قرارداد مشاوره روانشناسی و وظایف اصلی یک روانشناس

قرارداد مشاوره روانشناسی

گاهی اوقات کمک‌ اطرافیان و چاره اندیشی خود فرد برای حل مشکلات شخصی و کاری کفایت نمی‌کند. بنابراین نیاز به فردی متخصص در حوزه‌ روانشناسی است. یک راه مطمئن برای قرارداد توافقی، تنظیم اختصاصی قرارداد توسط کارشناس متخصص در امور قراردادها است. سایت لامینگو این شرایط را برای مشتریان خود فراهم کرده است. جهت درخواست تنظیم قرارداد مشاوره روانشناسی می‌توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

تنظیم قرارداد مشاوره روانشناسی

 

روانشناسی چیست؟

پیش از بیان وظایف اصلی، بهتر است راجع به اینکه روانشناسی چیست، صحبت شود. روانشناسی، شناسایی و مطالعه رفتار و فرایند‌های ذهنی است.

 

اختلال روانی چیست؟

بیماری روانی یک توهین و یا یک ناسزا نیست، بلکه مانند مشکل قلبی، عروقی و یا کلیوی است. همچنین باید ذهنیت افراد و جامعه را نسبت به این واژه تغییر داد. بیماری روانی شامل مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی و فوبیا و… است. مشکلات روانی، شامل مسائلی است که زندگی فرد را مختل می‌کند و ادامه‌ زندگی را برای فرد دشوار می‌کند. روان یک نوع فعالیت مغز است و تا زمانی که مغز به طور درست فعالیت خود را انجام دهد، روان ما نیز سالم است.

 

چه کسانی می‌توانند در حوزه روانشناسی فعالیت کنند؟

افرادی که دوره‌ کارشناسی ارشد خود را در رشته روانشناسی گذرانده‌اند، می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند. افراد می‌توانند جهت همکاری با روانشناس، از قرارداد مشاوره روانشناسی استفاده نمایند. روانشناس می‌تواند در حوزه‌هایی مانند مسائل شخصی، کاری، تحصیلی و خانوادگی به افراد کمک کند.

 

وظایف روانشناس چیست؟

وظایف روانشناس شامل موارد زیر است؛

1.‌ درمان و کاهش اختلال و مشکلات مراجعه‌کننده.

2.‌ افرایش آگاهی خانواده‌ها از مشکل و آموزش آن‌ها جهت نحوه‌ برخورد با مشکل فرزند خود.

3.‌ مصاحبه تشخیصی در جهت تشخیص مشکل.

4.‌ بروزرسانی اطلاعات، چرا که روانشناس باید در جهت بروزرسانی علم‌خود در این حوزه تلاش کند.

5.‌ در این حوزه علاوه‌ بر تسلط علمی، کسب تجربه و شرکت در دوره‌های روانشناسی، دارای اهمیت می‌باشد.

6.‌ انجام آزمون‌های روانشناسی جهت کمک در روند تشخیص اختلال و مشکلات مراجعه‌کننده.

شما می‌توانید در صورت نیاز به راهنمایی یک روانشناس از قرارداد مشاوره روانشناسی استفاده نمایید!

 

قرارداد مشاوره روانشناسی

 

ویژگی یک روانشناس چیست ؟

سه ویژگی اصلی یک روانشناس از نظر راجرز؛ همدلی، توجه مثبت نامشروط و صداقت است. از دیگر ویژگی‌های یک روانشناس خوب، رازداری است، اما اگر مراجعه‌کننده، قصد آسیب رساندن به خود یا به دیگری را داشته باشد، روانشناس باید این مسئله را  با کادر درمان و خانواده‌ فرد مطرح کند. از دیگر وظایف روانشناس، گوش دادن فعال است. گوش دادن فعالانه و توجه به پیام‌های کلامی و غیر کلامی را گوش دادن فعال می‌گویند. روانشناس برای نشان دادن درک خود از پیام‌های مراجعه‌کننده، پیام را به مراجعه کننده انعکاس می‌دهد. با انعقاد قرارداد مشاوره روانشناسی می‌توانید از مشاوره‌ روانشناس، جهت حل مشکلات کاری و شخصی خود بهره‌مند شوید!

 

انواع روانشناس

رشته روانشناسی شامل روانشناسی بالینی، قانونی، شناختی، تحولی، روانشناسی سلامت، روانشناسی اجتماعی، شغلی، مشاوره و روانشناسی شخصیت است. در صورت نیاز به هر نوع مشاوره‌ توسط روانشناس، می‌توان از قرارداد مشاوره روانشناسی استفاده نمود.

 

اهداف روانشناس چیست؟

1.‌ توصیف رفتار که همان شناخت رفتار است،

2. تبیین رفتار؛ روانشناس علت و چرایی رفتار فرد را بررسی می‌کند،

3. پیش‌بینی رفتار،

4. روانشناس بعد از تشخیص چرایی رفتار به درمان و یا کنترل آن رفتار می‌پردازد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: نکاتی در خصوص ویژگی‌های یک روانشناس خوب + قرارداد مشاوره

 

تفاوت روانشناس با روانپزشک

یکی از علت‌های مقاومت افراد نسبت به روانپزشک، تجویز دارو توسط روانپزشک است. لازم به ذکر است که روانشناس نابهنجاری‌های رفتاری و عاطفی را حل می‌کند و اجازه تجویز دارو را ندارد و این روانپزشک است که می‌تواند دارو تجویز کند. روانپزشک به دلیل دارا بودن مدرک پزشکی توانایی تجویز دارو را دارد. فردی که در حوزه روانشناسی فعالیت کرده باشد، تنها با روش‌های درمانی، مشکلات مراجعه‌کننده خود را حل می‌کند. این درحالی است که روانپزشک با تجویز دارو، بسیاری از اختلال‌ها مانند اختلال دو قطبی، اختلال پس از سانحه (Ptsd) و بیش فعالی (Adhd) را درمان می‌کند. تجویز دارو روند درمان را بهبود می‌بخشد. گرچه روانشناس پزشک نیست و اجازه تجویز دارو را ندارد، اما به این معنا نیست که نمی‌تواند درمانگر باشد و افراد را درمان کند.

بهتر است ابتدا افرادی که قصد حل مشکل خود را دارند، به روانشناس مراجعه کنند و بعد از تشخیص روانشناس، به روانپزشک ارجاع داده شوند. روانشناس تشخیص می‌دهد که آیا فرد به روانپزشک نیاز دارد یا خیر.

 

روانشناس در چه مکان‌هایی فعالیت می‌کند؟

روانشناس‌ها در کلینیک‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز ترک اعتیاد فعالیت می‌کنند.

 

 رفتار چیست؟ انواع رفتار کدام است؟

یکی از مسائلی که روانشناس به بررسی آن می‌پردازد، رفتار است. روانشناس علاوه بر اینکه رفتار فرد را بررسی می‌کند، ارتباط فرد با محیط و تأثیری که محیط بر فرد می‌گذارد را نیز بررسی می‌کند.

 

انواع رفتار فرد

انواع رفتار‌های قابل مشاهده عبارتند از رفتارهای شخصی، رفتارهای شغلی که شامل نحوه برخورد فرد در محل کار خود می‌باشد، رفتار تحصیلی که شامل نحوه فعالیت‌های دوره‌ تحصیلی و نحوه‌ یادگیری است و رفتارهای اجتماعی که دربردارنده نحوه‌ برخورد با افراد جامعه و برقراری ارتباط است. روانشناس با شناخت این رفتارها و بررسی نحوه‌ برخورد افراد در این مسائل به شناسایی و حل مشکل می‌پردازد. شما می‎توانید برای حل مسائل و مشکلات در شغل و بهبود رفتار خود با استخدام روانشناس از طریق قرارداد مشاوره روانشناسی به بهبود روابط شغلی خود کمک کنید!

 

قرارداد مشاوره روانشناسی

 

رویکرد یا تکنیک روانشناس

یک نکته قابل توجه این است که هر روانشناس برای درمان خود، تکنیک خاصی را به کار می‌برد. شناخت و مطالعه انواع تکنیک‌ها این امکان را به شما  جهت تشخیص روانشناس مناسب می‌دهد. برای حل مشکلات در کسب‌وکار و مشکلات شخصی می‌توانید از قرارداد مشاوره روانشناسی استفاده نمایید!

 

رفتار درمانگری

روان شناس در رفتار درمانگری معتقد است که رفتار‌ها آموختنی هستند و می‌توان رفتارهای ناسالم را به رفتاری سالم تغییر داد. این رویکرد برای چه کسانی مؤثر است؟ این تکنیک برای افرادی که دارای اختلال پرخوری عصبی، کم‌خوری عصبی، کم اشتهایی، افسردگی، اضطراب، وسواس فکری، فوبیاها (ترس‌های شدید از مکان یا حیوان) هستند، مناسب است.

 

درمان شناختی و رفتاری (Cbt)

روانشناسی که در حوزه Cbt فعالیت می‌کند، معتقد است افکار انسان بر رفتار فرد تأثیر می‌گذارد و با تغییر افکار، رفتار هم تغییر پیدا می‌کند. چه کسانی می توانند از این شیوه استفاده نمایند؟ افراد دارای وسواس فکری و عملی، اضطراب، هراس اجتماعی و افراد دارای ترس از مکان‌های باز می‌توانند از این تکنیک استفاده نمایند.

 

طرحواره درمانگر

طرحواره درمانگر، محیط کودکی فرد را علت ایجاد طرحواره‌هایی در زندگی فرد می‌داند که شامل طرحواره‌های سالم و طرحواره‌های ناسالم است. این تکنیک برای افراد دارای اختلال شخصیت مناسب است.

 

واقعیت درمانگر

واقعیت درمانی یک نوع روان درمانی نوین است. تأکید این رویکرد بر روی مسئولیت‌پذیری فرد و تغییر سبک زندگی است و معتقد است زمانی فرد تغییر پیدا می‌کند که مسئولیت کار خود را بپذیرد.

 

روان تحلیلگری

یک نوع روان درمانی طولانی مدت که معتقد است ناخودآگاه فرد بر‌ روی رفتار فعلی تأثیر دارد و یک‌  نوع گفت‌وگوی درمانی است.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن آخر

روانشناسی یک تخصص حرفه‌ای است و هدف آن، تشخیص و درمان اختلال‌های اساسی است. روانشناسان در درمان از مؤثرترین رویکرد استفاده می‌کنند. با شناخت رویکرد‌های یک روانشناس و وظایف اصلی او می‌توانیم بهترین شخص را برای حل مشکلات خود انتخاب نماییم.

در این مطلب سعی کردیم در مورد وظایف روانشناس و انواع رویکرد‌های روانشناسی صحبت نماییم. برای خواندن مطالب بیشتر به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا احرام پوش

دیدگاه شما

بدون دیدگاه