با چگونگی تنظیم شکواییه ورود غیر قانونی و جرم ورود به عنف بیشتر آشنا شویم!

2 سال پیش
شکواییه ورود غیر قانونی

جرم ورود به عنف، بر اساس قانون مجازات اسلامی به معنای ورود با زور و تهدید به منزل یا ملک دیگران است و در قانون برای این جرم مجازات حبس در نظر گرفته شده است. در نتیجه شاکی این جرم می‌تواند شکواییه ورود غیر قانونی را علیه مرتکب این جرم ارائه نماید. قانون، حریم ملک هر شخصی را محترم دانسته و به همین دلیل، ورود غیرقانونی به ملک دیگران، جرم می‌باشد. مطابق با ماده 694 قانون مجازات اسلامی 1375، ورود غیرقانونی و بدون مجوز و با زور و تهدید به ملک دیگران، جرم‌انگاری شده و قانون برای این جرم مجازات تعیین نموده است. هیچ فردی حق ندارد بدون اجازه صاحب ملک، وارد ملک وی گردد. این ملک ممکن است خانه، مغازه یا هر ملک دیگری باشد و در صورتی‌که شخصی بدون اجازه وارد ملک شود، صاحب ملک حق شکایت از این شخص و تنظیم شکواییه ورود غیر قانونی را دارد.

توجه داشته باشید حتی اگر درب ملکی باز باشد و ورود بدون زور انجام گردد نیز، این موضوع جرم ورود غیرقانونی محسوب می‌گردد و مستحق مجازات است. در نتیجه، این توجیه که ملک قفل نداشته است، تأثیری در وقوع جرم ندارد. در ارتباط با جرم ورود به عنف، تفاوتی میان اشخاص خصوصی و عمومی نبوده و مأموران انتظامی و مستخدمین دولتی نیز برای ورود به ملک دیگران، باید مجوز قضایی و قانونی داشته باشند. در غیر این صورت، از سوی مراجع مربوطه با آن‌ها برخورد خواهد شد. در این مقاله با ما همراه باشید تا عناصر جرم ورود غیرقانونی و مجازات این جرم را با یکدیگر بررسی نماییم.

 

شکواییه ورود غیر قانونی

 

شکواییه ورود غیر قانونی لامینگو در اختیار شماست!

بسیاری از افراد که دانش حقوقی لازم را ندارند، ممکن است در تنظیم شکواییه‌های کیفری با مشکلاتی روبه‌رو شده و یا در زمان لازم، اقدام به تنظیم شکواییه و طرح شکایت نکنند. در صورتی‌که شخصی بخواهد از مرتکبین جرایم مختلف نزد مراجع قانونی شکایت کند، باید مواردی را رعایت نموده و بر اساس مقررات قانونی، مراحل ثبت شکواییه خود را انجام دهد. اگر این مراحل مطابق با اصول قانونی و در موعد مقرر طی نشود، ممکن است بزه‌دیده موفق به ثبت شکواییه در زمان مقرر نشود و امکان شکایت از مرتکب را از دست بدهد. علاوه بر این ممکن است تأخیر در ثبت شکواییه، تحقیقات مقدماتی رسیدگی به جرم را با موانعی روبه‌رو ساخته و امکان اثبات جرم و مجازات مجرم از بین برود. به همین دلیل توصیه می‌گردد در صورتی‌که قصد طرح شکایت دارید، با مشاوران حقوقی مشورت نموده و توصیه‌های لازم حقوقی را از این اشخاص دریافت نمایید.

مشاوران حقوقی لامینگو نکات لازم در ارتباط با ثبت شکایات کیفری را به شما ارائه داده و شما را در این مسیر یاری می‌کنند! علاوه بر این، شما می‌توانید شکواییه هوشمند ورود غیر قانونی را از بانک اسناد قضایی لامینگو دریافت نموده و اقدام به تکمیل و ثبت آن نمایید. این شکواییه با انجام یک پرسش و پاسخ ساده در اختیار شما قرار خواهد گرفت. علاوه بر شکواییه جرم مزبور، شکواییه سایر جرایم نیز در بانک اسناد قضایی لامینگو موجود است و شما می‌توانید این اسناد را مورد استفاده قرار دهید.

 

امضای الکترونیکی شکواییه ورود غیر قانونی!

یکی دیگر از خدماتی که تیم حقوقی لامینگو به شما ارائه می‌نماید، امضای الکترونیک است. شما می‌توانید اسناد، مدارک، قراردادها و سایر اوراق قضایی و حقوقی خود را به‌صورت غیرحضوری و هوشمند، امضا کنید. برای این کار لازم است با ورود به بخش امضای الکترونیک لامینگو، سند یا ورقه‌ای که قصد امضای آن را دارید آپلود نموده و از پس از انجام احراز هویت، سند مربوط را به‌صورت اکترونیک امضا نمایید. در همین راستا، شما می‌توانید شکواییه هوشمند ورود غیر قانونی را نیز پس از دریافت از بانک اسناد قضایی لامینگو، به‌صورت اینترنتی امضا نمایید. اگر قصد استفاده از خدمات امضای الکترونیک را دارید، وارد سامانه امضای الکترونیک لامینگو شوید.

 

شکواییه ورود غیر قانونی

 

جرم ورود به عنف چگونه جرمی است و چه مجازاتی دارد؟

جزم ورود به عنف به ملک دیگران، از جمله جرایم تعزیری بوده و در قانون برای این جرم مجازات مخصوص تعیین شده است. بر اساس قانون در صورتی‌که شخصی بدون اجازه صاحب ملک و با تهدید یا زور و یا اجبار، وارد منزل و ملک دیگری شود، به سه ماه تا یک سال و شش ماه حبس محکوم می‌گردد و در صورتی‌که مرتکبین این جرم دو نفر یا بیشتر باشند و حداقل یکی از آن‌ها حامل سلاح باشد، شکواییه ورود غیرقانونی علیه هر دو نفر تنظیم شده و مرتکبین به شش ماه تا سه سال حبس محکوم می‌گردند.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ممکن است اشخاص تصور نمایند که مجازات جرم ورود به عنف می‌تواند جزای نقدی باشد، اما توجه داشته باشید که این موضوع اشتباه است و مجازات جرم ورود به عنف تنها حبس است. علاوه بر این، از متن این ماده می‌توان چنین متوجه شد که داشتن سلاح، سبب افزایش شدت مجازات مرتکب می‌گردد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: شکواییه ورود غیر قانونی و مجازات این جرم براساس قانون مجازات اسلامی

 

عناصر جرم ورود به عنف به ملک دیگران

عناصر جرم ورود به عنف به ملک دیگران عبارتند از عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی. عنصر قانونی جرم بدین معناست که این عمل از نظر قانون جرم محسوب می‌گردد و در صورتی‌که شخصی مرتکب آن شود، مطابق با قانون مجازات می‌گردد. عنصر قانونی جرم ورود غیرقانونی در ماده 694 قانون مجازات اسلامی 1375 ذکر شده و از نظر قانونگذار این عمل جرم است.

رکن بعدی در ارتکاب جرم ورود غیرقانونی به ملک دیگران، عنصر مادی است. عنصر مادی جرم بدین معنا است که شخصی مرتکب جرم شناخته می‌شود که فعل و عمل لازم برای تحقق جرم را انجام داده باشد. در واقع، جرم مزبور تنها زمانی وقوع می‌یابد که عمل لازمه آن، انجام گیرد. عنصر مادی جرم ورود غیرقانونی به ملک دیگران، ورود با تهدید و زور به ملک است و در صورتی‌که شخص تنها نظاره‌گر ملک بوده و اقدام به ورود به آن نکند، عنصر مادی محقق نشده و جرم مزبور محقق نگشته است.

آخرین عنصر لازم جهت ورود غیرقانونی، داشتن سوءنیت و عمد در این زمینه است؛ بدین معنا که مرتکب باید از اینکه ملک مزبور متعلق به شخص دیگری است، اطلاع داشته باشد و عمداً وارد ملک دیگر اشخاص شود. در صورتی‌که هر یک از این عناصر تحقق نیابد، جرم ورود به عنف به ملک دیگران محقق نشده و مجازاتی ندارد.

 

ارتکاب جرم ورود به عنف به‌وسیله مستخدمین دولتی و مأمورین قضایی

براساس ماده 580 قانون مجازات اسلامی 1375 «هر یک از مستخدمین و مامورین قضائی یا غیرقضائی یا کسی که خدمت دولتی به او ارجاع شده باشد بدون ترتیب قانونی به منزل کسی ‌بدون اجازه و رضای صاحب منزل داخل شود به حبس از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد مگر این که ثابت نماید به امر یکی از روسای خود که‌ صلاحیت حکم را داشته است مکره به اطاعت امر او بوده، اقدام کرده است که در این صورت مجازات مزبور در حق آمر اجرا خواهد شد و اگر مرتکب ‌یا سبب وقوع جرم دیگری نیز باشد مجازات آن را نیز خواهد دید و چنانچه این عمل در شب واقع شود مرتکب یا آمر به حداکثر مجازات مقرر محکوم‌ خواهد شد».

بنابراین، جرم ورود غیرقانونی به ملک دیگران توسط مأمورین قضایی و مستخدمین دولتی، زمانی مستوجب مجازات است که در قانون مقرر شده باشد و مأمورین مزبور بدون داشتن مجوز، اقدام به ورود نموده باشند و این عمل بدون رعایت ترتیبات و تشریفات قانونی صورت پذیرفته باشد و بزه‌دیده با تهیه و ارائه شکواییه ورود غیر قانونی علیه این اشخاص، طرح شکایت نموده باشد.

 

شکواییه ورود غیر قانونی

 

تنظیم و ثبت شکواییه ورود به عنف به ملک دیگران

سابقاً اشخاص باید برای ثبت شکایت کیفری، به دادسرا مراجعه می‌کردند و در آنجا، شکایت کیفری خود را ثبت و طرح دعوا می‌نمودند. اما امروزه نحوه شکایت از جرایم کمی متفاوت شده است و افراد باید برای ثبت شکایت‌ کیفری خود به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایند. اولین قدم در راستای شکایت از شخصی که مرتکب جرم ورود به عنف شده است، تهیه و ارائه شکواییه کیفری می‌باشد. شاکی باید در شکواییه مزبور، موضوع جرم را توضیح داده و شرح واقعه را بنویسد.

بزه‌دیده جرم ورود غیرقانونی باید شکواییه ورود غیر قانونی را تکمیل و این شکواییه را با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی ثبت نماید. دفاتر خدمات قضایی به‌صورت اینترنتی شکواییه‌های کیفری را به دادسراهای صالح به رسیدگی ارجاع می‌دهند تا این شکواییه‌ها در مراجع قضایی صالح بررسی گردد. توجه داشته باشید دادسرای صالح در جرم ورود به عنف، دادسرای محل وقوع جرم است.

در شکواییه مزبور، بزه‌دیده باید اطلاعات هویتی خود و هر آنچه در ارتباط با وقوع جرم و شخص مرتکب می‌داند، بنویسد. اگر بزه‌دیده مرتکب جرم را بشناسد، باید اطلاعاتی دقیق از هویت این شخص را در شکواییه مزبور درج نماید و اگر بزه‌دیده مرتکب جرم را نشناسد و یا درباره هویت او تردید داشته باشد، باید هر آنچه درباره مرتکب می‌داند ولو اندک، در شکواییه قید نماید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نحوه رسیدگی به جرم ورود به عنف چگونه است؟

در پاراگراف قبل توضیح دادیم که شکواییه ورود غیر قانونی پس از اینکه از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت شد، به‌صورت اینترنتی به دادسرای صالح برای بررسی ارجاع می‌گردد. دادسرای صالح نیز تحقیقات لازم را در ارتباط با وقوع جرم آغاز می‌نماید و پس از ختم تحقیقات مقدماتی، دادسرا با صدور قرار مناسب در ارتباط با وقوع جرم، اظهار نظر می‌کند. اگر دادسرا وقوع جرم را احراز نکند، دادسرا اقدام به صدور قرار منع تعقیب می‌نماید و پس از صدور این قرار، تعقیب کیفری متهم متوقف می‌شود.

اما اگر وقوع جرم و مجرمیت متهم برای دادسرا احراز گردد، دادسرا قرار جلب به دادرسی صادر می‌کند و پس از این، دادسرا پرونده را به دادگاه صالح ارجاع می‌نماید تا دادگاه به جرم ورود به عنف رسیدگی نموده و حکم مقتضی را صادر کند. توجه داشته باشید دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم ورود به عنف، دادگاه کیفری 2 می‌باشد.

 

رسیدگی به شکواییه ورود غیر قانونی در دادگاه

پس از اینکه پرونده به دادگاه ارجاع شد، دادگاه وقت رسیدگی را تعیین و شاکی و متهم را احضار می‌کند. قاضی دادگاه طی جلسات دادرسی، اظهارات هر دو طرف پرونده را استماع نموده و در نهایت، اگر برای وی احراز گردید متهم پرونده مرتکب جرم ورود به عنف نگردیده است، حکم برائب متهم را صادر می‌کند. اما اگر مجرمیت متهم برای دادگاه ثابت گردد، قاضی متهم را به جرم ورود به عنف محکوم و مجازات قانونی این جرم را که حبس از شش ماه تا سه سال است برای وی در نظر می‌گیرد. پس از صدور حکم دادگاه، اصحاب دعوا می‌توانند تا 20 روز به این حکم اعتراض نمایند و دادگاه تجدیدنظر استان، به این اعتراض رسیدگی می‌کند. باید اشاره کرد که مهلت اعتراض به حکم دادگاه برای اشخاص خارج از ایران، 2 ماه خواهد بود.

 

شکواییه ورود غیر قانونی

 

جرم ورود به عنف چگونه قابل اثبات خواهد بود؟

شاکی جرم ورود به عنف که قصد دارد شکواییه ورود غیر قانونی ثبت و علیه مرتکب این جرم طرح شکایت نماید، باید قبل از طرح شکایت، مدارک لازم برای اثبات وقوع جرم را داشته باشد، زیرا در غیر این صورت، ممکن است شکایت مزبور به نتیجه‌ای نرسد. شاکی باید مدارکی را که آماده نموده است ضمیمه شکواییه کیفری کرده و آن‌ها را تقدیم مرجع قضایی صالح نماید. اصولاً ادله‌ اثبات کیفری عبارتند از شهادت شهود، اقرار متهم، سوگند، قسامه و علم قاضی که هر یک از این ادله، روش‌های مرتبط با خود را دارا می‌باشد و هر کدام در برخی از دعاوی قابل استفاده هستند.

از آنجایی که جرم ورود به عنف با تهدید، اجبار و یا زور همراه است، ممکن است اشخاص زیادی شاهد ارتکاب این جرم باشند. به همین دلیل شاکی می‌تواند از اشخاصی که شاهد وقوع جرم بوده‌اند درخواست نماید تا در دادگاه علیه متهم شهادت دهند و در صورتی‌که این اشخاص، حاضر به شهادت در دادگاه باشند، شاکی باید اسامی شاهدین خود را نیز ضمیمه شکواییه ورود غیر قانونی کند و شاهدین مزبور نیز باید در وقت مقرر در دادگاه حاضر شوند.

 

طرق دیگر اثبات جرم!

اما اگر شاکی پرونده، شاهدی در ارتباط با وقوع جرم ورود به عنف نداشته باشد، این جرم از طرق دیگری مانند اقرار متهم و علم قاضی نیز قابل اثبات است. اگر متهم پرونده در دادگاه و نزد قاضی اقرار به ارتکاب این جرم نماید و این اقرار قاطع، صریح و بدون ابهام باشد، در این شرایط قاضی دادگاه حکم به مجرمیت وی می‌دهد. اما اگر متهم اقرار به جرم نکند و شاکی نیز شاهدی بر ادعای خود نداشته باشد، قاضی باید با علم خود نسبت به این پرونده اظهار نظر نماید و از طریق اسناد و مدارک ارائه‌شده در پرونده اطمینان پیدا کند که متهم مجرم هست یا نیست.

برای مثال، قاضی می‌تواند با بررسی فیلم دوربین‌های مداربسته‌ای که در اطراف محل وقوع جرم نصب می‌باشند، وقوع جرم را احراز نماید. علاوه بر این، گزارش ضابطین قضایی در ارتباط با پرونده نیز یکی دیگر از اسناد و مدارکی است که به قاضی در یافتن حکم پرونده کمک می‌کند.

 

جمع‌بندی شکواییه ورود غیر قانونی

جرم ورود به عنف به معنای ورود بدون اجازه و با تهدید، زور یا اجبار به منزل یا ملک دیگران است و برای این جرم در قانون، مجازات در نظر گرفته شده است. شخصی که مرتکب جرم ورود به عنف می‌گردد باید از جرم بودن این عمل آگاه بوده و عمل مادی ورود به زور به ملک دیگران را انجام دهد. علاوه بر این، مرتکب جرم باید از روی عمد اقدام به ورود به عنف به ملک دیگران نماید. بزه‌دیده جرم ورود به عنف می‌تواند با ثبت شکواییه ورود غیر قانونی از طریق دفاتر خدمات قضایی، از مرتکب این جرم شکایت کند.

دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نیز پس از ثبت شکواییه، آن را به دادسرای صالح برای رسیدگی ارجاع می‌نمایند. پس از آغاز تحقیقات مقدماتی در دادسرا، اگر وقوع جرم احراز شده باشد، پرونده برای رسیدگی بیشتر و صدور حکم و تعیین مجازات، به دادگاه کیفری 2 ارجاع می‌گردد و اگر وقوع جرم اثبات نگردد، قرار منع تعقیب صادر خواهد شد. یکی از الزامات طرح شکایت کیفری، تنظیم شکایت‌نامه‌ای قانونی و ثبت آن در مدت زمان مقرر می‌باشد، زیرا اگر شکواییه مطابق با قانون تنظیم و ثبت نگردد، شکایت از مرتکب جرم به جایی نخواهد رسید. به همین دلیل توصیه می‌شود پیش از طرح شکایت، با مشاورین حقوقی لامینگو در این زمینه مشورت نموده و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید!

 

کانال تلگرام لامینگو

 

بلاگ حقوقی لامینگو را دنبال کنید!

در صورتی‌که از مطالعه مطلب فوق رضایت دارید و به هر آنچه که قصد داشتید در ارتباط با شکواییه ورود غیر قانونی و جرم ورود به عنف بدانید رسیده‌اید، پیشنهاد می‌گردد وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و سایر محتواهای این بلاگ را نیز مطالعه کنید. علاوه بر این، اگر سؤالی درباره چگونگی تنظیم شکوایه ورود غیر قانونی و یا در ارتباط با جرم ورود به عنف و مجازات آن دارید، می‌توانید پرسش خود را در انتهای همین مطلب بنویسید تا همکاران ما در اسرع وقت به آن پاسخ دهند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه