آیا با قوانین و مراحل واردات ایران آشنایی دارید؟

4 سال پیش
مشاوره واردات و صادرات

یکی از راه‌ها در در همه جوامع و در تمام زمان‌ها برای کسب مال و ثروت، تجارت بوده است. امروزه با تغییر شیوه روابط و ظهور ارتباطات قانون‌مند واردات و صادرات نیز درگیر قوانین و مراحلی شده است. افرادی که اقدام به واردات کالا به داخل کشور می‌کنند و قصد دارد که کسب و کار خود را وابسته به واردات کند، لازم است که این قوانین مربوطه را بدانند تا بتوانند واردات صحیح و قانونی را پیش ببرد. در ادامه شمارا با چگونگی و مراحل واردات در ایران آشنا خواهیم کرد.

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: برای واردات و صادرات میان ایران و ترکیه به چه اطلاعاتی احتیاج داریم؟

 

وارد کننده کالا چه کسی است؟

وارد کننده کالا شخص حقیقی یا حقوقی است. فرد اقدام کننده برای واردات کالا با توجه به مجوز های مربوطه برای این کار اقدام میکند. فرد وارد کننده کالا به داخل کشور علاوه بر اینکه بر قوانین و محدودیت‌های کشور خود می‌بایست واقف باشد، لازم است از قوانین و مقررات کشور مورد نظر برای دریافت کالا نیز مطلع باشد. اگر فردی بخواهد خود به وارد کردن کالا از کشورهای خارجی بپردازد لازم است که دارای کارت بازرگانی باشد. اگر یک واحد تولیدی قصد کند که به واردات کالا بپردازد می‌بایست دارای پروانه بهره برداری و یا پروانه تولید باشد.

این مطلب را بخوانید:کارت بازرگانی و شرایط دریافت آن

 

مشاوره واردات و صادرات

 

چه اشخاص و کالاهایی براساس قوانین نیاز به کارت بازرگانی ندارند؟

شرکت های تعاونی مرزنشین برای واردات کالاهای مود نیاز خانواده های ساکن در مرز طبق فهرست مربوطه و به مقدار تعیین شده واردات داشته باشند نیاز به تهیه کارت بازرگانی ندارند. همچنین ملوانان ایرانی که در شناورهایی بین سواحل ایران و سایر کشور ها تردد دارند و شاغل هستند برای وارد به داخل کشور نیاز به کارت بازرگانی ندارند.

افراد پیله‌ور در صورتی که کالایی را وارد کنند که مورد نیاز استان خود و استان‌های هم‌جوار باشد، در صورت ارائه کارت پیله‌وری نیاز به داشتن کارت بازرگانی ندارند . همین طور کارگران ایرانی که در خارج از ایران مشغول به کار هستند، در صورت داشتن کارنامه شغل از وزارت کار و امور اجتماعی نیاز به کارت بازرگانی ندارند.

و کالاهایی که ورود انها بدون کارت بازرگانی امکان پذیر است، به تشخیص اداره گمرک کالاهایی هستند که برای فروش نیست. همچنین کالاهایی که مسافری باشند و یا کالاهایی از طریق پست وارد کشور می‌شوند. کتب و نشریات داخلی در صورت خروج از کشور نیز نیاز به کارت بازرگانی جهت صدور ندارند.

جهت دریافت مشاوره حقوقی واردات و صادرات از وکلا پایه یک و کارشناسان خبره در این بخش به لینک زیر مراجعه فرمایید:

دریافت مشاوره واردات و صادرات

 

مراحلی که برای واردات کالا می‌بایست طی کنیم چیست؟

 

۱-شناخت کالای هدف

لازم است پیش از ورود کالا و خرید ان کالا به خوبی بررسی شده و بازار فروش آن و میزان کسب سود از آن را مورد تحلیل قرار داد.

 

۲-شناخت تولید کننده کالا

منطقی ترین و بهترین کار برای واردات از کشور خارجی همکاری با شرکت های معتبر می‌باشد تا با سود قطعی و ریسک کمتر وارد معامله شویم و خطر کلاهبرداری را به حداقل رساند.

 

۳-بررسی فیزیکی کالا

بهتر است که فردی اقدام به واردات کرده است در یک یا چند مرحله شخصا بدون اهداف تجاری به خرید کالا اقدام کرده و از نظر فیزیکی و کیفیت آن را مورد بررسی قرار دهد.

 

۴-برآورد زمانی در کار

پس از یک بار خرید کالا می‌توان اهداف خود را تعیین کرده و مراحل و شرایط را طبق برنامه ریزی به پیش برد.

 

۵- تماس با تامین کننده کالا

پس از بررسی ها و سبک و سنگین کردن کار مورد نظر در صورت صلاح‌دید شرایط می‌توان با تامین کننده تماس گرفت و فهرستی از قیمت ها و شرایط را دریافت کرد.

 

۶-مراجعه به گمرک و طی کردن مراحل قانونی

با آگاهی خود فرد و یا یکی از شرکا از قوانین و مقررات کارهای گمرکی می‌توان مراحل را سریع‌تر پیش برد.

 

۷-داشتن کارت بازرگانی

مشاوره واردات و صادرات

 

۸- دریافت مجوزهای مربوطه

برای واردات کالا لازم است که چند مجوز دریافت شود. یکی از مجوز ها ایران کد است؛ این کد برای وارد کردن تمامی کالاها و خدمات ضروری است. این مجوز شامل یک کد شانزده رقمی یکتا می‌باشد در آن نوع کلا وارداتی مشخص خواهد شد.

 

۹- پرداخت مبلغ به تولیدی خارجی

 

۱۰- تولید کالا مورد نظر

پس از تولید کالا و آماده شدن آن برای صدور به محل مورد نظر با فرد تماس گرفته خواهد شد.

 

۱۱-ترخیص کالا

 

۱۲-ثبت اظهار نامه برای ترخیص کالا

در سیستم الکترونیکی گمرک میتوان برای ترخیص کالا مورد نظر در فرمی اطلاعات مربوط به کالا کالا را ارائه کرد و پس از پر کردن این اطلاعات کد کوتاژ را دریافت کردد.

 

۱۳-بررسی کالا

 

۱۴-پرداخت مالیات و عوارض

پس از اینکه نوع کالا وارداتی مشخص شد و مورد تایید اداره گمرک قرار گرفت با توجه به نوع آن بر آن عوارض و مالیات اعمال خواهد شد.

 

۱۵-پرداخت هزینه ترخیص

به دلیل انبار کالا و در بر داشتن هزینه هایی برای دولت در ازا نگهداری کالا از فرد وارد کننده مبلغی دریافت شده و همچنینن پنج درصد از ارزش کالا مشمول هزینه های گمرکی خواهد شد؛ که می‌تواند با توجه به کالا مورد نظر فرد متفاوت باشد.

 

۱۶-دریافت کالا

پس از دریافت کالا دیگر تمامی هزینه ها و مسئولیت ها برعهده فرد وارد کننده خواهد بود.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن آخر

پس از واردات کالا به ایران مابقی مراحل مورد انتظار باید پیگیری کرد و به پیش برد بدیهی است که طی دفعات متوالی این فرایند با سهولت و سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.

در صورتی‌که از این مطلب استفاده کردید ما را از نظرات خود مطلع سازید و می‌توانید با مراجعه به بلاگ لامینگو از دیگر مطالب استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه