پیمانکاری خاکبرداری زمین و انتخاب پیمانکار مناسب چه نکاتی دارد؟

4 سال پیش
نمونه قرارداد پیمانکاری خاکبرداری

همواره افرادی هستند که به ساخت‌وساز می‌پردازند و یکی از نکات بسیار مهم در ساخت یک ساختمان این است که بتوان خاکبرداری اصولی و صحیحی داشت. بنابراین خاکبرداری یکی از مهم‌ترین اقدامات برای پی ساختمان است و ازآنجایی‌که این اقدام چه از نظر پیچیدگی‌های مهندسی و چه از نظر اهمیتی که سلامت ساختمان‌های مجاور دارد لازم است که با اطلاع از نکاتی که در این مرحله از ساخت ساختمان اهمیت دارد در قرارداد پیمانکاری همه این جوانب رعایت شود و قرارداد خاکبرداری با پیمانکاری تنظیم شود که بتواند خاکبرداری و پی زمین را همان‌طور که باید بر اساس اصول به‌پیش ببرد. در ادامه ما درباره نکاتی که لازم است درباره خاکبرداری و نمونه قرارداد پیمانکاری خاکبرداری بدانیم صحبت تا بتوان قرارداد با پیمانکار را درست و صحیح منعقد کنیم.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید:همه آنچه که باید درباره پیمانکاری خاکبرداری بدانیم!

 

خاکبرداری چیست؟

به کلیه اقداماتی که برای آماده‌سازی زمین برای ساخت در آن انجام می‌گیرد عملیات خاکی گفته می‌شود. خاکبرداری نیز به‌عنوان یکی از عملیات خاکی است که به معنا هموارسازی زمین و رسیدن به ارتفاع شیب استاندارد برای ساخت ساختمان در آن است. خاکبرداری به هدف رسیدن به خاک بکر و محکم برای ساخت ساختمان و پایین آوردن نقطه ثقل ساختمان برای رسیدن به ارتفاع استاندارد و یا هر سازه‌ای که قرار است ساخته شود و همچنین پایین آوردن فندانسیون سازه‌ای که قرار است ساخته شود برای امنیت بیشتر سازه از برخی از حوادث طبیعی. بنابراین منظور از خاکبرداری همان گودبرداری است تا برای ساخت سازه به استانداردی که متخصص مشخص کرده است برسیم.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری خاکبرداری

 

نکاتی که در خاکبرداری باید بدانیم

خاکبرداری مرحله‌ای از ساخت‌وساز است که افراد برای رسیدن به هدف خود در تمامی پروژه‌ها لازم است که انجام شود. ازآنجایی‌که پی ساختمان با خاکبرداری و گودبرداری صحیح می‌تواند پاسخگو هدف ساخت ساختمان باشد. بنابراین با در نظر گرفتن نکات مهم در این کار می‌توان این مرحله از کار را به‌صورت اصولی و صحیح انجام داد. انجام عملیات خاکبرداری با توجه به مراحلی که در ادامه توضیح می‌دهیم می‌تواند با موفقیت و اصول موردتوجه انجام گیرد.

 

نقشه‌برداری صحیح

نقشه‌برداری اولین کاری است که در ساخت ساختمان لازم است که نقشه محل ساخت‌وساز ثبت شود چراکه در بسیاری از موارد نمی‌توان سطح زمین را به خوبی موردتوجه قرار داد و یا شیب‌ها و ناهمواری‌های سطحی آن را به‌دست آورد. بنابراین با نقشه‌برداری اصولی از زمین می‌توان درباره نوع زمین و آنچه که لازم است در مرحله خاک‌برداری به آن توجه شود اطلاعات لازم را به‌دست آورد و سپس اقدام به هر نوعی از فعالیت دراین‌باره کرد. نقشه‌برداری علمی و اصولی می‌تواند برخی از نکات جغرافیایی را به ما نشان دهد تا متناسب با آن اقدام به برخی فعالیت‌ها کنیم.

 

زمین ازنظر فنی و مهندسی بررسی شود

پس‌ازاینکه نقشه زمین برداشته شد لازم است که پروژه و ساخت ما در زمین مورد ارزیابی و بررسی قرار بگیرد و مشخص شود که آیا اهداف موردنظر قابل‌اجرا در این زمین هستند یا خیر. با بررسی‌ها می‌توان به میزان عمق مناسبی که برای ساختمان‌سازی در زمین نیاز است اطلاع پیدا کرد و همچنین در همین مرحله می‌توان دسترسی‌های محل را برای ساختمانی که قرار است در آن ساخته شود مورد ارزیابی قرار داد.

 

تایید سازه موردنظر

پس‌ازاینکه بررسی‌های لازم درباره چگونگی انجام پروژه انجام شد می‌توان با رعایت اصولی که افراد متخصص و فنی دراین‌باره تأیید کرده‌اند نسبت به ساخت سازه اقدام کرد و مراحل آماده‌سازی زمین و خاکبرداری را شروع کرد. در اولین مرحله از خاکبرداری لازم بود که درباره نحوه فعالیتی که قرار است در زمین انجام شود بررسی‌ها لازم انجام شود و به همین ترتیب لازم است که عملیات خاکبرداری با توجه به همین اصول و تأیید آن‌ها صورت بگیرد. بنابراین سازه موردنظر باید با نحوه خاکبرداری هماهنگ باشد.

 

درصورتی‌که شما نیاز به دریافت نمونه قرارداد پیمانکاری خاکبرداری دارید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلا خبره این مرکز در ارتباط باشید و از خدمات آن‌ها درجهت دریافت نمونه قرارداد پیمانکاری خاکبرداری استفاده نمایید:

دانلود قرارداد پیمانکاری خاکبرداری

 

پاک‌سازی منطقه موردنظر

پس‌ازاینکه محوطه با توجه به هدف پروژه تأیید می‌شود لازم است که زمین از هر نوعی از ناهمواری پاک شود و شیب‌ها و ناهمواری‌ها یکدست شود. در این مرحله به از بین بردن گیاهان و یا سایر مواردی که وجود دارد بپردازند تا بتوان به همان محیط یکدست که برای ساخت ساختمان لازم است دست پیدا کنیم. البته با توجه به مواردی که مهندسین و پیمانکار مشخص می‌کنند و ممکن است آن‌ها تصمیم بگیرند برخی از این ناهمواری‌ها حفظ شود.

 

نشانه‌گذاری برای خاکبرداری

برای ایجاد محدوده موردنظر از نشانه‌هایی استفاده می‌شود تا محدوده مشخص برای اندازه‌گیری میزان خاکبرداری مشخص شود. این نشانه معمولاً نیمه دائمی هستند و محل و میزان خاکبرداری را با توجه به آن‌ها تعیین می‌کنیم. تعیین این معیارها بر عهده مهندس ناظر و پیمانکار پروژه است که بتوانند این مرحله را درست و با رعایت استانداردها تعیین کنند.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری خاکبرداری

 

خاکبرداری زمین

برای خاکبرداری در بیشتر موارد به‌جز مواردی که سازه و یا ساختمان در ابعاد کوچک و مساحت کمی قرار است ساخته شود نیازمند ماشین‌آلات برای برداشت خاک و گودبرداری است. این مرحله از کار اهمیت بالایی دارد با توجه به مراحل قبلی میزان گودبرداری مشخص می‌شود و اینکه این مرحله از کار دقیقاً همان‌طور که لازم است دربیاید که افراد به خوبی از هدف کار مطلع باشند و پیمانکار نیز بر کار افراد نظارت کافی داشته باشد. پس از اینکه خاکبرداری انجام شد لازم است که اطراف زمین پر شود و تنها بخش‌هایی گودبرداری شده باشد که بر اساس نقشه و تأیید ناظرین مشخص شده‌اند.

 

بررسی خاک بعد از خاکبرداری

پس‌ازاینکه خاکبرداری انجام شد لازم است خاک دوباره بررسی شود چراکه برخی از جزییات ممکن است خاک را از سطحی که مشخص شده بود برای گودبرداری تغییر دهد و عمق خاک بیشتر و یا کمتر شود و یا اینکه پس از خاکبرداری خاک از استحکام کافی برخوردار نباشد بنابراین با بتن‌ریزی و یا برای استحکام خاک نرم با استفاده از کف‌پوش، می‌توان این موارد را حل نمود.

 

ایمنی در کار

تمام این موارد و مراحل می‌تواند به عملیات خاکبرداری کمک کند اما همانند همه پروژه‌های ساخت‌وساز لازم است که ایمنی کارگران حاضر در پروژه خاکبرداری حفظ شود. در صورت وجود امنیت لازم کار کارگران و کارکنان می‌تواند بسیار باکیفیت‌تر و با بازدهی بیشتری انجام شود. ایمنی کارکنان و کارگران حاضر در پروژه با توجه به توانایی‌های پیمانکار می‌تواند تغییر کند؛ چراکه وی وظیفه هدایت و رهبری یک پروژه را بر عهده می‌گیرد.

 

این مطلب ممکن است برای شما جالب باشد: نکات حقوقی قرارداد پیمانکاری خاک‌برداری را بدانیم!

 

چگونه یک پیمانکار برای عملیات خود انتخاب کنیم؟

پیمانکار کسی است که پس از دریافت اطلاعات پروژه به استخدام نیرو و رهبری کارگران دراین‌باره می‌پردازد. بنابراین در پروژه خاکبرداری زمین نیز لازم است  که با کسی قرارداد خاکبرداری منعقد گردد که دراین‌باره سابقه مطلوبی داشته باشد و بتواند که این مسیر را به خوبی رهبری و هدایت کند. پیمانکار باید بتواند تمامی مراحل کار را بررسی کند و کار کارگران و امنیت آن‌ها را تأمین کند. قرارداد پیمانکاری به این معناست که یک پیمانکار به‌تمامی مندرجات در قرارداد عمل کند و درباره نحوه عملکرد تیم پروژه بتواند درایت کافی را داشته باشد. بنابراین یک پیمانکار باید بتواند تمامی مراحل خاکبرداری و تجهیزات و نیروی انسانی که در این مرحله نیاز دارد را تأمین و هدایت کند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام پایانی

ممکن است که شما به‌عنوان یک کارفرما و یا یک پیمانکار پروژه فعالیت کنید یا اینکه تنها یک فرد سرمایه‌گذار برای فعالیت‌های ساختمانی باشید اما نکته‌ای که وجود دارد این است که برای انعقاد قرارداد پیمانکاری از افراد متخصص دراین‌باره کمک بگیرید. چرا که پی اولیه ساختمان و یا هر نوعی از سازه اهمیت بالایی دارد و لازم است که تمامی جوانب و مسائلی که ممکن است با آن روبرو شوید را در نظر بگیرید. بنابراین با دریافت نمونه قرارداد پیمانکاری خاکبرداری می‌توانید با افراد آگاه دراین‌باره مشورت کنید تا هم بتوانید نکات لازم در پروژه را رعایت کنید و هم پیمانکاری که انتخاب می‌کنید با پروژه شما همراهی‌های لازم را داشته باشد.

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت دریافت نمونه قرارداد پیمانکاری خاکبرداری از خدمات این مرکز استفاده کنید. درصورتی‌که این مطلب برای شما مفید بوده ست ما را از نظرات خود دراین‌باره مطلع سازید و همچنین می‌توانید با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد استفاده کنید

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه