برای مشارکت در راه‌اندازی آرایشگاه چه قراردادی تنظیم کنیم؟

قرارداد مشارکت در راه اندازی آرایشگاه

 

 

آرایشگری از جمله کسب و کاری است که همیشه مشتریان خود را دارد و معمولاً رکود اقتصادی کمتر روی این حرفه تأثیر می‌گذارد؛ از این رو با گرفتن کسب و کار و جذب مشتری، این گونه از حرفه‌ها می‌توانند برای صاحبانشان سودآوری زیادی داشته باشند. به علت پر رونق بودن این کسب و کار معمولاً افراد تشویق می‌شوند که با مشارکت هم اقدام به راه‌اندازی آن کنند؛ این مشارکت نیز جزء مشارکت مدنی محسوب می‌شود. در این نوشتخ تلاش می‌کنیم بیشتر به شرح نکات مربوط به قرارداد مشارکت در آرایشگاه بپردازیم.

 شرایط مشارکت در آرایشگاه

راه‌اندازی آرایشگاه هم مانند راه‌اندازی سایر کسب و کارها نیازمند سرمایه و فراهم کردن مکان مناسب، تهیه‌ی لوازم مورد نیاز و همچنین داشتن حرفه‌ی آرایشگری و استخدام چند نیروی متخصص می‌باشد. البته مشارکت در آرایشگری بسته به میزان سرمایه‌ی پیشه رو و فضای سالن و همچنین تعداد نیروها، به مشارکت آرایشگاه محلی که معمولاً تعداد مشتریان آن محدود به تعداد ساکنین آن محل هستند و مشارکت در آرایشگاهی که در موقعیت مکانی خوب و با شهرت زیاد مشتریان بیشتری هم دارد، متفاوت است.

دانلود قرارداد مشارکت آرایشگاه

 

اولین قدم در مشارکت راه‌اندازی آرایشگاه تنظیم قرارداد مشارکت در آرایشگاه است؛ قرارداد مشارکت آرایشگاه نوعی قرارداد مشارکت مدنی و از دسته‌ی قراردادهای خصوصی است. با توجه به ماده ۵۷۱ قانون مدنی “شراکت یعنی درآمیختن سرمایه نقدی و غیر نقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعهد به نحو مشاع به منظور انتفاع طبق قرارداد”

قرارداد مشارکت آرایشگاه از جمله قراردادهای است که برای تنظیم آن نمی‌توان از یک قرارداد واحد و عمومی تبعیت کرد چرا که افراد در هر قرارداد مشارکت بسته به نوع سرمایه و موضوع مشارکت، توافقات متعددی با یکدیگر می‌کنند و مفاد و تعهدات طرفین در هر قرارداد نسبت به قرارداد دیگر متفاوت است.

 

این مطلب را بخوانید: نکات حقوقی قرارداد مشارکت در راه اندازی یک فروشگاه

 

البته ذکر این نکته مهم است که قرارداد آرایشگری طبق قوانین اداره کار تنظیم شود شرایط و قواعد آن کاملا در چارچوب معینی مشخص می باشد و باید طبق قوانین معینی به تعهدات خود عمل کنند. اما معمولا این نوع قرارداد بر اساس عرف و با توجه به توافق بین شرکا تنظیم می‌شود و اگر شرکا اعتراضی نداشته باشند آن قرارداد صحیح می‌باشد.

در قرارداد مشارکت در آرایشگری سهم هر کدام از شرکا با توجه به میزان سرمایه و اهمیت حرفه‌ای که دارند متفاوت و مشخص است.

قرارداد مشارکت مانند سایر قراردادها باید دارای تاریخ شروع و تاریخ پایان باشد چرا که پس از انقضای مهلت قرارداد، آن قرارداد خود به خود فسخ خواهد شد. طرفین در این مشارکت می‌توانند یا اقدام به تمدید آن قرارداد کنند و یا به همکاری خود با یکدیگر خاتمه دهند. در بعضی از موارد هم به دلیل تغییر شرایط شرکا، ارائه‌ی حرفه‌های جدیدتر یا سرمایه بیشتر اقدام به تغییر مفاد قرارداد و افزایش یا کاهش درصد سودشان در قرارداد می‌کنند.

از آن‌جایی که در قرارداد مشارکت در آرایشگاه وظایف و تکالیف هر کدام از شرکا مشخص است، احتمال بروز اختلاف بین شرکا نیز بسیار کاهش پیدا می‌کند و با انجام گرفتن تعهدات مشخص شده‌ی هر فرد، درصد پیشرفت و سودرسانی این کار هم بالا خواهد رفت. اما با وجود توافقات صورت گرفته بین شرکا، برای شروع این نوع کسب و کار لازم است الزامات قانونی نیز رعایت شود که به شرح آن می‌پردازیم:

قرارداد مشارکت در راه اندازی آرایشگاه

  • اخذ مجوز پروانه یا جواز کسب

فرد برای اخذ جواز کسب باید ابتدا به اتحادیه‌ی صنف آرایشگران مراجعه کرده و درخواست کتبی دهد و پس از تقدیم درخواست جهت پیگیری رسید دریافت می‌کند. پس از آن بازرسان اتحادیه‌ی صنف آرایشگران به محل آرایشگاه معرفی شده مراجعه کرده و با برگزاری جلسه‌ی هیئت مدیره درخواست متقاضی را مورد بررسی قرار خواهند داد. مدارک لازم برای اخذ مجوز پروانه کسب عبارتند:

  1. کپی از تمام صفحات شناسنامه متقاضی
  2. کپی دیپلم آرایشگری ارائه شده از طرف وزارت کار و فنی حرفه‌ای
  3. کپی سند مالکیت سالن یا ارائه‌ی اجاره‌نامه‌ای که کد رهگیری داشته باشد.
  4. رضایت محضری همسر در صورتی که متقاضی خانم باشد و همچنین رضایت محضری پدر در صورتی که متقاضی مجرد باشد.
  5. 8 قطعه عکس4*3
  6. تلفن آرایشگاه
  7. کد پستی آرایشگاه

در مرحله بعد فرد متقاضی باید به مراکز زیر مراجعه کرده و با ارائه‌ی مدارک لازم استعلامات لازم را دریافت نماید:

  • ارائه‌ی کارت سلامت از مراکز بهداشت
  • گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • گواهی عدم سوء‌پیشینه‌ی کیفری
  • موافقت اداره‌ی نظارت بر اماکن نیروی انتظامی
  • گواهی گذراندن دوره آموزش حداقل ۱۰ ساعته از مؤسسه آموزشی معتبر
  • گواهی مهارت فنی جهت عضویت در واحد صنفی

پس از انجام گرفتن مراحل و تکمیل بودن مدارک مورد نیاز، ظرف مدت 15 روز الی 1 ماه جواز کسب صادر خواهد شد که در آن یک کد 10 رقمی است که متعلق به فرد متقاضی است.

 

  • مساحت آرایشگاه

مساحت آرایشگاه حداقل باید 12 متر مربع باشد و اگر در آن خدمات اپیلاسیون هم انجام گیرد باید 18 متر مربع باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

برای مطالعه سایر مطالب حقوقی ما به لامینگو بلاگ مراجعه بفرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه دل‌زنده‌دار اباتری
کارشناس حقوقی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه