مدیریت شبکه های اجتماعی و کسب و کارهای پلتفرمی + نمونه قرارداد

2 سال پیش
نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی

در لغتنامه کلمه پلتفرم (به انگلیسی: Platform) سکو معنی شده. در اصطلاح روزمره نیز به سکوها و قسمت‌هایی از سالن‌ها که ارتفاع‌شان از بقیه‌ی سالن بالاتر است، پلتفرم گفته می‌شده. در ادبیات سال‌های گذشته انگلیس، هرگاه کسی برای صحبت کردن و بهتر دیده شدن روی سکویی می‌رفته، به آن سکو پلتفرم گفته می‌شده است. به همین دلیل، به شبکه‌های اجتماعی که افراد در آن‌ها حضور دارند و در آن‌ها به فعالیت می‌پردازند، پلتفرم گفته می‌شود. در این مقاله وبلاگ لامینگو، قصد داریم درباره مدیریت شبکه های اجتماعی و کسب و کارهای پلتفرمی صحبت کنیم. شما می‌توانید با توجه به نیاز خود در کسب و کارهای پلتفرمی، از ظریق لینک زیر نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی لامینگو را مطابق نیاز خودتان بسازید:

دانلود نمونه قرارداد مدیریت شبکه‌های اجتماعی

 

منظور از اقتصاد پلتفرمی چیست؟

«پلتفرم» محیطی برای برقراری ارتباط دو یا چند‌طرفه، بین تولیدکننده و مصرف‌کننده یک کالا و یا خدمات خاص است. مثلاً در خارج از ایران، پلتفرم «اوبر» یکی از مشهورترین پلتفرم‌هایی است که درخواست‌کننده تاکسی را به ارائه‌دهنده خدمات تاکسی متصل می‌کند. در ایران نیز یکی از قدیمی‌ترین پلتفرم‌ها، «دیجی‌ کالا» محسوب می‌شود که فروشنده را به خریدار کالا مرتبط می‌سازد.

این روزها وقتی از اقتصاد پلتفرمی صحبت می‌کنیم، بیشتر منظورمان روی آوردن به سیستم تجاری پلتفرم‌های دیجیتالی برای خرید و فروش است. پس منظور از اقتصاد پلتفرمی، نوآوری زیرساختی است (با توجه به فعالیت این زیرساخت می‌توانند دیجتالی هم باشد) که در آن همه چیز به‌گونه‌ای مدیریت می‌شود که شما را به اهداف تجاری برندتان نزدیکتر می‌کند.

کسب‌وکاری که مبتنی بر پلتفرم باشد و یا اقتصاد پلتفرمی، در مقابل تجارت‌های سنتی گذاشته می‌شود. در کسب‌وکار‌های سنتی، تولیدکننده محصول را به مشتری ارائه می‌دهد و ارتباطی بین آن‌ها برقرار نمی‌شود. مثلاً در خرید روزمره، شما در مغازه تولیدکننده را نمی‌بینید؛ فقط جنسی را می‌خواهید از مغازه‌دار می‌خرید. اما در کسب‌وکار‌های پلتفرمی، خود پلتفرم هیچ کالا و یا خدمتی را تولید نمی‌کند، او فقط واسطه‌ای میان فروشنده و خریدار است.

 

حتماً بخوانید: چه نکاتی برای تنظیم نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی مهم است؟

 

پلتفرم چه ویژگی‌هایی دارد؟

به زبان ساده، واژه پلتفرم به «چیزی که می‌شود بر روی آن چیزی را ساخت / یا چیزی را گذاشت» گفته می‌شود. به‌طور خلاصه، پلتفرم‌ها باید هزینه‌ی تعامل میان تولیدکنندگان و مشتریان را با استقاده از تکنولوژی جدید روز کم کنند. اما اگر بخواهیم ویژگی‌های یک پلتفرم را بشماریم، می‌توانیم به این نکات اشاره کنیم:

  •  خود پلتفرم به‌صورت مستقل یک کسب‌وکار محسوب می‌شود.
  • ارزش پلتفرم ها با ایجاد تعامل (Interaction) ایجاد می‌شود.
  •  پلتفرم‌ها این تعامل را باید بین تولیدکننده و مصرف‌کننده بیرونی برقرار کنند؛ نه بین سهامدارن و اعضای محدود خود.
  •  بخشی مهمی از نقش پلتفرم، باید زیرساختی ایجاد کند که هدف اصلی آن تعامل‌ با مشتریان و مخاطبین پلتفرم باشد.

 

نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی

 

ساختن یک کسب و کار پلتفرمی چگونه است؟

طراحی پلتفرم فقط دسترسی به ایجاد تکنولوژی‌های اساسی نیست؛ در قدم اول، کسب‌و‌کار شما باید کاملاً آنالیز شود و نقاط ضعف و قوت آن مشخص شود.

در قدم دوم، شما باید روش تولید ارزش کسب‌و‌کارتان را مدل‌سازی کنید. ابتدا باید لایه‌ها و ارتباط‌های تعاملی بیزینس را بررسی کنید و بعد ببینید آن بیزینس چگونه شبکه می‌سازد و چطور افراد را به هم وصل می‌کند.

بعد از اینکه مدل دقیق کسب‌و‌کارتان را پیدا کردید، حالا می‌توانید به تأمین تکنولوژی کسب‌وکار بپردازید.
در قدم بعدی، داشتن یک وبسایت با طراحی UI و UX هدفمند و حرفه‌ای برای جذب تعامل اولیه بین کاربران پلتفرم شما، مهم‌ترین نیاز شما در زمینه تکنولوژی است.

بعد از آن، باید سامانه‌ای برای اتصال اجزای متفاوت سیستم طراحی کنید. این سامانه باید همیشه در دسترس باشد و افراد درگیر آن بخش از سیستم باید به آن دسترسی داشته باشند. برای مثال، می‌توانید در این مرحله اپلیکیشن بسازید؛ اما حواستان باشد که این اپلیکیشن باید برای تمام پلتفرم‌های موبایلی ( اندروید و iOS) ساخته شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در پایان فراموش نکنید…

در کنار همه این‌ها، یک نکته را نباید فراموش کنید! شما برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی خود و تمام مراحل اداره یک پلتفرم، به قرارداد نیاز دارید. بنابراین بستن قراردادهایی مانند نمونه قرارداد ادمین سایت، نمونه قرارداد ادمین اینستاگرام، قرارداد سوشال مدیا را فراموش نکنید!

شما‌ می‌توانید سایر مقالات مرتبط با نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی را در وبلاگ لامینگو مطالعه بفرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب نرگس نقشی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه