دعاوی قراردادهای تجاری و مهم‌ترین نکات آن

مشاوره حقوقی قرارداد

چه در قراردادهای حقوقی معمول و چه در قراردادهای تجاری اختلافات و دعاوی بعد از عقد قرارداد همیشه وجود داشته و ازاین‌پس هم وجود خواهند داشت. این مشکلات نه مربوط به برهه زمانی خاصی هستند و نه فقط برای افراد و شرکت‌های خاصی تعریف می‌شوند‌. بررسی قراردادهای تجاری نشان می‌دهد که حتی شریک بودن، نزدیک بودن و داشتن نسبت‌های فامیلی بین طرفین قرارداد هم تضمینی بر نبود دعواهای حقوقی بین آن‌ها نخواهد بود. در این میان کاربران می‌توانند با استفاده از ترفندهایی مانند استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد و یا موارد دیگری که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، خود را در درجه اول از این دعاوی دور نگه دارند و در درجه دوم هم در صورت بروز آن‌ها، خود را از عواقب آن‌ها مصون نگه‌دارند.

اطلاع از قوانین و اجرای دقیق بندهای قراردادها در صورت شناخت دقیق از بندها و ماده‌های قانون تجارت می‌توانید این مهم را برای کاربران به ارمغان بیاورد. شما چقدر از قوانین تجارت و قوانین قراردادهای حقوقی اطلاع دارید؟ آیا از مواردی که به‌تازگی تصویب می‌شوند نیز مطلع هستید؟

اصلاً مهم نیست که شما چند بار در طول زندگی خود با چنین قراردادهایی روبرو شده باشید. چه اگر برای بار اول در حال تنظیم قرارداد تجاری هستید و یا برای چندمین بار، هیچ تضمینی برای عدم ورود به دعواهای بعد از عقد قرارداد برای شما وجود ندارد. اگر غیرازاین تصوری دارید، بایستی  هر چه سریع‌تر دیدگاه خود را عوض و کرده و در یک جلسه مشاوره حقوقی قرارداد تمام موارد مندرج در آن را با وکیل در میان بگذارید. در ادامه اما سعی داریم تا اطلاعات دقیق‌تر و به‌روزتری در اختیار شما قرار دهیم تا از این طریق بتوانید با آگاهی بیشتری برای بررسی قرارداد تجاری خود اقدام نمایید.

 

قدم اول در برخورد با دعاوی تجاری استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد

اولین و مهم‌ترین قدم نه‌تنها بعد از بروز دعاوی تجاری بلکه حتی قبل از بستن هر قرارداد استفاده از خدامت مشاوره حقوقی است. عقد قراردادهای تجاری حساسیت‌های بسیار زیادی دارد. اگر ریسک عدم استفاده از این خدمات را به جان خریده‌اید و اکنون در طول زمان قرارداد با مشکلات حقوقی روبرو هستید، حتماً برای اولین قدم بایستی از این خدمات بهره‌مند شوید. زیرا تمام موارد بیان شده در ادامه این مقاله برای بندهای عمومی قراردادهای تجاری است. درحالی‌که هر قراردادی می‌تواند شرایط و تعهدات خاص خود را به دنبال داشته و ازاین‌رو داوری درباره آن‌ها منوط به مطالعه این موارد خواهد بود. ازاین‌جهت حتماً وکیل پایه یک دادگستری بایستی نظر خود را دراین‌باره باید به شما اعلام نماید.

 

این مطلب را بخوانید:مشاوره حقوقی قرارداد و همه آنچه که در این خصوص باید بدانید

 

نداشتن تخصص‌های لازم در کاربران عمومی باعث شده تا آن‌ها نتوانند به‌درستی در این مواقع تصمیم‌گیری کنند. حتی کسانی که تجربه حضور در چنین دعاوی را هم داشته اما تخصص لازم در این زمینه را ندارند نیز نمی‌توانند مرجعی برای اظهارنظر و راهنمایی برای شما باشند. همان‌طور که می‌دانید در بسیاری از مواقع یک کلمه در قرارداد می‌تواند بار حقوقی مربوط به خود را داشته و مسیر پرونده شما را از سایر موارد جدا نماید. تجویز دارو بدون ویزیت بیمار ممکن است منجر به مواردی زیان‌آور بعدی شده و این اشتباه شرایط را بدتر خواهد کرد. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد نه‌تنها راهی برای از بین بردن سوءنیت‌های طرف مقابل شما در قرارداد تجاری است بلکه می‌تواند بهترین راه برای احقاق حق پایمال‌شده شما نیز باشد.

 

مشاوره حقوقی قرارداد

 

با اصطلاحات و تعریف قانونی قراردادهای تجاری آشنا باشید

شما به‌عنوان یک تاجر یا کسی که یک طرف یک قرارداد تجاری قرار دارید، بایستی شناخت منطقی و معقولی از قانون تجارت داشته باشید. قانون تجارت از اوایل سده جدید شمسی در ایران تنظیم شده و در طول این سالیان دراز دائماً هم در حال به‌روزرسانی بوده است. هرساله مواردی به این قانون اضافه شده و یا برخی از بندهای آن به فراخور زمان تغییر می‌نماید. از یک فرد معمولی و شخصی و کسب که تخصص وکالت ندارد، اطلاع از همه این موارد انتظاری غیرمعقول است اما شما باید حداقل تعریف کلی و موارد کلی این قانون را درباره تجارت و قراردادهای تجاری بدانید. این مهم به شما کمک خواهد کرد که در لحظه تنظیم قرارداد و بررسی آن، منطقی‌تر و آگاهانه‌تر تصمیم بگیرید. از تعریف تاجر و تجارت گرفته تا موارد حقوقی مربوط به دعاوی حقوقی را می‌توانید در موارد قانون تجارت مشاهده کنید.

وکلای لامینگو با سال‌ها تجربه و تخصص در زمینه تنظیم قرارداد تجاری، خدمات مشاوره حقوقی قرارداد تجاری را به بهترین نحو برای کاربران فراهم آورده‌اند. در هرلحظه‌ای قرارداد خود که هستید، با استفاده از این خدمات می‌توانید قدم بعدی را بهتر و مطمئن‌تر بردارید.

دریافت مشاوره حقوقی قرارداد

 

مرجع رسیدگی‌کننده به دعاوی تجاری

یکی از موارد مهمی که در دعاوی تجاری باید به آن مسلط باشید، مرجع رسیدگی‌کننده به دعاوی مربوطه است. این موضوع نه‌فقط برای قراردادهای تجاری بلکه برای هر نوع قرارداد حقوقی دیگری اهمیت خود را دارد. مرجع رسیدگی‌کننده به دعاوی حقوقی بسته به شرایط قرارداد و  موضوع آن می‌تواند متفاوت باشد. در اکثر موارد این دادگاه است که تعیین کننده نتیجه بین دو طرف قرارداد است. اما امکان ارجاع پرونده به سایر مراجع نیز وجود دارد. حتی در برخی موارد در صورت دعاوی تجاری افراد زیردست در یک شرکت، خود شرکت و هیئت‌مدیره آن مرجع رسیدگی‌کننده و تصمیم گیر اصلی در این زمینه‌ها هستند. ازاین‌رو کاربران باید در قدم اول مرجع صلاحیت‌دار برای رسیدگی به دعاوی خود را بدانند. این امر را می‌توانید در جلسه مشاوره حقوقی قرارداد از وکیل خود بپرسید و یا در هنگام عقد قرارداد دراین‌باره اطلاعات لازم را کسب نمایید.

 

این مطلب شاید برای شما مفید باشد: اقدامات لازم قبل از عقد قرارداد که باید بدانید

 

دعاوی تجاری معمول در قراردادها

قراردادهای تجاری تنوع بسیار بالایی دارند و به طبع دعاوی مربوط به آن‌ها نیز می‌تواند انواع مختلف و متنوعی داشته باشد. دعاوی در شراکت‌های تجاری، عدم اجرای تعهدات، بر هم خوردن زمان‌بندی در قراردادها، ورشکسته شدن شرکت‌ها، از بین رفتن مال تجاری، پاس نشدن چک، جعل در اسناد و مواردی ازاین‌دست می‌توانند زمینه‌ساز اصلی دعاوی تجاری و حقوقی باشند که برای هر یک زا این دعاوی راهکار مخصوص به خود آن‌ها وجود دارد که وکیل تجارت می‌تواند شما را در جلسات مشاوره حقوقی قرارداد نسبت به این مسائل آگاه سازد.

 

مشاوره حقوقی قرارداد

 

انواع اسناد تجاری و دعاوی مربوط به آن‌ها

یکی از موارد معمول در دعاوی تجاری درباره اسناد مربوط به آن‌ها است. به‌صورت کلی اسناد تجاری به دو گروه معمولی و خاص تقسیم می‌شوند. البته باز در شاخه‌های هر یک از این ‌دسته‌ها اهمیت اسناد تجاری می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال چک یکی از اسناد تجاری خاص است که اهمیت بسیار زیادی در قانون تجارت داشته و عدم رعایت این قوانین می‌تواند دردسرها و عواقب سنگینی را نیز برای کاربران به دنبال داشته باشد. حتی در برخی موارد برای عدم اجرای تعهدات با صادر شدن چک، مجازات کیفری نیز می‌تواند ازجمله عواقب قابل پیش‌بینی برای طرف مقابل قرارداد باشد.

کاربران باید بدانند که همه اسناد تجاری با درجه اهمیت مختلف، موردحمایت قانون‌گذار بوده و تخلف در هرکدام از آن‌ها می‌تواند عواقب خاص خود را به دنبال داشته باشد. تنها راه اطلاع از این موارد هم استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد در هنگام مواجه شدن با این موارد است.

 

این مطلب را بخوانید: اهمیت پیش‌نویس و بازنگری قرارداد را می‌دانید؟

 

پیچیدگی‌های دعاوی قراردادهای تجاری در تجارت بین‌المللی

وقتی صحبت از قراردادهای بین‌المللی به میان می‌آید، شرایط می‌تواند در دعاوی حقوقی پیچیده‌تر نیز شود. به دلیل اینکه در این مواقع اشخاص و شرکت‌ها معمولاً در دو کشور مختلف بوده و قوانین تجارت مربوط به آن نیز ممکن است تفاوت‌هایی با هم داشته باشد، شما نیاز به استفاده از مشاوره حقوقی وکیلی باتجربه و حرفه‌ای در این زمینه خواهید داشت. هرگونه سهل‌انگاری در چنین شرایطی می‌تواند منجر به بروز ضرر و زیان‌های بسیار بزرگی برای کاربران شود.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در انتها به خاطر داشته باشید

مواردی مهم و اصلی مربوط به دعاوی تجاری را با هم مرور کردیم و برای هر یک سعی کردیم راهم کاری را نیز پیش پای کاربران بگذاریم. عدم دقت به این مسائل می‌تواند عواقب بسیار سنگینی برای طرفین قراردادهای تجاری به دنبال داشته باشد. کاربران باید به خاطر داشته باشند که در درجه اول باید به حقوق خود آگاهی پیدا کنند و سپس دفاعیات لازم و مناسب را در برخورد با چنین مشکلاتی از خود ارائه نمایند. هر دو این موارد هم نیاز به استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد خواهد داشت.

علاوه بر موارد بیان‌شده اصطلاحات و شرایط دیگری هم وجود دارد که لازم است کاربران با آن‌ها آشنا باشند. این موارد را می‌توانید در بخش مقالات حقوقی لامینگو در دسترس داشته باشید. از آن گذشته در صورت نیاز به مشاوره حقوقی و یا رفع ابهامات خود نیز می‌توانید از بخش نظرات با ما در تماس باشید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه