نحوه دریافت کد اقتصادی برای شرکت

2 سال پیش
مشاوره حقوقی کد اقتصادی

به‌منظور اخذ مالیات و نظارت بر فعالیت‌های تجاری و اقتصادی، دولت‌ها شیوه‌هایی را طراحی می‌کنند که به‌وسیله آن بتوانند عملکرد فعالان را در این حوزه تحت نظر داشته و رصد نمایند تا به‌این‌ترتیب از فرار مالیاتی، قاچاق کالا و سایر تخلفات در این حوزه جلوگیری کنند. در کشور ما نیز در راستای تحقق اهداف طرح جامع مالیاتی، سازمان امور مالیاتی سازوکاری به نام کد اقتصادی را تعریف کرده است تا به این شیوه بتواند تمامی فعالیت‌های اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی را در کشور رصد کند. بر اساس این قانون، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که به هر نحوی در حوزه تجارت و اقتصاد فعالیت دارند، باید نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام نمایند. به همین دلیل، در ادامه این مقاله قصد داریم مشاوره حقوقی کد اقتصادی برای اشخاصی که قصد فعالیت در این حوزه دارند ارائه نماییم.

برای دریافت راهنمایی و مشاوره حقوقی در این زمینه، می‌توانید از مؤسسات حقوقی کمک بگیرید. یکی از معتبرترین و جامع‌ترین پلتفرم‌های حقوقی، لامینگو است که اطلاعات مفید و کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار می‌دهد. برای دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی از لامینگو، بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی

 

کد اقتصادی چیست؟

بر اساس قانون وضع‌شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، تمامی افراد حقیقی (دارای پروانه کسب) و اشخاص حقوقی (شرکت‌های ثبت‌شده) موظف هستند برای فعالیت اقتصادی و تجاری در کشور نسبت به دریافت کد اقتصادی از این سازمان اقدام کنند. بر اساس این قانون، این اشخاص در مدت حداکثر 60 روز از پس از اخذ پروانه کسب یا ثبت شرکت مهلت دارند با مراجعه به سازمان امور مالیاتی، درخواست اخذ کد اقتصادی را ارائه داده و نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

کد اقتصادی یک شماره منحصربه‌فرد و 12رقمی است که به هر شخص حقیقی یا حقوقی فعال در حوزه اقتصادی تعلق می‌گیرد. متولی صدور این کد برای اشخاص، سازمان امور مالیاتی است که به‌منظور رصد و شناسایی فعالان این حوزه اقدام به صدور این کد می‌کند. درواقع این کد 12رقمی به‌نوعی معرف شرکت‌ها و کسب‌وکارها در سازمان امور مالیاتی است.

 

حتماً بخوانید: همه چیز درمورد کد اقتصادی!

 

اهمیت دریافت کد

اشخاص حقیقی یا حقوقی که اقدام به دریافت کد اقتصادی نکرده باشند، پرونده مالیاتی برای آن‌ها تشکیل نشده و ازاین‌رو، روند مالیاتی آن‌ها با مشکل روبرو خواهد شد. همچنین، این شرکت‌ها و کسب‌وکارها در صورت عدم دریافت این کد، متخلف شناخته شده و ارائه خدمات توسط آن‌ها غیرقانونی به حساب می‌آید.

اشخاص حقیقی و حقوقی که مکلف به دریافت کد اقتصادی هستند، به شرح زیر است:

  1. کلیه اشخاص حقوقی (شرکت‌ها) که در زمینه تولید، مونتاژ، صادرات و واردات کالا، خریدوفروش و ارائه خدمات مشغول هستند.
  2. کلیه اشخاص حقیقی (کسب‌وکارها) که در زمینه تولید، مونتاژ، صادرات و واردات کالا، خریدوفروش و ارائه خدمات مشغول هستند.

بر این اساس، اشخاص حقیقی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکار دارند، باید ابتدا از اصناف و مراجع مربوطه پروانه کسب دریافت کنند و پس از تعیین محل فعالیت تجاری و اقتصادی خود تا حداکثر 2 ماه پس از دریافت پروانه کسب، برای دریافت کد اقتصادی اقدام کنند.

اشخاص حقوقی نیز باید ابتدا با مراجعه به اداره ثبت، نسبت به ثبت شرکت خود اقدام نمایند و تا حداکثر 2 ماه پس از ثبت شرکت، به سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و ضمن تشکیل پرونده مالیاتی، برای دریافت کد اقتصادی اقدام کنند.

اشخاص حقیقی و حقوقی که مکلف به دریافت کد اقتصادی نیستند به شرح زیر است:

  • کلیه مساجد و تکایا؛
  • اشخاص حقیقی که مشغول فعالیت هنری هستند (طراحی، خطاطی، نقاشی، نویسندگی، ترجمه کتاب، گرافیک و ویراستاری)؛
  • اشخاص حقیقی فعال در تحقیق یا مشاوره فنی (اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی)؛
  • اتحادیه‌های امور صنفی که مجاز به فعالیت اقتصادی نیستند؛
  • اشخاص حقیقی مشغول به فعالیت پیمانکاری.

 

مشاوره حقوقی کد اقتصادی

 

مزایای اخذ کد اقتصادی

همان‌طور که گفته شد، کد اقتصادی شماره منحصربه‌فردی است که سازمان امور مالیاتی به فعالان اقتصادی تخصیص می‌دهد و به‌نوعی، شماره شناسایی اشخاص حقیقی و حقوقی در این سازمان به شمار می‌آید. به‌واسطه تخصیص این کد به فعالان اقتصادی، سازمان امور مالیاتی کشور قادر است تا تمامی دفاتر قانونی، صورتحساب‌ها و فاکتورهای صادرشده توسط آن‌ها را به‌راحتی رصد کرده و مورد بررسی قرار دهد. یکی دیگر از مزیت‌های دریافت کد اقتصادی برای شرکت‌ها، این است که این کد مجوزی برای فعالیت تجارتی محسوب شده و اهرمی برای پرداخت حقوق دولت توسط شرکت‌ها در قالب مالیات به شمار می‌آید که از رقابت تلاش‌های ناسالم در این حوزه جلوگیری خواهد کرد.

بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، درصورتی‌که اشخاص حقیقی و شرکت‌ها نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام نکنند، از معافیت‌های مالیاتی که در ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم پیش‌بینی شده است، بهره‌مند نخواهند شد. بر اساس این ماده قانونی، درآمد شرکت‌ها و درآمد ناشی از فعالیت‌های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل می‌شود، پس از وضع زیان‌های (هزینه‌ها) حاصل از منابع غیرمعاف و کسر مالیات‌های مقرر به‌استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه‌ای است، مشمول مالیات حداکثر به نرخ 25 درصد خواهند بود.

اشخاص حقیقی یا حقوقی به‌واسطه دریافت کد اقتصادی می‌توانند به‌منظور صادرات و واردات کالا نسبت به اخذ کارت بازرگانی اقدام کنند، در مزایده‌ها و مناقصه‌های عمومی و دولتی شرکت کنند، برای فروش و ارائه خدمات خود فاکتور رسمی صادر کنند، از امکان افتتاح حساب حقوقی در بانک‌ها برخوردار شوند و می‌توانند با شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی برای ارائه خدمات قرارداد همکاری امضا کنند.

 

این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: نحوه گرفتن کد اقتصادی برای کارتخوان

 

مراحل دریافت کد برای شرکت

اشخاص حقوقی یا صاحبان شرکت‌ها، ابتدا باید نسبت به ثبت شرکت خود در اداره ثبت شرکت‌ها اقدام کرده و ظرف مدت 60 روز پس از ثبت شرکت، نسبت به دریافت کد اقتصادی و تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نمایند. ازآنجایی‌که ثبت‌نام و درخواست کد اقتصادی به‌صورت اینترنتی و الکترونیکی انجام می‌شود، متقاضیان می‌توانند به شیوه زیر عمل نمایند:

  • مراجعه به نشانی اینترنتی tax.gov.ir (نشانی اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور)؛
  • انتخاب گزینه ثبت‌نام الکترونیکی کد اقتصادی؛
  • ورود به صفحه پیش‌ثبت‌نام کد اقتصادی در پایگاه اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور؛
  • تکمیل فرم موجود و ثبت اطلاعات درخواستی؛
  • ارسال رمز و کد کاربری متقاضی دریافت کد اقتصادی از سوی سازمان امور مالیاتی؛
  • مراجعه به صفحه ثبت‌نام کد اقتصادی و تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک و اسناد خواسته‌شده؛
  • ثبت، ذخیره و ارسال اطلاعات.

درصورتی‌که پس از انجام مرحله آخر، نقص یا ایرادی در اطلاعات و مدارک درخواستی وجود نداشته باشد، کد اقتصادی 12رقمی برای فرد متقاضی صادر خواهد شد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

صاحبان شرکت برای انجام هرگونه فعالیت اقتصادی در کشور، پس از ثبت شرکت خود در اداره ثبت شرکت‌ها، باید برای دریافت کد اقتصادی اقدام کنند تا بتوانند به‌صورت رسمی در فعالیت‌های اقتصادی مشارکت کرده و به ارائه خدمت بپردازند. شما نیز اگر از صاحبان شرکت هستید و قصد دریافت کد اقتصادی و تشکیل پرونده مالیاتی دارید، می‌توانید با استفاده از مشاوره حقوقی کد اقتصادی، مسیر درخواست تا دریافت کد را به‌آسانی و با کمترین مشکل طی کنید و کد اقتصادی منحصربه‌فرد خود را دریافت کنید. همچنین، می‌توانید با مراجعه به وبلاگ لامینگو اطلاعات مفیدی در این زمینه به دست آورید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مرجان هاشمی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه