نحوه ثبت تغییرات در شرکت تعاونی به چه صورت است؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها یکی از خدمات رایج مؤسسات حقوقی است. هر شرکتی بعد از ثبت و رسیدن به یک جایگاه مشخص، برای پیشرفت بیشتر نیاز به ایجاد تغییراتی دارد. این تغییرات شامل موارد مختلفی است و نیاز به ثبت قانونی دارد. اگر شما هم از اعضای شرکت‌های تعاونی هستید و قصد آشنایی با نحوه ثبت تغییرات شرکت تعاونی را دارید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

 

شرکت تعاونی چیست؟

شرکت تعاونی نوعی از شرکت‌های تجاری است. شرکت تعاونی متشکل از اعضای حقیقی یا حقوقی است که برای رسیدن به هدف خاصی با هم همکاری می‌نمایند. هدف اصلی این شرکت‌ها بهبودی وضع اقتصادی و اجتماعی و افزایش رفاه اعضا از طریق رفع نیازهای مخصوص آن‌ها است. این شرکت‌ها حداقل 7 نفر عضو دارند و در زمینه امور تولید و توزیع، هم‌سو با اهداف مطرح‌شده در قانون بخش تعاونی می‌کنند.

 

اساسنامه شرکت‌ تعاونی‌ باید شامل چه مواردی باشد؟

بر اساس ماده 5 قانون بخش تعاونی، لازم است اساسنامه شرکت‌های تعاونی شامل این نکات باشد: نام با قید کلمه تعاونی، هدف، موضوع، نوع، حوزه عملیات، مدت، مرکز اصلی عملیات و نشانی، میزان سرمایه، مقررات مربوط به عضو، ارکان، ‌مقررات مالی و کار، انحلال و تصفیه. اساسنامه شرکت تعاونی هنگام تأسیس، از سوی وزارت تعاون، در اختیار هیأت مؤسس قرار می‌گیرد.

این مطلب را بخوانید: مشاوره حقوقی تغییرات شرکت ها: صفر تا صد ثبت و تغییر در شرکت سهامی خاص

 

ارکان تشکیلات شرکت‌های تعاونی چیست؟

مجمع عمومی، هیأت مدیره و بازرس سه رکن اصلی هر شرکت تعاونی است. مجمع عمومی دو نوع است: مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده.

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها

 

ارتباط مجمع عمومی فوق‌العاده با تغییرات در شرکت تعاونی چیست؟

بر اساس ماده 35 قانون بخش تعاونی، مجمع عمومی فوق‌العاده به این دلایل تشکیل می‌شود:

1 تغییر مواد در اساسنامه (‌در حدود قانون مذکور)

2. تصمیم‌گیری نسبت به عزل یا قبول استعفای هیأت‌مدیره

3. انحلال یا ادغام شرکت تعاونی

بنابراین مرجع تصمیم‌گیری درباره انواع تغییرات اختیاری یا اجباری در شرکت‌های تعاونی مجمع عمومی فوق‌العاده است.

اگر تصمیم دارید از جزییات نحوه ثبت تغییرات شرکت تعاونی آگاه شوید، از تیم لامینگو دریافت مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها را درخواست نمایید.

دریافت مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها

 

تغییرات در شرکت‌ تعاونی در چه زمینه‌هایی است؟

تغییر نام یا آدرس، الحاق به موضوع، تغییر موضوع ، نقل و انتقال سهام، ورود یا خروج شریک، تعیین سمت‌ها، تغییر حق امضاء، تعیین اعضای هیأت مدیره، افزایش یا کاهش سرمایه، ادغام یا انحلال شرکت‌های تعاونی.

 

موارد غیرقابل تغییر در اساسنامه شرکت‌های تعاونی چیست؟

مواردی که تغییر آن‌ها در مجمع عمومی فوق‌العاده جایز نیست شامل ایجاد تغییر در حق رأی اعضا، بی نام بودن سهام، مقدار حداقل و حداکثری ذخایر قانونی و مواردی که تصریح قانونی در مورد آن‌ها وجود دارد، است.

این مطلب را بخوانید: چگونه یک شراکت کسب و کاری موفق داشته باشیم؟

 

مرجع رسیدگی به تغییرات شرکت‌ تعاونی کجاست؟

تغییرات شرکت‌های تعاونی را باید وزارت تعاون تأیید نماید. در مورد تغییرات شرکت‌های تعاونی، اداره ثبت و تعاون باید در هماهنگی کامل باشند و تغییرات طبق ضوابط این دو مجموعه صورت گیرد.

 

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها

 

مراحل ثبت تغییرات شرکت تعاونی چیست؟

1- تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده اولین قدم برای مطرح نمودن مواردی است که نیاز به تغییر دارند. سپس باید صورتجلسه امضاء‌شده توسط اعضا که شامل تصمیمات نهایی این مجمع است، تنطیم ‌گردد. اگر شرکت بخواهد همزمان در چند مورد تغییر ایجاد کند باید برای هر کدام به‌طور مجزا صورتجلسه تنظیم نماید.

2- لازم است در سامانه ثبت شرکت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اطلاعات شرکت، نوع شرکت، شماره ثبت، اطلاعات متقاضی تغییرات، تصمیمات گرفته‌شده، اسامی حاضرین و مدارک شناسایی آن‌ها، نوع ارتباط اعضا با شرکت و همچنین صورتجلسه تغییرات ثبت گردد. راهنمای جامع ثبت تغییرات را از اینجا دریافت نمایید.

3- سپس باید مدارک شناسایی و صورتجلسه امضاءشده توسط اعضا، به اداره پست به نشانی اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شود. متن صورتجلسه‌ای که در سامانه ثبت شرکت تایپ شده است باید دقیقاً با متن صورتجلسه‌ای که به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شده، مطابقت داشته باشد.

4- بعد از بررسی درخواست در سامانه، لازم است به‌طور حضوری به واحد ثبت شرکت‌‌ها مراجعه شود. همچنین باید هزینه‌های قانونی تعیین‌شده برای دریافت آگهی ثبت تغییرات شرکت تعاونی پرداخت گردد.

5- هزینه‌های مربوط به انتشار آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار باید به‌طور آنلاین از سایت روزنامه رسمی کشور پرداخت شود.

6- بعد از 5 روز کاری، آگهی تغییرات شرکت تعاونی صادرشده توسط اداره ثبت شرکت‌ها در روزنامه‌ رسمی منتشر می‌گردد.

7- استعلام آگهی تغییرات شرکت تعاونی از طریق سایت روزنامه رسمی کشور امکان‌پذیر است.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

چرا برای آگاهی از نحوه ثبت تغییرات در شرکت تعاونی نیاز به دریافت مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها است؟

شرکت‌های تعاونی جزء فراوان‌ترین شرکت‌های تجاری است. با گسترش روزافزون فعالیت این شرکت‌ها نیاز به ایجاد تغییرات در حوزه‌های مختلف احساس خواهد شد. ثبت تغییرات شرکت تعاونی، بسته به نوع تغییر، دارای جزییات قانونی است که آگاهی از آن‌ها منوط به بهره‌گیری از دانش افراد متخصص در این حوزه است. تلاش تیم حقوقی لامینگو این است که با ارائه مشاوره حقوقی تغییرات شرکت‌ها، پاسخگوی این نیاز باشد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم همین امروز برای دریافت مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.

نظرات و پرسش‌های خود را پیرامون این مطلب با ما در میان بگذارید و مطالعه سایر مطالب بلاگ لامینگو را از دست ندهید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مریم زارع

دیدگاه شما

بدون دیدگاه