تومان 137,000
قرارداد سرویس آسانسور

قرارداد سرویس آسانسور

اگر شما مالک یا مدیر ساختمانی هستید که آسانسور آن نیاز به تعمیر دارد، قطعاً به قرارداد سرویس آسانسور نیاز پیدا خواهید کرد. عدم نگهداری و سرویس به موقع آسانسور می‌تواند حادثه‌ساز شود. شاهد این موضوع بوده‌ایم که‌عدم سرویس به موقع این دستگاه باعث حوادث متعددی شده است. به همین دلیل، سرویس به موقع و نگهداری آسانسور دارای اهمیت بسیاری است و باعث جلوگیری از حوادث و خطرات بعدی می‌شود. سرویس و نگهداری از آسانسور باید به افرادی سپرده شود که در این زمینه از تخصص، مهارت و تجربه کافی برخوردار هستند. در این خصوص لازم است بین کارفرما و سرویس‌کار آسانسور، قراردادی پیمانکاری منعقد شود تا شرایط کار و وظایف و تعهدات آن‌ها را بیان کند. در نوشتن این قرارداد، شیوه تعیین وظایف و تعهدات سرویس‌کار اهمیت زیادی دارد. وجود مسائل ویژه‌ای مانند الزامات قانونی مرتبط با پیمانکاری گروهی، حساسیت نوشتن این قرارداد را افزایش می‌دهد. بنابراین، لازم است پیش از شروع همکاری با سرویس‌کار آسانسور، قراردادی ایمن برای خود تهیه کنید.

آخرین بروزرسانی: 1402/12/27
تعداد صفحات: 7

قرارداد سرویس آسانسور چه کمکی به شما می‌کند؟ 

آسانسور از قطعات مکانیکی و الکتریکی مختلفی تشکیل شده است و هر کدام از این قطعات، وظیفه خاصی بر عهده دارند. مانند هر وسیله دیگر، قطعات آسانسور هم در طول زمان و به دلایل مختلف دچار خرابی و آسیب خواهند شد. بدون شک تعمیر این قطعات به یک تیم متخصص نیاز دارد. از طرف دیگر، اگر به‌صورت دوره‌ای و منظم از قطعات آسانسور بازدید شود، می‌توان از خسارت‌های زیادی جلوگیری کرد. بنابراین سرویس و نگهداری آسانسور اقدامی ضروری است. حال برای سرویس و نگهداری آسانسور نیز مانند هر معامله دیگر باید قرارداد خاصی منعقد شود تا از بروز هرگونه مشکل در آینده جلوگیری شود. زیرا به واسطه وجود قرارداد، دیگر طرفین نمی‌توانند برخلاف تعهدات قراردادی خود عمل نمایند و اگر اختلافی نیز حاصل شود، با داشتن قرارداد می‌توان به این اختلاف خاتمه داد. 

مشخصات و مندرجات مربوط به قرارداد

۱. مشخصات طرفین 

مواردی مانند نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، نشانی و کد پستی، شماره تماس و غیره از مهم‌ترین اطلاعات طرفین است که لازم است در متن قرارداد ذکر شود. 

۲. موضوع قرارداد 

لازم است موضوع قرارداد به‌طور دقیق و روشن در متن آن مطرح شود تا راه هرگونه تردید را ببندد. 

۳. ذکر مدت قرارداد

بند مدت قرارداد در قراردادهای پروژه‌ای بند مهمی است؛ چراکه علاوه بر ذکر مدت قرارداد، لازم است زمان تحویل کار و همچنین زمان‌بندی انجام پروژه ذکر شود. 

۴. مبلغ قرارداد و محل اجرای پروژه

تمامی مسائل مرتبط با مبلغ قرارداد، از جمله میزان آن، شیوه و تاریخ پرداخت آن، کسورات قانونی و سایر مسائل مربوطه در این بند ذکر می‌شود. محل دقیق سرویس آسانسور نیز باید در قرارداد مشخص شود. 

۵. تعهدات طرفین قرارداد

لازم است در متن قرارداد، تعهدات سرویس‌کار آسانسور و کارفرما مشخص شود. سرویس‌کار آسانسور مسئول بازرسی و تعمیر آسانسور است. به‌عبارتی، سرویس‌کار بایستی قطعات مورد نیاز را بازسازی یا تعویض کرده و مجدداً آسانسور را راه‌اندازی کند. همچنین وی تعهد می‌دهد که آسانسور را به صورت مرتب و ماهیانه از نظر فنی چک کرده و تمام قطعات مختلف آن را بررسی کند. وی وظیفه دارد به‌محض مطلع شدن از خرابی اسانسور، نهایتاً تا یک روز بعد برای تعمیر آن اقدام نماید. هزینه تعمیر آسانسور و قطعات مورد نیاز برای آن به عهده کارفرما است، مگر اینکه ثابت شود علت خرابی به سرویس نکردن آسانسور یا کوتاهی توسط پیمانکار برمی‌گردد. اصولاً در قراردادهای پروژه‌ای، کارفرما تکلیفی برای فراهم کردن امکانات کار ندارد. بنابراین، سرویس‌کار موظف است وسایل و تجهیزات مورد نیاز جهت انجام عملیات سرویس آسانسور را شخصاً فراهم کند. مسئولیت سایر کارکنان نیز بر عهده اوست. بنابراین، لازم است سرویس‌کار آموزش‌های لازم را به آن‌ها ارائه داده و بر شیوه کار آن‌ها نظارت داشته باشد. 
کارفرما نیز وظیفه نظارت بر کار پیمانکار و پرداخت هزینه تعمیر آسانسور و قطعات مورد نیاز آن را بر عهده دارد. اگر پیمانکار در انجام تعهدات خود قصوری کند، کارفرما باید اخطاری به پیمانکار ارسال نماید. همچنین او حق خواهد داشت راساً و به هر طریقی که مقتضی بداند نسبت به انجام آن بخش از تعهدات که صورت نگرفته است اقدام کرده و برابر هزینه و خسارات وارده را از پیمانکار وصول نماید. 

۶. تضمین حسن انجام کار و جبران خسارت

طرفین در هنگام تنظیم این قرارداد می‌توانند برای حسن اجرای تعهدات مقرر در آن ضمانت اجرا تعیین کنند. در اصطلاح به ضمانت اجرای حسن انجام تعهدات، تضمین و وجه التزام گفته می‌شود. در این حالت، هر یک از طرفین قرارداد که به تعهدات خودش عمل نکرده باشد باید تضمین و وجه التزامی که در قرارداد تعیین شده است را پرداخت کند. 
اگر در اثر قصور یا تقصیر پیمانکار (حسب تشخیص کارفرما) خرابی و خسارت به دستگاه‌ها وارد آید، پیمانکار موظف است به هزینه خود (در اسرع وقت) نسبت به رفع نقص و جبران خسارات وارده اقدام کند. در غیر این صورت کارفرما مجاز است خسارات وارده را از محل هرگونه مطالبات یا سپرده حسن اجرای تعهدات و اموال پیمانکار وصول نماید. حال در صورتی‌که کارشناس مورد اعتماد طرفین و یا کارشناس مراجع قانونی، کارفرما را در استفاده ناصحیح از بالابرها مقصر اعلام نماید، مسئولیت جبران خسارات از پیمانکار ساقط خواهد شد. 

۷. فورس‌ماژور

از جمله احتمالات دیگر که بهتر است در قرارداد به آن اشاره کنید، فورس‌ماژور یا قوه قهریه است. ممکن است پیمانکار در شرایطی خاص، مانند ابتلا به یک بیماری سخت، قرار گیرد و توانایی اجرای تعهداتش را از دست بدهد. در بند فورس‌ماژور، این شرایط پیش‌بینی شده و مطابق توافق طرفین برای آن تصمیم‌گیری می‌شود. 

۸. فسخ قرارداد

قرارداد سرویس آسانسور به‌طور کلی قراردادی لازم است. بدین معنا که تنها طبق شرایط مقررشده قانونی امکان فسخ آن وجود دارد. البته هر یک از طرفین قرارداد می‌توانند شرایط فسخ آن را به نفع خودشان در متن قرارداد پیش‌بینی کنند. 

۹. مرجع حل اختلاف

طرفین این قرارداد در هنگام تنظیم آن می‌توانند یک یا چند داور مرضی‌الطرفین را به‌عنوان مرجع حل اختلاف تعیین کنند. در صورتی‌که از این طریق موفق به حل و فصل اختلاف میان خود نشوند می‌توانند با مراجعه به دادگاه و تنظیم دادخواست بر علیه یکدیگر طرح دعوا کنند. 

سوالات متداول

1. برای تنظیم قرارداد تعمیر و نگهداری آسانسور چه قالبی مناسب است؟ 

قرارداد سرویس آسانسور، قراردادی است که برای رفع نیازهای موردی سرویس آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قرارداد یکی از قراردادهایی است که در قالب انجام پروژه توافق می‌شود و در نتیجه، بهترین نوع قرارداد برای آن قرارداد پیمانکاری خدمات است. این قالب قراردادی در انواع پروژه‌های مربوط به کسب‌وکارها کاربرد دارد و مشاغل زیادی برای ارائه خدمات خود آن را تنظیم می‌کنند. انتخاب قالب قرارداد پیمانکاری، با توجه به ماهیت این کار، برای کارفرما مزیت‌های زیادی به‌دنبال دارد؛ از جمله این‌که الزامی برای بیمه پیمانکاری وجود ندارد و همچنین، مدیریت پروژه بر عهده پیمانکار است و کارفرما تنها هزینه آن را می‌پردازد. 

2. اگر پیمانکار در انجام تعهدات خود کوتاهی کند، کارفرما چگونه می‌تواند آن را پیگیری کند؟ 

کارفرما باید اخطاری به پیمانکار ارسال نماید. همچنین او حق دارد راساً و به هر طریقی که مقتضی بداند نسبت به انجام آن بخش از تعهدات که صورت نگرفته است اقدام کرده و برابر هزینه و خسارات وارده را از پیمانکار وصول نماید. 

3. قرارداد سرویس آسانسور چه زمانی قابل فسخ است؟ 

در نظام حقوقی ما برای فسخ قرارداد محدودیت زیادی وجود دارد. فسخ قرارداد، صرفاً در شرایطی امکان‌پذیر می‌شود که قانونگذار پیش‌بینی کرده است. همچنین، قانونگذار به هر یک از طرفین این قرارداد اجازه می‌دهد که شرایط فسخ آن را به نفع خویش پیش‌بینی کند.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.