وظایف روانشناس بالینی در قرارداد مشاوره روانشناسی و تفاوت آن با روانشناسی زرد

قرارداد مشاوره روانشناسی

یکی از شاخه‌های اصلی روانشناسی که بسیار مورد توجه قرار گرفته، روانشناسی بالینی است و یکی از افراد تأثیرگذار در این زمینه زیگموند فروید است. روانشناس بالینی که متخصص در روان‌سنجی نیز می‌باشد، اختلال‌های عمیق روانی و رفتاری را بررسی و درمان می‌کند. روانشناس بالینی از طریق مشاهده بالینی، تست‌های شخصیت و استفاده از روش‌های علمی روانشناسی، ریشه اختلال‌های روانی را شناسایی می‌کند. پیش از ورود به ادامه بحث، شما می‌توانید با استفاده از لینک زیر قرارداد مشاوره روانشناسی را به‌صورت سفارشی از پلتفرم حقوقی لامینگو تهیه فرمایید و مورد استفاده قرار دهید:

 

تنظیم قرارداد مشاوره روانشناسی

 

مدرک لازم جهت فعالیت در روانشناسی بالینی چیست؟

جهت فعالیت در این رشته، داشتن مدرک کارشناسی ارشد و دکتری لازم است. همچنین برای فعالیت به عنوان درمانگر و فعالیت در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تخصصی نیاز به گذراندن دوره دکتری و دوره کارآموزی است. اگر به دنبال استخدام روانشناس جهت حل مشکل شخصی و یا کاری هستید، می‌توانید از قرارداد مشاوره روانشناسی استفاده نمایید!

 

وظایف روانشناس بالینی در جلسه درمان چیست؟

از جمله وظایف و ظرفیت‌های رواشناسی بالینی تشخیص اختلال، بررسی علل ایجاد اختلال، درمان، تحقیقات علمی و نوشتن مقالات علمی و همچنین تدریس در دانشگاه‌ها است. قرارداد مشاوره روانشناسی خدمات مورد نیاز را جهت حل مشکلات کسب‌وکارها به افراد ارائه می‌دهد.

 

روانشناس بالینی برای چه افرادی مناسب است؟

افراد دارای اختلال‌های عمیق روانی مانند افسردگی، اضطراب، وسواس‌های فکری و عملی، افراد دارای افکار خودکشی، بیماری‌هایی مانند اوتیسم، عقب ماندگی ذهنی، افراد دچار بیش فعالی و همچنین کودکان و نوجوانانی که دچار افسردگی هستند می‌توانند به روانشناس بالینی مراجعه کنند. اگر به طور دائم دچار اضطراب هستید، در اشتها و خوابتان تغییری ایجاد شده است، احساس نا‌امیدی می‌کنید، علت خشم و عصبانیت خود را نمی‌دانید و با دیگران دائم به مشکل برمی‌خورید، لازم است به روانشناس بالینی مراجعه کنید!

 

قرارداد مشاوره روانشناسی

 

روانشناسی بالینی شامل چه رشته‌هایی است؟

رشته روانشناسی عصب‌نگر، تأثیرات مغز را بر رفتار بررسی می‌کند. نقش اصلی روانشناس عصب‌نگر، کمک به عصب‌شناسان است. همچنین بررسی می‌کند که آیا ریشه اختلال روانی فرد به مشکلات عصبی باز می‌گردد یا خیر. رشته روانشناسی سلامت که پیشگیری بهتر از درمان است، از شعار‌های اصلی این رشته می‌باشد به بررسی کیفیت زندگی می‌پردازد. یکی دیگر از رشته‌های روانشناسی بالینی، روانشناسی سالمندی است. با افزایش سن، سالمندان با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند، از جمله بی‌خوابی یا کم‌خوابی، اضطراب و ترس از مرگ و مشکلات حافظه از جمله آلزایمر. روانشناس سالمندی به بررسی این عوامل می‌پردازد و همچنین تأثیرات پیری را بر روی جسم و ذهن افراد سالمند بررسی می‌کند. روانشناس بالینی کودک نیز به بررسی اختلال‌هایی مانند اختلال یادگیری در کودک می‌پردازد. همچنین مسائل و مشکلات رشد و تحصیلی در این رشته مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

تفاوت روانشناس بالینی با روانشناس عمومی چیست؟

تفاوت اصلی بین این دو رشته، میزان تحصیلات افراد است. روانشناس عمومی برای انجام و شروع فعالیت خود نیازمند مدرک کارشناسی است، در حالی‌که روانشناس بالینی لازم است در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کند. روانشناس عمومی بیشتر مسائل و مشکلات افراد را بررسی و ریشه‌یابی می‌کند، اما روانشناس بالینی اختلال‌های عمیق روانی را بررسی و درمان می‌کند. جهت استخدام روانشناس می‌توانید از قرارداد مشاوره روانشناسی استفاده نمایید!

