ماده 10 قانون مدنی و تاثیر آن بر قراردادهای خصوصی
شاید این تصور وجود داشته باشد که قانون مدنی با ذکر نام عقود معین، راه را برای ایجاد قراردادهای متناسب با نیازهای روز بسته است و افراد چاره ایی ندارد که قرارداد خود را در قالب یکی از عقود ذکر شده در قانون مدنی یا قوانین موجود دیگر ، منعقد کنند. اما قانونگذار با اشراف کامل به پیشرفت و تحول روابط روزافزون بشری، ماده 10 قانون مدنی را در همان ابتدای کتاب قانون آورده و امکان طراحی قراردادهای مدرن را هموار کرده است.
ماده 10 قانون مدنی چیست؟
ماده 10 قانون مدنی، بیان می کند: “قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است”. این ماده حاوی اصل آزادی قراردادهاست و به حکومت اراده دامنه گسترده تری می دهد و از انحصار عقود معین خارج می کند. به طور کلی اصل آزادی اراده که در ماده 10 قانون مدنی ذکر شده چهار اثر مهم دارد:
- طرفین می توانند آزادانه شرایط و آثار قرارداد راتعیین کنند؛
- اثر قرارداد محدود به کسانی است که در قرارداد حضور داشته اند (به استثای موضوع تعهد به نفع ثالث)؛
- قرارداد به تراضی طرفین منعقد میشود و نیاز به تشریفات خاصی ، آنگونه که در برخی عقود معین وجود دارد نیست؛
- طرفین قرارداد ملزم به رعایت مفاد قرارداد هستند .
قراردادهای موضوع ماده 10 چه محدودیت هایی دارد؟
همانگونه که در بحث عقود معین و غیر معین گفته شد آزادی قراردادی ناشی از ماده 10 بی حد و حصر نبوده و محدودیت هایی بر آن تحمیل میشود.
هر قراردادی حاوی شروط صحت است:
نکته اول و اساسی شرایط صحت قرارداد است که در ماده 190 قانون مدنی آمده است و هر قراردادی فارغ از نوع شرایط و طرفین آن، حاوی شروط صحت است. به عنوان مثال یکی از شرایط صحت قرارداد، اهلیت طرفین قرارداد است.
افراد نمی توانند به استناد اینکه قرارداد مشمول هیچ یک از عقود معین نمی شود یا در قرارداد ذکر شود این قرارداد مشمول ماده 10 قانون مدنی است، از این شرط صحت قرارداد تخطی کرده و با شخصی قرارداد منعقد شود که دارای اهلیت انعقاد قرارداد نیست.
قراردادها نباید مخالف صریح قانون باشند:
نکته بعدی این است که این قراردادها نباید مخالف صریح قانون باشد. شاید این شبهه ایجاد شود، قرارداد در صورتی صحیح نیست که مخالفت آن با نص صریح قانون باشد هر چند با روح و فلسفه قانون در تعارض باشد. اما این تصور اشتباه است و منظور از این مقرره آن است که اصل بر صحت و مباح بودن قرارداد است و نباید در منع قانونگذار تردید وجود داشته باشد؛ وگرنه قرارداد نباید با نص صریح و روح قانون در تضاد باشد.
هر قراردادی را نمیتوان از الزامات عقود معین خارج کرد.
نکته مهم دیگر این است که طرفین قرارداد نمیتوانند با توسل به ماده 10 قانون مدنی، هر قراردادی را از سیطره الزامات عقود معین خارج کنند یا به ادعای اینکه قرارداد موضوع ماده 10 قانون مدنی است، الزامات اساسی آن عقد که عدم رعایت آن منجر به بطلان قرارداد می شود را نادیده بگیرند.
به عنوان مثال در عقد رهن طبق ماده 774 قانون مدنی مال مرهون بایدعین معین باشد و رهن دین و منفعت باطل است. این ماده جز قوانین امری است که طرفین نمی توانند بر خلاف آن توافق کنند و در عقدی که ماهیتا یک عقد رهن است، نمی توان عنوان کرد که این قرارداد مشمول ماده 10 است لذا منفعت را به رهن بگذارند.
از طرف دیگر منظور از قانون در ماده 10، قانون امری است و نه قانون تکمیلی؛ چون توافق برخلاف قانون تکمیلی مجاز است.
ماده 10 قانون مدنی یا عقد صلح؟
ابهامی که در خصوص ماده 10 قانون مدنی وجود دارد این است که یکی از عقود معین، عقد صلح است که ماده 758 یکی از انواع عقد صلح را تعریف می کند:
صلح درمقام معاملات هرچند نتیجه معامله راکه بجای آن واقع شده است، می دهد لیکن شرائط واحکام خاصه آن معامله راندارد. بنابراین اگر موردصلح عین باشددرمقابل عوض نتیجه آن همان نتیجه بیع خواهد بود بدون این که شرایط واحکام خاصه بیع درآن مجری شود.
این ماده این موضوع را به ذهن متباتر می کند که عقد صلح می تواند همه قراردادهایی که تحت شمول سایر عقود معین قرار نمی گیرد را پوشش دهد. اما علی رغم این ادعا، این دو نمی توانند به صورت کامل همپوشانی داشته باشند. دلایل آن به شرح زیر است:
- علی رغم اینکه گفته می شود قرارداد تابع قصد واقعی است و عنوان قرارداد مهم نیست، اما ذکر عنوان قرارداد( به عنوان مثال قرارداد بیمه، قرارداد تحقیق و توسعه، عدم افشا و… ) به فهم قرارداد کمک کرده وامکان دسته بندی قرارداد پیدا می کند. حال تصور کنید همه قراردادها عنوان عقد صلح را داشتند!
- عقد صلح یکی از عقود معین است و عنوان آن صریح یا ضمنی باید توسط طرفین گفته شود، در حالی که ماده 10، قراردادها را صرف نظر از شکل و قالب، نافذ می داند.
- عقد صلح از جمله عقود مسامحهایی است حتی در صلحی که در مقام بیع منعقد می شود دقت و ریزبینی که در عقد بیع وجود دارد، دیده نمی شود. در حالی که قراردادهای موضوع ماده 10 عموما قراردادهایی هستند که طرفین در آن دقت نظر زیادی دارند.
- عقد صلح چون مبتنی بر مسامحه است، شخصیت طرفین اهمیت زیادی دارد. در حالی که در قراردادهای موضوع 10، بسته به موضوع قرارداد است که این موضوع می تواند حائز اهمیت باشد.
برای مطالعه سایر مقالات میتوانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما سوالات و نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
59 دیدگاه
-
5 سال پیش
ایا تعهدی که افراد نسبت به یکدیگر میکنند بر طیق ماده 10مدنی الزام آور است؟
-
5 سال پیش
سلام
من با یک پیمانکار یه قرارداد کوتاهی امضا کردم و در قرارداد من رو پیمانکار تلقی کرد و گفت فقط واسه بیمه دارم مینویسم و زیرشم امضا نزد فقط من امضا زدم
توش نوشت که من باید طی ۲۷روز کارو تحویل بدم که دادم ولی نوشته ای ازشون نگرفتم ولی اینا بعد از هفت ماه زنگ میزنن که کار مشکل داره بیا درستش کن،
در صورتی که بر اثر رطوبت کارشون خراب شده…در همون یک برگه قراردادی هم که داریم نوشته شده که در صورت تایید از واحدی به واحد دیگه میریم
متاسفانه من کارگر هستم و ازین کاغذ بازیا نکردم و نمیدونم چیکار کنم
مورد سو استفاده دارم قرار میگیرم
لطفا راهنماییم کنید..
روی یک ورق از دفتر سر رسید خودشون نوشتن و فقط درش مقدار دستمزد من رو نوشته و مدتی که باید تحویل میدادم و تایید کارشناس خودشون و که در بالا ذکر کردم…
پولمم نداده و منو میترسونه که من آشنا دارم تو دادگاه و کلانتری و میگه ازت شکایتم میکنم
در صورتی که خودشون کارو در شرایط بد نگه داشتن
اخه گناه من چیه؟
ابزار کار منم گرفت و نمیده
بدبخت شدم
راهنماییم کنید -
5 سال پیش
با سلام و عرض ادب
مغازه ای را فروختم و شخصی و چون پولش کم بود مبلغ 130 میلیون تومن را ودیعه رهن مغازه برای دوسال گذاشتم و مغازه در اجاره من بود. الان 8 ماهه که قرارداد اجاره ما منقضی شده است و طبق قرارداد مقرر شد اگر پول ودیعه مرا بموقع نپردازد روزی 200 هزار تومن خسارت باید بپردازد و غیر از قرارداد در نامه ای با خط خودم از او امضا و اثر انگشت گرفتم آن هم سه دفعه در تاریخهای متفاوت که اگر تا پایان قرارداد مغازه را تحویل نگیرد و مبلغ ودیعه را تحویل ندهد روزی ده درصد خسارت به همراه اصل ودیعه پرداخت کند
آیا میتوانم این خسارت روزانه ده درصدی را دریافت کنم؟ و تا تسویه کامل مغازه را تحویل ندهم؟با تشکر از شما -
4 سال پیش
سلام برخلاف اكثر دوستان كه يك نوشته را تكرار كرده اند نوشته جناب عالي در مورد ماده ده قانون مدني و ارتباط ان با عقد صلح حاوي چند نكته دقيق است افرين بر شما.
-
4 سال پیش
سلام،بنده با تهیه کننده ای قراردادی رو امضا کردم که قرارداد به دلیل نبود سرمایه فسخ شد و قرار شد تا اون زمان مبلغ قرارداد رو حساب و برای بنده واریز کند که این امر میسر نشد سپس در شق آخر قرارداد متنی رو اضافه کرد که اگر تا این تاریخ مبلغ توافق شده به حساب طرف دوم که بنده باشم از سوی تهیه کننده پرداخت نشود ما به ازای هر روز تاخیر مبلغ مشخصی بابت خسارت میبایست به طرف دوم پرداخت گردد و از اون زمان نزدیک ۱۰ ماه گذشته میخواستم لطف کنید و کمکی کنید که خسارت بنده چطور محاسبه میشود و برای طرف اول آیا لازم الاجراست پرداخت خسارت یا خیر؟
سپاس -
4 سال پیش
سلام خسته نباشید اخذ اقرار نامه اجباری چه حکمی دارد و قانون در این مورد چه گفته است
-
4 سال پیش
سلام . با شخصی قرارداد اجاره انبار عقد نمودم و الان که به مشکل برخورد کردیم شخص دیگری هم( اول خود را وکیل معرفی کرد ولی ظاهرا کار چاق هست ) طرح دعوا کرده و با توجه به عدم حضور هنگام عقد قرارداد در دادگاه جلسه رسیدگی خود را شریک طرف قرارداد معرفی کرده . آیا میتنوانم از رییس شعبه مربوطه بخوام ایشون را در جلسه راه ندهد ؟
بندی در قرارداد ذکر شده که در صورت اختلاف به انجمن مربوطه رجوع کنیم و حکمیت فرد مشخص شده از طرف انجمن را باید هر دو بپذیرن ، آیا میتونم این موضوع را با رییس شعبه مطرح کنم و درخواست حل اختلاف از انجمن مربوطه را از محضر دادگاه تقاضا کنم . -
4 سال پیش
سلام بنده در یک تعاونی مسکن برای ساخت یک پروژه مسکونی یک واحد یک عضو پروژه شدم، و نوشته تو دفترچه قرار دادم براساس ماده ۱۰ و ۱۹۰ مدنی میباشد الان تقریبا اکثر عضوها به این نتیجه رسیدن تعاونی قصد شروع کار نداره ما شکایت کنیم دستمون به جایی میرسه یا تعاونی هر قرار دادی رو به نفع خودشون بستن و ما توانایی شکایت نداریم؟
-
4 سال پیش
اقرار نامه ورضايت نامه محضري كه مالك واحدي بدون پاركينك وانباري بوده ومشاعات ومشتركات را واگذار نموده وحق هرگونه اعتراضي را در رابطه تغير كاربري اداري وتجاري وحتي مسكوني را از خود سلب وساقط كرده است ايا بعداز ٣٠ سال نفر بعدي جانشين وي است متواند از ما پس بگيرد تو اين دادگاه ها راي بگيرد با اينكه ما اسناد ومدارك داريم تمام تغيرات قبل از خريدارواحد انجامشده وپايانكار جديد گرفته بوديم ودر شرف اقدام سند تفكيكي بوديم ايا ميتونن از ديوان راي بگيرن ؟ شما كه پاسخ ندادين
-
4 سال پیش
ایا قولنامه بدون امصای خریدار بعد از فوت خریدار در دادگاه معتبر هست یانه
-
4 سال پیش
سلام مازمین خودمان به شخصی اجاره داده بودیم ولی شفاهی الان بعد فوت ایشان ورثه ایشان رمین را پس نمیدن زمین سند اصلاحات ارضی دارد الان قولنامه ای اراه دادن که ازسخص ثالث پدرشان خریداری کرده دو قولنامه مختلف دادن که تو هیچ کدام امضای خریدار وجود ندارد
-
4 سال پیش
با سلام وتشکر از راهنمایی که انجام میدهید
اخیرا پیامکی از بیمه با متن زیر برای اینجانب ارسال شده :
بیمه گذار محترمموکدا توصیه می شود نسبت به افزایش قیمت خودرو در بیمه نامه بدنه به منظور عدم اعمال ماده 10 اقدام فرمایید .
می خواستم بدونم در صورت عدم افزایش قیمت
۱_ امکان اعمال ماده مذکور را دارند؟
۲_ در صورت اعمال ،دقیقا چه آثاری متوجه اینجانب می باشد؟
سپاس -
4 سال پیش
سلام . مبلغی پول به دوستم دادم تا با سرمایه من و سرمایه خودش برای خرید و فروش مصالح ساختمانی استفاده کنه و سود حاصله به نسبت سرمایه آورده اولیه بین ما تقسیم بشه و امرات اجرایی با شریکم هست میشه لطف کنید بهم بگید عنوان این شراکت چی هست ؟؟
-
4 سال پیش
سلام سال ۹۶ یه قرارداد صوری مدنی نوشت کارفرمای بنده الان برای شکایت اداره کار مانعم شده و ادعا دارن شریک هستم چطور میشه اثبات کرد?متشکرم
-
4 سال پیش
باسلام و عرض خدا قوت
اینجانب یک دستگاه آپارتمان را که متعلق به اینجانب بوده را در قبال یک قطعه زمین و مقداری پول نقد بعنوان ثمن معامله معوض نمودم پس از عقد بیع متوجه شدم این قطعه زمین جزو اراضی ملی می باشد ( درخصوص زمین معوض در انتهای مبایعه نامه شرط نمودیم که هرگونه معارض قانونی به عهده فروشنده ید قبلی می باشد) آیا فروشنده زمین می تواند از این جمله به نفع خود استفاده کند و از مسئولیتی که به عهده خودش می باشد سر باز زند؟ -
4 سال پیش
سلام خسته نباشید،اگرپدری ملک خودش روبرای پسرهاش قولنامه دستی کرده باشه وچندتاشاهدهم امضاکرده باشن بعدازفوت پدربقیه ورثه میتونن بابت اون ملک ادعایی داشته باشن؟سندملک به اسم پدره ودرقولنامه مبلغی ذکرنشده،توقول نامه نوشته شده ملک به پسرهافروخته شده ولی تاوقتی خودم زنده هستم خودم ازاین ملک استفاده میکنم.
