پیمانکاری برق و هرآنچه که باید در رابطه با آن بدانید!
معمولاً افرادی که میخواهند بهصورت پیمانکاری، فعالیتهای تأسیساتی و فنی ساختمان را برونسپاری کنند، باید با فرد پیمانکار یک قرارداد امضا کنند. یکی از مهمترین قراردادهای رایج در این زمینه، قرارداد پیمانکاری برق است که طرفین از آن میتوانند استفاده کنند. شما میتوانید برای تنظیم سیستم روشنایی هوشمند، سیمکشی برق در محلهای مختلف ساحتمان، نصب و تهیه سیستمهای ضد سرقت و… از یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق استفاده کنید.
امروز در مجله لامینگو سعی داریم با بررسی انواع پیمانکاری برقی و وظایف آن، انواع برقکشی ساختمان، نمونه قرارداد پیمانکاری برق، تعویض سیمکشی ساختمان و موارد حقوقی آن و در نهایت اصول برقکشی ساختمان به صورت کامل تمامی نکات لازم در این زمینه را بررسی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
پیمانکار برق ساختمان کیست؟
اگر به ماده ۷ شرایط عمومی پیمان مراجعه کنیم، میتوانیم تعریف حقوقی پیمانکار را به شکل زیر پیدا کنیم:
«شخصی حقوقی یا حقیقی که یک طرف قرارداد (پیمان) بوده و اجرای موضوع موردتوافق (پیمان) را بر اساس سندها و مدارک موجود در نمونه قرارداد بر عهده میگیرد.»
بر اساس تعریف بالا یک پیمانکار برق، شخصی حقیقی یا حقوقی است که در رابطه با موضوعات برقکشی ساختمان و موارد فنی آن تبحر دارد و بر اساس یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق که با کارفرمای خود امضا کرده است، اقدام به اجرای عملیات برقکشی ساختمان و یا هر فعالیت موردتوافق دیگری که در اسناد قرارداد ذکر شده است، میکند.
انواع پیمانکاری برقی چیست و چه وظایفی بر عهده آنهاست؟
یکی از سؤالاتی که معمولاً در رابطه با قراردادهای پیمانکاری تأسیسات برقی ساختمان پرسیده میشود، این است که در چه زمینههایی میتوان از این نوع نمونه قرارداد پیمانکاری برق استفاده کرد؟ آیا برای سیمکشی و رفع اتصال برقی تمامی ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و… این قرارداد کاربرد دارد؟ در ادامه برخی از انواع خدمات پیمانکاری برق که در این قرارداد قابل گنجاندن هستند را بررسی میکنیم:
- طراحی و اجرای تأسیسات برق کارگاههای تولیدی، کارخانهها، مراکز صنعتی و…
- طراحی و نصب انواع تابلوهای LV-MV صنعتی
- سیمکشی تمامی تأسیسات برقی محیطهای اداری، تجاری و مسکونی
- رفع اتصال برقی و مشکلات فنی در محیطهای تجاری، اداری و خانگی
- طراحی و نصب انواع سیستمهای روشنایی هوشمند
- طراحی و نصب سیستمهای برق اضطراری در محیطهای صنعتی، اداری و خانگی
- نصب و راهاندازی سیستمهای امنیتی مانند دوربین مداربسته
- نصب و راهاندازی انواع آیفون تصویری و صوتی
- طراحی و نصب انواع سیستمهای اعلام حریق
- و…
احتمالاً خودتان هم متوجه شدهاید که این نوع قرارداد برای هر نوع کار پیمانکاری برقی که میخواهید، قابلاستفاده است. اگر علاقهمند به دریافت یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق هستید که بر اساس اصولی حقوقی تدوینشده باشد، میتوانید از طریق لینک زیر آن را دانلود کنید:
دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری برقکاری ساختمان
انواع سیمکشی ساختمان
اگر بخواهیم بهصورت فنی سیمکشی ساختمان را تعریف کنیم، باید بیان کنیم که سیمکشی ساختمان، فعالیت یا عملیاتی است که بر اساس آن، کارهایی مثل عبور سیم برق، ایجاد انشعاب در مبدأ و یا مسیر عبور جریان الکتریکی، لولهگذاری برای هدایت کردن مسیر جریان الکتریکی و… انجام میشود. به صورت کلی انواع سیمکشی ساختمان که در یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق، قابلبررسی هستند، عبارتاند از:
- سیمکشی توکار ساختمان: این نوع سیمکشی خود به دستهبندیهای سیمکشی توکار با جعبهفیوز و یا با کلید و پریز تقسیمبندی میشود.
- سیمکشی با جعبهتقسیم: روشی قدیم و پرکاربرد در گذشته نه چندان دور که این روزها هم مورداستفاده است.
- سیمکشی روکار ساختمان: سیمکشی که در معمولاً آخرین مرحله در پروژههای ساختمانی و اتمام کار است!
با توجه به اینکه شما برای ساختمان اداری، تجاری، صنعتی و یا مسکونی خود به چه نوع سیمکشی نیاز دارید، میتوانید در قرارداد پیمانکار برق خود، تمامی جزئیات را لحاظ کنید. این کار کمک میکند که یک قرارداد رسمی با پیمانکار برق داشته باشید که تمامی وظایف و جزئیات فعالیت در آن، مشخصشده باشد.
این مطلب را بخوانید: با انواع سیمکشی ساختمان و نحوه پیمانکاری آن آشنا شوید
قرارداد پیمانکاری برق چیست و چه مفادی در آن وجود دارد؟
اگر تصمیم گرفتهاید که با پیمانکار خود یک قرارداد درزمینه تأسیسات برقی امضا کنید، باید از مفاد آن اطلاع داشته باشید. البته در این زمینه میتوانید بر روی کمک مشاوران حقوقی تیم متخصص لامینگو هم حساب کنید. در یک قرارداد پیمانکاری برق ساختمان، معمولاً تمامی مفاد یک قرارداد پیمانکاری ازجمله مشخصات کارفرما و پیمانکار، موضوع قرارداد، تاریخ انعقاد قرارداد، مدتزمان طول انجام کار پیمانکار یا همان مدت قرارداد، محل ساختمانی که فعالیتهای تأسیساتی باید در آن انجام شود، مشخصات فنی ساختمان به صورت کلی، مبلغ قرارداد بر اساس توافق پیمانکار و کارفرما، نحوه پرداخت مبلغ توافق شده به پیمانکار، تعهدات طرفین، اسناد و مدارک لازم، نوع سیمکشی ساختمان، موارد فسخ قرارداد در صورت لزوم را دارا است!
اهمیت انعقاد قرارداد این است که در صورت نیاز شما میتوانید، پیگیری قضایی لازم را انجام دهید تا نگرانی از بابت مشکلات و چالشهایی که ممکن است، پیش بیاید نداشته باشید.
اصول برقکشی ساختمان چیست؟
بهتر است که قبل از استخدام یک پیمانکار برای انجام فعالیتهای تأسیسات برقی خود در مورد برخی از اصول برقکشی ساختمان اطلاعات داشته باشید. این کار کمک میکند که درروند انجام عملیات برقکشی ساختمان، خودتان هم نظارت داشته باشید. اصول برقکشی ساختمان به صورت استاندارد، نکات بسیار زیادی را شامل میشوند، اما در ادامه برخی از آنها را ذکر میکنیم:
- استفاده از لوله بر در لولهکشی برقی، ممنوع است!
- تغییر نوع لوله بدون استفاده از یک جعبه در محلی که میخواهیم تغییر ایجاد کنیم، ممنوع است!
- بههیچوجه نباید برای اتصال الکتریکی و جریان برق، سیمها را به دور یکدیگر پیچید.
- بر اساس استانداردهای ذکرشده، نسبت قطر داخلی لوله به قطر دسته سیم باید عددی در حدود ۱٫۳ باشد.
- و…
شما با یادگیری همین چند اصل مهم در برقکشی ساختمان، میتوانید پس از امضای یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق بر روند کار، نظارت داشته باشید.
خواندن این مطلب مفید است: اصول برقکشی ساختمان که پیمانکاران باید رعایت کنند.
آیا برای تعویض سیمکشی ساختمان هم نیاز به قرارداد پیمانکاری برق دارید؟
بسیاری از افراد تصور میکنند که تنها برای عملیات اولیه سیمکشی برق ساختمان، نیاز به قرارداد است و عملیات بسیار مهمی مانند تعویض سیمکشی ساختمان، نیازی به این کار ندارند. حقیقت این است که هرچقدر بر سن یک ساختمان افزوده میشود، سیستم برقی و تأسیسات مرتبط با آن، معمولاً دچار مشکلاتی مثل فرسودگی میشوند که تنها راهحل برای آنها، تعویض سیمکشی است.
در این موارد بسیار مهم است که با یک پیمانکار برق مجرب، قرارداد پیمانکاری امضا کنید. در این قرارداد باید تمامی جزئیاتی که در بخش قرارداد پیمانکاری برق چیست، ذکر کردیم وجود داشته باشد. اگر احساس میکنید که در این زمینه بهتر است با یک متخصص حقوقی صحبت کنید، میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
نتیجهگیری: بدون امضای نمونه قرارداد پیمانکاری برق، فعالیت را شروع نکنید!
فعالیتهای تأسیساتی و فنی ساختمان مانند پیمانکاری برقی، ممکن است که خسارات مالی و جانی داشته باشند و بسیار مهم است که برای پیشبینی راهحلی برای این چالشها و خطرات، یک قرارداد داشته باشید. شما بهعنوان یک پیمانکار یا کارفرما با امضای یک قرارداد حقوقی درزمینه پیمانکاری برق، میتوانید خیالی آسوده در این زمینه داشته باشید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
اگر علاقهمند هستید که اطلاعات بیشتری در رابطه با مسائل حقوقی کسبوکار بهدست آورید، کافی است دیگر مقالات موجود در مجله حقوقی لامینگو را مطالعه کنید. همچنین اگر در رابطه با قرارداد پیمانکاری برق، اصول برقکشی ساختمان، انواع قرارداد پیمانکاری و… اطلاعاتی در دست دارید، میتوانید با ما و دیگر افراد علاقهمند در بخش نظرات، مطرح کنید.
دیدگاه شما