مشاوره حقوقی موارد عمومی انحلال شرکت‌ها

3 سال پیش
مشاوره حقوقی انحلال شرکت

انحلال شرکت‌ها به معنای آن است که فعالیت‌های شرکت دیگر تمام شده است و زمانی که شرکتی منحل می‌شود باید دارایی‌های آن میان سهامداران و شرکا تقسیم شود و همین‌طور طلبکاران نیز قبل از تقسیم مال بین شرکا، طلب و حقوق خود را دریافت کنند. مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها تمام قوانین لازم برای انحلال را در اختیار شرکا و صاحبان شرکت خواهد گذاشت.

دریافت مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها

 

همان‌طور که تشکیل شرکت با همکاری صورت می‌گیرد زمانی که منحل شود باید به تصمیم شرکا صورت پذیرد. در طول فعالیت شرکت دلایل زیادی ممکن است باعث شود که این انحلال صورت پذیرد. تمام موارد انحلال شرکت توسط قانون‌گذار پیش‌بینی شده است و در 4 دسته زیر دسته‌بندی می‌شود.

  • انحلال مبتنی بر اراده و رضایت شرکا
  • انحلال به سبب از بین رفتن یکی از عناصر شرکت
  • انحلال مبتنی بر دلایل موجه
  • انحلال به سبب وضعیت یکی از شرکا

نکته‌ دیگر در رابطه با انحلال شرکت این است که آیا تمام شرکا تصمیم به انحلال آن گرفته‌اند و یا آنکه یک یا چند نفر از شرکا تصمیم به انحلال دارند. بین این دو مورد باید تفکیک صورت گیرد. انحلال شرکت در هر نوعی که باشد مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها می‌تواند مراحل لازم و قانون تصویب شده مربوط به قانون تجارت را برای مدیر تصفیه و شرکا روشن نماید. یک مشاور حقوقی مجرب می‌تواند پاسخگوی سؤالات شرکا و مدیریت شرکت باشد.

 

0 تا 100انحلال انواع شرکت و خدمات مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها!

 

انحلال مبتنی بر اراده و رضایت شرکا

زمانی برای انحلال شرکت به رضایت شرکا نیاز است که شرکت برای فعالیت خود زمانی را در اساسنامه مشخص نکرده و به اصطلاح برای مدت‌زمانی نامحدود است و یا در صورت تعیین بازه زمانی برای مدت فعالیت شرکت، این زمان به پایان نرسیده باشد؛ در غیر این صورت، اگر مدت رمان پیشبینی به پایان برسد، شرکت نیز منحل خواهد شد. از سوی دیگر ممکن است که شرکا تصمیم گرفته باشند طی مدتی که به تفاهم رسیده‌اند، شرکت منحل شود. در هر صورت اگر تمام شرکا جهت انحلال شرکت رضایت داشته باشند این کار صورت خواهد گرفت. این موارد ذیل مواد 161، 136، 189 قانون تجارت پیش‌بینی شده است.

 

مشاوره حقوقی انحلال شرکت

 

انحلال شرکت به سبب از بین رفتن یکی از عناصر آن

در صورتی که یکی از عناصر شرکت از بین برود، در شرایطی این امر موجب انحلال شرکت خواهد شد.

الف) انتفای تعدد شرکا: طبق قوانین ایران و از لحاظ منطقی شرکتی که یک شریک داشته باشد معتبر نیست و باید حداقل دو نفر قصد تأسیس و اداره شرکت را داشته باشند. حال اگر یکی از این شرکا از بین برود و شریک دیگری جایگزین نشود، شرکت نیز منحل می‌شود.

ب) حذف نوع شرکت توسط قانون‌گذار: در صورتی که طبق وضع قانون شرکت منحل شود.

ج) انتفای موضوع شرکت: موضوع شرکت دو مفهوم دارد. اموالی است که به شرکت آورده می‌شود و فعالیتی که هدف از تأسیس شرکت، انجام آن است. در صورتی که شرکت فعالیتی که برای انجام آن تأسیس شده است را به هر دلیلی انجام ندهد و یا آن موضوع از بین برود و یا انجام آن غیرممکن گردد، منحل خواهد شد.

د) انقضای مدت شرکت: زمانی که برای فعالیت شرکت زمان تعیین شده باشد و شرکا نخواهند آن را تمدید کنند.

ه) ورشکستگی شرکت: در صورتی که شرکت اعلام ورشکستگی کند. این وررشکستگی می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد.

تمام مواردی که برای انحلال به سبب از بین رفتن یکی از عناصر شرکت بیان شد، دارای تبصره و مواد قانونی خاصی است. با مراجعه به مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها می‌توان اطلاعات بیشتری از این قوانین به دست آورد. همچنین مشاور حقوقی پاسخگوی سؤالات شرکا و طلبکاران شرکت‌ها خواهد بود.

 

مشاوره حقوقی انحلال شرکت

 

انحلال شرکت مبتنی بر دلایل موجه

انحلال مبتنی بر دلایل موجه نیز می‌تواند به درخواست یکی از شرکا صورت پذیرد. این حق فسخ که به شریک داده می‌شود طبق بند”ج” ماده 136 قانون تجارت پیش‌بینی شده است.

الف) شرایط انحلال: با توجه به بند “ج” ماده 136 قانون تجارت در صورتی یک شرکت تضامنی منحل اعلام خواهد شد که یکی از شرکا با ارائه دلیل موجه از دادگاه بخواهد شرکت منحل شود.

ب) تشخیص دلایل موجه: در صورتی که یکی از شرکا به تعهدات خود عمل نکند، شریک دیگر می‌تواند درخواست انحلال شرکت را بدهد. از سوی دیگر اگر ادامه فعالیت شرکت امکان‌پذیر نباشد، شرکت می‌تواند منحل شود.

ج) اخراج شریک به جای انحلال: طبق ماده 136 قانون تجارت از علت انحلال شرکت مربوط به یک شریک و یا شرکای معینی باشد، محکمه این فرصت را دارد تا با درخواست شرکای دیگر، به جای انحلال شرکت، شریک یا شرکای معین را اخراج کند.

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

تأسیس یک شرکت با همکاری و ایجاد شراکت صورت می‌گیرد و در نتیجه زمانی که قصد بر انحلال آن باشد، به تصمیم شرکا نیاز خواهد داشت. در طول فعالیت شرکت نیز دلایل زیادی باعث انحلال می‌شود. تمام موارد انحلال شرکت توسط قانون‌گذار پیش‌بینی شده است و موارد زیر را شامل می‌شود.

سایت لامینگو به معرفی موارد عمومی انحلال شرکت‌ها پرداخته است و مایل است شما را در این امر یاری کند. همی‌نطور مطلب بیشتری در زمینه شرکت‌ها و قوانین مربوز به آن در بلاگ لامینگو در اختیار خوانندگان گرامی قرار گرفته است. در صورت نیاز نظراتتان را با ما در بخش نظرات کاربران به اشتراک بگذارید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

یک دیدگاه