نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور و الزامات تنظیم این قرارداد

2 سال پیش
نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

با توجه به اینکه امروزه تمام ساختمان‌ها ازجمله مراکز مسکونی، مراکز تجاری، مدارس، مراکز تفریح و غیره دارای معماری مدرن هستند و در معماری مدرن، ساختمان‌ها غالباً چندطبقه می‌باشند، آسانسور یکی از الزامات این فضاها و اماکن بوده و بدون استفاده از آن عملاً امکان بهری‌وری از فضا سخت و ناممکن است. درنتیجه، نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور نیز یکی از رایج‌ترین قراردادها بوده و این قرارداد یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری می‌باشد.

نصب و راه اندازی آسانسور مراحل و موضوعاتی دارد که باید در متن قرارداد قید گردد و از آنجایی که این موضوع امری تخصصی بوده و ممکن است هرکسی دانش آن را نداشته باشد، بهتر است برای عقد نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور از راهنمایی کارشناسان قراردادنویسی استفاده نمایید. برای دسترسی به قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور، شما می‌توانید وارد لینک زیر شده و قرارداد سرویس آسانسور را به‌صورت آماده دریافت نموده و یا با مراجعه به کارشناسان قراردادنویس لامینگو، قراردادی را که مد نظر دارید از آنها بخواهید.

دریافت قرارداد نصب و راه‌اندازی آسانسور

 

قالب نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

قالب نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور، پیمانکاری می‌باشد. قرارداد پیمانکاری یا پروژه‌ای قراردادی است که براساس آن اشخاصی که پیمانکار و کارفرما نامیده می‌شوند، برای رسیدن به اهداف خود با یکدیگر قرارداد منعقد نموده و براساس این قرارداد شخص کارفرما انجام عمل یا اجرای پروژه‌ای را به پیمانکاری می‌سپارد تا پیمانکار یا مجری قرارداد، این عمل یا پروژه را براساس مشخصات و شرایطی که در متن قرارداد قید گشته است، انجام دهد و در مقابل مبلغی را به‌عنوان مزد دریافت نماید. قرارداد پیمانکاری در مواردی منعقد می‌گردد که موضوع قرارداد یک عمل موقت و غیرمستمر می‌باشد و زمانی که کارفرما کاری را به‌طور مداوم از شخصی بخواهد، دیگر قرارداد پیمانکاری منعقد نمی‌گردد و در این مورد قرارداد استخدامی کاربرد دارد.

نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور قراردادی است که شخصی عمل نصب و راه اندازی آسانسور را از فرد یا شرکتی که در این زمینه فعالیت داشته درخواست می‌نماید و درازای انجام این موضوع، مبلغی را به مجری قرارداد می‌پردازد. شخصی که امر نصب و راه‌اندازی را از متخصصین فنی درخواست نموده است، ممکن است این قرارداد را برای منزل مسکونی خود منعقد نموده باشد، ممکن است نماینده ساکنین یک ساختمان بوده و یا ممکن است نماینده و یا مدیر یک شخص حقوقی مانند شرکت یا سازمانی تجاری باشد. در ادامه مطلب، به بررسی بیشتر متن نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور پرداخته و پیوست‌های این قرارداد را شرح می‌دهیم.

 

متن نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

در متن هر قراردادی که از انواع قراردادهای پیمانکاری می‌باشد، طرفین قرارداد باید شرایط عام و خاص موضوع قرارداد را ذکر نمایند. شرایط عام، شرایطی می‌باشند که در تمام قراردادهای پیمانکاری مشترک و یکسان بوده و شرایط خاص، شرایطی است که در هر قرارداد با توجه به موضوع آن قرارداد متفاوت می‌باشد. در متن نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور پیمانکار و کارفرما باید موارد زیر را درج نمایند:

 

۱. عنوان نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

عنوان قرارداد نامی است که طرفین بر قرارداد خود می‌گذارند و هر عنوانی با توجه به هدف و ماهیت آن قرارداد تعیین می‌گردد و آثاری را بر قرارداد حاکم می‌نماید و محتوای قرارداد را به‌طور مختصر بیان می‌نماید. در ارتباط با عنوان قراردادی که در آن کارفرما امر نصب و راه‌اندازی آسانسوری را از شخصی که این کار را انجام می‌دهد درخواست می‌نماید نیز طرفین باید دقت لازم را داشته باشند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد پیمانکاری دوخت لباس چیست و چه نکاتی دارد؟

 

۲. موضوع قرارداد پیمانکاری نصب آسانسور

موضوع قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور فعالیتی است که پیمانکار در ازای دریافت مزد انجام می‌دهد. در این بخش از قرارداد، طرفین باید موضوع اصلی قرارداد خود را به‌طور کامل توضیح دهند و مشخص نمایند که این قرارداد با چه هدفی تنظیم گشته است. در قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور، کارفرما و پیمانکار باید در قرارداد قید نمایند که پیمانکار به‌طور دقیق باید چه کاری انجام دهد. ممکن است وظیفه پیمانکار تنها نصب آسانسور بوده و یا ممکن است وظایف دیگری داشته باشد که باید به این موارد در ذیل بند موضوع قرارداد اشاره گردد.

 

۳. تعهدات پیمانکار در نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

در این بخش، وظایف و تعهدات پیمانکار نصب آسانسور، که ممکن است یک نفر شخص حقیقی بوده و به‌طور مستقل کار می‌کند و یا یک شرکت باشد، قید می‌گردد. پیمانکاران در امر نصب و راه‌اندازی آسانسور اصولاً تعهدات یکسانی دارند؛ مسئولیت‌هایی از جمله بررسی فضای نصب آسانسور، بررسی مقاومت ساختمان برای تعیین ظرفیت آسانسور، انجام امور فنی مانند کنترل ولتاژ برق و ابعاد چاه آسانسور، نصب آسانسور، راه‌اندازی آسانسور نصب‌شده و ارائه خدمات دیگر. اما ممکن است کارفرما با رضایت پیمانکار عمل دیگری را نیز بر عهده وی قرار دهد؛ برای مثال ممکن است کارفرما از پیمانکار بخواهد کابین آسانسور را نیز خود او بخرد و اگر پیمانکار نیز این موضوع را بپذیرد، بخشی از تعهدات وی محسوب می‌گردد.

همچنین، یکی دیگر از تعهدات پیمانکار در نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور پرداخت بیمه کارکنان خود می‌باشد. شرکتی که به امر نصب و راه‌اندازی آسانسور اشتغال دارد، کارکنانی را برای انجام امور استخدام می‌نماید و درصورتی‌که در امر نصب آسانسور از کارکنان خود استفاده نماید، در این صورت پرداخت بیمه این اشخاص بر عهده کارفرما نبوده و پیمانکار مسئول این امر می‌باشد.

 

نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

 

۴. تعهدات کارفرمای نمونه قرارداد پیمانکاری آسانسور

علاوه بر پیمانکار، کارفرما نیز در قرارداد نصب آسانسور تعهداتی مانند پرداخت مبلغ قرارداد در مواعد معین، تسهیل شرایط انجام موضوع قرارداد برای پیمانکار و بیان صریح درخواست‌ها و انتظارات خود از پیمانکار بر عهده دارد.

 

۵. مشخصات آسانسور در قرارداد نصب و راه‌اندازی

یکی از مهم‌ترین بندهای مربوط به قرارداد پیمانکاری نصب و راه اندازی آسانسور، بند مربوط به مشخصات آسانسوری است که پیمانکار قرار است آن را نصب نماید. شرکت‌های آسانسورسازی انواع آسانسور را با توجه به فضاهای مختلف و کاربری این فضاها طراحی نموده و می‌سازند که برخی از انواع آن‌ها عبارت‌اند از: آسانسور کششی، آسانسور هیدرولیک، آسانسور مغناطیسی، آسانسور پیچی، آسانسور شیشه‌ای و غیره.

هرکدام از آسانسورها طریقه نصب مربوط به خود را دارند و شرکتی که می‌خواهد تحت عنوان پیمانکاری نیروی نصب و راه‌اندازی آسانسور را به محل ارسال نماید، باید نوع و مشخصات فنی آسانسور را به‌طور دقیق بداند و نیروی متخصص را بفرستد. این ویژگی‌ها را شرکت‌های آسانسورسازی در قالب دفترچه راهنمای محصول همراه با خود آسانسور به مشتری تحویل می‌دهند.

 

۶. مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن

مبلغ قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور میزان وجهی است که کارفرما باید به پیمانکار بپردازد و شامل دستمزد انجام عمل و سایر هزینه‌هایی می‌باشد که برای انجام موضوع قرارداد ضروری بوده است. با اینکه اراده طرفین بر قراردادها حاکم است، اما بسیاری از مبالغ توسط اصناف اعلام می‌گردد و شرکت‌ها نمی‌توانند هر مبلغی را که مایل بودند به مشتری اعلام نمایند.

در ارتباط با زمان و نحوه پرداخت مبلغ قرارداد نیز طرفین باید در هنگام عقد قرارداد با یکدیگر توافق نمایند و در این باره تعیین تکلیف نمایند. پرداخت مبلغ قرارداد ممکن است به‌طور کلی در پایان انجام موضوع قرارداد پرداخت گردد و یا کارفرما این مبلغ را در چند نوبت بپردازد. اگر طرفین توافق نمایند که مبلغ قرارداد در چند نوبت پرداخت گردد، می‌توانند بازه‌های زمانی نصب درهای آسانسور، نصب موتور آسانسور، نصب کابین آسانسور و راه‌اندازی آسانسور را به‌عنوان بازه‌های پرداخت در نظر داشته باشند.

کارفرما می‌تواند بخشی از مبلغ قرارداد را به‌عنوان تضمین حسن اجرای تعهدات پیمانکار در اختیار خود نگه داشته و پس از آنکه آسانسور به‌طور کامل راه‌اندازی و نصب گردید و تأییدیه‌های استاندارد را نیر دریافت نمود، این بخش از مبلغ را به پیمانکار بپردازد.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی و تمام موارد مرتبط با این قرارداد

 

7. خدمات پس از فروش در نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

شرکتی که به‌عنوان پیمانکار آسانسور را نصب می‌نماید، وظیفه دارد پس از اتمام انجام امر نصب و راه‌اندازی نیز تا مدتی مشخص خدماتی را به کارفرما ارائه نماید. این خدمات شامل بررسی عملکرد آسانسور، تعمیر خرابی‌های پیش‌آمده، تأمین قطعات یدکی آسانسور، نظافت قسمت‌های فنی آسانسور و غیره می‌باشد که نصب‌کننده‌های آسانسور می‌توانند دفترچه راهنمای تعمیر و استفاده از آسانسور را در اختیار مشتری قرار داده و یا خود تا مدتی معین این مسائل را بر عهده بگیرند و از آنجایی که اغلب مایل به ارائه اطلاعات فنی خود نمی‌باشند، درنتیجه بر موضوع گارانتی نصب توافق می‌نمایند.

 

۸. زمان و مکان نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور

زمان قرارداد عبارت از مدتی است که در طی آن مدت کارفرما و پیمانکار وظیفه دارند تعهدات خود را انجام دهند. قید مدت در قرارداد از این جهت حائز اهمیت می‌باشد که پیمانکار را موظف می‌نماید کار خود را پیوسته و مستمر انجام داده و در یک بازه زمانی به اتمام برساند. درصورتی‌که اگر برای انجام مسئولیت‌های قراردادی محدوده زمانی در نظر گرفته نشود، ممکن است مجری قرارداد آن قدر زمان انجام قرارداد را طولانی نماید که به کارفرما خسارت و ضرری وارد گردد.

مکان نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور نیز همان مکانی است که نیاز به آسانسور داشته و نصاب آسانسور باید آسانسور را در آنجا راه‌اندازی نماید.

 

۹. فسخ قرارداد پیمانکاری آسانسور

قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور ممکن است به‌دلیل اعمال حق فسخ از سوی طرفین قرارداد فسخ گردد. البته باید توجه شود که موارد اعمال این حق فسخ از سوی کارفرما و پیمانکار محدود بوده و این اشخاص نمی‌توانند بدون داشتن دلیل منطقی و مکتوب در متن قرارداد این قرارداد را فسخ نمایند. یکی از مواردی که کارفرما می‌تواند به آن استناد نموده و قرارداد را فسخ نماید، عدم حسن اجرای موضوع قرارداد یا تأخیر در انجام تعهدات توسط پیمانکار می‌باشد. همچنین، پیمانکار قرارداد نیز می‌تواند درصورتی‌که مبلغ قرارداد را در بازه‌های زمانی مقرر دریافت ننمود، قرارداد را خاتمه دهد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

آسانسور یکی از اجزای ساختمان‌ها می‌باشد که با توجه به الکتریکی بودن آن و همچنین پیچیده بودن سیستم راه‌اندازی و کاربری آن، ممکن است بسیار خطرساز بوده و درصورت ایجاد مشکلی در موتور یا هر قطعه دیگری از آسانسور، ممکن است جان یک یا چند نفر به خطر بیفتد. به همین دلیل است که افراد باید در عقد نمونه قرارداد نصب و راه اندازی آسانسور دقت بسیاری نموده و با دریافت مشاوره در این زمینه، موارد متعددی را که به بهتر انجام شدن موضوع قرارداد و تضمین ایمنی و سلامت استفاده از محصول کمک می‌نماید، در قرارداد قید نمایند. توجه نمایید که اگر قرارداد به‌صورت قانونی منعقد نگشته باشد، شما امکان استناد به آن را نخواهید داشت و ممکن است خسارات زیادی متحمل گردید.

در پایان، به شما توصیه می‌گردد اگر به‌دنبال مطالعه دیگر مطالب با موضوعات حقوقی و کسب‌وکار هستید، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و در آنجا سایر محتواهای منتشرشده در بلاگ را نیز بررسی و مطالعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه