این نکات کلی را درباره قرارداد اجاره در نظر داشته باشید!

4 سال پیش
تنظیم قرارداد اجاره

هنگامی‌که افراد درصدد اجاره نمودن اموال دیگری برمی‌آیند، لازم است که در نظر داشته باشند که اعتبار اجاره آن‌ها، وابسته به نحوه تنظیم قرارداد اجاره می‌باشد. به همین منظور، برای داشتن یک قرارداد اجاره مطابق با اصول حقوقی، لازم است به‌ تمامی موارد و نکاتی که می‌تواند در بهبود این قرارداد کمک‌کننده باشد، توجه کافی شود.

رعایت نکات حقوقی تنظیم قرارداد اجاره، تا حد زیادی از بروز مشکلات و اختلافات احتمالی میان موجر و مستأجر جلوگیری خواهد کرد. به همین ترتیب، ما در ادامه، در نظر داریم نکات کلی را که می‌تواند در تنظیم قرارداد اجاره تأثیر داشته باشد مرور کنیم. اگر شما به‌دنبال کسب اطلاعات در این باره هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

 

درصورتی‌که شما به‌دنبال تنظیم قرارداد اجاره هستید، می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان حقوقی و وکلای ما در این مرکز در تماس باشید و از خدمات آن‌ها جهت تنظیم قرارداد اجاره استفاده نمایید:

تنظیم سفارشی قرارداد اجاره

 

قرارداد اجاره به چه قراردادی گفته می‌شود؟

قرارداد اجاره به قراردادی گفته می‌شود که بین موجر و مستأجر تنظیم می‌گردد و به‌موجب آن، موجر مالکیت منافع مال خود را برای مدتی مشخص به مستأجر منتقل می‌کند.

به‌موجب قرارداد اجاره است که مشخص می‌شود طرفین قرارداد چه کسانی هستند، مورد اجاره چیست، حقوق و تکالیف طرفین نسبت به یکدیگر چیست و میزان اجاره‌بها چقدر است.

 

به شما پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را مطالعه کنید: همه آنچه لازم است درباره تنظیم قرارداد اجاره بدانید!

 

تنظیم قرارداد اجاره

 

مشخصات طرفین قرارداد در اجاره‌نامه

یکی از بخش‌های مهم در قرارداد اجاره، این است که مشخص شود که افرادی که به‌عنوان طرفین قرارداد قرار گرفته‌اند، چه کسانی هستند و اطلاعات و مشخصات آن‌ها در قرارداد قید شود. به همین منظور، لازم است که اطلاعات هویتی هریک از طرفین در قرارداد مشخص شود. از آنجایی که اجاره‌نامه می‌تواند از نظر قانونی و حقوقی مورد بررسی قرار بگیرد، لازم است افراد حقیقی و حقوقی از مدارک واقعی و بااصالت استفاده نمایند و این اطمینان حاصل شود که هیچ یک از افراد حاضر در قرارداد از مدارک جعلی استفاده ننموده‌اند.

 

مدت زمان قیدشده برای اجاره‌نامه

قرارداد اجاره، در ماهیت، یک قرارداد موقت است، به این معنا که لازم است در زمان تنظیم اجاره‌نامه، ابتدا و انتهای مدت قرارداد مشخص شود. به همین منظور، مستاجر با سررسید مدت زمان قیدشده در قرارداد اجاره، موظف است که ملک و یا مورد اجاره را به موجر تقدیم نماید. به همین منظور، درصورتی‌که هنگام تنظیم قرارداد شرایط مقرر در قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال 1376 رعایت شده باشد، تا یک هفته پس از موعد قیدشده در اجاره‌نامه مستأجر می‌بایست ملک و مورد اجاره را به موجر تحویل دهد.

به همین منظور، مدت زمان قیدشده در قرارداد، یکی از مواردی است که می‌تواند سبب بروز مشکلاتی بین طرفین گردد و لازم است که طرفین نسبت به این موضوع با یکدیگر به توافقاتی برسند و هر موردی را که می‌تواند این موضوع را تحت تأثیر قرار دهد با یکدیگر در میان بگذارند و در صورت توافق، آن را در قرارداد قید نمایند. هرگونه تأخیر از جانب مستأجر درخصوص عدم تخلیه و همچنین، درخواست تخلیه زودتر از موعد ازجانب موجر، می‌تواند از نظر قانونی مورد پیگیری قرار بگیرد.

 

تنظیم قرارداد اجاره

 

اجاره‌بهای قیدشده در اجاره‌نامه

مستأجر در ازای دریافت حق مالکیت موقت منافع مال مورد اجاره، موظف می‌شود در مواعد مشخص، که این مورد نیز با توافق طرفین تعیین می‌شود، مبلغی که با توافق هر دو طرف تعیین شده است را به موجر بپردازد. در تعیین میزان اجاره‌بها عوامل مختلفی می‌تواند تأثیرگذار باشد. نوع اموال و امکاناتی که می‌تواند برای افراد داشته باشد، سطح کیفیتی که مورد اجاره دارد و محل قرارگیری در مورد املاک، می‌تواند در نحوه تعیین اجاره تأثیرگذار باشد. آنچه که اهمیت دارد، این است که در صورت تأیید مبلغ اجاره‌بها و یا هر یک از شرایط دیگر در قرارداد اجاره، نمی‌توان تغییری در این مورد ایجاد کرد. به همین منظور، لازم است که مستأجر و موجر درباره میزان اجاره‌بها اطلاعات کافی را کسب کرده باشند.

 

شاید این مطلب برای شما مفید و جالب باشد: این نکات را برای تمدید قرارداد اجاره لازم است بدانیم!

 

این جزئیات را نیز برای تنظیم قرارداد اجاره در نظر داشته باشید

قرارداد، به توافقات دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی درخصوص موضوعی معین گفته می‌شود. به همین ترتیب، ذکر نکات و موارد ریز و جزئی نیز می‌تواند تعبیر متفاوتی را از حقوق و تکالبف طرفین نسبت به یکدیگر ارائه دهد. به‌علاوه اینکه برخی از جزئیات که در قرارداد قید می‌شود و مورد توجه طرفین قرار نمی‌گیرد، می‌تواند عاملی برای بروز اختلافات بین موجر و مستأجر گردد. به همین منظور، لازم است جزئیات بااهمیت در قرارداد ذکر شود و به همین ترتیب، از بروز اختلافات نیز تا حد زیادی جلوگیری شود. برای رسیدن به این نکته، لازم است که به مفاهیم و مواردی که در قرارداد به‌کار می‌رود توجه کافی مبذول شود و تا حد امکان، قرارداد قابل‌ فهم و شفاف تنظیم گردد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

به‌علاوه، لازم است شرایطی که برای نوع استفاده و نگهداری از مورد اجاره توسط موجر در نظر گرفته‌ شده است، مورد توجه قرار گیرد و همچنین، درخصوص شرایط مشخص برای بازپس‌گیری مبلغ رهن نیز توافقاتی صورت بگیرد. برای داشتن یک قرارداد صحیح و قانونی، بهتر است از رهانمایی افراد متخصص حوزه قراردادنویسی بهره برد.

فراموش نکنید که این مرکز جهت تنظیم قرارداد اجاره خدماتی برای شما در نظر گرفته است. درصورتی‌که شما از این مطلب استفاده نموده‌اید، در بخش نظرات دیدگاه خودتان را با ما در میان بگذارید. همچنین، می‌توانید برای استفاده از سایر مطالبی که وجود دارد، به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

2 دیدگاه