چالش‌های شغل برنامه نویسی

4 سال پیش
چاشهای برنامه نویسی

 

برنامه‌نویسی از آن دسته مشاغلی است که بیشتر کسب‌وکارهای امروزی با آن به‌نوعی گره‌خورده است. یکی از پرچالش‌ترین شغل‌های روز دنیا که صاحبان این حرفه را با مشکلات زیادی درگیر کرده است. شغل برنامه‌نویسی تقریباً از مشاغل نوظهور و جدید است که در اثر پیشرفت تکنولوژی به وجود آمده است. مانند تمام پدیده‌های جدید این شغل هم چه در زمینه‌های تخصصی مربوط به خود و چه در قسمت روابط برنامه‌نویسان با سایرین دارای مشکلاتی است. در این نوشتار در تلاشیم تا برخی از چالش‌های این شغل را برشمرده و برای آن‌ها راهکاری ارائه دهیم.

مشکلاتی که از جانب برنامه‌نویسان مطرح می‌گردد:

  • مراجعه‌کنندگان یا کارفرمایان گاهاً درک درستی از عملکردها و تکنولوژیهای وب‌سایت‌های مختلف ندارند، لذا در قیمت‌گذاری سایت‌های مختلف با مشکل روبه‌رو هستیم!

در دنیای برنامه‌نویسی و طراحی وب‌سایت، هر نرم‌افزار، سایت یا اپلیکیشن به‌منظور اجرای اهداف خاصی طراحی می‌شوند و به همین دلیل هم میزان وقتی‌که صرف پیاده‌سازی آن‌ها می‌شود و همچنین نوع تکنولوژی که برای هریک استفاده می‌شود متفاوت است. شاید به نظر برخی از کاربران تفاوت چندانی فی‌مابین یک وبلاگ خبرنویسی و یک فروشگاه اینترنتی نباشد و به همین دلیل توقع یک کارفرما از قیمتی که برای هرکدام از این سایت‌ها اعلام می‌شود، یک قیمت یکسان یا با تفاوت کمتر است اما حقیقت بسیار متفاوت‌تر است!

چیزی که ما در ظاهر هر سایت می‌بینیم با مجموعه کدها و حجم برنامه‌نویسی که در بطن یک سایت انجام می‌شود کاملاً متفاوت است و در ازای هر انتظار شما از سایت موردنظر، برنامه‌نویس ملزم به نوشتن کدهای پیچیده و بسیار زیادی است!

دریافت مشاوره حقوقی

  • برخی از کارفرمایان بیش‌ازاندازه سختگیر هستند تا جایی که مجبور می‌شویم بارها نمونه‌های اولیه‌ بسیاری طراحی کنیم تا درنهایت رضایت ایشان را جلب کنیم!

برنامه‌نویسان موظف‌اند برای جلب نظر کارفرمایان با ایشان جلسات همفکری و مشاوره داشته باشند و بر اساس خروجی که از این جلسات عاید آن‌ها می‌شود قالب سایت را بنا بر سلیقه و خواست کارفرما طراحی کنند. اما در این میان همیشه کارفرمایانی هستند که سختگیری‌های بیشتری از حد معمول دارند و این باعث می‌شود برنامه‌نویسان مدت‌زمان زیادی را صرف پیاده‌سازی چند نمونه اولیه کنند که در عمل وقت زیادی از آن‌ها می‌گیرد.

  • تحویل اطلاعاتی که کارفرما ملزم به دادن آن‌هاست در مواقعی آن‌قدر طولانی می‌شود که تأثیر منفی در مهلت تحویل نسخه نهایی گذاشته و این امر سبب می‌شود کار به‌موقع تحویل داده نشود و در مواقعی جریمه دیرکرد به ما تعلق بگیرد.

برای راه‌اندازی هر سایت به محتواهای مرتبط با آن کسب‌وکار نیاز است که باید توسط کارفرما به برنامه‌نویس تحویل داده شود. در مواقعی مشاهده‌شده تحویل این اطلاعات در یک بازه زمانی طولانی انجام پذیرفته و این مدت هم به زمان تحویل پروژه اضافه‌شده است. درنهایت تحویل کار نهایی در تاریخ مقرر به عمل نیامده و باعث تعلق گرفتن خسارت تأخیر و پرداخت آن توسط برنامه‌نویسان شده است.

  • پس از تحویل کار به کارفرما عملاً کار برنامه‌نویسی سایت به پایان رسیده است اما برخی از کارفرمایان توقع دارند هنوز برای رفع اشکالات سایت و اضافه کردن مطالب بعدی به سایت در خدمت آن‌ها باشیم!

زمانی که یک پروژه به اتمام می‌رسد عملاً کار برنامه‌نویسی آن‌هم به پایان رسیده است و برنامه‌نویس موظف نیست زمان بیشتری به کار شما اختصاص دهد اما اگر برای سایت مشکلی پیش آمد چگونه و از چه طریقی باید آن را حل کرد؟

  • باوجود اتمام و تحویل پروژه نتوانسته‌ام مبلغ توافق شده برای کار را از کارفرما دریافت کنم!

برای انجام هر عملی اجرتی در نظر گرفته می‌شود که باید توسط کارفرما پرداخت شود. اما متأسفانه در برخی مواقع شاهد این مورد هستیم که باوجود انجام کار و تحویل به‌موقع آن، کارفرما بدون دلیل موجه از پرداخت دستمزد مجری امتناع می‌کند. در این مواقع چاره چیست و چه‌کاری باید انجام داد؟

 

مشکلات برنامه نویسی

درد دل‌های کارفرمایان و مشکلات آن‌ها با برنامه‌نویسان:

  • معمولاً برنامه‌نویسان وقت کافی برای جلسات توجیهی و آموزش افراد به‌منظور استفاده درست از خدمات سایت طراحی‌شده نمی‌گذارند!

بعد از اتمام پروژه و تحویل آن لازم است که طراح آن سایت آموزش‌های لازم و کافی را به کارفرما یا افراد معرفی‌شده از جانب وی بدهد اما گاهاً مشاهده می‌شود که برنامه‌نویسان زمان کافی برای این کار ندارند و عملاً دست کارفرما را خالی می‌گذارند.

  • کیفیت و عملکرد سایت با آنچه در مورد آن صحبت و توافق شده بود متفاوت است.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در موارد زیادی نه‌تنها درزمینهٔ برنامه‌نویسی کاری را به مجری سفارش داده باشید و درنهایت چیزی که تحویل می‌گیرید بسیار متفاوت‌تر از آن چیزی باشد که توقع داشتید و بر سر آن توافق کرده بودید. در این مواقع چه عکس‌العملی باید نشان داد؟ یا به بیان دیگر چه‌کاری باید انجام داد که دچار این مشکل نشویم؟

  • بعد از تحویل گرفتن پروژه از برنامه‌نویس، سایت مشکل داشت ولی طراح هیچ مسئولیتی قبول نمی‌کرد!

زمانی که کار را تحویل می‌گیرید توقع دارید که عملکرد درستی داشته باشد اما با مشاهده اولین مشکلات قطعاً عکس‌العمل شما این خواهد بود که از طراح بخواهید ایرادات سایت را رفع کند. درصورتی‌که با امتناع ایشان مواجه شوید و یا برنامه‌نویس درخواست مبلغ اضافی از شما داشته باشد چه‌کاری انجام می‌دهید؟

تنظیم قرارداد سفارشی

  • پروژه در زمان‌بندی توافق شده تحویل داده نشد!

معمولاً برای انجام هر پروژه‌ای زمانی جهت تحویل آن معین می‌کنند اما گاهی پیش می‌آید باوجود مشخص کردن زمان تحویل کار، مجری سایت را رأس موعد تحویل نمی‌دهد و ازاین‌رو باعث ایجاد مشکلاتی برای کارفرما می‌شود. در این مواقع بهترین عکس‌العمل از سوی کارفرمایان چه می‌تواند باشد؟

  • طراح همان قالب سایتی که برای ما طراحی کرده بود را عیناً برای شخص دیگری هم استفاده و پیاده‌سازی کرد!

وقتی شما سایتی را به برنامه‌نویسی سفارش می‌دهید توقع دارید این کار برای شخص شما باشد و طراح از استفاده قالب شما به همان شکل و سیاق و بدون هیچ تغییری برای دیگران اجتناب کند. در صورت مشاهده موارد این‌چنینی چه‌کاری از دست شما ساخته است؟

مشکلات را شنیدیم و در مورد آن‌ها یک تصور ذهنی به دست آوردیم اما برای حل آن‌ها چه‌کاری باید انجام داد؟ بهترین راه‌حلی که می‌توان جلوی این مشکلات گذاشت تنظیم یک قرارداد استاندارد حقوقی با در نظر گرفتن تمام شروط لازم است.

در مقاله بعدی به شرح کامل راه‌حل‌های پیشنهادی می‌پردازیم.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه