تومان 137,000
قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی

قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی

اجاره تجهیزات پزشکی ممکن است در سطوح مختلف انجام گیرد؛ برخی به این تجهیزات برای کسب‌وکار خود نیازمندند و در سطوح گسترده تجهیزات مورد نیاز خود را اجاره می‌کنند. برخی دیگر نیز برای استفاده موردی بیماران در خانه به اجاره تجهیزات پزشکی اقدام می‌کنند. به هر حال، انعقاد قرارداد در این راستا ضروری است؛ به‌خصوص اگر اجاره در سطوح گسترده انجام شود. نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی که پیش رو دارید، با همت تیم حقوقی لامینگو تنظیم شده و در اختیار شما قرار گرفته است. می‌توانید هم‌اکنون نسخه‌ای از آن را دریافت کرده و درصورت نیاز، سؤالات خود را پیش از امضاء قرارداد از ما بپرسید.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 7

اجاره تجهیزات پزشکی بدون انعقاد قرارداد، می‌تواند برای موجر یا مستأجر مشکلاتی را به‌همراه داشته باشد. برای مثال، چنانچه پرداخت مبلغ اجاره‌بها توسط مستأجر به تأخیر بیفتد، با عدم وجود یک قرارداد، موجر راه سختی را برای پیگیری دریافت مبلغ اجاره‌بها خواهد داشت؛ یا اگر موجر از تسلیم مورد اجاره در موعد خود یا انجام تعمیرات لازم برای استفاده مستأجر خودداری کند، الزام او بدون قرارداد بسیار دشوار خواهد بود. بنابراین، انعقاد قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی حافظ منافع هر دو طرف قرارداد است.

ارکان اساسی قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی

در این قرارداد، ذکر نکات متعددی ضرورت دارد؛ اما عدم وجود شفافیت درخصوص برخی مسائل می‌تواند قرارداد را از اعتبار قانونی ساقط نماید. ازجمله آن‌ها عبارت است از:

1- طرفین قرارداد

بدون شک، در هر قراردادی تعیین هویت طرفین آن الزامی است. در قراردادهای اجاره، اجاره‌دهنده موجر و اجاره‌کننده مستأجر نام دارد. لازم است در شروع قرارداد اطلاعات هویتی طرفین ازجمله کد ملی، نشانی، کد پستی و شماره تماس قید گردد.

2- مورد اجاره

ماده 472 قانون مدنی مقرر می‌دارد که «عین مستأجره باید معین باشد و اجاره عین مجهول یا مردد باطل است.» بنابراین، تعیین دقیق مورد اجاره را نباید فراموش کرد.

3- مدت اجاره

بنا بر حکم صریح ماده 468 قانون مدنی، در اجاره اشیاء مدت اجاره باید معلوم باشد؛ وگرنه اجاره باطل خواهد بود. اگر ابتدای مدت اجاره قید نشود، تاریخ تنظیم قرارداد به‌عنوان ابتدای مدت در نظر گرفته می‌شود؛ اما عدم ذکر پایان مدت اجاره منجر به باطل شدن قرارداد خواهد شد.

اجاره‌بها در قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی

مبلغ قرارداد ازجمله مهمترین بندهای قرارداد اجاره است. برای پرداخت مبلغ قرارداد سه روش وجود دارد:

1- رهن کامل

در این روش، مستأجر در ابتدای مدت قرارداد مبلغی را به‌عنوان رهن یا ودیعه به موجر می‌سپارد. این مبلغ با پایان مدت قرارداد به مستأجر بازگردانده می‌شود. موجر می‌تواند خسارات وارده ازجانب مستأجر را از مبلغ ودیعه برداشت کند.

2- پرداخت اجاره‌بها به‌صورت ماهانه

در این روش، مستأجر در روز مشخصی از هر ماه مبلغی را برای موجر واریز می‌کند. در این فرض، تعیین تاریخ ماهانه پرداخت اجاره‌بها و همچنین میزان آن در متن قرارداد الزامی است.

3- ترکیبی

در این روش، مستأجر در ابتدای قرارداد مبلغی را به‌عنوان ودیعه به موجر داده و در طول مدت قرارداد نیز به‌صورت ماهانه مبلغی را برای موجر واریز می‌کند. موجر می‌تواند اجاره‌بهای عقب‌مانده یا سایر خسارات وارده ازجانب مستأجر را از محل ودیعه او جبران نماید. لازم به ذکر است که ودیعه می‌تواند به‌جز پول نقد، اشیاء ارزشمندی مانند طلا باشد.

هزینه‌های قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی

بسیاری از افراد هنگام تنظیم قراردادهای خود از مسئولیت پرداخت هزینه‌های قرارداد غافل می‌شوند؛ حال آنکه این موضوع یکی از اختلافات مهمی است که میان طرفین در انواع قراردادها رایج است. لازم است در متن قرارداد تعیین کنید که هزینه‌های اجرای قرارداد ازجمله حمل‌ونقل تجهیزات پزشکی بر عهده چه کسی است.

تعیین مسئولیت تعمیر مورد اجاره در قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی

یکی از سؤالات رایج افراد در روابط استیجاری، بحث مسئولیت انجام تعمیرات است. برای تعیین این مسئولیت، موارد ذیل به ترتیب اولویت حائز اهمیت است:

1- توافق طرفین

چنانچه طرفین قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی درخصوص مسئولیت انجام تعمیرات مورد اجاره، اعم از جزئی یا کلی، توافق کرده باشند، همان توافق حاکم خواهد بود.

2- عرف محل

چنانچه طرفین توافقی درخصوص مسئولیت تعمیرات مورد اجاره نداشته باشند، در قدم بعد، باید دید که عرف محل به چه صورت است؛ یعنی عرف محل موجر را مسئول انجام تعمیرات می‌داند یا مستأجر را.

3- حکم قانونگذار در ماده 486 قانون مدنی

چنانچه توافق یا عرفی در رابطه با مسئولیت انجام تعمیرات مورد اجاره وجود نداشته باشد، حکم قانون حاکم خواهد بود. وفق ماده فوق‌الذکر، «تعمیرات و کلیه مخارجی که در عین مستأجره برای انتفاع از آن لازم است، به عهده مالک است.» بنابراین، مسئولیت انجام تعمیرات در این حالت با مالک خواهد بود؛ به شرط آنکه انجام تعمیرات برای بهره‌برداری مستأجر از مورد اجاره لازم باشد. بنابراین، تعمیرات ظاهری که تأثیری در بهره‌برداری مستأجر ندارد، اصولاً تحت شمول این ماده قرار نمی‌گیرد.

به لامینگو اعتماد کنید!

نکاتی که ذکر شد، تنها بخش کوچکی از پیچیدگی‌های حقوقی قراردادهای اجاره است. با وجود این پیچیدگی‌ها، ضرورت تنظیم این‌گونه قراردادها توسط متخصصان حوزه قراردادنویسی بر هیچ‌کس پوشیده نیست. تیم حقوقی مجموعه لامینگو این بار هم کنار شماست. اگر به‌دنبال یک نمونه قرارداد اجاره تجهیزات پزشکی مطمئن هستید، درنگ نکرده، قرارداد را دریافت نموده و درصورت نیاز، سؤالات خود را از ما بپرسید.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

  • {{item.content}}

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.