نحوه‌ی ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها

با توجه به قانون تجارت، شرکت‌ها با توجه به نوع فعالیت، شراکت و اهدافشان دارای انواع مختلفی هستند که شامل، شرکت سهامی که خود به دو دسته عام و خاص تقسیم می‌شود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط سهامی و یا غیر سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی و همچنین شرکت با مسئولیت محدود می‌شوند. گاهی ممکن است بعد از فراهم آمدن تمامی شرایط لازم و ایجاد شرکت بنا به دلایل مختلفی شرکا تصمیم به ایجاد تغییراتی در شرکت بگیرند. این تغییرات نیازمند دانستن شرایط و نکات حقوقی خاصی است. مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها می‌تواند تضمینی برای پیشبرد قانونی و اطمینان‌بخش ثبت تغییرات در انواع شرکت‌ها باشد، که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.

 

تعریف شرکت با مسئولیت محدود

با توجه به تعریفی که ماده ۹۴ قانون تجارت از این شرکت  ارائه می‌دهد، شرکت با مسئولیت محدود متشکل از حداقل دو شریک خواهد بود که برای اهداف تجاری دست به مشارکت و ایجاد شرکت خواهند زد. در شرکت با مسئولیت محدود هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم‌شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت خواهند بود. همچنین باید دقت داشت که این شرکت زمانی تشکیل می‌شود که سرمایه نقدی به‌صورت کامل تأدیه گردد و همچنین سهم‌الشراکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم بشود.

 

ماده ۹۴ قانون تجارت : شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به‌سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد – فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.

 

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها

 

تغییر در شرکت با مسئولیت محدود شامل چه مواردی می‌شود؟

گاهی پیش می‌آید که شرکا بنا به دلایلی احساس نیاز به ایجاد تغییراتی در شرکت با مسئولیت محدود می‌کنند. این تغییرات ممکن است در زمینه‌های مختلفی صورت بگیرد که نیازمند مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها است.

این تغییرات مطابق قانون تجارت شامل موارد زیر می‌شود:

۱) گاهی ممکن است بنا به دلایل مختلفی شرکا قصد تغییر نام شرکت را داشته باشند.
۲) گاهی شرکا قصد تغییر محل و آدرس شرکت را دارند.
۳) تغییر موضوع شرکت نیز از دیگر موارد تغییر در رابطه با یک شرکت با مسئولیت محدود است.
۴) نقل‌وانتقال سهم‌الشراکه شرکا
۵) افزایش سرمایه شرکت با ورود شریک یا شرکا جدید
۶) افزایش سرمایه شرکت بدون ورود شریک یا شرکا جدید
۷) کاهش سرمایه شرکت بدون خروج شریک
۸) کاهش سرمایه شرکت با خروج شریک
۹) با توجه به ماده ۱۱۱ قانون تجارت تغییرات و اصلاح مواد اساسنامه نیز با اکثریت عددی شرکا امکان‌پذیر خواهد بود.

 

این مطلب را بخوانید: همه چیز درباره شرکت با مسئولیت محدود

 

مراحل مشترک برای ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود

برای ایجاد انواع تغییرات در شرکت علاوه بر قصد و رضایت شرکا یکسری مراحل و شرایط خاصی نیز لازم است که می‌باید آنها را به‌درستی رعایت کرد. برخی از این مراحل به‌طورکلی برای ایجاد هر تغییری لازم است و از طرفی با توجه به نوع و موضوع موردنظر برای تغییر یکسری شرایط خاصی وجود دارد و درنتیجه آن مراحل مخصوص به خود را باید طی کند.

 

۱) تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده :

با استناد به مواد مرتبط با شرکت با مسئولیت محدود در قانون تجارت، برای ایجاد تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود ابتدا تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده امری ضروری به نظر می‌رسد.

۲) تنظیم صورت‌جلسه :

برای ایجاد هر تغییری در شرکت با مسئولیت محدود تنظیم صورت‌جلسه‌ای مخصوص برای آن تغییر امری واجب خواهد بود. این صورت‌جلسه علاوه بر مشخص نمودن حوزه تغییر موجب تسهیل روند تغییر و پیشبرد قانونی آن نیز خواهد شد.

 

مراحل خاص ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود

۱) تغییر در نام شرکت بامسئولیت محدود

اگر شرکا تصمیم بر تغییر نام شرکت داشته باشند ابتدا دست به تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده بزنند و اگر مجمع با اکثریت شرکا تشکیل بشود تشریفات دعوت مجمع می‌باید مطابق با اساسنامه و قانون تجارت اجرا بشود. از طرفی همان‌طور که بیان شد صورت‌جلسه‌ای نیز باید تنظیم گردد که ذیل آن می‌باید تمامی شرکا دست به امضا همراه با ذکر میزان سهم‌الشراکه خود بزنند. بعد از گذراندن این مراحل باید درخواست تغییر نام شرکت در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها به نشانی http://sherkat.ssaa.ir اعلام و ثبت گردد. در صورت پذیرش این تغییر توسط اداره ثبت شرکت‌ها مدارک موردنیاز باید به آدرس اعلام‌شده از طرف این اداره ارسال گردد. در آخر نیز پس از موافقت نهایی ذیل دفاتر ثبت باید امضاءشده و ثبت آگهی صورت گیرد.

 

۲) تغییر محل یا آدرس شرکت بامسئولیت محدود

پس از تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده و تنظیم صورت‌جلسه، حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ تشکیل مجمع توسط شرکا یا وکیل رسمی شرکت صورت‌جلسه تنظیمی باید به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل داده شود و نسبت به ثبت آن اقدام بشود. باید توجه داشت که با استناد به ماده ۱۰۹ قانون تجارت چنانچه تعداد شرکا ۱۲ نفر یا بیشتر باشد تشکیل هیئت نظار ضروری و همچنین امضای آنها در ذیل صورت‌جلسه نیز لازم است.

 

۳) تغییر موضوع شرکت بامسئولیت محدود

گاهی پیش می‌آید که شرکا تصمیم به تغییر موضوع شرکت، می‌گیرند که درنتیجه پس از تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده و همچنین در صورت وجود بیش از ۱۲ شریک پس از تشکیل هیئت نظار، شرکا دست به تنظیم صورت‌جلسه مخصوص در رابطه با تغییر موضوع شرکت می‌زنند. بعد از اتمام این مراحل نیاز به مراجعه به اداره ثبت شرکت‌ها یا سامانه مخصوص آن برای دریافت مجوزهای لازم در این رابطه است. پس‌ازآن استعلام مربوطه می‌باید به مرجع ذی‌صلاح ارائه گردد. پاسخ استعلام در مهلت مقرر دریافت و سپس به اداره ثبت تحویل و صورت‌جلسه گردد. درنهایت نیز دفاتر ثبت بعد از تحویل مدارک توسط متقاضی می‌باید امضا بشود.

در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی در این خصوص، وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو آماده پاسخگویی می‌باشند.

دریافت مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها

 

۴) نقل‌وانتقال سهم الشراکه شرکا

از دیگر تغییرات شرکت با مسئولیت محدود، بحث نقل‌وانتقال سهم‌الشراکه شرکا است. برای این نوع تغییر علاوه بر تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده و تنظیم صورت‌جلسه‌ای همراه با امضای کلیه شرکایی که سهم‌الشراکه خود را منتقل نموده‌اند و همچنین کسانی که به‌تازگی وارد شرکت شده‌اند. همچنین باید توجه داشت که با استناد به قانون تجارت انتقال سهم‌الشراکه باید به‌موجب سند رسمی انجام بشود.

 

۵) افزایش سرمایه شرکت با ورود شریک یا شرکا جدید

با توجه به اینکه با ورود شرکا جدید سرمایه شرکت نیز افزایش می‌یابد درنتیجه باید تشریفات خاصی نیز برای این امر طی شود، که شامل تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده، تنظیم صورت‌جلسه مخصوص و سپس تسلیم فتوکپی شناسنامه شرکای جدیدالورود به اداره ثبت شرکت‌ها و امضای دفاتر مخصوص آن خواهد بود.

 

۶) افزایش سرمایه شرکت بدون ورود شریک یا شرکا جدید

افزایش سرمایه شرکت می‌تواند از طریق شرکای حاضر شرکت صورت گیرد و لزوماً نیاز به ورود شرکای جدید نخواهد داشت. درنتیجه مراحل این تغییر مانند سایر تغییرات شرکت مستلزم امضا و تقدیم صورت‌جلسه به اداره ثبت شرکت‌ها خواهد بود.

 

۷) کاهش سرمایه شرکت بدون خروج شریک

تغییر در سرمایه شرکت همیشه در رابطه با افزایش آن نیست و گاهی به‌صورت کاهش آن خواهد بود، که این کاهش می‌تواند به دو طریق یکی بدون خروج شریک و دیگری همراه با خروج شریک صورت گیرد.

 

۸) کاهش سرمایه شرکت با خروج شریک

در رابطه با کاهش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل خواهد شد و سپس باید صورت‌جلسه‌ی مخصوص برای کاهش سرمایه تنظیم شود و سپس هر شریک با توجه به میزان سهم‌الشراکه ی خود می‌باید آن را امضا کند. از طرفی باید توجه داشت درصورتی‌که شرکایی که از شرکت خارج می‌شوند از اعضای هیئت مدیره باشند باید صورت‌جلسه‌ای مجزا برای تکمیل اعضای هیئت مدیره تنظیم گردد. درنهایت نیز شرکایی که از شرکت خارج می‌شوند باید کارت شناسایی خود را به اداره‌ی ثبت شرکت‌ها تسلیم و دفاتر ثبت را امضا کنند.

 

۹) تغییر و اصلاح مواد اساسنامه شرکت

از اساسی‌ترین تغییرات در یک شرکت با مسئولیت محدود، تغییر و اصلاح مواد اساسنامه شرکت است. در درجه اول تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه با عنوان تغییر و اصلاح مواد اساس نامه ضروری خواهد بود، همچنین باید توجه داشت که درصورتیکه تعداد شرکا ۱۲ نفر یا بیشتر باشد شرکا باید اقدام به تشکیل هیءت نظار و در نهایت نام و امضای آنها باید در صورت جلسه درج گردد.

 

مشاوره حقوقی ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود

با توجه به اینکه ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود نیازمند تسلط کافی بر قانون تجارت و همچنین قواعد و مقررات خاص شرکت‌ها است درنتیجه برای ایجاد و ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود شایسته است که از تجربه و راهنمایی مشاوران حقوقی متخصص در این زمینه استفاده شود. شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت لامینگو، از مشاوره کارشناسان متخصص و مجرب حقوقی لامینگو درزمینه ثبت تغییرات در شرکت‌ها استفاده کنید.

 

نظرات و پرسش‌های خود را با ما در میان بگذارید و مطالعه سایر مطالب بلاگ لامینگو را از دست ندهید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید                کانال تلگرام لامینگو

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه