آیا با فوت مرتهن در عقد رهن، این قرارداد اعتبار خود را از دست می‌دهد؟

2 سال پیش
فوت مرتهن در عقد رهن

بسیاری از افراد پیش از انعقاد هرگونه قراردادی با چالش‌ها و ابهاماتی مواجه هستند که کار را برای آنها دشوار می‌کند. عقد رهن نیز این قضیه مستثنی نیست. این قرارداد به‌دلیل شرایط و ضوابط خاصی که دارد، نیازمند راهنمایی و مشاوره از سمت متخصصان این حوزه می‌باشد. یکی از موارد و چالش‌هایی که ذهن افراد را در زمان انعقاد قرارداد به خود مشغول می‌کند، فوت یکی از طرفین قرارداد ازجمله مرتهن می‌باشد. آیا با فوت مرتهن، قرارداد رهن ابطال می‌شود یا همچنان اعتبار دارد؟ در همین راستا، افراد می‌توانند برای کسب اطلاع ازاین‌گونه شرایط، از طریق مشاوره حقوقی عقد رهن به جواب سؤالات خود برسند. در ادامه، ما به پاسخگویی این سؤال و موارد مشابه آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

مراکز و مؤسسات حقوقی بسیار زیادی درزمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای فعالیت می‌کنند. لامینگو یکی از مراکز بسیار معتبر درزمینه ارائه مشاوره حقوقی عقد رهن است. این مرکز با استفاده از کارشناسان و مشاوران خود، اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار می‌دهد. برای دریافت مشاوره از این مرکز، بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دریافت مشاوره حقوقی عقد رهن

 

اعتبار قرارداد بعد از فوت یکی از طرفین

اگر بخواهیم در خصوص ابطال یا عدم ابطال یک قرارداد صحبتی بکنیم، باید توجه کنیم که شرایط هر قراردادی با قرارداد دیگر متفاوت است. این بدین معنا است که احتمال دارد قراردادی با فوت یکی از طرفین قرارداد بی‌اعتبار شود؛ ولی در قراردادی این اتفاق روی ندهد. در همین راستا، لازم است افراد پیش از هرگونه اقدامی در شرایط بحرانی با کارشناسان و متخصصان این حوزه از طریق مشاوره حقوقی عقد رهن صحبت کنند. به همین جهت، ابتدا به تعریف انواع قراردادها می‌پردازیم و سپس شرایط هرکدام از این قراردادها را در زمان فوت یکی از طرفین بیان می‌کنیم.

 

این مطلب را بخوانید: تمام موارد ابطال اجاره نامه که باید بدانید + تبیین تفاوت‌های دو مفهوم ابطال و انفساخ

 

انواع قرارداد

عقود یا قراردادها را می‌توان از جنبه‌های متعدد و مختلفی تقسیم‌بندی کرد. یکی از این انواع تقسیم‌بندی، تقسیم عقود به دو دسته لازم و جایز است. عقود لازم، به عقودی گفته می‌شود که نمی‌توان به‌دلخواه و بدون داشتن حق فسخ قرارداد، از آن خارج شد. این در حالی است که عقود جایز عقودی هستند که طرفین بدون داشتن حق فسخ می‌توانند آن را بر هم بزنند. با توجه به تعاریف بالا، درصورتی‌که یکی از طرفین قرارداد در یک قرارداد جایز فوت کند، طرف دیگر می‌تواند عقد را باطل کند. این در حالی است که در عقد لازم این امکان وجود ندارد و طرف خواستار فسخ عقد می‌بایست دارای حق فسخ باشد.

 

فوت مرتهن در عقد رهن

 

تأثیر فوت مرتهن در عقد رهن

با توجه به توضیحات بیان‌شده، بسیاری با این سؤال مواجه می‌شوند که درصورت فوت مرتهن در عقد رهن، آیا قرارداد از اعتبار ساقط می‌شود؟ در این خصوص به‌موجب حکم ماده 788 قانون مدنی، درصورتی‌که یکی از طرفین عقد رهن فوت کند، رهن منفسخ نمی‌شود؛ اما درصورت فوت مرتهن، راهن می‌تواند تقاضا نماید که رهن به تصرف شخص ثالثی که به تراضی او و ورثه می‌شود، داده شود.

افراد می‌توانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر درخصوص شرایط قانونی عقد رهن، از خدمات مشاوره حقوقی عقد رهن استفاده نمایند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در پایان به یاد داشته باشید

در این مطلب، به موضوع فوت مرتهن در عقد رهن پرداختیم. با توجه به گستردگی مسائل پیرامون مشاوره حقوقی عقد رهن و توجه ویژه افراد به انعقاد قرارداد قانونی، کاربران نیز نباید بدون داشتن اطلاعات کافی اقدام به انعقاد عقد رهن کنند. درواقع، خدمات مشاوره حقوقی عقد رهن نه فقط یک چراغ راه، بلکه نجات‌بخش شما از دردسرهای بسیار بزرگ و ضررهای هنگفت خواهد بود. ازاین‌رو، این خدمات را جدی تلقی کرده و قبل از هر کاری با استفاده از این خدمات، اطلاعات لازم را درباره نوع قرارداد رهن خود به‌دست آورید.

همچنین در بلاگ حقوقی لامینگو سعی کرده‌ایم هریک از موضوعات مختلف حقوقی را به‌صورت کامل و جامع تشریح کنیم. برای بالا بردن سطح اطلاعات خود، می‌توانید از این مقالات استفاده نمایید. همچنین، در انتهای این مقاله و از بخش نظرات نیز می‌توانید سؤالات و ابهامات خود را با ما در میان گذاشته و از این طریق، پاسخ‌های مشاورین ما را در کمترین زمان ممکن دریافت کنید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

2 دیدگاه