تفاوت‌های قراردادهای داخلی و بین‌المللی

مشاوره حقوقی قرارداد

با توجه به گسترش ارتباطات در دنیای امروز میان کشورها، گستره قراردادها دیگر هیچ مرز و محدوده‌ای نمی‌شناسد و این امکان برای کاربران فراهم آمده است تا با خیال راحت برای گسترش کسب‌وکار خود و کسب سودهای بیشتری با هر گوشه‌ای از دنیا اقدام به دادوستد نموده و با افراد و شرکت‌های قرارداد امضای نمایند. البته که پیچیدگی این قراردادها بیشتر بوده و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد در چنین مواردی حتی بیشتر از قراردادهای داخلی نیاز است اما این به معنی عدم استفاده از چنین قراردادهایی میان کاربران نیست. مشاوره حقوقی در زمان تنظیم قرارداد می‌تواند تمام موانع پیش روی شما را برطرف کرده و شما را از آسیب‌های حقوقی ناشی از قراردادهای تجاری و حقوقی دور نگه دارد.

در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت‌های قراردادهای داخلی و بین‌المللی پرداخته و چالش‌های پیش رو در این قراردادها را با هم مرور کنیم. هم کسانی که قبلا از این قراردادها استفاده کرده‌اند و طعم شیرین سودهای ناشی از آن را می‌دانند و هم کسانی که تجربه‌ای در قراردادهای بین‌المللی ندارند، لازم است تا مواردی که در ادامه آنها را مرور خواهیم کرد را در نظر داشته باشند و خیلی از این بابت بی‌گدار به آب نزنند. زیرا قراردادهای حقوقی و تجاری بین‌المللی در عین شیرینی‌هایی که به دنبال دارد، در صورت عدم استفاده از مشاوره حقوقی قرارداد ممکن است با آسیب‌های جدی برای طرفین قرارداد همراه باشد.

 

قرارداد بین‌المللی چیست؟

قبل از پرداختن به تفاوت‌های قراردادهای داخلی و بین‌المللی و بررسی موارد مهم در تنظیم قراردادهای این‌چنینی ابتدا لازم است تعریف درستی از قرارداد بین‌المللی داشته باشیم. برخلاف گذشته‌های دور که ارتباط میان کشورها تنها وابسته به ارتباط‌های میان دولت‌ها بوده و کاربران شخصی کمتر به این موارد ورود می‌کردند، امروزه با گسترش اینترنت این امکان برای کاربران به وجود آمده است تا با خیال راحت به چنین قراردادهای ورود نموده و حتی با کسی که تاکنون وی را ملاقات نکرده‌اند نیز، دست به معامله بزنند. قراردادهای بین‌المللی از نظر تعریف فرق چندانی با قراردادهای داخلی ندارد. درواقع هر قراردادی که یک طرف آن شخص یا شرکت حقوقی خارجی باشد، قرارداد مذکور یک قرارداد بین‌المللی خواهد بود.

لامینگو با سال‌ها تجربه در زمینه ارائه مشاوره حقوقی قرارداد و در اختیار داشتن تیمی حرفه‌ای زمینه مشاوره حقوقی در قراردادهای بین‌المللی این افتخار را دارد که در سال‌های گذشته بالاترین میزان رضایتمندی را در بین کاربران خود به ثبت رسانده و خدمات خود را بهتر و باکیفیت‌تر از قبل برای کاربران ارائه نماید. ازاین‌رو اگر درصدد تجارت‌های بین‌المللی هستید و نیاز به استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در عقد قرارداد بین‌المللی دارید، با ما در ارتباط باشید.

دریافت مشاوره حقوقی قرارداد

 

مشاوره حقوقی قرارداد

 

تفاوت در مراحل تنظیم قرارداد

تنظیم قرارداد بین‌المللی مانند انواع قراردادهای حقوقی داخلی روند مشخصی دارد اما مواردی که کاربران در این قراردادها باید بررسی کنند، پیچیده‌تر و البته بیشتر خواهد بود. دقیقاً مانند قراردادهای حقوقی داخلی انواع بین‌المللی آن نیز از ارکان اصلی و مشخصی تشکیل شده است که در هنگام تنظیم قرارداد طرفین بایستی دقت لازم به آنها را داشته باشند. از این گذشته تسلط بر هر یک از بندهای قرارداد در این نوع قراردادها بسیار اهمیت دارد. با توجه به این‌که معمولاً مشکلات زبان بین‌المللی نیز همراه این قراردادها وجود دارد، دقت به نوع نگارش چنین قراردادهایی بسیار چالش‌برانگیز خواهد بود. ازاین‌رو بایستی سعی کنید بسیار ساده و قابل‌فهم تمام بندهای آن را تنظیم و درنهایت با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد اقدام به بررسی دقیق آن نمایید.

 

این مطلب را بخوانید: مشاوره حقوقی قرارداد و همه آنچه که در این خصوص باید بدانید

 

نحوه مراودات مالی در قرارداد بین‌المللی

یکی از پیچیدگی‌های اصلی در قراردادهای بین‌المللی که لزوم استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد را چند برابر می‌نماید، مراودات مالی در این قراردادها است. البته این مشکل بیشتر برای کاربران ایرانی وجود دارد  و کاربران سایر کشورها معمولاً با این موضوع دردسری ندارند. با توجه به اینکه تأخیر در پرداخت‌ها و یا دیر به حساب نشستن پول در قراردادهای حقوقی ممکن است پیامدهایی را برای شما به دنبال داشته باشد، حتماً باید در زمان تنظیم قرارداد این موارد را پیش‌بینی و خود را از چنین عواقبی مصون نگه‌دارید. اگر تجربه کافی در این زمینه را ندارید حتماً با کمک مشاوره حقوقی قرارداد این نکات را در قرارداد خود ذکر کنید.

 

مشاوره حقوقی قرارداد

 

مراجع ذیصلاح رسیدگی‌کننده به اختلافات

یکی دیگر از چالش‌های مربوط به قراردادهای بین‌المللی که در قراردادهای داخلی کمتر با آن روبرو هستیم، مراجع رسیدگی‌کننده به اختلافات است. در قراردادهای داخلی این وظیفه به عهده داور و دادگاه است. اما در قراردادهای بین‌المللی شرایط کمی متفاوت خواهد بود. در وهله اول باید دقت کنید که در هنگام تنظیم قرارداد بین‌المللی به قوانین حقوقی هر شوری درباره این قراردادها دقت نمایید. هر کشوری حتی ایران هم برای چنین قراردادهای قوانین وضع‌شده مشخصی دارد که مسلماً عدم توجه به این قوانین حتی در صورت توافق با طرف خارجی به معنی تخلف از جانب شما بوده و می‌تواند ضرر و زیان‌های چند برابری برای شما به دنبال داشته باشد. در درجه دوم هم باید در ای موارد توافقات لازم هنگام عقد قرارداد حاصل شود.

 

تأثیر قوانین بین‌المللی در قراردادها

مسلماً قراردادهایی که در سطح بین‌المللی بسته می‌شود، بایستی زیر سایه قوانین تجارت‌های بین‌المللی باشد. البته در بند قبل توضیح دادیم که هر کشور قوانین خاصی برای تجارت بین‌المللی دارد. بااین‌حال در فضای بین‌المللی قوانینی هم وجود دارد که دقت به آنها نیز برای عقد قرارداد بین‌المللی حائز اهمیت است. در قراردادهای داخلی اما تنها نیاز به اطلاع از قوانین داخلی کشور داشته و نیاز به چنین مواردی نخواهید داشت.

 

 این مطلب شاید برای شما مفید باشد: اقدامات لازم قبل از عقد قرارداد که باید بدانید

 

لزوم استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد در هنگام تنظیم قراردادهای بین‌المللی

به بررسی موارد مهم و تفاوت‌های اصلی قراردادهای داخلی و بین‌المللی پرداختیم. البته این قراردادها تفاوت‌هایی هم در جزئیات دارند که بررسی این جزئیات به خود قرارداد و نوع آن بازمی‌گردد. برای مثال قراردادهای تجاری فروش ممکن است جزئیاتی مخصوص به خود داشته باشند و یا قراردادهای فرانشیز هم خصوصیات خاص خود را داشته باشند که برای اطلاع از هرکدام از این جزئیات می‌توانید مقاله‌های مربوط به خود آنها را در بخش مجله حقوقی لامینگو مطالعه کنید. اما همه این موارد نشان می‌دهد که استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد برای طرفین چنین قراردادهایی اهمیت بسیار زیادی دارد. یک اشتباه می‌تواند به‌منزله از بین رفتن سرمایه بزرگی برای کاربر شده و تمام تلاش وی را نقش بر آب کند درحالی‌که بررسی قرارداد و چفت و محکم کردن آن از هر لحاظ می‌تواند راه نجاتی برای کاربران باشد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در انتها باید بدانید

به بررسی چالش‌های موجود در قراردادهای بین‌المللی پرداختیم و سختی‌هایی که در این راه گریبان‌گیر کاربران است را نیز مرور کردیم. در انتها باید بدانید که همه این سختی‌ها و مشکلات به این معنی نیست که شما از خیر قراردادهای بین‌المللی بگذرید. نه هرگز. پاک کردن صورت‌مسئله هیچ‌وقت نمی‌تواند پاسخی منطقی باشد. در بازار امروز ایران استفاده از چنین قراردادهای می‌تواند سودهای هنگفتی برای شما به ارمغان بیاورد. ازاین‌رو هرگز خود را به خاطر نداشتن اطلاعات حقوقی کافی از چنین سودهایی بی‌نصیب نکنید. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی می‌تواند راه‌کاری عالی برای شما بوده و بهترین‌ها را برای شما رقم بزند.

همچنین اگر هنوز درباره تفاوت‌های قرارداد داخلی و بین‌المللی سؤالی در ذهن دارید می‌توانید در بخش نظرات آن را درج کرده و پاسخ‌های مشاورین ما را نیز جویا شوید. در مجله حقوقی لامینگو نیز سایر مطالب مرتبط نیز در دسترس شماست.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه