0 تا 100انحلال انواع شرکت و خدمات مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها!

3 سال پیش
مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها

شرکت‌های زیادی ممکن است به وجود بیایند و پس از مدتی منحل شوند. از آنجایی که پروسه انجام انحلال شرکت پیچیدگی‌های زیادی دارد، مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها توسط کارشناسان لامینگو می‌تواند طی این فرایند همراه شما باشد و به کمک مشاوره حقوقی این مراحل را پشت سر بگذارید.

 

انحلال شرکت چیست و بررسی آثار آن

انحلال شرکت می‌تواند دلایل زیادی ازجمله ورشکستگی، توافق شرکا و … داشته باشد. انحلال به صورت قهری نیز وجود دارد که به درخواست سهامداران صورت می‌پذیرد. از جمله آثار انحلال شرکت این است که باید به اشاعه اموال خاتمه داده شود و دیگر چیزی از شرکت به جا نماند و اموال آن بین شرکا تقسیم شود. از سوی دیگر اگر شرکت دارای طلبکار باشد باید قبل از آنکه این دارایی‌ها بین سهامداران تقسیم شود، طلبکاران نیز به حق خود برسند. برای انجام این کار قانون‌گذار سیستم تسویه دارایی را پیش‌بینی کرده است. معنای آن این است که پس از آنکه اموال به پول نقد تبدیل شد و حقوق طلبکاران شرکت پرداخت گردید، در این صورت اموال باقی‌مانده باید میان شرکا تقسیم شود.

 

دریافت مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها

 

موارد عمومی انحلال شرکت‌ها

همانطور که تأسیس یک شرکت توسط شرکا صورت می‌گیرد، انحلال آن نیز می‌تواند با اراده شرکا صورت پذیرد. صاحبان شرکت‌ها می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها مراجعه کنند. موارد زیر از جمله دلایلی است که باعث انحلال شرکت می‌شود:

انحلال با رضایت تمامی شرکا:

گاهی شرکا بنا به دلایل مختلفی تصمیم می‌گیرند تا با توافق یکدیگر و رضایت همه شرکا، شرکت را منحل کنند.

انحلال به دلیل کنار رفتن یکی از عناصر شرکت:

در طی زمان فعالیت شرکت اگر یکی از عناصر تشکیل‌دهنده شرکت از میان برود موجب انحلال شرکت خواهد شد.

انحلال مبتنی بر دلایل موجه:

این مورد توسط یکی از شرکا درخواست خواهد شد.

انحلال به سبب وضعیت یکی از شرکا:

در شرکت‌های اشخاص اگر یکی از این شرکا فوت کند، می‌تواند موجب انحلال شرکت شود.

 

اطلاعات بیشتر در: مشاوره حقوقی موارد عمومی انحلال شرکت‌ها

 

مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها

 

 مراحل و مدارک انحلال شرکت

پس از انحلال شرکت مدیریت شرکت نیز منحل خواهد شد و شخص مدیر سمتی نخواهد داشت. اما از آنجایی که ممکن است مطالبات شرکت باقی‌مانده باشد و طلبکارانی را داشته باشد در نتیجه باید شخصی به عنوان نماینده معرفی شود تا باقی پروسه به وی محول گردد. این شخص با سمت مدیر تصفیه شناخته می‌شود. از وظایف این شخص آن است که انحلال شرکت را ثبت و انحلال آن را به عموم اعلام کند. در صورتی که مدیر تصفیه نیاز به مشاوره حقوقی داشته باشد می‌تواند با مراجعه به مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها ابهامات خود را برطرف کند.

برای انحلال باید امضای تمام اعضا بر صورت جلسه وجود داشته باشد، زیرا در صورت ناراضی بودن یکی از اعضا این انحلال قانونی نخواهد بود. در صورت غیبت یکی از این افراد نیز، وجود وکالتنامه وی، کافی خواهد بود. مدارکی که باید برای انحلال شرکت حاضر باشد بستگی به نوع شرکت دارد.

 

مدارک مورد نیاز برای انحلال یک شرکت سهامی خاص شامل:

  • اصل صورت جلسه انحلال شرکت که نیاز دارد تایید تمام شرکا و مدیر تصفیه دارد.
  • آخرین روزنامه رسمی شرکت
  • فتوکپی متعلق به مدیر تصفیه، اگر این شخص جزو سهام‌داران باشد این مدرک لازم نخواهد بود.
  • در نهایت باید صورت جلسه انحلال شرکت به همراه مدارک دیگر، تا 5 روز پس از تشکیل این جلسه به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل داده شود. پس از آنکه این مدارک و صورت جلسه در ثبت شرکت‌ها ثبت شد، آنگاه شرکت با مهر نماینده شرکت، منحل می‌شود.

 

مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت تضامنی:

  • اصل صورت جلسه انحلال که در آن امضا تمام شرکا وجود داشته باشد.
  • مدارکی جهت شناسایی شرکا
  • مدارکی که نشان دهد شرکت ثبت شده است.

 

مدارکی که برای ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود مورد نیاز خواهد بود:

  • اصل صورت جلسه انحلال که لازم است امضای تمام شرکا و از جمله مدیر نصفیه را نیز دارا باشد.
  • آخرین روزنامه رسمی که قبلا آگهی‌های مربوط به شرکت در آن به ثبت می‌رسید.
  • کپی از شناسنامه مدیر تصفیه، در صورتی که وی از بین شرکا انتخاب نشده باشد.

 

مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها

 

 

دلایل انحلال شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه آن، هنگامی که قرار است شرکت ثبت شود، توسط موسسین پرداخت شود. این شرکت‌ها در بین شرکت‌های تجاری بسیار پرطرفدار هستند. هنگامی یک شرکت سهامی خاص منحل خواهد شد که یا مسئولیتش به پایان رسیده است و کاری را که باید انجام می‌داد، انجام داده است و یا آنکه ادامه حیات آن امکان‌پذیر نباشد.

برای انحلال این نوع شرکت نیز باید مجمع عمومی فوق‌العاده‌ای توسط هیئت مدیره تشکیل شود و تمام اعضا تصمیم بر انحلال آن بگیرند. در کنار آنکه باید تمام مجامع دعوت باشند و در انتها صورت‌جلسه‌ای نیز نگارش شود. برای نگارش صورت‌جلسه نیز مشاوره حقوقی انحلال شرکت می‌تواند طی انجام مراحل مورد نیاز همراه شرکا باشد.

پس از انحلال، هیئت مدیره باید یک یا چند نفر را به عنوان مدیر تصفیه انتخاب کند. این شخص یا اشخاص به مدت 2 سال ماموریت خواهند داشت. یعنی دو سال فرصت خواهند داشت تا بتوانند شرکت را تصفیه کنند. در صورت پایان این دو سال و محقق نشدن امر تصفیه، امکان تمدید این مسئولیت توسط مجمع فوق‌العاده و یا دادگاه نیز وجود دارد. مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها جهت یاری نمودن صاحبان شرکت‌ها، همراه آنان خواهند بود.

 

مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها

 

دلایل انحلال شرکت تضامنی

  • از جمله دلایلی که باعث خواهد شد تا یک شرکت تضامنی منحل شود، می‌توان به پایان یافتن ماموریت آن اشاره کرد. در صورت محقق نشدن هدف آن نیز انحلال اتفاق خواهد افتاد.
  • هنگام ثبت شرکت اگر زمانی برای فعالیت شرکت تعریف شده باشد و این زمان به پایان برسد، آنگاه موجب انحلال شرکت خواهد شد، مگر آنکه اقدامات لازم جهت تمدید زمان فعالیت صورت پذیرد.
  • در صورتی که مجمع فوق العاده شرکت تصمیم بگیرند که باید انحلال شرکت صورت پذیرد.
  • در صورتی که یکی از شرکا طبق ماده 137 بتواند شرکت را فسخ کند.
  • اگر هیئت مدیره اعلام ورشکستگی کند.
  • در صورتی که دادگاه حکم به انحلال دهد.
  • اگر یکی از شرکای شرکت فوت کند و در اساسنامه قید شده باشد که این فوت یا محجوریت باید به انحلال ختم شود.
  • اگر یکی از شرکت اعلام ورشکستگی کند و شرکت نتواند سهم ورشکسته را پرداخت کند، شخص باید 6 ماه قبل توسط اظهارنامه این مسئله را به اطلاع شرکت برساند.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی می‌توانید با مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها در تماس باشید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

انحلال شرکت می‌تواند با تصمیم شرکا صورت پذیرد و یا آنکه به دلایلی از جمله ورشکستگی، تحقق نیافتن هدف تأسیس شرکت، فوت یکی از شرکا که در اساسنامه ذکر شده است  و … باشد. پس از تصمیم صاحبان سهام شرکت مبنی بر انحلال آن، باید عملیات انحلال شرکت صورت پذیرد. نوع انحلال با توجه به نوع شرکت متفاوت خواهد بود. انحلال یک شرکت دارای پروسه پیچیده‌ای خواهد بود که مشاور حقوقی انحلال شرکت‌ها می‌تواند همراه صاحبان شرکت باشد.

شما خوانندگان گرامی می‌توانید پس از مطالعه متن، دیدگاه و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همینطور برای مشاهده مطالب بیشتر می‌توانید به سایت لامینگو مراجعه کنید.

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

یک دیدگاه