همه چیز درباره نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی و مهمترین نکات آن
نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی برای مصارف شخصی یا مؤسسات درمانی کاربرد دارد. امروزه اشخاص در زمان شروع فعالیت خود، بهعلت هزینه بالای خریداری تجهیزات پزشکی، ترجیح میدهند با انعقاد قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی از این دستگاهها بهرهبرداری کنند.
ما در تیم حقوقی لامینگو با بهرهگیری از کارشناسان حقوقی مجرب، به شما کمک میکنیم تا با اطمینانخاطر یک قرارداد اصولی داشته باشید و تمامی حقوق خود را تضمین کنید. میتوانید برای دریافت نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی بر روی لینک زیر کلیک کنید:
دریافت قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی
در ادامه به شرح برخی از مهمترین نکات اجاره نامه تجهیزات پزشکی میپردازیم.
اصول اولیه برای تنظیم نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی چیست؟
از جمله اصول قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- موضوع عقد اجاره باید مشخص و معلوم باشد.
- مدتزمان اجاره باید تعیین شده باشد؛ والا قرارداد باطل میشود.
- طرفین باید در مورد میزان اجارهبها با یکدیگر توافق کرده باشند.
- مانند هر عقدی با دو طرف روبهرو هستیم؛ طرف مستأجر میتواند شخص حقوقی مانند کلینیکها و درمانگاهها و یا اشخاص حقیقی باشد.
در ادامه، قصد داریم به جزئیات بیشتری در مورد این عقد بپردازیم.
تعیین اجارهبها در نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی
تعیین اجارهبها از ارکان اصلی این عقد میباشد. مبلغ اجاره معمولاً بهصورت نقدی میباشد؛ اما طرفین با توافق میتوانند منفعت یا حقی را بهعنوان مالالاجاره قرار دهند. بهعنوان مثال، ممکن است توافق شود که موجر سهمی از سود حاصل از نتایج تحقیقات پزشکی را بهعنوان اجارهبها دریافت کند یا مستأجر خدمات ویژهای به موجر ارائه دهد.
طریقه پرداخت مالالاجاره بهصورت وجه نقد، به اشکال مختلفی امکانپذیر است:
- طرفین میتوانند توافق کنند اجارهبها ماهیانه پرداخت شود.
- طریق دیگر که بهعنوان رهن شناخته میشود، از این قرار است که مستأجر در زمان عقد مبلغی را به موجر پرداخت میکند و در پایان موعد اجاره این مبلغ بازگردانده میشود.
- شیوه سوم ترکیبی از دو طریق فوق میباشد.
هزینه ارسال تجهیزات به مستأجر برعهده کیست؟
در قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی باید حتماً قید شود که پس از انتقال مالکیت منافع مورد اجاره، چه شخصی باید عهدهدار انتقال تجهیزات پزشکی به مستأجر شود و هزینه حملونقل آن بر عهده چه کسی قرار میگیرد.
این مسئله در نگاه اول شاید مورد کمتوجهی واقع شود؛ اما در زمان اجرای عقد که نوبت به ایفاء تعهدات میرسد، ممکن است اختلافات بروز کند. بنابراین اگر طرفین در هنگام تنظیم قرارداد از ابعاد حقوقی این امر اطلاع داشته باشند، حتماٌ در مورد این مسئله تعیین تکلیف میکنند تا از وقوع اختلاف در آینده جلوگیری شود.
تعهدات طرفین در نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی
در عالم حقوق، داشتن حق موجب ایجاد تکالیف نیز میشود. در مورد قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی، بهعلت اینکه دستگاههای درمانی دارای پیچیدگی در عملکرد هستند، این امکان برای مستأجر وجود دارد تا از مالک تجهیزات درخواست آموزش کارکرد صحیح را داشته باشد.
یکی از نکات بحثبرانگیز در تعهدات اجاره نامه تجهیزات پزشکی، مربوط به آسیبدیدگی دستگاهها میباشد. موجر میبایست هنگام انعقاد قرارداد با مستأجر شرط کند که در صورت ورود خسارت به تجهیزات، مستأجر ملزم به تعمیر و پرداخت هزینه آن باشد. مستأجر باید از تجهیزات در همان جهات تعیینشده در قرارداد استفاده کند و اجارهبها را در موعد تعیینشده در قرارداد پرداخت کند. همچنین مستأجر باید تجهیزات را در کمال سلامت و بدون وجود هیچگونه نقصی برگرداند.
اگر مستأجر در بازگرداندن دستگاه تأخیر کند، سبب تضییع حقوق مالک میشود اما با درج ضمانتاجرای تأخیر در تحویل تجهیزات میتوان از ورود خسارات بیشتر به مالک جلوگیری کرد. اهمیت استفاده از نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی در این موارد به خوبی درک میشود؛ چون با درج وجه التزام، حقوق مالک نیز تضمین میشود. وجه التزام عبارت است از مبلغی که طرفین در هنگام تنظیم قرارداد توافق میکنند تا درصورت نقض تعهد به طرف قرارداد پرداخت شود. به این طریق، مستأجر به ازای هر روز دیرکرد در بازگرداندن تجهیزات ملزم به پرداخت وجه تعیینشده در قرارداد میشود.
انواع تجهیزات پزشکی
تجهیزات پزشکی انواع متفاوتی دارد که هر کدام کارکردهای خاص خود را دارد. از جمله انواع آن میتوان به وسایل معاینه، تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات درمانی و وسایل زنان و زایمان اشاره کرد.
این تجهیزات معمولاً در راستای پیشگیری، درمان و کاهش بیماریها و یا در خدمت تحقیق علم پزشکی استفاده میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر، این مطلب را بخوانید.
آیا از فرآیند دریافت مجوز تجهیزات پزشکی اطلاعاتی دارید؟
برای ترخیص ملزومات پزشکی از گمرک، با توجه به نوع آن باید از سازمان مربوطه مانند سازمان مبارزه با مواد مخدر، سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت و … مجوز دریافت کرد. به علاوه، شرکت واردکننده باید دارای کارت بازرگانی بوده و نامه نمایندگی از کمپانی خارجی دریافت و در سامانه اداره کل تجهیزات به ثبت رسانده باشد.
پس از اخذ مجوز از اداره تجهیزات پزشکی میتوان نسبت به واردات ملزومات پزشکی از گمرک اقدام کرد.
بیشتر بخوانید: درمورد مجوز تجهیزات پزشکی چه میدانید؟!
آیا قصد اجاره تجهیزات آزمایشگاهی را دارید؟
اگر شما هم بهعنوان دانشپژوه برای انجام پروژه تحقیقاتی خود نیازمند فضای آزمایشگاهی مجهز هستید، میتوانید با توجه به زمان لازم برای پایان تحقیقات خود اقدام به اجاره فضای آزمایشگاهی نمایید. همچنین بسیاری از شرکتهای تولیدی برای ارتقاء سطح کیفی محصولات و تحقیق و توسعه، میتوانند با شرکتهای ارائهکننده تجهیزات آزمایشگاهی، قرارداد اجاره تجهیزات آزمایشگاهی منعقد کنند.
اطلاعات بیشتر در: آنچه باید از اجاره تجهیزات آزمایشگاهی بدانید!
تحت چه شرایطی میتوان اجاره نامه تجهیزات پزشکی را فسخ کرد؟
طرفین در هنگام تنظیم قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی میتوانند با توافق یکدیگر شروطی را تعیین کنند که در صورت ایجاد آن، برای هر یک از طرفین حق فسخ ایجاد شود. این شروط حتماً باید مکتوب و در قرداد ذکر شود؛ زیرا درصورت بروز اختلاف مراجع قانونی نیز به حدود توافق دیگران که برآمده از اراده آنان است، عمل میکنند. علاوه بر آن، میتوان درصورت نقض تعهدات از جانب هریک از طرفین درصورتیکه در قرارداد قید شده باشد، برای طرف مقابل حق فسخ قائل شد.
در نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی که به همت تیم حقوقی لامینگو تنظیم شده، بهشرح شرایط فسخ پرداخته شده است.
آیا فورسماژور در اجاره نامه تجهیزات پزشکی مؤثر است؟
فورسماژور، شرایط غیرقابلاجتنابی است که برای طرفین قرارداد غیرقابلپیشبینی بوده و خارج از اراده آنهاست. این شرایط در اجرای قراداد سبب ایجاد وقفه میشود و ممکن است شخص متضرر خواهان پایان قرارداد باشد. نکته حائز اهمیت این است که نقض تعهداتی که ناشی از فورسماژور باشد، سبب ایجاد مسئولیت برای متعهد نخواهد بود.
طرفین میتوانند از ابتدای ایجاد تعهدات خود با پیشبینی بند مربوط به فورسماژور در مورد انجام تعهدات بهنحو دیگر توافق کنند. بهعنوان مثال، فورسماژور را پایاندهنده قرارداد بدانند یا درصورتیکه ادامه وقفه در انجام تعهدات سبب ورود خسارت شود، برای شخص متضرر حق فسخ قائل شوند. در مورد تجهیزات پزشکی، تحت شرایطی ممکن است فورسماژور در مرحله اجرای تعهدات مانع ایجاد کند. بهعنوان نمونه، ممکن است کلیه راههای ارتباطی موجر به مستأجر مسدود باشد و امکان تحویل تجهیزات پزشکی وجود نداشته باشد. در این شرایط، درصورتیکه طرفین در مورد فورسماژور توافق کرده باشند، طبق همان عمل میشود.
روش حل اختلاف در نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی
زمانی که اشخاص با هم قراردادی تنظیم میکنند، شاید کمتر به این مسئله توجه کنند که روزی ممکن باشد اختلافی اتفاق بیفتد. همین امر، سبب غفلت آنان از تعیین ضوابطی برای حل اختلاف میشود. اهمیت تنظیم بند مربوط به حل اختلاف در این است که طرفین میتوانند با توافق اولیه روشهای حل اختلاف را تعیین کنند. روشهای حل اختلاف عبارتاند از:
1) مذاکره
طرفین میتوانند در قرارداد قید کنند، در صورت اختلاف در تفسیر یا اجرای قرارداد، مذاکرات انجام دهند. حتماً توجه کنید مدتزمانی برای شروع موعد مذاکره و پایان آن تعیین کنید تا در صورت عدم نتیجه از مذاکره به طرق دیگر اختلافات را حل کنید.
2) داوری
هر یک از طرفین میتوانند ضمن عقد یا بهصورت جداگانه، اشخاص یا مؤسسات داوری را بهعنوان مرجع حل اختلاف تعیین کنند. از جمله مزایای مراجعه به نهاد داوری نسبت به رسیدگی قضایی، میتوان به سرعت رسیدگی، صرف هزینه کمتر و تخصصی بودن موضوعات اشاره کرد. رأی داور در مراجع قضایی اعتبار قانونی دارد.
3) مراجع دادگستری
دستگاه قضایی صلاحیت رسیدگی به تمامی دعاوی را دارد و مراجعه به مراجع دادگستری نیازمند توافق طرفین نمیباشد. اما طرح دعوا در مراجع دادگستری مستلزم صرف زمان و هزینه میباشد. میتوانید با استفاده از روشهای جایگزین حل اختلاف مانند مذاکره، سازش، میانجیگری و داوری اختلافات را مسالمتآمیز حلوفصل کنید.
جمعبندی
در هنگام تنظیم قرارداد، توجه به ابعاد حقوقی بسیار بااهمیت میباشد و تضمینکننده حقوق و منافع طرفین است. با استفاده از نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی تهیهشده توسط کارشناسان لامینگو، از زمان و هزینه خود بیشترین بهره را ببرید.
درصورتیکه درخصوص اجارهنامه پرسشی دارید، همکاران ما در لامینگو پاسخگوی شما هستند. میتوانید در بخش دیدگاه نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین برای مطالعه مطالب بیشتر به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما