قرارداد استخدام بازاریاب و لزوم تنظیم تخصصی آن
شاید بتوان اولین گام برای رسیدن به یک کسبوکار موفق را فروش پایدار و باکیفیت محصولات آن بدانیم. میزان فروش در هر کسبوکار به عوامل مختلفی ازجمله نحوه ارتباط با مشتریان و جذب آنها بستگی دارد. از طرفی تنها جذب مشتری برای فروش کافی نیست و مسئله مهمتر رسیدن به یک پایداری نسبی در میزان فروش و داشتن مشتریان وفادار و ثابت است. بازاریابی یا Marketing اساسیترین راهبرد در جهت رسیدن به نقطه مطلوب فروش و همچنین برای دست یافتن به یک کسبوکار موفق همراه با فروش بالا و پایدار است. بنابراین به نظر میرسد شخص بازاریاب کلیدیترین عضو یک مجموعه در بحث فروش و ارتباط با مشتریان در یک کسبوکار باشد. آنچه که مسلم است این است که یک بازاریاب حرفهای و همچنین یک کارفرمای باتجربه برای شکلگیری رابطه همکاری بین خودشان لزوم تنظیم یک قرارداد استخدام بازاریاب را الزامی میدانند.
چرا به تنظیم قرارداد استخدام بازاریاب نیاز داریم؟
رابطه بازاریاب با کارفرمای خود یک رابطه همکاری است، که در این رابطه همکاری هرکدام از طرفین نسبت به یکدیگر تعهدات و وظایفی به عهدهدارند و بازاریاب در مقابل این تعهدات مستحق دریافت حقوق است. این نوع رابطه همکاری یک رابطه استخدامی و نیازمند تنظیم یک قرارداد استخدام بازاریاب است.
باید توجه داشت که قراردادهای استخدامی انواع مختلفی دارند و به نظر میرسد بهترین قالب قراردادی برای این قرارداد، قرارداد استخدام موقت باشد. قرارداد استخدام موقت که در مقابل قرارداد استخدام دائم قرار میگیرد، دارای بازه زمانی مشخص و موردتوافق طرفین است. از طرفی تنظیم یک قرارداد استخدامی بین بازاریاب و کارفرما هم ازلحاظ قانونی و هم حرفهای منجر به اطمینان خاطر طرفین خواهد شد، بهعلاوه شخص بازاریاب نیز باانگیزه بیشتری به وظایف و تکالیف خود مطابق قرارداد خواهد پرداخت که منجر به افزایش کیفیت عملکرد کلیفروش نیز خواهد شد. یک کارفرمای باتجربه نیز جهت پیشبرد قانونی کسبوکار خود میباید تنظیم قرارداد استخدام بازاریاب را الزامی بداند، زیرا علاوه بر وجهه قانونی نیازهای قراردادی طرفین نیز طی توافقات صورت گرفته در قرارداد برطرف خواهد شد.
تعهدات بازاریاب مطابق قرارداد استخدام بازاریاب چیست؟
قبل از هر چیز اصلیترین وظیفه یک بازاریاب معرفی محصولات کارفرما در بازار، جذب مشتریان و توزیع محصولات است که نحوه انجام این تعهدات و تعرفههای مربوط به محصولات توسط کارفرما به بازاریاب ارائه میشود و بازاریاب وظیفه دارد تا مطابق آن دستورالعملها انجاموظیفه کند.
از طرفی تهیه گزارش از عملکرد خود و تحویل آن به مافوق یا کارفرمای خود نیز از دیگر وظایفی است که یک بازاریاب باید مطابق قرارداد استخدام بازاریاب به آن عمل بکند. نکته قابلتوجه دیگر بحث تسهیلات ارائهشده به مشتریان است که بازاریاب میباید مطابق تدابیر اعلامشده کارفرما و نه بهصورت دلخواه خود به آنها عمل بکند. برای داشتن مشتریانی راضی و ثابت بازاریاب وظیفه دارد تا اظهارات و نظرات مشتریان را در جهت بهبود کیفیت فروش در اختیار مافوق یا کارفرمای خود قرار دهد.
شرط محرمانگی، یک شرط واجب!
با توجه به ماهیت و ذات حرفه بازاریابی، بازاریاب خواه بهصورت ارادی یا غیرارادی به اطلاعاتی در رابطه با کسبوکار کارفرما دست مییابد که این اطلاعات علاوه بر ارزش تجاری جنبه رقابتی نیز دارند، که افشای آنها میتواند برای کارفرما یک خطر و درنتیجه تهدید جدی محسوب گردد. بنابراین به نظر میرسد وجود یک ماده جداگانه در قرارداد استخدام بازاریاب تحت عنوان محرمانگی امری ضروری به نظر برسد. مطابق این ماده در این قرارداد ، بازاریاب متعهد میشود تا تمامی اطلاعات فنی و غیر فنی مرتبط با موضوع قرارداد را که به نحو مستقیم یا غیرمستقیم کسب کرده است را محرمانه تلقی کند و درنتیجه آنها را برای اشخاص ثالث افشا نکند، در غیر این صورت موجب مسئولیت بازاریاب در برابر کارفرما خواهد شد.
این مطلب را بخوانید: چرا باید با مدیرفروش و فروشنده قرارداد استخدام امضا کنیم؟
درنهایت متوجه شدیم که تنظیم یک قرارداد استخدام بازاریاب امری ضروری و لازم برای رسیدن به فروشی موفق در یک کسبوکار است. اگر شما هم به دنبال یک تجربه همکاری موفق و رسیدن به نقطه بهینه فروش در کسبوکار خود هستید میتوانید از قرارداد استخدام بازاریاب لامینگو که بهصورت کاملاً حرفهای توسط تیم حقوقی لامینگو تنظیم گردیدهاست استفاده کنید.
برای مطالعه سایر مقالات ما به مجله حقوقی لامینگو مراجعه بفرمایید.
دیدگاه شما