 

این مطلب را نیز بخوانید: نکاتی در خصوص ویژگی‌های یک روانشناس خوب + قرارداد مشاوره

 

روانشناس بالینی در چه حوزه‌هایی می‌تواند فعالیت کند؟

روانشناسان بالینی در بیمارستان‌ها، کلینیک‌های شخصی و مراکز مشاوره و همچنین در حوزه‌های تحقیقاتی مانند دانشگاه و مدارس فعالیت می‌کند. از دیگر حوزه‌های فعالیت روانشناس بالینی، فعالیت در مراکز ترک اعتیاد است. اگر چه فعالیت در حوزه روانشناسی بالینی نیازمند مدرک دکتری است، اما افراد در مقطع کارشناسی ارشد، می‌توانند در مراکزی مانند مراکز ترک اعتیاد فعالیت کنند. در مراکز ترک اعتیاد، جهت استخدام روانشناس بهتر است از قرارداد مشاوره روانشناس استفاده کرد. روانشناس بالینی می‌تواند در کنار فعالیت درمانی خود به عنوان استاد در دانشگاه فعالیت کند.

 

روانشناس چه مواردی را باید در اتاق درمان رعایت کند؟

یکی از مهم‌ترین مسائل اتاق درمان، رازداری و ایجاد محیطی امن برای مراجعه‌کننده است. مهم‌ترین مسئله در جلسه درمان که باعث شروع روند درمان می‌شود، ایجاد رابطه حسنه و همدلانه با مراجعه‌کننده است.

 

قرارداد مشاوره روانشناسی

 

فعالیت روانشناس بالینی به چه صورت است؟

در روانشناسی فردی، روانشناس بالینی به صورت مستقیم با مراجعه‌کننده خود در ارتباط است و به‌صورت فردی به تشخیص و درمان مراجعه‌کننده می‌پردازد. روان‌درمانی گروهی، شامل 8 تا 12 نفر است. هدف گروه‌درمانی، صرفه‌جویی در هزینه و زمان است. در این شیوه علاوه بر برگزاری جلسات به صورت گروهی در صورت لزوم، روانشناس مراجعه‌کنندگان را به صورت فردی نیز بررسی می‌کند. اگر جهت حل مشکلات شخصی و کسب‌و‌کار خود نیازمند به مشاوره هستید، می‌تواند از قرارداد مشاوره روانشناسی استفاده نمایید!

 

تشخیص روانشناس زرد از روانشاس بالینی

امروزه با گسترش تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی، مشاوره به صورت آنلاین افزایش یافته است. مشاوره آنلاین علاوه بر مزیت‌هایی مانند دسترسی آسان و کاهش هزینه‌های رفت‌وآمد، باعث افزایش روانشناسان زرد شده است. روانشناسی زرد، هیچ‌ پایه و اساس علمی ندارد. ضرر‌های بهره بردن از روانشناسی زرد عبارتند از اینکه این روش اثرات موقتی دارد و هدف آن بیشتر کسب درآمد و منفعت طلبی است.

 

ویژگی‌های روانشناس زرد

روانشناس زرد از جملات انگیزشی و خودیاری استفاده می‌کند. در حالی‌که هر فردی به‌صورت منحصر به فرد زندگی می‌کند و نیاز به مشاوره تخصصی دارد، روانشناس زرد به افراد توصیه‌های کلی و عامیانه می‌دهد. روانشناس زرد از مدارک تحصیلی خود صحبتی نمی‌کند و راه‌حل‌های سریع ارائه می‌دهد. روانشناس زرد بیان می‌کند، همه چیز شدنی است در حالی‌که روانشناس بالینی شکست را جزئی از زندگی می‌داند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن آخر

یکی از پرطرفدار‌ترین رشته‌های روانشناسی، روانشناسی بالینی است که با روش علمی به درمان فرد می‌پردازد. باید به این نکته توجه کرد که تمام مطالبی که در فضای مجازی انتشار داده می‌شود، علمی نیست و بسیاری از مطالب بی‌پایه و اساس است و هدف آن صرفاً منفعت خود شخص است. پس بهتر است افراد با آگاهی از ویژگی‌های روانشناس زرد، از مطالب زرد فاصله بگیرند و به صورت علمی مشکل خود را توسط روانشناس درمان کنند. جهت حل مشکلات و بهره‌بردن از خدمات و مشاوره روانشناس می‌توان از قرارداد مشاوره روانشناس استفاده کرد.

در این مطالب بیان کردیم که روان شناس بالینی کیست و برای فعالیت در این حوزه نیازمند چه مدرکی است. جهت خواندن مطالب حقوقی بیشتر به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه فرمایید. همچنین از طریق درج کامنت در انتهای صفحه، ما را از نظرات مفید خود بهره‌مند نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا احرام پوش

دیدگاه شما

بدون دیدگاه