-
4 سال پیش
سلام
من یک اپارتمان خریدم و مجبور به اقاله شدم ولی فروشنده پول من رو پرداخت نکرده و شرط پرداخت را فروش ملک گذاشته و در اقاله شرط اینکه اگر تا ۶ ماه من خواستم ملک را بخرم بدون افزایش قیمت ملک را بخرم و الان ۶ سال است که پول من رو نداده و بعد از اقاله من اپارتمان را از مالک رهن و اجاره کردم و طی این مدت من داخل اپارتمان نشسته ام والان بعد از ۶ سال مالک رفته حکم تخلیه گرفته سوالم اینه که ایا در زمان اقاله پول من پرداخت نشده اقاله صحیح است یا نه و ایا میشود شرط پرداخت پول من فروش اپارتمان باشد.
باتشکر مومن -
4 سال پیش
سلام وقتتون بخیر …در بیع نامه که بین پدر و فرزندان انجام گرفته و تمامی ااملاکش رو به فرزندان خود فروخته باشد و اقرار کرده باشد که ثمن معامله را کامل دریافت نموده ایا بعد از فوت پدر یکی از وراث می تواند تقاضای ابطال قولنامه به عنوان اصرار یکی از فرزندان در نوشتن بیع نامه و عدم پرداخت ثمن معامله و عدم رضا در قولنامه باشد ؟! ممنون میشم راهنمایی فرمایید
-
3 سال پیش
باسلام و احترام اینجانب حدود ۴ سال پیش یکباب مغازه تجاری دارای مالکیت عرصه و اعیان و سند تک برگ بالای مغازه یک ساختمان اداری میباشد که این مغازه جزء ساختمان میباشد مالک به اینجانب گفتن اگه میخواهید از مشاعات راه پله و پشت بام استفاده کنید باید مبلغ ۲۰ میلیون بدهید من هم وقتی دیدم راهم جدا و احتیاجی به این حق ندارم قبول نکردم . و در دفترخانه قسمتی از متن پیش نویس سند غیر منقول نوشته شده بود که بنده حق استفاده از مشاعات راه پله و پشت بام را از خود سلب و ساقط نموده ام . بعد از یک ماه که سند تک برگ بنام اینجانب صادر و تحویل گرفتم ، دیدم پشت سند عنوان شده که بنده قدرالسهم مالکیت از کل عرصه و مشاعات ساختمان دارم . بعد فهمیدم حقی که متعلق به خودم بود را دوباره میخواستن به خودم بفروشن و داخل دفترخانه امضاء گرفتن و اداره ثبت این موضوع را قبول نکرده ، به نظر شما من باید چیکار کنم آیا پیش نویس سند غیرمنقول دفترخانه باطل است یا معتبر ممنون
-
3 سال پیش
سلام وقت بخیر
بنده تو یه شرکت خصوصی مشغول به کارم. بدو استخدام یه قرارداد امضا کردن و ۲۰۰ میلیون سفته بابت اون قرارداد گرفتن. یکی از بند های قرارداد اینه که نمیتونم تا ۱۰ سال استعفا بدم و اگه بدم سفته ها رو به اجرا میزارن. میشه به ماده ۱۰ قانونی مدنی استناد کرد؟ با توجه به اینکه استعفا حق کارمنده و تو قانون کار هم اومده. اینکه تو قرارداد این حق از کارمند سلب بشه یا مشمول جریمه بشه غیر قانونی نیس؟ -
3 سال پیش
سلام طبق توافق وراث زمین بین طرفین به نسبت پسر و دختر تقسیم وهمه طرفین توافقنامه راامضا وانگشت زده اند پدر ذیل توافقنامه شورا و دهیاری محل به نشانی گواهی آن را مهر و امضا نمودند آیا چند نفر از وراث میتوانند به بهانه ارث بیشتر به ضرر یکی از وراث توافق را بدون موافقت ایشان به هم بزنند؟
-
3 سال پیش
آیاشخصی میتواندباخریدیک قطعه زمین قبل ازاینکه مجوزات شهرداری وجوازساخت ان ملک رابگیردوبدون رعایت شرایط پیش فروش سال ۹۶اقدام به فروش مثلا یک واحدتجاری ازآن ملک نمیددرحالیکه هنوزهیچگونه مجوزی نگرفته مثلا بگویمن یک قطعه مغازه تجاری ۹۰متری رابه فلانی بافلان مبلغ فروختم ؟درصورت انجام چنین بیعی صحیح است یاباطل؟باتوجه به این امرکه نظراکثر
علماونطرشرعی این است که مال تملیکی درهنگام معامله بایدموجودباشد؟ -
3 سال پیش
سلام ،ایا تعهدنامه محضری به دانشگاه راجع به تعهد 6سال خدمت دربرابر آموزش رایگان بین طرفین لازم اجرا هست .تعهد براساس ماده 10قانون مدنی هستش ونوشته بین طرفین لازم الاتباع می باشد..حالا دانشگاه میگه اجرا نمیکنم وشماهارو نمیخام ایا طبق تعهد دانشگاه میتونه بگه نمیخام .ما میخایم که اجرابشه ولی دانشگاه نمیخاد ممنون میشم پاسخ بدید.
