماده نیز دارای استثنائاتی است که در تبصره‌های آن مورد اشاره قرار گرفته است. یکی از استثنائی که بر این ماده وارد شده است، عبارت است از این‌که «… چنانچه بازپرس مطالعه یا دسترسی به تمام یا برخی از اوراق پرونده را منافی با ضرورت کشف حقیقت بداند، با ذکر دلیل، قرار رد درخواست را صادر می‌کند …». قرار رد درخواستی که توسط بازپرس صادر می‌شود، قابل اعتراض بوده و در دادگاه صالح به آن رسیدگی می‌شود.

 

 درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده

 

استثنای دیگری که بر درخواست مطالعه و روگرفت از صورت‌مجلس تحقیقات مقدماتی یا سایر اوراق پرونده وارد است، این است که « ارائه اسناد و مدارک طبقه‌بندی‌شده و اسناد حاوی مطالب مربوط به تحقیقات جرائم منافی عفت و جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی به شاکی ممنوع است».

 

این مطلب را نیز مطالعه کنید: مشاوره حقوقی دادگاه کیفری و تعریف جرایم کیفری و انواع آن!

 

درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده حقوقی یا مدنی

طبق نظریه مشورتی ۷٫۹۹٫۱۱۹۹ مورخ ۱۳۹۹٫۸٫۲۰ در مورد اخذ کپی از اوراق پرونده حقوقی و کیفری، کسب اطلاع از اوراق پرونده و تهیه رونوشت از آن، از حقوق طرفین دعوای مدنی است. بنابراین اصحاب پرونده در دعاوی حقوقی حق دارند تهیه تصویر از اوراق پرونده از قبیل صورت جلسات دادگاه و اظهارات گواهان را با هزینه شخصی درخواست کنند.

در پرونده‌های حقوقی، طبق ماده ۲۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی «کارمندان دادگاه مجاز نیستند تصویر یا رونوشت اسناد و مدارکی را که نسبت به آن‌ها ادعای جعلیت شده مادام که به موجب حکم قطعی نسبت به آن‌ها تعیین تکلیف نشده است، به اشخاص تسلیم نمایند، مگر با اجازه دادگاه که در این صورت نیز باید در حاشیه آن تصریح شود که نسبت به این سند ادعای جعلیت شده است». این هم در شمار استثنائاتی است که بر درخواست مذکور وارد آمده است.

شما می‌توانید با مراجعه به لینک زیر نسبت به دریافت رایگان درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده لامینگو اقدام نمایید:

 

درخواست مطالعه و روگرفت از پرونده

 

لامینگو ارائه‌دهنده درخواست مطالعه‌ و روگرفت از پرونده

ارائه درخواست به مراجع قضایی و دادگاه‌ها، دارای حساسیت بسیاری است. پذیرش یا عدم پذیرش درخواست، تأثیر به‌سزایی در چگونگی پیشبرد پرونده دارد. یک تیم متخصص و مجرب در زمینه حقوقی می‌تواند در پذیرش درخواست‌های شما به‌نحو بسیار مؤثری عمل کند. تیم حقوقی لامینگو با فراهم آوردن خدماتی که شما برای ارائه درخواست خود به آن‌ها نیاز دارید، در چالش‌های قضایی و حقوقی شما در کنارتان خواهد بود.

در پایان شما می‌توانید سوالات حقوقی خود را با ثبت در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان حقوقی لامینگو به پرسش‌های شما پاسخ دهند. برای خواندن مطالب بیشتر، به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب علیرضا نیکخواه

دیدگاه شما

بدون دیدگاه