نکات مربوط به اخراج در قرارداد کار معین
در تمامی قراردادهای کاری برای استخدام کارمند و انتظاراتی که هر یک از طرفین از یکدیگر در روند انجام کار دارند ممکن است که مسائلی پیش بیاید که اخراج و دلایلی که برای اخراج کارمند ممکن است وجود داشته باشد و حقوق هریک از طرفین در این مسئله میتواند متغیر باشد. در کارمندانی که بر اساس قرارداد کار مشغول به انجام کار میشوند این مسئله یکی از مسائلی است که همواره با آن درگیر بوده و شاید لازم است که با داشتن اطلاعاتی در این زمینه و شناخت حقوق و مواردی که ممکن است درباره اخراج هریک از طرفین پیش بیاید به افراد کمک کند. در ادامه درباره اخراج و مسائل مربوط به آن در قرارداد کار معین صحبت خواهیم کرد.
در صورتی که شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد کار معین دارید؛ میتوانید از طریق لینک زیر با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید و در راستا دریافت نمونه قرارداد کار معین از خدمات آنها بهرهمند شوید:
قرارداد کار معین برای چه اقداماتی است؟
بر اساس قانون برای کارمندان و کارگرانی که بر اساس قرارداد کار معین مشغول به انجام کار میشوند مسئلهای که وجود دارد این است که قانون دقیقی وجود ندارد؛ اما وجود این قرارداد بر اساس عرف و آنچه که در ماده 24 و 25قانون کار وجود دارد این مسئله را تایید و وجود این قرارداد را رسمیت میبخشد. بر همین اساس کارفرما و کارگری که اقدام به انعقاد چنین قراردادی میکنند و جهت هدف آن قرارداد اقداماتی انجام میدهند؛ میبایست توجه کافی داشته باشد که قرارداد آنها :
– قرارداد مشروعیت داشته باشد.
– انچه که موضوع قرارداد است معین باشد.
– درباره انجام کاری که موضوع قرارداد است ممنوعیت قانونی وجود نداشته باشد.
این مطلب را بخوانید: همه آنچه درباره قرارداد کار معین باید بدانید
برای اخراج یک کارگر قرارداد کار معین چه قوانینی وجود دارد؟
یکی از مسائلی که درمورد کارکنان بر اساس قرارداد کار معین وجود دارد این مسئله است که در اصل در استخدامهای قراردادی مسئله اخراج زیاد وجود ندارد و کارفرما در این گونه از قراردادها اکثرا تا مدت زمان انتها قرارداد همکاری را ادامه خواهند داد. اما در صورتیکه یک کارفرما یک کارمند دائمی را بخواهند اخراج کند و یا پیش از موعد قرارداد اقدام به اخراج کارگر قرارداد کار معین نمایند میبایست اصولی را رعایت نمایند.
مسائل حقوقی اخراج پیش از موعد قرارداد چیست؟
برای این که یک کارفرما بتواند کارگر و یا کارکنان خود را پیش از موعد قرارداد اخراج نماید؛ برای این که مشمول ضررهای قانونی نشود میبایست بر اساس ماده 27 قانون کار مسائلی را در نظر داشته باشد. بر اساس این ماده قانونی هر گاه که یک کارمند و یا کارگر در انجام کاری که در قرارداد وجود داشته و موضوع قرارداد بوده است قصور کند و یا آیین نامههایی که در راستا انجام کار برای وجود وجود داشته ولی مورد اعتنا وی نبوده است و نقض گردیده باشد؛ کارفرما میتواند با ارائه یک گزارش و جلب رضایت شورای کار اسلامی ، تمامی مطالبات و حقوقی مورد توافق طرفین بوده است را به وی پرداخت نموده و قرارداد بین خود را فسخ نماید.
کدام دلایل برای اخراج کارکنان کار معین غیر قانونی است؟
بر اساس قانون کار در مواردی اخراج کارگر و کارکنان غیر قانونی خواهد بود:
– بر اساس ماده 15 اخراج کارکنان در اثر برخی حوادث قهری و مواردی که قابل پیش بینی نیستند.
-بر اساس ماده 16 اخراج کردن در صورتی که کارگر درخواست مرخصی بدون حقوق داشته باشد.
– بر اساس ماده 17 قانون اگر کارگر برای مدتی حبس و یا توقیف میشود و کارفرما اقدام به اخراج وی مینماید.
– بر اساس ماده 19 در مواردی که کارگر به خدمت سربازی اعزام میگردد.
در موارد فوق رابطه کارفرما و کارکنان و کارگران به حالت تعلیق در میآید و این نبود وی به علت دلیلی موجه با توجه به قانون باشد در صورتی که موانع رفع شود و کارگر و یا کارکنان خواهان بازگشت به کار باشند و کارفرما اقدام به اخراج انها نماید این کار غیر قانونی بوده و تمامی پیش آمدها در اثر این اقدام کارفرما بر عهده وی خواهد بود.
شاید مطالعه این مطلب به شما کمک کند: قرارداد کار معین چیست و به چه نکاتی میپردازد؟
در آخر به یاد داشته باشد
مسئله ای که در قرارداد کار معین و یا هر نوعی از قراردادهای استخدامی وجود دارد این است که فسخ قرارداد و یا تصمیم بر اخراج کارگر و کارکنان یک تصمیم یک نفره نیست و لازم است که در جهت این اقدام علاوه بر وجود دلایلی قانع کننده رضایت طرفین برای اخراج و قطع همکاری وجود داشته باشد. اخراج کارکنان و کارمندان دربرخی شرایط ممکن میشود و این مسائل ممکن است که پیش آمدی برای کارفرما و یا موضوع کار قرارداد باشد. بر همین اساس لازم است که دلیل به اندازه کافی قانع کننده و مورد رضایت طرفین باشد.
فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت یک نمونه قرارداد کار معین از خدمات این مرکز بهرهمند شوید. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده و دیدگاهی در این باره دارید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید. همچنین برای استفاده از سایر مطالب میتوانید به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.
3 دیدگاه
-
3 سال پیش
سلام منشی قراردادش تا تابستون باشه و بخوایم اخراج کنیم به چه صورته؟میگن از زمان اعلام شدن اخراج تا سه ماه که بتونه کار پیداکنه میتونن تو شرکت باشه.این سه ماه درسته؟میشه زمانش کوتاه تر باشه؟؟؟
-
3 سال پیش
با سلام و عرض ادب؛
خیر الزامی در این خصوص وجود ندارد. مطابق ماده 27 قانون کار، اگر کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آییننامههای انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی، نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان «حق سنوات» به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید.
-
دیدگاه شما