-
3 سال پیش
با سلام
مطابق ماده ۱۰ قانون مدنی قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نمودهاند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است و بنابراین در صورت وجود هرگونه تعهدی فیمابین طرفین، انجام تعهدات برای هر دو طرف لازمالاجرا میباشد.
-
-
3 سال پیش
با سلام مطلب بسیار رسا و روان و قابل فهم برای آحاد جامعه بیان شده
-
3 سال پیش
با سلام و احترام؛ سپاس از لطف شما بزرگوار.
-
-
3 سال پیش
بنده ملکی را دستنویس بدون اسقاط خیارات ویک چک بدون تاریخ دریافت نمودم وشرط معامله را وصول چک توسط بنده فروشنده گذاشتم وچک را پس دادم ولی خریدار قبول نکرد آیا فسخ صحیح است
-
3 سال پیش
با سلام و عرض ادب چنانچه فسخ قرارداد منوط به چنین شرطی باشد صحیح است اما باید مشخص شود منظور از عدم وصول چک چه بوده است.
-
-
3 سال پیش
سلام من پدرم به رحمت خدا رفتند و من برای اینکه حقوق مستمری ایشان را دریافت کنم به دفتر ساتا مراجعه کردم دفتر ساتا به من یک برگه ای داد که ببرم دفاتر اسناد رسمی 👇
لطفا متن ذیل در سربرگ دفاتر اسناد رسمی تکمیل گردد:👇
در صورتی که خلاف واقع بودن ادعای اینجانب مبنی بر نداشتن شغل و شوهر، دریافت نکردن حقوق شاغلی -حقوق بازنشستگی یا مستمری، نداشتن سوابق بیمه ای ، عدم تمکین مالی ، داشتن یا نداشتن سابقه خروج از کشور ، قرار نداشتن تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی،اثبات شود و یا در آینده این شرایط ایجاد گردد و به موقع به سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح اعلام ننمایم سازمان مذکور میتواند ضمن قطع حقوق مستمری کلی حقوق و مزایای پرداختی من را به هر نحو مقتضی از جمله توقیف اموال منقول و غیرمنقول اینجانبه به میزان بدهی و خسارت وارده به صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح اخذ نمایدمن برای گرفتن حقوق پدرم مجبور هستم این متن را ببرم دفتر اسناد رسمی
خب در متن نوشته” نداشتن سوابق بیمه ای” به دفتر ساتا گفتم من قبلا شاغل بودم و سوابق بیمه ای دارم گفتند منظورمان سوابق بیمه ای گذشته نمیباشد، حالا مشکل من این است گفتند اصلا متن را تغییر ندهیم و نمیتونم منظورشان را در متن بنویسم
حالا میخوام بدونم اگربعدا نظرشان را تغییر دهند و بگن شما اینجا ادعای نداشتن سوابق بیمه ای داشتی پس نباید اصلا سوابق بیمه ای داشته باشیدو حقوق را قطع کنند چکار کنمو یا در قسمت دیگری نوشته عدم تمکین مالی چرا باید حق من به خاطر تمکین مالی قطع شود ؟و اصلا آیا واژه تمکین مالی صحیح میباشد ؟
و یا در قسمت دیگری نوشته نداشتن سابقه خروج از کشور میگن منظور تابعیت است
در کل در این تعهد نامه در بعضی از موارد منظور مشخص نشده و کلی نوشته شده
به نظر شما قبل از امضای تین تعهد نامه به دیوان شکایت کنم
-
3 سال پیش
با سلام و عرض ادب،
با توجه به امکان وجود تفاسیر متفاوت از متن تعهدنامه میتوانید با مذاکره پیوستی مبنی بر تعریف هر اصطلاح به متن ضمیمه کنید.
-
-
2 سال پیش
اگر قراردادمكتوب نشده و بصورت شفاهي باشد چطور؟
-
2 سال پیش
با سلام و عرض ادب،
توافقات میان اشخاص چه به صورت شفاهی چه کتبی معتبر است، فقط باید توجه داشت که اثبات امور و قابلیت استناد از طریق قرارداد کتبی به مراتب سادهتر میباشد.
-
-
2 سال پیش
با سلام
بنده مهندس ناظر پروژه ای بودم که 5 سال طول کشیده است . بنده با مالک قراداد یکساله دارم و در صورت طولانی شدن حق الرحمه تمدید با توافق طرفین بلامانع است . بنده برای 4 سال اضافه به ازای هر سال در خواست تعرفه مشخص نظام مهندسی را خواستار بودم و مالک به نظام مهندسی رفته و نظام طبق شیوه نامه داخلی سازمان گفته روش ما به التفاوت سال آخر با سال اول را جهت تمدید پیشنهاد داده است.
آیا با توجه به قرار داد خصوصی بنده میتوانم در دادگاه شکایت کنم و در خواست 4 سال تعرفه کامل با قیمت روز را داشته باشم.
لازم به ذکر ست که بنده بعد از پایان هر سال به مالک تماس گرفته و درخواست تمدید با مبلغ مورد توافق داشتم ولی ایشان مورد را مسکوت نگه میداشتند و جواب نمیدادن تا اینکه پروژه به اتمام رسید و پایان پروژه روش درون سازمانی نظام را انتظار دارد در حالیکه بنده جهت تمدید قرارداد قرارداد خصوصی دارم با مبلغ توافقی در ابتدای هر سال …لطفا راهنمایی کنید که آیا در دادگاه میتوانم ادعا داشته باشم
لازم به ذکر است که مرجع رسیدگی به مشکلات را بجای نظام مهندسی ، مراجع قضایی معرفی نموده ام.
نتشکرم-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
اولویت با توافق مکتوب در متن قرارداد شما است و درصورت وجود چنین موردی میتوانید اقدام به طرح شکایت نمایید.
-
-
2 سال پیش
باسلام فردی ۹وارث دارد،۸نفر انهاتقسیم نامه اموالرا امضا کردندونفری که امضا نکرده فرزند ارشد(پسر)میباشد که راظب به این تقسیم نامه نیست به عنوان خواهان شاکی شده است حال میتواند از طریق ماده ۱۰مدنی این تقسیم نامه راباطل کند؟
-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
اگر یکی از وراث تقسیم نامه را امضاء نکرده باشد، برای تقسیم اموال باید از طریق دادگاه اقدام کرد.
-
-
1 ماه پیش
سلام.وقت بخیر
قصد سرمایه گذاری در کارخونه ای دارم و قرار شده قراردادی بر اساس ماده ۱۰ مشارکت مدنی منعقد بشه.
توافق ما به این شکله که من در ضرر شریک نیستم و نمیخوام هم به عنوان ربا باشه.
پیشنهاد شرکت اینه که میگه در متن قرارداد حرفی از ضرر شما نمینویسیم و فقط نوشته میشه بر اساس ماده ۱۰ مشارکت مدنی که من متضرر نشم.
آیا میشه همچین اقدامی کرد؟ یا اینکه چون در قالب مشارکت مدنی هستش شامل ضرر و زیان هم میشم؟
دیدگاه شما