صفر تا صد معرفی شغل خیاطی

3 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام خیاط

شغل خیاطی پیش از اینکه یک هنر ارزنده قلمداد شود، در تاریخ تمدن بشری از مشاغل دیرینه به‌شمار می‌رود. انسان‌ها در آغاز ابزارآلات ابتدایی را برای دوزندگی به‌ کار می‌بردند؛ اما پس از انقلاب صنعتی چرخ خیاطی وارد صنعت خیاطی شد. خیاطان بر‌اساس سفارش‌های تقاضاکنندگان اقدام به دوخت انواع لباس، پرده و … می‌کنند و غالباً به‌شکل تمام‌وقت مشغول به کار هستند و در مناسبت‌های متفاوت، امکان افزایش ساعات کاری ایشان وجود دارد. برای استخدام در صنعت خیاطی، بسترهای گوناگونی فراهم است. چنانچه شما نیز قصد ورود به این صنعت و همکاری با ارائه‌کنندگان خدمات خیاطی را داشته باشید، می‌توانید نمونه قرارداد استخدام خیاط که توسط کارشناسان حقوقی لامینگو تنظیم شده است، دریافت نمایید.

دریافت نمونه قرارداد استخدام خیاط

 

چگونه می‌توان مهارت‌های لازم در شغل خیاطی را کسب کرد؟

چنانچه علاقه‌مندان این شغل، قصد آموزش تخصصی داشته باشند، می‌توانند در مدارس فنی‌ و حرفه‌ای در رشته طراحی دوخت تحصیل کنند و تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه ادامه دهند. همچنین ثبت‌نام در آموزشگاه‌ها و نزد مدرسان خصوصی جهت یادگیری اصول خیاطی امکان‌پذیر است. یک خیاط باید مهارت‌هایی همچون شناخت انواع پارچه، انواع دوخت‌و‌دوز، نظم و مدیریت زمان، برش الگو و ارتباطات اجتماعی مناسب داشته باشد.

 

کسب مهارت در خیاطی چه میزان زمان لازم دارد؟

موفقیت در یادگیری خیاطی ارتباط مستقیمی با میزان علاقه، استعداد، نوع آموزش، نحوه تدریس مربی، میزان فعالیت و پشتکار هنرجو دارد. کسب تجربه در طول زمان از دیگر عوامل موفقیت در این زمینه می‌باشد. پس از کسب مهارت در خیاطی می‌توان از این هنر جهت اشتغال بهره برد و در مراکز گوناگون به کار مشغول شد.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: همه چیز درمورد نمونه قرارداد استخدام خیاط و نکات حقوقی آن

 

وسایل مورد نیاز برای شغل خیاطی چیست؟

لازم است هنرجویان جهت شروع آموزش در خیاطی ابزارآلات مرتبط با آن را تهیه نمایند. این وسایل عبارت‌اند از:

کاغذ الگو، قیچی پارچه، صابون، خط‌کش بلند، گچ، نخ، کاربن خیاطی، رولت و … .

بدیهی است خیاطانی که به‌‌طور مستقل مشغول به کار هستند، شخصاً باید ابزار مورد نیاز را تهیه کنند؛ لیکن در‌صورتی‌که فعالیت خیاطی در مراکز تولیدی و تحت استخدام کارفرما باشد، این ابزارآلات در محیط کار فراهم است و ایشان موظف به دوخت‌ودوز و انجام سفارشات در موعد مقرر خواهند بود.

 

وضعیت استخدام در شغل خیاطی چگونه است؟

در صنعت خیاطی همچون سایر مشاغل، شیوه‌های گوناگونی برای استخدام وجود دارد. زمینه اشتغال ارا‌ئه‌کنندگان خدمات خیاطی در کارگاه‌های تولیدی و شرکت‌های تولید پوشاک و طراحی مد و لباس وجود دارد. در هنگام استخدام ضرورت دارد قراردادی مکتوب میان کارفرما و خیاط تنظیم شود. جهت تضمین حقوق طرفین، کارشناسان حقوقی لامینگو می‌توانند با تنظیم قرارداد سفارشی استخدام به شما کمک کنند. همچنین می‌توانید از نمونه قرارداد استخدام خیاط در بانک قرارداد لامینگو استفاده نمایید.

 

نمونه قرارداد استخدام خیاط

 

فرصت شغلی در شغل خیاطی چگونه است؟

جهت اشتغال در صنعت خیاطی بسترهای مختلفی وجود دارد. با آموزش مهارت خیاطی، می‌توان در مزون‌های لباس، کارگاه‌های خیاطی، شرکت‌های تولیدی و طراحی لباس استخدام شد. همچنین با برخورداری از مهارت و سرمایه لازم، خیاطان می‌توانند در زمینه کارآفرینی گام‌های مثبتی بردارند و علاوه‌بر استقلال شغلی، زمینه استخدام نیروی انسانی را در محل فعالیت خویش فراهم کنند. علاقه‌مندان به حوزه تدریس خیاطی، می‌توانند با گذراندن دوره‌های مربی‌گری و اخذ مجوز از وزارت کار اقدام به تأسیس آموزشگاه خیاطی نمایند و به‌عنوان مدرس فعالیت کنند.

 

درآمدزایی خیاطی چگونه است؟

تجربه، مهارت، نوع فعالیت دوزندگی، شهرت، سابقه کار و شهر محل فعالیت از‌جمله عوامل تأثیرگذار بر میزان درآمد فعالان این عرصه می‌باشد.

در صنعت پوشاک، میزان تقاضا از سوی مصرف‌کنندگان رو به افزایش بوده است و زمینه اشتغال برای خیاطان همواره در جامعه فراهم است. میزان درآمد متأثر از میزان مهارت، تجربه و نوع فعالیت می‌باشد. عامل مؤثر دیگر محیط فعالیت است؛ بنابراین یک خیاط که در سطح صنعتی و گسترده فعالیت می‌کند، میزان درآمد بیشتری نسبت به خیاط ذیگر در کارگاه‌ خیاطی خواهد داشت.

آنچه نباید از نظر دور بماند، انعقاد یک قرارداد همکاری اصولی و مطمئن است. نمونه قرارداد استخدام خیاط لامینگو، می‌تواند یک الگوی قراردادی مناسب برای شما باشد.

 

زمینه‌های فعالیت در شغل خیاطی

پس از کسب مهارت، زمینه‌های گسترده اشتغال برای متقاضیان در این حرفه فراهم است. خیاطی دارای شاخه‌های متعددی همچون خیاطی پوشاک بچه‌گانه، زنانه، مردانه و لوازم خانگی ازجمله رومیزی، رویه‌دوزی مبل، پرده و … است. هرکدام از این شاخه‌ها، دارای بخش‌های مختلفی است. به‌عنوان مثال، در زمینه تولد لباس زنانه می‌توان به خیاطی در زمینه دوخت لباس عروس، مانتو و پیراهن مجلسی اشاره کرد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر

ما در این مطلب به معرفی اجمالی شغل خیاطی پرداختیم. صنعت خیاطی از جمله صنایع ارزشمند و درآمدزا می‌باشد. فعالان در این حوزه می‌توانند به‌طور مستقل یا در مراکز تولیدی و آموزشی اشتغال داشته باشند. در کارگاه‌های خیاطی و شرکت‌های تولیدی همواره بهره‌مندی از مهارت خیاطان ضرورت دارد. در این راستا، کارفرمایان اقدام به استخدام ارائه‌کنندگان خدمات خیاطی می‌نمایند. در این موارد تنظیم قرارداد بسیار ضرورت دارد تا حقوق هریک از ایشان تضمین شود. پلتفرم هوشمند لامینگو یکی از مراکزی است که با بهره‌مندی از بهترین مشاوران و کارشناسان حوزه قراردادی به شما با تنظیم نمونه قرارداد استخدام خیاط کمک می‌کند.

چنانچه این مطلب را مطالعه کرده‌اید، می‌توانید سؤالات و نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما از نظرات و پیشنهادات شما در راستای بهبود خدمت‌رسانی استفاده خواهند کرد. لازم به ذکر است در صورت علاقه به کسب اطلاعات بیشتر، به مطالب حقوقی به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا زرپایان

دیدگاه شما

یک دیدگاه