هر آنچه باید در مورد اینترنت ماهواره‌ای استارلینک و قانونی بودن آن بدانید!

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک

ممکن است شما نیز با نام اینترنت ماهواره‌ای استارلینک آشنا باشید! اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را اولین‌بار، ایلان ماسک معرفی کرد. ایلان ماسک، سرمایه‌گذار و مدیر عامل شرکت تسلا، اسپیس‌ایکس و مالک توییتر است. در این مطلب سعی داریم تا درباره این موضوع که آیا استارلینک در ایران قانونی است یا خیر، صحبت نماییم. اخیراً ایلان ماسک در توییتر خود مدعی شده بود که استارلینک را وارد ایران خواهد کرد و خواستار برداشته شدن محدودیت‌های اینترنت ماهواره‌ای در ایران شد.

در سال ۲۰۲۱ ایلان ماسک مدعی شد که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در آپلود و دانلود، بسیار سرعت بالایی دارد و جهان را فرا خواهد گرفت. گرچه ایلان ماسک مدعی شده است که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قرار است جهانی شود، اما تنها در آمریکای شمالی، نیوزلند و استرالیا استفاده از این اینترنت قابل مشاهده بوده و تنها ۲ درصد از کشورهای دیگر از اینترنت ماهواره‌ای استفاده کرده‌اند. استفاده از اینترنت ماهواره‌ای تنها از طریق نصب اپلیکیشن بر روی گوشی امکان‌پذیر نیست و نیاز به تجهیزاتی مانند دیش ماهواره‌ای و قطعه‌های اتصالی دارد و به این سادگی امکان دسترسی به آن وجود ندارد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

آیا اینترنت ماهواره‌ای در ایران قانونی است؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران بیان کرد که اگر استارلینک و یا اینترنت ماهواره‌ای قرار باشد وارد ایران شود، اپراتور‌هایی که قرار است به صورت قانونی، اینترنت ماهواره‌ای را ارائه دهند لازم است در چهارچوب کشور ایران فعالیت خود را آغاز نمایند. امکان ارائه سرویس اینترنت استارلینک در ایران با توجه به قوانین کشور ما و قوانین بین‌المللی، بسیار اندک است. همچنین توجه داشته باشید که بسیاری از برنامه‌هایی که جهت دریافت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک خود را معرفی کرده‌اند، قانونی نیستند و هنوز مجوزی جهت فعالیت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک صورت نگرفته است‌.

 

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چیست؟

همانطور که از نام آن مشخص است اینترنت استارلینک، ماهواره‌های کوچکی هستند که در مدار پایینی زمین قرار دارند و جهت فراهم کردن اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت با پهنای باند بالا بدون استفاده از خط تلفن ایجاد شده‌اند.

 

دریافت مشاوره حقوقی

 

مزیت و معایت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چیست؟

یکی از مزیت‌های اینترنت ماهواره‌ای این است که امکان دسترسی به اینترنت حتی در روستاها و نقاط دورافتاده نیز وجود دارد، اما همانطور که در مطالب بالا ذکر شد استفاده از اینترنت ماهواره‌ای تنها با یک اپلیکیشن امکان‌پذیر نیست، بلکه نیاز به تجهیزات دارد. همچنین هزینه بسیار زیادی جهت خرید تجهیزات و بسته‌های اینترنتی علی‌الخصوص در ایران وجود دارد.

برای خرید اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، نیاز به کارت‌های اعتباری بین‌المللی است. همچنین هزینه خرید تجهیزات و خرید اینترنت ماهانه در کشور ایران، بسیار بالاست. یکی دیگر از مشکلاتی که وجود دارد این است که ترمینال‌ها جهت دریافت سیگنال‌های دیش ماهواره‌ای در کشور ایران وجود ندارد و غیرقانونی است. بنابراین با توجه به توضیحاتی که در بالا ذکر شد، در حال حاضر امکان استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به‌صورت قانونی در ایران امکان‌پذیر نیست.

 

این مطلب را نیز بخوانید: خدمات حقوقی لامینگو به همراه نکاتی در خصوص مشاوره حقوقی آنلاین

 

آیا اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به محیط زیست آسیب می‌رساند؟

بعد از صحبت در مورد استارلینک، بسیاری از حامیان محیط زیست آن را مورد انتقاد قرار دادند. یکی از این منتقدان ستاره‌شناسان بودند و ادعا کرده‌اند که استارلینک باعث آلودگی نوری می‌شود. اما ایلان ماسک ادعا کرد که می‌تواند با انجام تکنیک‌هایی میزان روشنایی ماهواره‌ها را کاهش دهد و ماهواره استارلینک را برای آزمایش به ستاره‌شناسان واگذار نماید تا مورد آزمایش قرار دهند. با این حال همچنان استارلینک مورد تأیید نجوم‌شناسان قرار نگرفته است.

یکی دیگر از نگرانی‌هایی که طرفداران محیط زیست نسبت به اینترنت استارلینک دارند تشکیل زباله‌های فضایی توسط ماهواره‌های استارلینک است. فرضیه این افراد به این صورت است که عمر ماهواره‌ها پنج سال است و اگر بعد از ۵ سال تخریب شده و به ماهواره دیگری برخورد نمایند، باعث ایجاد زباله‌های فضایی می‌شوند.

 

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک

 

استارلینک چه مناطقی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد؟

ایلان ماسک گرچه بیان کرده است استارلینک کل جهان را در بر می‌گیرد، اما باید توجه داشته باشید زمانی‌که کشورها محدودیت‌های قانونی دارند، استارلینک نمی‌تواند وارد این کشور‌ها شود و بدون مجوز فعالیت نماید. استارلینک نیز به جهت منافع اقتصادی خود، شروع به فعالیت بدون مجوز نمی‌کند، چرا که اگر بدون مجوز شروع به فعالیت نماید، کشورهای دیگر هم به این فکر می‌افتند که در زمان‌های حساس، امکان حضور اینترنت ماهواره‌ای دردسرساز می‌شود. بنابراین با این شرکت جهت فعال شدن اینترنت ماهواره‌ای همکاری نمی‌کنند و در نتیجه خسارت‌هایی به شرکت استارلینک وارد خواهد شد. همچنین استارلینک برای ورود رسمی به ایران، نیاز به مجوز قانونی دارد تا بتواند به صورت قانونی فعالیت خود را در چهارچوب کشور ایران آغاز نماید.

 

چگونه می‌توان به استارلینک دسترسی پیدا کرد؟

افرادی که می‌خواهند به استارلینک دسترسی داشته باشند، باید ترمینال استارلینک را خریداری نمایند و ماهانه هزینه‌ای را بابت اینترنت ماهواره‌ای بپردازند. ترمینال استارلینک، همان دیش است که نقش دریافت کننده اینترنت؛ یعنی مودم را بازی می‌کند. گرچه یکی از ادعا‌های استارلینک این است که راهی برای دسترسی به اینترنت در مناطق محروم و در شرایط سخت است، اما هزینه تجهیزات و بسته‌های ماهانه آن در ایران گران است. همچنین در ایران وجود ترمینال، غیرمجاز است و افراد امکان خریداری آن را هم از لحاظ هزینه و هم به دلایل قانونی ندارند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن آخر

از گذشته تا به امروز، نحوه دسترسی به اینترنت دستخوش تغییرات بسیاری شده است. یکی از جدید‌ترین راه‌های دسترسی، اینترنت ماهواره‌ای است که ایلان ماسک وعده آن راه به جهانیان داده است. یکی از چالش‌هایی که استارلینک با آن مواجه شده، کسب تأیید نظارتی است. با توجه به قوانین بین‌المللی و ضوابط داخل کشور ایران، بسیار بعید است که استارلینک به صورت قانونی وارد کشور شود و اگر زمانی این اتفاق رخ دهد، به‌گفته وزیر کشور، اپراتور‎‌هایی که قصد دارند اینترنت استارلینک را ارائه دهند، باید طبق قوانین کشور ایران عمل نمایند.

در این مطلب سعی کردیم، هر آنچه در مورد استارلینک و قانونی بودن آن در کشور ایران لازم است را بیان نماییم. اگر علاقه به مطالعه مطالب به‌روز حقوقی دارید، می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید و مارا از نظرات و انتقادات خود آگاه سازید! نظرات شما کمک شایانی جهت ارتقاء بلاگ لامینگو می‌کند!

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا احرام پوش

دیدگاه شما

بدون دیدگاه