شرایط ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟

ثبت شرکت دانش بنیان

لازمه ثبت شرکت دانش‌ بنیان داشتن دو گروه شاخص عمومی و اختصاصی است که در مقاله‌ تعریف شرکت‌های دانش بنیان به این موضوع پرداخته بودیم. اما برای دانش بنیان شدن چه‌کارهایی باید انجام دهیم؟ پیش از پاسخ دادن به این پرسش خوب است بار دیگر تعریف شرکت دانش­ بنیان را طبق قانون مرور کنیم:

شرکت دانش بنیان به شرکت‌ها و مؤسساتی اطلاق می‌گردد که به‌منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش‌محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری‌های برتر و باارزش افزوده فراوان به‌ویژه در تولید نرم‌افزارهای مربوط تشکیل می‌شوند.

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان

اگر شما یک فرد صاحب ایده و نوآوری هستید و ایده شما به مرحله‌ای از شکوفایی و رشد رسیده است که قابلیت تجاری‌سازی را داشته باشد می‌توانید ثبت شرکت انجام دهید.

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان

برای دانش بنیان شدن نیازی نیست که حتماً از قالب سهامی خاص برای شرکت خود استفاده کنید. هرچند تعداد شرکت‌های سهامی خاص در بین شرکت‌های دانش بنیان بیش‌تر از سایرین است اما شرکت‌های تعاونی و با مسئولیت محدود هم در بین شرکت‌های دانش بنیان تعداد زیادی را به خود اختصاص داده‌اند.

پس از ثبت شرکت باید در سامانه ارزیابی مربوط به شرکت‌های دانش بنیان ثبت‌نام کنید. این ارزیابی به‌صورت رایگان انجام می‌شود. بنابراین به منظور موفقیت در این ارزیابی خوب است درباره‌ی ویژگی‌های مورد نیاز مربوط به  شرکت و کالا و خدمات آن بیشتر بدانید.

دریافت مشاوره حقوقی

ویژگی کالاها و خدمات دانش‌ بنیان چیست؟

کالاهای دانش‌ بنیان باید در مرحله‌ای از تولید باشند که قابلیت ارائه به‌عنوان نمونه اولیه را داشته باشند. همچنین اگر شرکت شما یک شرکت خدمات محور است باید اسناد فروش این خدمات را ارائه دهید.

ویژگی کالا و خدمات شرکت دانش بنیان

دانش فنی که برای توسعه و تولید محصول و خدمات شرکت خود استفاده کرده‌اید باید دارای پیچیدگی‌های خاصی باشد مثلاً باید یک تیم متخصص طوری آن را طراحی کرده و توسعه داده باشند که قابلیت کپی‌برداری از محصول به دلیل پیچیدگی‌های فنی به حداقل برسد و این دانش فنی درواقع ارزش‌افزوده قابل‌توجهی برای محصول ایجاد کرده باشد. توجه داشته باشید که این دانش فنی باید داخلی باشد و در صورت بهره‌گیری از عملیات مهندسی معکوس یا فناوری‌های خارجی، تحول قابل‌توجهی در آن‌ها انجام‌گرفته شده باشد، به‌گونه‌ای که وقتی محصول مورد ارزیابی قرار می‌گیرد این تفاوت به نحو چشمگیری قابل‌مشاهده باشد.

تنظیم قرارداد سفارشی

ویژگی ­های مورد نیاز ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟

شرایط برای شرکت‌های نوپا و شرکت‌های تولیدکننده کالا و خدمات متفاوت است.

در شرکت‌های تولیدکننده علاوه بر خود محصول و خدمات، شرکت هم باید دارای یکسری از ویژگی‌ها باشد. به‌عنوان‌مثال 50درصد از درآمدی که طی یک سال مالی توسط شرکت اظهار می‌شود باید از طریق فروش کالاها و خدمات فناورانه حاصل‌شده باشد، شرکت باید حداقل سه کارمند تمام‌وقت داشته باشد و از نظر مدارک تحصیلی هم شرایطی برای نیروی انسانی شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته‌شده است. این شرایط بیانگر این مطلب است که در شرکت‌هایی که کمتر از 50 نفر نیروی انسانی مشغول به کار هستند نسبت افرادی که حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی هستند به سایر نیروها باید 30 درصد باشد و برای سایر شرکت‌ها این نسبت به 20درصد (حداقل) تقلیل می‌یابد.

استارتاپ دانش بنیان

این شرایط برای شرکت‌های نوپا اندکی متفاوت است. چون این شرکت‌ها هنوز به مرحله درآمدزایی نرسیده‌اند تنها کافی است یک نمونه قابل‌ارائه بر اساس تمام معیارهای موردنظر داشته باشند. از منظر نیروی انسانی هم حضور 2 نفر کارمند پاره‌وقت که یکی از آن‌ها در حوزه موردنظر فعالیت شرکت متخصص باشد کفایت می‌کند. شرط دیگری که برای شرکت‌های نوپا در نظر گرفته می‌شود داشتن حداقل سه سال سابقه است. درواقع برای دانش بنیان شدن باید 3 سال از تاریخ ثبت شرکت گذشته باشد.

متقاضیان جهت ثبت‌نام در سامانه شرکت‌های دانش بنیان باید به آدرس www.reg.daneshbonyan.ir  مراجعه کرده و فرمهای لازم را پر کرده و مدارک موردنیاز را ارائه کنند. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد این ارزیابی به‌صورت رایگان توسط کارشناسان این حوزه انجام می‌گیرد.

 

اگر نیاز به اطلاعات بیشتر درباره‌ی ثبت شرکت دانش بنیان دارید، مشاوران حقوقی لامینگو آماده راهنمایی شما هستند. برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مژگان ابوطالبی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه