نحوه محاسبه پورسانت در سيستم همكاری فروش به چه صورت است؟

3 سال پیش
نمونه قرارداد كار درصدی

ازجمله مشاغل بسیار پرسودی که امروزه به‌صورت درصدی فعالیت می‌کنند، همکاری در فروش است. کارپذیران به دلیل آن‌که این حیطه شغلی موردحمایت قانون کار است، می‌توانند در تمامی شاخه‌ها به‌صورت گسترده فعالیت کنند. در این فعالیت مانند تمامی مشاغل پورسانتی، درصدی از سود حاصل از فروش به کارپذیر تعلق می‌گیرد و هرچه میزان فروش افزایش یابد، هم کارپذیر و هم کارفرما در این معامله از سود حاصله بهره بیشتری خواهند برد. نکته بسیار مهم در این فعالیت تعهدات و وظایف طرفین، شرایط کار و میزان حقوق است. به همین علت در زمان تنظیم نمونه قرارداد كار درصدی باید طرفین قرارداد به تمامی مفاد آن ازجمله حقوق و دستمزد و نحوه محاسبه آن اطلاع کاملی داشته باشند. در ادامه این مطلب شرایط پرداخت و نحو محاسبه پورسانت در این حیطه شغلی را بیان می‌کنیم.

 

اين مطلب را مطالعه كنيد:0 تا 100 آنچه نیاز است درباره کار درصدی بدانیم

 

چه عواملي در محاسبه پورسانت دخيل است؟

يكي از مهم‌ترين مشكلاتي كه مديران يك شركت با آن مواجه هستند محاسبه دقيق دريافتي كارپذيران به ازاي فعاليت خود است. به دليل آن‌كه هر فعاليتي داراي شرايط خاص خود است، مدير سيستم موظف است تمامي اين شرايط را در نمونه قرارداد كار درصدی براي محاسبه پورسانت لحاظ كند. در زمان محاسبه پورسانت مدير سيستم مواردي مانند ميزان قيمت كالا، مدت زماني كه نياز است كالا فروش برود، نوع فروش كالا كه به‌صورت چكي است يا نقدي، هزينه‌هاي فروش مانند رفت‌و‌آمد و تلفن و اينترنت بايد مورد ملاك قرار بگيرد. اين نكته كه كارپذير در كدام شهر مشغول فعاليت است يا فروش را به صورت حضوري انجام مي‌دهد يا غيرحضوري بايد لحاظ شود. همچنين ميزان تخصص و تجربه، توانايي خاص كارپذير و ميزان حقوق ثابتي كه به كارپذير تعلق مي‌گيرد در هنگام تنظيم نمونه قرارداد كار درصدی بايد مشخص گردد.

 

درصورتي‌كه مايل به دريافت يك نمونه قرارداد كار درصدی جامع در اين زمينه هستيد که توسط كارشناسان حقوقی و وكلاي پایه یک باتجربه تهیه شده، مي‌توانيد از طريق لينك زير اقدام فرمایید:

دانلود قرارداد کار درصدی

 

    محاسبه کمیسیون

 

نحوه محاسبه پورسانت در نمونه قرارداد كار درصدی

در هر شرکت و سیستمی طریقه محاسبه حقوق توسط مدیران آن سازمان مشخص می‌شود. این مدیران باید الگوريتمي را برای محاسبه میزان پورسانت حقوق‌بگیران خود طراحی کنند که نه تنها در کوتاه‌مدت مؤثر باشد بلکه در بلندمدت نیز باعث بالاتر رفتن انگیزه و راندمان کارمندان خود شود. برای دریافت این‌که چه‌طور پورسانت یک کارپذیر محاسبه می‌شود چندین مرحله را باید موردتوجه قرارداد:

 

1- نرخ پورسانت  در نمونه قرارداد كار درصدی چگونه و چقدر محاسبه می‌شود؟

در ابتدای فعالیت  باید کارپذیر متوجه شود که پورسانت بر چه اساس محاسبه می‌شود. دریافتی او از سود خالص کالا محاسبه می‌گردد یا  از هزینه تولید محصول محاسبه می‌شود. همچنین باید در ابتدا مشخص شود چند درصد از سود به کارپذیر تعلق می‌گیرد. همچنین برخی از مدیران از طرح‌های پلکانی برای پرداخت پورسانت استفاده می‌کنند. به این صورت که به ازای افزایش مبلغی مشخص در فروش درصد سود هم بالاتر می‌رود.

 

نمونه قرارداد كار درصدی

 

2-تعیین دوره و محاسبه پورسانت پایه نمونه قرارداد كار درصدی

در این مرحله کارپذیر دوره فعالیت خود را انتخاب می‌کند. این دوره می‌تواند هفتگی یا ماهانه باشد. پس از آن باید کارپذیر مبلغ پایه دوره خود را مشخص کند و سپس در میزان درصدی که کارفرما مشخص کرده ضرب کند. به طور مثال درصورتی‌که دوره شما 15 روزه و در هر دوره 3 میلیون فروش داشته‌اید و درصد سود شما 5 باشد. در هر دوره 150 هزار تومان و در ماه  300 تومان دریافتی دارید.

 

3- تغییرات احتمالی را در نظر بگیرید

تا این مرحله کارپذیر میزان پورسانت ثابت خود را محاسبه کرده. اما مواردی هم در تغییر این دریافتی دخیل هستند. گاهی مدیران برای بالا بردن راندمان کارمندان خود از بسته‌های تشویقی استفاده می‌کنند. این بسته‌ها بیشتر در فصول کم‌فروش به کارمندانی تعلق می‌گیرد که میزان فروش خود را از مقدار معینی بالاتر برده باشند. در مواردی مدیران شخصی را به‌عنوان فروشنده برتر شرکت انتخاب می‌کنند و میزان حقوق دریافتی او نسبت به افراد دیگر بالاتر است. همچنین درصورتی‌که بیش از یک فروشنده در فروش سهیم باشد این مقدار نیز به مبلغ پورسانت اضافه می‌شود.

 

محاسبه کمیسیون

 

چند نکته در مورد محاسبه پورسانت در نمونه قرارداد كار درصدی

هنگام محاسبه میزان دریافتی توسط مدیران، آن‌ها می‌توانند برای فروش خود سقف و کف فروش قرار دهند تا در صورت لزوم  به‌وسیله آن کارمند خود را تشویق و یا تنبیه کنند. همچنین یک کارفرما می‌تواند برای فروش‌هایی که به‌صورت نقدی انجام‌شده میزان بیشتری سود در نظر بگیرد یا پرداخت پورسانت را در مواردی به پرداخت کامل پول به کارفرما منوط کند تا هم انگیزه کارمندان بالاتر رود، هم از ایجاد مشکل برای شرکت جلوگیری شود. همچنین برای فروشندگانی که به شهرستان‌های دیگر سفر می‌کنند حق مأموریت قرار دهند یا می‌توانند برای افراد در بخش فروش، چند سطح مانند کارشناس، کارشناس ارشد و سوپروایز قرار دهند. با این کار متناسب با سمت و فروش محصول به افراد پورسانت تعلق می‌گیرد که این کار خود باعث افزایش تلاش کارمندان می‌شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در پایان به یاد داشته باشید

با توجه به نکات بالا باید به یادداشت الگوریتمی که مدیر سیستم برای پرداخت پورسانت مدنظر می‌گیرد، باید افراد فعال را از غیرفعال متمایز کند. برخی از این الگوریتم‌ها تنها از یک روش پرداختی مانند پرداخت ثابت یا تنها  از روش پرداخت پورسانتی استفاده می‌کنند. استفاده از این دو روش به‌تنهایی  نمی‌تواند کارآمد باشد و همیشه توصیه‌شده مدیران ترکیبی از این دو استفاده کنند. تمامی نکات ذکرشده موارد عمومی یک قرارداد فروش است که طرفین قرارداد هنگام تنظیم نمونه قرارداد کار درصدی باید آن را رعایت کنند. ممکن است در قراردادهایی مانند قرارداد فروش شبکه‌ای و اینترنتی قوانین خاص دیگری نیز وجود داشته باشد. به همین علت هنگام تنظیم قرارداد بهتر است از تجربه و تخصص افراد متخصص در این زمینه استفاده کرد تا از زیان‌های احتمالی به طرفین قرارداد جلوگیری شود. شما می‌توانید برای مطالعه مطالب بیشتر از وبلاگ لامینگو دیدن فرمایید.

 

7
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

7 دیدگاه

  • Mohsen
    3 سال پیش

    سلام خسته نباشید،بنده با شرکتی که درزمینه چسب گرانول فعالیت داره وارد مذاکره شدم،این شرکت به میزان فروش هر کیلوگرم مبلغ ۱۵۰۰پورسانت فروش درنظر گرفته وهزینه بازاریابی به شهرهای ایران وهمچنین خوردوخوراک وخواب را به عهده بنده گذاشته وایشان فقط هزینه بنزین ماشینو تقبل کرده اند و از مزایای اداره کار فقط بیمه آن راتقبل کرده اند ممنون میشم اگه دراین زمینه بندرو راهنمایی کنید

    • نیکتا روزبهانی
      3 سال پیش

      با عرض سلام و احترام
      مطابق عرف و به صورت یک قاعده کلی، شرکت‌ها تعهدی در قبال هزینه خورد و خوراک و ایاب و ذهاب کارمند به عهده ندارند؛ مگر اینکه در قرارداد استخدامی و تحت شرایط ویژه‌ای این موضوع درج شده باشد. البته اگر شما به عنوان مأموریت به سایر شهرها سفر می‌کنید، در صورت رعایت شرایط قانونی مأموریت مندرج در تبصره ماده 46 قانون کار که در این خصوص تصریح دارد: “مأموریت به موردی اطلاق می‌شود که کارگر برای انجام کار حداقل 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود و یا ناگزیر باشد حداقل یک شب در محل مأموریت توقف نماید”، کارفرما موظف است مطابق ماده 46 به شما فوق‌العاده مأموریت پرداخت نماید و این فوق‌العاده نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنای روزانه کارگران باشد. در خصوص مأموریت، همچنین کارفرما موظف است که وسیله یا هزینه رفت‌ و برگشت کارمند به محل مأموریت و کارگاه اصلی را تقبل نماید. در غیر موارد ذکرشده، کارفرما تعهد اضافه‌ای در خصوص هزینه تهیه غذا در محل اصلی شرکت و یا رفت و آمد کارمند به شرکت و محل استقرار ایشان ندارد و صرفاً مکلف به رعایت حقوق و مزایا مطابق قانون کار و بیمه کردن کارمند خواهد بود.

  • حمید صحرایی
    3 سال پیش

    سلام و عرض ادب بنده اپراتور دستگاه در یک شرکت صنعتی میباشم. بعد از تایم کاری اگر وقت داشته باشم برای محصول تولیدی شرکت بازاریابی میکنم . چند وقت پیش مشتری پیدا کردم ک 40 میلیون خرید کردند.بنده هم پورسانتم را دریافت نمودم. اکنون مشتری ک بنده پیدا کردم مشتری ثابت شرکت شده و از شرکت خرید میکند آیا شرکت باید باز هم به بنده پورسانت بدهد و با هر خرید این مشتری بنده پورسانت دریافت کنم یا همان بار اول پورسانت به بنده تعلق میگیرد. ممنون میشم اگر بزرگواران بنده را راهنمایی کنند

    • نیلوفر جهانفر
      3 سال پیش

      با سلام و عرض ادب
      تعیین چگونگی پرداختی و میزان پورسانت تعلق گرفته به شما به توافق میان شما و کارفرما یا موارد مقرر در قرارداد تنظیمی فی‌مابینتان بستگی دارد.

  • حمید صحرایی
    3 سال پیش

    ممنونم و متشکر بابت راهنمایی

  • بهار
    2 سال پیش

    سلام من واسطه رو انتخاب کردم درصد پورسانت هم بهش دادم ولی وقتی فاکتور فروش میزنم درصد پورسانت رو از کل مبلغ میبره من میخوام درصد پورسانت رو از سود مبلغ ببره نه از کل مبلغ میشه لطفا راهنمایی کنید

    • نیلوفر جهانفر
      2 سال پیش

      با سلام و عرض ادب؛
      در خصوص نحوه همکاری و تقسیم سود بهتر است این موارد را در قرارداد خود پیش‌بینی نمایید.