مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه استارتاپ، هرآنچه لازم است بدانيد!

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

جذب سرمایه برای استارتاپ‌های نوپا و کوچک برای اجرای تحقیقات خود از اهمیت زیادی برخوردار است. اما جذب سرمایه کار دشواری است  زیرا که اکثر سرمایه گذاران حاضر نیستند، ریسک سرمایه‌گذاری بر روی استارتاپ‌های نو ظهور را تجربه کنند. پس چاره‌ای نیست مگر اینکه استارتاپ‌ها تمام تلاش خود را به‌کار گيرند، تا بتوانند در جلسات گفتگو و شرح طرح کسب و کار خود حتی الامکان اعتماد سرمایه‌گذاران را جلب نمایند.

ما در مطلب حاضر می‌خواهیم بعضی از اقدامات مورد نیاز یک استارتاپ جهت اعتمادسازی برای جذب سرمایه از سوی سرمایه گذاران اشاره کنیم. تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.هم چنين چنان‌که نيار به دريافت مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه زير نظر مشاورين حقوقي  لامينگو داريد ،لينک زيررا دنبال کنيد.

 

دریافت مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

قدم اول: داشتن ایده از قبل برای سرمایه‌گذاران استارتاپ

بعضی از استارتاپ‌های جوان تصور می‌کنند با صرف داشتن یک ایده نو می‌توانند، به جذب سرمایه‌گذار و یا سرمایه‌گذاران امیدوار باشند، اما حقیقت چیز دیگری است، سرمایه‌گذاری که می‌خواهد طرح کسب و کار شما را ساپورت کند، تنها به ایده مهیج و جذاب‌تان نگاه نمی‌کند، بلکه به دور نمای واقع بینانه مشخص شده توسط استارتاپ توجه می‌کند.

پس قبل از آن‌که به سراغ سرمایه‌گذار مورد نظر بروید، نخست یک طرح جامع و واقع‌بینانه در عین حال شیوا گرداوری کنید، و بعد جلسه بیان طرح، با سرمایه‌گذار را برنامه ریزی کنید تا موفق شوید. با نشان دادن نظم و انسجام طرح و جدیت اعضا اعتماد سرمایه‌گذار هدف را جلب کنید.

برای تدوین چنین طرحی از تجربیات اشخاص حاذق استفاده کنید، تا پروژه شما را از لحاظ حقوقی، اقتصادی و فنی و… به دقت بررسی کنند، و طرحی جامع و بی‌نقص به سرمایه‌گذار بدهید، طوری که هیچ نقطه ابهامی باقی نگذارد.

در صورتی که کسب و کار شما می‌خواهد با تولید وسیله‌ای یکی از مشکلات جامعه را حل نماید، یا یکی از امورات مردم را راه بیندازد، پس باید نمونه اولیه خود را تولید کنید، تا در جلسه گفتگو به سرمایه‌گذار محصول را نشان داده، و در جلب اعتماد او گام محکم‌تری به جلو بردارید.

 

تمام نکات کلیدی در خصوص مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

قدم دوم: تنظیم قرارداد برای جلب اعتماد سرمایه‌گذار 

تدوین یک قرار داد منظم و دقیق به شما کمک چشم‌گیری می‌کند، تا بتوانید رضایت سرمایه‌گذار را جلب نمایید. چیزی که بسیاری از استارتاپ‌های جوان و نوپا بدان توجه نمی‌کنند.

با تنظیم این قرارداد شما به سرمایه‌گذار ثابت می‌کنید که حقوق سرمایه‌گذار در چارچوب  خاصي معین شده و هرگز زیر پا گذاشته نخواهد شد، از طرفی هم نشان می‌دهيد که توقع شما برای ساپورت شدن از سوی سرمایه گذار به چه ميزان است. که  رعايت این‌ موارد نیز باعث جلب اعتماد سرمایه‌گذار می‌شود. پس این فرصت طلایی را هم از دست ندهید.

در اینجا می‌خواهیم به بررسی روش‌های جذب سرمایه بپردازيم، تا در پرتو آن بتوانید جذب سرمایه بیشتری داشته باشید و یا حتی با پیشنهاد همکاری از سوی سرمایه گذاران بزرگ مورد اقبال قرار بگيريد. تيم حقوقي لامينگو در زمينه دريافت مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه و تنظيم قراردادهاي مورد نياز شما را ياري خواهدکرد.

 

استفاده از منابع غيربانکي براي جذب سرمايه استارتاپ‌ها

جذب سرمایه از سوی بانک راحت‌ترین شیوه‌ جذب سرمایه برای استارتاپ محسوب می‌شود، خب باید این را هم مدنظر داشته باشید که گرفتن وام از بانک خود معایبی نیز به دنبال دارد از جمله: بازپرداخت اقساط سنگین و به موقع بانک از مشتریان.

آنچه بدیهی است این است که استارتاپ‌های تازه‌کار در شروع سود دهی کمتری را کسب می‌کنند، همین امر بازپرداخت اقساط وام را برای یک مجموعه تازه نفس سخت می‌کند. از این رو اگر شما می‌خواهید به سراغ بانک‌ها بروید، باید همه جوانب کار را بررسی کرده، سپس اقدام کنید. زیرا در غیر این صورت ممکن است پروژه با شکست مواجه شود و بدهکاری‌های کلان بانکی بر دوش شما بيفتد. با همه این اوصاف پیشنهاد ما این است، که شانس خود را با سایر روش‌های جذب سرمایه امتحان کنید.

 

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

در نظر گرفتن سهام ممتاز براي سرمايه‌گذار

با توجه به اینکه تسهیلات بانکی دردسرهای جبران ناپذیری را دارند، پس باید به سراغ گزینه جذب سرمایه‌گذار بروید. برای اینکه یک اسپانسر با پروژه پیشنهادی شما موافت کند، نیاز است که با ایمن‌سازی طرح برای اسپانسر جلب اطمینان کنید. بسیاری از استارتاپ‌های نوپا برای جلب رضايت و اعتماد سرمايه‌گذار، در مقابل سرمایه‌گذاری آن‌ها بر روی پروژه خود، اعتبار سهام ممتاز را به اسپانسر پيشنهاد می‌کنند. به لحاظ حقوقی صاحبان سهام ممتاز از امتیازات ویژه‌ای برخوردار می‌شوند. به عنوان مثال دارنده سهام ممتاز در دریافت سهام خود بر دیگران حق اولویت دارد. همچنین اگر پروژه با شکست مواجه شود، سهام دار ممتاز دارای حق تقدم به منظور دریافت سرمایه خود از نمایندگان پروژه است.

این خود باعث می‌شود، که اسپانسر از بازگشت سرمایه اولیه خود اطمینان داشته باشد و با رسیک کمتری خطر سرمایه‌گذاری در یک استارتاپ نوپا را متقبل شود. و همین موضوع اعتماد وی را برای سرمایه‌گذاری در شرکت شما تا حد زیادی تقویت می‌کند.

 

شراکت استارتاپ‌های جوان با حوزه‌های مشابه

اگر استارتاپ شما جوان است، خوب است که با کسب و کارهایی مشابه ادغام و یا شریک شوید. البته این امر بسیار حساس است، و لازم است که هوشمندانه در این مسیر قدم بگذارید.

 

شتاب دهنده‌های استارتاپ را به دست فراموشی نسپارید

امروزه در سراسر دنیا شرکت‌هایی وجود دارند، که برای تقویت هر چه بیشتر کسب‌و‌کارهای جوان فعالیت‌هایی دارند، در صورتی که یکی از این شرکت‌های حامی راضی شوند، تا کسب و کارتان را پوشش دهند، پوشش مالی و غیر مالی شایسته‌ای را برای پیشبرد کسب و کارتان فراهم می‌کنند و در ازای آن در سهام خروجی پروژه با شما شریک خواهند بود. و یا ممکن است امکانات مالی دیگری را درنظر بگیرند.

پس شما باید طرح شیوا و دقیقی از پروژه خود تهیه کنید، و به شرکت‌های شتاب دهنده تحویل دهید تا موفق شوید، رضایت آن‌ها را کسب کنید. این شرکت‌ها در صورتی که بدانند پروژه شما به صورت نسبی آینده درخشان در پیش رو دارد، با حمايت کردن پروژه شما موافقت می‌کنند. و بعد از آن با اعطای سرمایه، در اختیار قرار دادن محیط کار و یا انتقال تجربه شما را به خوبی هدایت می‌کنند. همان طور که ذکر کردیم، سازمان‌های شتاب دهنده با دریافت سهام از شرکت شما در سود نهایی استارتاپ، با شما شریک خواهند بود، بنابراین باید مطمئن شوید، که این شراکت برایتان به صرفه خواهد بود یا خیر.

 

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

تامین مالی جمعی

روش کار بعضی استارتاپ‌ها اين است که برای جذب سرمایه مالی پروژه، به جای آنکه در جستجوی یک یا دو سرمایه‌گذار استارتاپ باشند، این سرمایه را از سرمایه‌گذاران بیشتری با مقدار سرمایه کمتری تامین می‌کنند. به این روش تامین سرمایه مالی جمعی گفته می‌شود. در این شیوه از جذب سرمایه‌گذار، استارتاپ توسط شبکه‌های اجتماعی با ارائه نقشه دقیق پروژه و جلب اعتماد مردم، افراد جامعه را برای حمایت از پروژه خود ترغیب می‌کند، تا با پرداخت مبالغی اندک از پروژه آن‌ها حمایت کنند.

بعضی وب‌سایت‌ها وجود دارند، که ایده‌های استارتاپی را به مردم عرضه می‌دارند و کمک‌های مردمی را برای استارتاپ‌ها  جمع می‌کنند، تا از آن برای تامین مسائل مالی پروژه استفاده کنند. مزایای این گزینه از جذب سرمایه استارتاپ این است که گاها دیده می‌شود، که سرمایه مردمی جمع آوری شده بیشتر از مقدار مورد نیاز استارتاپ است. این در حالی است که هیچ گونه شراکت و یا بازگشت کمک مطرح نمی‌باشد.

 

چه زماني اقدام به جذب سرمايه استارتاپ‌ها کنيم؟

در بدو ظهور یک کسب‌و‌کار جوان سرمایه از اولین نگرانی‌ها است که اغلب افراد به این فکر می‌کنند که برای اجرایی کردن ایده خود چه مقدار پول نیاز دارند و چگونه باید سرمایه جذب کنند.

افراد زیادی عمده‌ترین مانع بر سر راه خود را نداشتن سرمایه می‌دانند، اما باید بگوییم در صورتی که ایده شما جذاب باشد و بتواند مشکلی را برطرف کند، یا خدمتی را ارائه دهد می‌توان به جذب سرمایه‌گذار امیدوار بود تا با سرمایه اولیه سرمایه‌گذار تولیدات و کسب‌وکار را رونق بخشد.

استارتاپ‌ها باید قابلیت رشد سریع داشته باشند. اما صرفا با داشتن این قابلیت موفقیت حاصل نمی‌شود. در واقع این‌جاست که نقش پول در موفقیت‌آمیز بودن یا ورشکست شدن طرح کسب‌وکار نمایان می‌شود.

علت اساسی جذب سرمایه برای استارتاپ‌ها بالا بردن سرعت رشد است. و موارد دیگری که قرار است این پول در آن‌جا خرج شود، همگی در سرعت بخشیدن به روند رشد موثر خواهند بود. در ابتدا ممکن است افراد گمان کنند که می‌توانند تنها با تولیدات خود پیشرفت و رشد داشته باشند. اما این گمان در بسیاری مواقع بیهوده است، چرا که در دنیای پرسرعت امروزی یک استارتاپ برای نگه داشتن موقعیت خود در بازار فروش و انگیزه نیروهای انسانی استخدام شده در شرکت، چاره‌ای جز جذب سرمایه از سوی سرمایه‌گذاران ندارد، تا بتواند به سرعت رشد کند و از قافله عقب نماند.

زمانی که سرمایه برای استارتاپ‌ها تامین می‌شود،بسیار حائز اهمیت است چرا که جذب سرمایه زود هنگام گاها منجر به اتلاف سرمایه و شکست پروژه می‌شود.

اما بهترین زمان برای جذب سرمایه یک استارتاپ چه زمانی است؟ یک استارتاپ باید ایده‌ای را طراحی کند که مؤثر واقع شده و بتواند راهگشای مشکلات جامعه باشد، در این صورت است که شاهد رشد عالی خواهیم بود. ضروری نیست که از همان اول از این قابلیت برخوردار باشد. اما مسلما باید از این شاخص برخوردار باشد. بنابراین باید قبل از اقدام به اجرا یقین پیدا کنید، که این تولید قرار است راه حلی برای از بین بردن مشکل یا مشکلاتی از اجتماع داشته باشد. به طوری که مشتری را ترغیب به خریداری تولید شما کند. این موضوع ممکن است ماه‌ها و یا حتی یک سال به طول انجامد. حتما اکنون می‌خواهید بدانید که آیا تولید و توسعه محصول در این زمان هزینه دارد یا نه. پاسخ این است که برای غالب استارتاپ‌های نرم افزاری، قطعا شما به مقداری پول نیاز دارید، اما نه آنقدر زیاد که از عهده تامین آن برنیایید.

همه گروه‌های استارتاپی باید تمامی تخصص‌های لازم برای تولید محصول خود را در گروهشان داشته باشند و همه افرادی که در تیم مشغول فعالیت هستند، به قصد پیشرفت کار فعالیت کنند نه صرفا برای به دست آوردن درامد.

در ابتدای کار که استارتاپ با یک گروه ۳-۴ نفری شروع به کار می‌کند، نیاز به مکانی برای دفتر کارنیست. در مورد تبلیغات کارتان بهتر است ارزان و یا در بعضی موارد رایگان انجام بدهید. پس در این مرحله تنها هزینه‌های جانبی اندکی متوجه تیم استارتاپ می‌شود.

در ادامه مقاله برای روشن‌تر شدن موضوع به بررسی مراحل رشد یک استارتاپ جوان از دید سرمایه‌گذار می‌پردازیم.

 

استارتاپ

 

مراحل رشد یک استارتاپ:

مرحله پیش بذری

در این مرحله اعضای تیم یک استارتاپ نیازشان را شناسایی کرده و برای پاسخ به آن راه حلی را پیدا می‌کنند. در وهله اول باید به خودتان و دیگران ثابت کنید که تشخیصتان به جا و منطقی است. بنابراین شروع به تحقیق کنید و در جستجوی مشتری باشید. تا از او تقاضا کنید، که محصول خروجی پروژه شما را تست کند و نتیجه را اعلام کند. در این مرحله شما در دوره پیش بذری مشغول فعالیت هستید.

گاهی محصول خروجی یک استارتاپ هزینه‌های هنگفتی را برای شرکت دربر دارد و بدون داشتن سرمایه مورد نیاز جهت ساخت آن حتی نمی‌توان نمونه اولیه آن را روانه بازار کرد. در این شرایط راه حل‌هایی برای اجرای شدن ایده‌ای که در ذهن دارید، وجود دارد.

اوایل کار یک استارتاپ نوپا را دره مرگ می‌گویند. زیرا که در این برهه از عمر استارتاپ، شرکت درامد اندکی دارد و یا اصلا درامدی ندارد که بتواند همه هزینه‌های احتمالی را پوشش دهد. و همین جا است که استارتاپ‌های زیادی در کمال ناباوری با شکست پروژه مواجه می‌شوند. برای آنکه بتوانید این مرحله سخت را به سلامت پشت سر بگذارید، باید تا حد ممکن هزینه‌ها را در کمترین میزان نگه دارید. ورود سرمایه نسبتا زیاد در این مرحله انگیزه بیشتر تیم استارتاپ را به دنبال خواهد داشت.

همان طور که در بالا ذکر شد، هزینه‌های یک استارتاپ در مرحله اولیه صفر و یا خیلی اندک است و در برخی موارد سرمایه شخصی می‌تواند پروژه را از نابودی نجات دهد. در اینجا شرکت‌های شتاب‌دهنده به نجات استارتاپ می‌آیند تا با در اختیار قرار دادن هزینه‌های مالی طرح و یا بعضی خدمات دیگر از قبیل در اختیار قرار دادن مکان و یا آزمایشگاه و یا حتی با در اختیار قرار دادن تجربیات پرسنل حاذق خود، به یاری شما بشتابند و هزینه‌های شما را سبک‌تر کنند. نکته مهم این مرحله این است، که ریسک کارتان بسیار بالا است. پیش از اثبات مفهوم، درصد شانس موفقیت شما به سوی صفر شتابان می‌رود. و شما می‌مانید و یک پروژه نا تمام و شکست خورده با مقادیر زیادی بدهی .

امروزه ایده‌های کسب و کار فراوانی را می‌بینید که به این سرنوشت تلخ دچار شده اند، اما سرمایه‌گذاران خطرپذیر برای این شکل گرفته‌اند تا ریسک مالی پروژه را کاهش دهند، نه اینکه ریسک مالی تازه‌ای به پروژه اضافه کنند.کسب مشاوره حقوقي سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه از به وجودآمدن مشکلات در آينده جلوگيري مي‌کند.

 

استارتاپ

 

مرحله بذری

در مرحله بذری محصول شرکت شما برای عرضه به مشتری آماده است و باید ارتباطتان را با مشتریان بیشتر کنید تا از آن‌ها بازخورد گرفته و سعی در بهبود نواقص محصول خود کنید. در واقع اصلی‌ترین فعالیت شما به عنوان یک استارتاپ معطوف به نظر مشتریان در قبال استفاده از محصول و در نهایت اصلاح معایب و آزمایش دوباره آن خواهد بود. این روند تا جایی ادامه دارد که بتواند رضایت کامل مشتریان را جلب کند و در نهایت باعث شود همان مشتریان به تبلیغ محصول شما روی آورند و استفاده از آن را به دیگران هم توصیه کنند.

در این مرحله تیم باید اثبات کند که توانایی ساخت محصول دلخواه مشتری را دارد. و حاضر هست تا با رسیدن به کیفیت مطلوب روی آن هزینه کند تا محصولی ارزشمند را به دست مشتریانش بدهد. هزینه‌های شما با توجه به محصولی که قرار است تولید کنید متفاوت خواهد بود. هزینه‌هایی مانند هزینه‌های روزانه اعضای تیم، اطلاع رسانی، کنترل شبکه‌های جذب مشتری، خرید امکانات اولیه و… تیم استارتاپ باید بتواند محصول خود را بسازد. در غیر این صورت هزینه‌های باور نکردنی زیادی را برای شما خواهد داشت. در این مرحله توصیه داریم که هنوز هم هزینه‌ها را کنترل کرده و آن را در کمترین حد ثابت نگه دارید، زیرا که هنوز هم پروژه در دره مرگ جا خوش کرده است و فاصله زیادی با نابودی و شکست ندارد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

در انتها باید بدانید که در این مقاله شما را با روش ها و مراحل جذب سرمایه برای استارتاپ آشنا کردیم و نکته قابل ذکر این است برای انجام این‌کار نیاز به اطلاعات و دانشی دارید، تا راه خود را بهتر پیدا کرده و به درستی اقدام به جذب سرمایه برای استارتاپ خود کنید. با بخش کاربران می‌توانند برای کامل کردن اطلاعات خود در زمینه مراحل جذب سرمایه برای استارتاپ و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه مقالات ما را در پلتفرم هوشمند حقوقی لامینگو دنبال نمایيد. همچنین امکان درج سؤالات و ابهامات دراین‌باره در انتهای این مقاله نیز برای کاربران وجود دارد.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهتاب جهاندار

دیدگاه شما

یک دیدگاه